Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar bugün kan testlerimi yaptırmak için sağlık ocağına gittim.
2 tanesini yapmadılar hastaneye gitmeniz gerek dediler.
doktor muayene etti 2 kere içte kanamam olmuş ama ben anlamadım farketmedim içte olduğu için.
1 hafta çok dikkat et kendine dedi. tedirginim açıkçası

2 li testimi ptesi yada salı günü yaptıracağım

selam kızlar benimde geçen pazartesi kanamam oldu 6. haftanın sonunda. hastanede yatırdı doktor bir akşam.şimdi kahverengi pıhtılar geliyo azar azar.kesenin önünde hematom alanı var dedi düşük tehtidi var sürekli yat dedi bu pazartesi kontrol var bakalıım ne diyecek

benim gibi olan varmı arkadaşlar aranızda korkuyorum

demekki kanamalar az da olsa çok da olsa oluyor benimde kesenin önünde kanama alanım var ve devam ediyor kahverengi akıntılar halinde.doktorlar bu durumlarda 16. haftaya kadar düşük riski 16. haftadan sonra erken doğum riski olabilir diyolar. rabbimin izniyle sağlıklıca kucağımıza alırız inşşallah...

benim hiç kanamam olmadı arkadaşlar. ama geçirdiğim o işlemlerden sonra (serklaj ve redüksiyon) olucak diye çok korkmuştum. hala her tuvalete gidişimde korkuyorum ya birşey varsa diye. benimde doktorum kanamanın olabilir, korkma demişti. birçoğunuzda da olduğuna göre normal birşey demek ki. endişelenmeyin demiyorum, endişelenmemek elde değil lakin bebeklerimizin iyiliği için gönlünüzü ferah tutun. herşey güzel olucak inşallah

Merhaba kızlar,
Perşembe günü 8+5 de kontrolümüz vardı, güzel geçti çok şükür. 2 cm olmuş bizim kuzucuk. Hatta ufak ufak kıpırdamaya başlamış, görünce şaşırdık, bacak ve kol çıkıntılarını gördük. Hani 1 hafta kadar önce konuşuyorduk ya hareket ediyormudur, görebilir miyiz diye. Biz o ana denk geldik galiba, hatta doktorumuz bile bu haftada bu kadar hareketi pek görmeyiz, doğunca ne yapıcaksın dedi :)
Giderken foto makinası götürmüş eşim, ultrason ekranını çekti, eve gelince de izledik.

İkili test için günümüzü de verdi doktor, 12+4 e denk geliyor. Ben tb merkezime gidiyorum ya, hala kararsızım doktor konusunda, bir yanım aynı yerde devam etmemi söylüyor. Bu arada ikili test fiyatı 140 TL (kan tahlili), muayene 225. Sizler hangi haftada, nereye ve ne kadara yaptırdınız?

asis, ozbican ve kanaması olan, geçmiş olan arkadaşlar umarım en kısa sürede bu durumunuz sona erer, hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldığımız günleri de görürüz inşallah. 3 gündür giremedim, geçmişi yeni okuyacağım.

asis benden de bir takım testler istedi doktor, ben de sağlık ocağında yaptırmayı düşünüyordum, senden istenenler neler acaba?

benimde 5 haftalikken kanama oldu bir gece hastanede yattim endol kapsul ve progestan igne verdi 3 gun boyunca kahverengi sekilde devam etti sonrs durdu simdi 8 haftaligim gecen haftaki kontrolde kanama alani kuculmus dedi siki.ti yapma cnm bol su ic ve istirahat et

selam kızlar..kanaması olan arkadaşları okudum,üzüldüm..umarım en kısa zamanda kanama alanlarınız yok olur ve yola sağlıkla devam edersiniz...asis sağlık ocağında nasıl kontrol yapıyorlar?ben hiç gitmedim gibi bir şey,dr a sadece haber vermiştim gebeliği hepsi bu....sonra hep kendi kadın doğumcuma gittim...ultrason cihazı olan a sınıfı aile sağlığı merkezi olsa bile oradaki doktorun muayenesi çok aydınlatıcı olmaz gibime geliyor ama her bölgede durum farklı tabi..allahın izniyel 18.haftamın içindeyim...akşamları bir progestan fitile devam ediyorum ve bir multıvıtamınle bir adetr de coraspın 100.mg içiyorum her gün...size progestanlarla ilgili ne söylediler,herkes devam ediyor mu?bakalım yarın tüp bebek merkezini ararım belki sormak için....bana da doktor bol bl yürüyüş yap,hareketsiz kalma dedi...kilo fazlam da var çünkü...kanamsı olanlar dikkat etsin ama ilerleyen haftalarda çok da hareketsiz kalmamak lazım...hakkımızda hayırlısı...

bugün ikili testimi yaptırdım 1 hafta sonra sonucumu alacağım
diğer kan testlerimide yaptırdım. detaylı olarak içinde neler var bilmiyorum. sonuçlarını aldığımda yazarım. ben ek olarak kolestrol ve şekerimede bakmalarını istemiştim

kızlar bugün ultrasonda ikili test yapacağımız için doktor gerekli ölçümleri yaptı.
gösterdi bu kafası, bu burnu, kolları, bacakları.
hareket ediyordu. ayağını kaldırıyor, ellerini kaldırıyor bir şeyler yapıyor :))))))))

şuan hareket ediyor ama hissetmen için daha çok var dedi
20. haftadan sonra hissedilir dedi

bu sabah biraz pembe akıntım geldi çok korktum hemen yakındaki hastaneden randavubalıp ultrasona girdim bebeğim iyi görünüyor kanama alanıda yok çok korktum bu bebeğide kaybetmrkten çok korkuyorum

bu sabah biraz pembe akıntım geldi çok korktum hemen yakındaki hastaneden randavubalıp ultrasona girdim bebeğim iyi görünüyor kanama alanıda yok çok korktum bu bebeğide kaybetmrkten çok korkuyorum

