merabalar ben ilk kez yazıyorum bu gruba tabiki size de ilk oluyor..clexan ve aspirin kullanma sebebiniz herhangi bir pıhtılaşma problemi mi yoksa tedbir amaçlı mı.. benim de daha önce 2 düşüğüm oldu, normal yola gebe kalmıştım ozaman..araştırıken tahlillerin hepsi normal olunca tedavi planı yapılmadı..
Kullandığımız ilaçlardan olsa gerek çok şiddetli olmasa da bende yaşıyorum bu durumu. Opu dan sonra bana Dupalac diye bitkisel bir şurup yazdılar merkezden, sabah öğlen akşam yemeklerden yarım saat önce 5 ml içiyorsun, hatta fazlası afedersin ishal bile yapıyor. bir dene istersen, ben zorda kaldığım zamanlarda günde 1 veya 2 defa içiyorum, etkisini gösteriyor, ıkınmamaya çalış. Bir de sabahları aç karnına çok sıcak olmayan bir bardak ılık su içebilirsen onun da faydasını görüyorum ben. Kayısı kurusu da deneyebilirsin, yedikten sonra üzerine bol su iç. Bu durumu böyle idare edicez galiba..
Merhaba arkadaslarrr bnde 2013 anne adayiyim:) suan 13 hafta 3 gunluk hamileyim ve oglum olucak insallah:) bmkide zor gecen bir hamilelik oldu olmaya devam ediyor.. 7.haftadan itibaren rahimde kanama basladi ilk onceleri keseden bile buyuktu kanamam sonra bebegim tutundu bna ve saglikka buyudu hla kanama devam ediyor ama bebege bir zarari yok..ara ara kahve koyu kirmizi akintim oluyor cok yuruyup hareket edince.. Bn uc ay bir fiil hem crinone jel hmde pruloton depot igne kullndim biara corraspirin aliodum ama kanamayi arttirdgi icin kestiler.. Simdi elevit demir ilaci bide dislerim icin zigma flor aliyorum. 2li testimizide yaptirdik gayet iyi cokti sonuclari bna erkek oldgunu 11 hftalikken soylediler:) dogum kismetse eylulun basinda.. Ilk uc ayimizi tamamladik geriye kaldi 6 .. Kisin iyide yaz vakti ne yapicaz merak ediyorumm:))
merabalar ben ilk kez yazıyorum bu gruba tabiki size de ilk oluyor..clexan ve aspirin kullanma sebebiniz herhangi bir pıhtılaşma problemi mi yoksa tedbir amaçlı mı.. benim de daha önce 2 düşüğüm oldu, normal yola gebe kalmıştım ozaman..araştırıken tahlillerin hepsi normal olunca tedavi planı yapılmadı..
kızlar kabızlıktan fena halde çekiyorum...progestan fitili de bırakmak için doktoru arayacağım...kendimi sıkmaktan vajinal kaslarım bile ağrıdı..osmolak içiyorum ama o bile etkisini göstermiyor artıkhiç bu kadar şiddetli yaşamamıştım..hamileliğin başından beri kabızım da, giderek artıyor sanki şiddeti inşallah bebişe bir şey olmaz ıkınmaktan
saç dökülmesini bence doktoruna sonra. vitamin eksikliğinden olabilir. artık 2 canlısın bebekte alıyor senden vitaminleri.ay bende yaşadım çok fena bişiy çooooooooook. 32 yaşındayım ve hayatım boyunca kabızlık nedir bilmedim. ama hamileliğimin başlarında özellikle 9. haftadan sonra kabus gibiydi, 1 saat tuvalette kaldığım oldu yani. ama nasılki doktorum ilaçları kesti 1hafta içinde herşey normale döndü. şimdi de son 10 gündür ishalimmetabolizma alt üst oldu valla. serklajdan sonra doktor ilave ilaçlar verdi ondan oluyor herhalde. neyseki bunlarıda 2 gün sonra bırakıcam. bakalım zavallı vücutlarımız başka nelerle karşılaşıcak benim sıralar en büyük sıkıntım saç dökülmesi, avuç avuç resmen. doğuma kadar kel kalıcam diye korkuyom . doğumda kırmızı kurdele takmaya saçım kalmıycak bu gidişle. birçok kişiye sordum hamilelikte saç dökülmesi olmamış, ama hamilelik bitiminde çok dökülürmüş. belki benim tersi olur diyorum.
Merhaba arkadaslarrr bnde 2013 anne adayiyim:) suan 13 hafta 3 gunluk hamileyim ve oglum olucak insallah:) bmkide zor gecen bir hamilelik oldu olmaya devam ediyor.. 7.haftadan itibaren rahimde kanama basladi ilk onceleri keseden bile buyuktu kanamam sonra bebegim tutundu bna ve saglikka buyudu hla kanama devam ediyor ama bebege bir zarari yok..ara ara kahve koyu kirmizi akintim oluyor cok yuruyup hareket edince.. Bn uc ay bir fiil hem crinone jel hmde pruloton depot igne kullndim biara corraspirin aliodum ama kanamayi arttirdgi icin kestiler.. Simdi elevit demir ilaci bide dislerim icin zigma flor aliyorum. 2li testimizide yaptirdik gayet iyi cokti sonuclari bna erkek oldgunu 11 hftalikken soylediler:) dogum kismetse eylulun basinda.. Ilk uc ayimizi tamamladik geriye kaldi 6 .. Kisin iyide yaz vakti ne yapicaz merak ediyorumm:))
bende pazartesi günü 2 li testimi yaptırdım. ptesi 12+4 günlüktüm.bende bayadır yazamadım kızlar
10. haftadaki kanamadan sonra hep yattım ancak yeni kendime geliyorum kanama tam olarak durdu allah bir daha yaşatmasın moralim çok bozuldu
12. haftada ikili testi yaptırdım çok düşük ihtimal çıktı tabi böyle çıkması riskleri sıfırlamıyormuş %10-15 kötü ihtimal hep varmış. ama onu düşünmemek lazım çünkü elden gelen bişey yok allahım hepimizin bebeklerini sağlıklı genlerden yaratmış olsun.ense kalınlığı da 1 cm çıktı 2,5 altında olması gerekiyormuş
bi sabit dururken bir de zıpladığı zaman ölçülüyormuş maşallah zıpzıp zıplıyordu bebeğim
eşim gelememişti benimle dr birden cinsiyetini öğrenmek istermisiniz deyince korktum yalnız başıma öğrenmek istemedim yok henüz değil dedim :))))
dr un verdiği cd yi izliyoruz sürekli kafasına dokunuyor sürekli oynuyor allahım çok büyüksün sadece 5,5 cm idi o zaman.
