Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tüp bebek tedavisinde kullanılan genel ilaçlar bunlar, pıhtılaşma riskini düşürmek için. benim bir arkadaşım normal yolla hamile kaldı fakat 3 kez düşük yaptı. pıhtılaşma testleri normal çıkmasına rağmen doktor bu seferki hamileliğinde clexan ve aspirin verdi onada. önlem amaçlı kullanılan ilaçlar senin anlıyacağın. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba arkadaslarrr bnde 2013 anne adayiyim:) suan 13 hafta 3 gunluk hamileyim ve oglum olucak insallah:) bmkide zor gecen bir hamilelik oldu olmaya devam ediyor.. 7.haftadan itibaren rahimde kanama basladi ilk onceleri keseden bile buyuktu kanamam sonra bebegim tutundu bna ve saglikka buyudu hla kanama devam ediyor ama bebege bir zarari yok..ara ara kahve koyu kirmizi akintim oluyor cok yuruyup hareket edince.. Bn uc ay bir fiil hem crinone jel hmde pruloton depot igne kullndim biara corraspirin aliodum ama kanamayi arttirdgi icin kestiler.. Simdi elevit demir ilaci bide dislerim icin zigma flor aliyorum. 2li testimizide yaptirdik gayet iyi cokti sonuclari bna erkek oldgunu 11 hftalikken soylediler:) dogum kismetse eylulun basinda.. Ilk uc ayimizi tamamladik geriye kaldi 6 .. Kisin iyide yaz vakti ne yapicaz merak ediyorumm:))

osmolak içiyorum ben de,aynısı...ama bu sefer o bile kar etmedi...ben de miktarı arttırdım canımkayısı,sıcak su..vs derken biraz rahatlamaya başladım....bana fırsat buldukça yürü,hareket et dedi doktorum...havalar az daha ılısın düzenli yürüyüş yapacağım bakalım..

hayırlı olsun,çok zorlu bir süreç atlatmışsın...benim de oğlum olacak inşallah:)şimdi 18 haftamızı bitirdik..ama 13 haftalıkken kesin kız denmişti,17 de tam cinsiyet öğrendik...neyse seninki değişmez,erkek dedilerse sonradan kız demezler heralde:)demir ilacına başlamadım...decavit ve coraspin alıyorum sadece,başka da hiçbir şey almıyorum...20.haftadan sonra bakarız dedi dr,demir desteği ve d vitamin desteği bir de magnezyum ekleyebiliriz....bizim ufaklık sürpriz yapmazsa bayram çocuğu olacak..yaz sıcağını çekmek zor hakikatten ama bebişler için yazın dünyaya gelmek daha iyi..kışın hep hastalık kapıyorlar yeni doğan ünitesinden...allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

Merhaba canım benımde düşüğüm var testlerimde kan pıhtılaşmam çıktı oyuzden kullanıyorum

bende hamileliğimden beri kabızlık çekiyorum. doktorum bana duphalac isimli şurup verdi. günde en fazla 3 kere içebilirsin dedi.
bende ishal falan yapar diye 2-3 günde bir akşamları bir kere alıyorum. ben fazla ıkınmamaya çalışıyorum tehlikelidir diye.

saç dökülmesini bence doktoruna sonra. vitamin eksikliğinden olabilir. artık 2 canlısın bebekte alıyor senden vitaminleri.
benim saç dökülmelerim artmadı. ama tırnaklarım aşırı derecede çabuk uzamaya başladı :)

cinsiyetini çok erken öğrenmişsin. bebeğin hayırlı uğurlu olsun. bende bugün 12+6 günlük hamileyim.
dişlerim için ZİGMA FLOR alıyorum demişsin. doktorun mu verdi bu ilacı sana, neden ihtiyaç duydun yazabilirmisin

bende bayadır yazamadım kızlar

10. haftadaki kanamadan sonra hep yattım ancak yeni kendime geliyorum kanama tam olarak durdu allah bir daha yaşatmasın moralim çok bozuldu

12. haftada ikili testi yaptırdım çok düşük ihtimal çıktı tabi böyle çıkması riskleri sıfırlamıyormuş %10-15 kötü ihtimal hep varmış. ama onu düşünmemek lazım çünkü elden gelen bişey yok allahım hepimizin bebeklerini sağlıklı genlerden yaratmış olsun.ense kalınlığı da 1 cm çıktı 2,5 altında olması gerekiyormuş

bi sabit dururken bir de zıpladığı zaman ölçülüyormuş maşallah zıpzıp zıplıyordu bebeğim

eşim gelememişti benimle dr birden ''cinsiyetini öğrenmek ister misiniz?'' deyince korktum yalnız başıma öğrenmek istemedim yok henüz değil dedim :))))

dr un verdiği cd yi izliyoruz kafasına dokunuyor sanki kaşıyor sürekli oynuyor allahım çok büyüksün sadece 5,5 cm idi o zaman.