Cok şükür iyimiş miniğin korkma canım yat hiç bişey yapma zor buldugumuz için hep o korkuyu yaşıyoruz heleki daha önce kaybı olunca insan hep tedirgin oluyo Rabbime emanetler inş allahım saglıkla kucagımıza almayı nasip eder benimde bel agrım var bikac gundurde arada kasık agrım korkuyorum ama dua edıyorum inş bileycik olmaz zaten progerstan kullanıyosundur heralde ben haftada bir proluton oluyorum diğer gunlerde progestan delik deşik oldum bide hergun kan sulandırıcı iğne süzgec gibiyim inş saglıklı olsunlarda deger nazlanıyo annesi bebişler sen korkma dua et hiç kötü düşünme

ben yavaş yavaş hissetmeye başladım. hissetmek derken, sadece baskı yani hareket felan değil. doktorum 2 hafta önce gittiğimde artık hissediyor olman lazım demişti. ben ozamana kadar o baskıları gaz sanıyordum son bir haftadır hafif hafif hissediyorum artık ama çok belirgin değil. okadarcık bile olsa yavrularımın orda olduğunu hissetmek beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor

ewet cnm dinlenmek gerekiyor bu aralar fazla ayakta kaldım ondan sanırım beni uyarıyor dikkat et annecim diye

ben progestan fitil kullanıyorum bu hafta bırakıcam artık birde clexsan kullanıyorum previt positive ve coraspin kullanıyorum folbiolu bıraktırdı doktorum birde osteocare kullanıyorum clexsan uzun süre kullanınca kemik erimesi yapıyormuş bu hapla kalsiyum destekliyor süt yoğurt ve peyniri çok tüketmek gerekiyormuş...

canım geçmiş olsun 2 hafta önce benimde pembe akıntım olmuştu. toz pembe şeklindeydi. doktora gittiğimde hiç bir problemin olmadığını söylemişti.
ne olur ne olmaz diye pruluton iğne yaptırmıştı. korkma canım tekrar geçmiş olsun

senin 2 tane olduğu için belki daha erken hissedersin :)))
hissettiğim an içimde olduğuna daha çok inanıcam :)))

dün ultrasonda ilk defa el ve ayaklarını hareket ettirdiğini gördük. çok güzel ve duygusal bir andı. hayatım boyunca unutmayacağım

kızlar kabızlıktan fena halde çekiyorum...progestan fitili de bırakmak için doktoru arayacağım...kendimi sıkmaktan vajinal kaslarım bile ağrıdı..osmolak içiyorum ama o bile etkisini göstermiyor artıkhiç bu kadar şiddetli yaşamamıştım..hamileliğin başından beri kabızım da, giderek artıyor sanki şiddetiinşallah bebişe bir şey olmaz ıkınmaktan

Ben folbiol kullanmaya devam edıyorum sanırım haftaya bırakıcam ben hergun progestan iğne kullanıyorum hala clexsan bende kullanıyorum ama hiç ole bi ilaç vermediler coraspinde kullanıyorum inş rabbim emeklerimizi zai etmesin sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inş sanırım biz doğurana kadar bu endişeler geçmiycek midem bulanıyo öğürüyorum korkuyorum bulanmasa niye bulanmıyo diye korkuyorum inş allahım korusun minklerimizi

Kullandığımız ilaçlardan olsa gerek çok şiddetli olmasa da bende yaşıyorum bu durumu. Opu dan sonra bana Dupalac diye bitkisel bir şurup yazdılar merkezden, sabah öğlen akşam yemeklerden yarım saat önce 5 ml içiyorsun, hatta fazlası afedersin ishal bile yapıyor. bir dene istersen, ben zorda kaldığım zamanlarda günde 1 veya 2 defa içiyorum, etkisini gösteriyor, ıkınmamaya çalış. Bir de sabahları aç karnına çok sıcak olmayan bir bardak ılık su içebilirsen onun da faydasını görüyorum ben. Kayısı kurusu da deneyebilirsin, yedikten sonra üzerine bol su iç. Bu durumu böyle idare edicez galiba..

merabalar ben ilk kez yazıyorum bu gruba tabiki size de ilk oluyor..clexan ve aspirin kullanma sebebiniz herhangi bir pıhtılaşma problemi mi yoksa tedbir amaçlı mı.. benim de daha önce 2 düşüğüm oldu, normal yola gebe kalmıştım ozaman..araştırıken tahlillerin hepsi normal olunca tedavi planı yapılmadı..

ay bende yaşadım çok fena bişiy çooooooooook. 32 yaşındayım ve hayatım boyunca kabızlık nedir bilmedim. ama hamileliğimin başlarında özellikle 9. haftadan sonra kabus gibiydi, 1 saat tuvalette kaldığım oldu yani. ama nasılki doktorum ilaçları kesti 1hafta içinde herşey normale döndü. şimdi de son 10 gündür ishalim metabolizma alt üst oldu valla. serklajdan sonra doktor ilave ilaçlar verdi ondan oluyor herhalde. neyseki bunlarıda 2 gün sonra bırakıcam. bakalım zavallı vücutlarımız başka nelerle karşılaşıcak benim sıralar en büyük sıkıntım saç dökülmesi, avuç avuç resmen. doğuma kadar kel kalıcam diye korkuyom . doğumda kırmızı kurdele takmaya saçım kalmıycak bu gidişle. birçok kişiye sordum hamilelikte saç dökülmesi olmamış, ama hamilelik bitiminde çok dökülürmüş. belki benim tersi olur diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…