tabiki dr un kuzumun bacaklarının arasına bakıp gördüğünü biz bi türlü göremedik...hiçde saklamadı yavrucuk :)

allah herkese yaşatsın bu anları ve hepimize sağlıklı evlatlar kolay sağlıklı doğumlar versin

tek sorunum iştahım sıfır kilo alamıyorum zorla yiyiyorum ve yeteri kadar yiyemiyorum bu yüzden canım sıkılıyor tavsiyesi olan varsa dinlerim

sevgiler

Son düzenleme:
bende pazartesi günü 2 li testimi yaptırdım. ptesi 12+4 günlüktüm.
doktor hiç cinsiyetten bahsetmedi bizde sormadık :))))
test sonucum haftaya ptesi çıkacak inşallah çok iyi çıkar

hareket etmesini bizde gördük. çok heyecanlandık
ayaklarını kaldırıyor indiriyor, kollarını kaldırıyor :)))

kızlar nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz.

mide bulantıları sona eren biten yada azalan var mı:))))))

kabızlığı geçen????????

2 li testlerini yaptıranlar varmı?????*

bende çarşamba gittim (11+4 haftalıktı) bir tanesi cirit atıyor diğeri uslu uslu duruyor Dr muhtemelen biri kız diğer erkek dedi...ense kalınlıkları normal dedi biri 1.13 mm diğeri 0,8 mm çıktı ikili testi yaptırdık pazartes Dr göstereceğim...inş bir sıkıntı yoktur..
ama haraket ettikelrini görmek çok güzel bişi....

canım çok geçmiş olsun...sen nerdesin kime gdiyorsun Dr olarak... Dr Cd felan vermersi dikkatimi çektide ne güzelmiş...

canım çok geçmiş olsun...sen nerdesin kime gdiyorsun Dr olarak... Dr Cd felan vermersi dikkatimi çektide ne güzelmiş...

Gecmis olsun canim. Eger ankaradaysan ben de rana gibi doktorunu merak ettim. Hala doktoru netlestiremedim. Benim de minimal bir hematom alanim varmis. Doktorum robot gibi. Hic konusmuyor

kızlar merhaba bi sorum olacak sizlere ben hamileliğimin 5. haftası içerisindeyim. Bu haftalarda vücutta ne gibi değişiklikler oluyor. Mesela benim göğüslerimde ağrım pek kalmadı desem yeri şiş gibilerde midem de ağrım var hafif bel ağrım oluyor bide hafif kasık ağrım. Benim kafama takılan gögüs ağrım olmaması sizce normal mi sizde de böyle mi olmuştu bu haftalarda bide gazınız çok olmuşmuydu ne olur yardımcı olun içim içimi yiyor haftaya kalp atışı dinlemeye gideceğiz kısmetse ama kafam hiç rahat değil

hamile olduğumu ilk öğrendiğimden itibaren 2-3 hafta süren şişkinliğim ve gazım oldu :)
ne güzel rahat geçiriyorum derken 8. haftadan itibaren midem bulanmasaya yemek yememeye başladım. mide bulantım 11. haftada son buldu. ama iştahsızlığım devam ediyor.
dün tam 13. haftalık oldum şimdilik rahatım halsizliğim falan hep azaldı
göğüs ağrılarım sonradan başladı. ilk başlarda hemen belirti arama. kafana takma ve rahat ol canım

Sağol canım Allah razı olsun senden Rabbim hayırlısıyla evladını kucağına almayı nasip etsin

Bebek vucuttaki kalsiyumun cogunu emiyor buda dis eti kanamalarinave disin minesinin asinmasina sebep oluyor ayrica kullandgimuz demir ilaci biyerden sonra disleri sarartiyor bunu engellemek icin.tamamiyle doktor tavsiyesi hicbir sakincasi yok.. Ben bir sabah birde aksam aliyorum

hayy maşşallah onlara çok sevindim biri kz biri erkek çok güzel allah ikisinide sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. kız usludur erkek zıpırdır kesin :))) ikizlerde tarama testleri yapılmıyor sanıyordum ben demekki yapılabiliyormuş.
Gecmis olsun canim. Eger ankaradaysan ben de rana gibi doktorunu merak ettim. Hala doktoru netlestiremedim. Benim de minimal bir hematom alanim varmis. Doktorum robot gibi. Hic konusmuyor
kızlar ben izmir deyim bir prof un özeline gidiyorum dr um çok iyi güveniyorum yani çok da sakin bir yapısı var. izmir de olan varsa özelden ismini de veririm

canım öncelikle allah sağlıkla devam ettirsin ve sağlıkla kucakla.
ben de senin yaptığın hatayı yaptım malesef şimdi çok pişmanın çünkü korkunç stres oluşturdum bünyede bebeğe de yansıdı doğal olarak ve stresin bebek için zararlarını netten bi açıp okursan ne kadar yanlış bişey yaptığını anlarsın ben öğrendiğimde çok zaman geçmişti şimdi kendimi bebek için kasmamaya çalışıyorum.yani o belirtiler hergün o kadar farklı oluyor ki hormonlardan dolayı zaten insan kafayı yiyiyor bigün herşey yolunda diye uyanıyorsun bir gün bebek yok mu bişey mi oldu diye uyanıyorsun. hiç bişeye takılma ne gaz ne meme ne başka bişey onlara kalsaydım benim bebek şimdi karnımda değildi :))))) bigün hiç belirti olmuyo bir gün oluyo. memeler genelde şiş de olsa bi süre sonra biraz yumuşuyor bu da kişiden kişiye değişiyor kimi 7. haftada kimi 5. de kimi 12. de... tavsiyem rahat ol ki bebeğe zarar gelmesin. zaten inan elinden gelen hiç bişey yok emin ol. benim dr um biraz da bilimsel ve gerçekçi konuşur 8. haftada bana gebeliklerin %40 ı 12. haftadan önce yok olur dedi. yani 12 ye kadar kendini çok kaptırma demeye getirdi aslında iyi bi uyarı ve ekledi beklemekten başka yapacağın hiç bişey yok kaliteli hayat yaşa dedi. yani stres yok demek istedi ben yapamadım umarım sen yaparsın....sevgiler

Yeni Zelanda'da bir araştırma hamileliğin ileri evrelerinde sağa veya sırtüstü yatmanın 'ölü doğum' riskini iki katına çıkardığını tespit etti.
Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hamileliğin son döneminde sağ tarafına ya da sırt üstü yatan anne adaylarının ölü doğum yapma riskinin iki kat yüksek olduğunu ortaya çıkardı. 450 kadın üzerinde yapılan araştırma, sol tarafına yatan kadınlarda ölü doğum riskinin bin doğumda yüzde 1.96, sağ tarafına ya da sırt üstü yatanlarda ise yüzde 4'ün üzerinde olduğunu ortaya koydu. Araştırma kapsamında 28'inci haftadan sonra ölü doğum yapan kadınlara yaşam tarzlarıyla ilgili sorular da soruldu ve verdikleri cevaplar Sağlıklı doğum yapan annelerin cevaplarıyla karşılaştırıldı. Geceleri bir kere ya da daha az tuvalete kalkan kadınlarda ölü doğum riskinin iki kat daha fazla olduğu gözlemlendi. Gün içinde düzenli olarak uyuyan kadınlarda da risk daha yüksek çıktı.
BACAKLARDAKİ KAN AKIŞINI AZALTIYOR
Sonuçlar ölü doğum riskini artıran yaş, sigara alışkanlığı, vücut kitle endeksinin yüksek olması gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda da değişmedi. Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor. Araştırmaya katılan Dr. Lucy Chapel, hamile kadınların dörtte birinin içgüdüsel olarak sol tarafa yattığını ve içgüdüsel olarak bulunan pozisyonun bebek için en iyisi olduğunu söyledi. Ancak doğru uyku pozisyonunun ölü doğumları tamamen engellemeyeceğini ifade eden Chappel, anne adaylarının diğer risk faktörlerine dikkat etmeleri konusunda da uyarıda bulundu.
SABAH

merhaba hamişler pazartesi az pembe lekem gelmişti ve dün akşam yine pembe akıntım oldu hemen ultrasona girdim ve çok şükür herşey yolunda veeee doktor %80 kız dedi dutum kızmış artık kızım diye seviyorum bebeğimi :)

canım ya hanidir denk gelmiyoruz seninle ayyy çok mutlu oldum canım kızın olacağına inş çoook tatlı güzel bi kızın olur bi tehlike yoktur inş ne kadar lık oldunuz şimdi:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…