tabiki dr un kuzumun bacaklarının arasına bakıp gördüğünü biz bi türlü göremedik...hiçde saklamadı yavrucuk :)
allah herkese yaşatsın bu anları ve hepimize sağlıklı evlatlar kolay sağlıklı doğumlar versin
tek sorunum iştahım sıfır kilo alamıyorum zorla yiyiyorum ve yeteri kadar yiyemiyorum bu yüzden canım sıkılıyor tavsiyesi olan varsa dinlerim
sevgiler
bende bayadır yazamadım kızlar
10. haftadaki kanamadan sonra hep yattım ancak yeni kendime geliyorum kanama tam olarak durdu allah bir daha yaşatmasın moralim çok bozuldu
12. haftada ikili testi yaptırdım çok düşük ihtimal çıktı tabi böyle çıkması riskleri sıfırlamıyormuş %10-15 kötü ihtimal hep varmış. ama onu düşünmemek lazım çünkü elden gelen bişey yok allahım hepimizin bebeklerini sağlıklı genlerden yaratmış olsun.ense kalınlığı da 1 cm çıktı 2,5 altında olması gerekiyormuş
bi sabit dururken bir de zıpladığı zaman ölçülüyormuş maşallah zıpzıp zıplıyordu bebeğim
eşim gelememişti benimle dr birden ''cinsiyetini öğrenmek ister misiniz?'' deyince korktum yalnız başıma öğrenmek istemedim yok henüz değil dedim :))))
dr un verdiği cd yi izliyoruz kafasına dokunuyor sanki kaşıyor sürekli oynuyor allahım çok büyüksün sadece 5,5 cm idi o zaman.
tabiki dr un kuzumun bacaklarının arasına bakıp gördüğünü biz bi türlü göremedik...hiçde saklamadı yavrucuk :)
allah herkese yaşatsın bu anları ve hepimize sağlıklı evlatlar kolay sağlıklı doğumlar versin
tek sorunum iştahım sıfır kilo alamıyorum zorla yiyiyorum ve yeteri kadar yiyemiyorum bu yüzden canım sıkılıyor tavsiyesi olan varsa dinlerim
sevgiler
canım çok geçmiş olsun...sen nerdesin kime gdiyorsun Dr olarak... Dr Cd felan vermersi dikkatimi çektide ne güzelmiş...
kızlar merhaba bi sorum olacak sizlere ben hamileliğimin 5. haftası içerisindeyim. Bu haftalarda vücutta ne gibi değişiklikler oluyor. Mesela benim göğüslerimde ağrım pek kalmadı desem yeri şiş gibilerde midem de ağrım var hafif bel ağrım oluyor bide hafif kasık ağrım. Benim kafama takılan gögüs ağrım olmaması sizce normal mi sizde de böyle mi olmuştu bu haftalarda bide gazınız çok olmuşmuydu ne olur yardımcı olun içim içimi yiyor haftaya kalp atışı dinlemeye gideceğiz kısmetse ama kafam hiç rahat değil
hamile olduğumu ilk öğrendiğimden itibaren 2-3 hafta süren şişkinliğim ve gazım oldu :)
ne güzel rahat geçiriyorum derken 8. haftadan itibaren midem bulanmasaya yemek yememeye başladım. mide bulantım 11. haftada son buldu. ama iştahsızlığım devam ediyor.
dün tam 13. haftalık oldum şimdilik rahatım halsizliğim falan hep azaldı
göğüs ağrılarım sonradan başladı. ilk başlarda hemen belirti arama. kafana takma ve rahat ol canım
bende hamileliğimden beri kabızlık çekiyorum. doktorum bana duphalac isimli şurup verdi. günde en fazla 3 kere içebilirsin dedi.
bende ishal falan yapar diye 2-3 günde bir akşamları bir kere alıyorum. ben fazla ıkınmamaya çalışıyorum tehlikelidir diye.
saç dökülmesini bence doktoruna sonra. vitamin eksikliğinden olabilir. artık 2 canlısın bebekte alıyor senden vitaminleri.
benim saç dökülmelerim artmadı. ama tırnaklarım aşırı derecede çabuk uzamaya başladı :)
cinsiyetini çok erken öğrenmişsin. bebeğin hayırlı uğurlu olsun. bende bugün 12+6 günlük hamileyim.
dişlerim için ZİGMA FLOR alıyorum demişsin. doktorun mu verdi bu ilacı sana, neden ihtiyaç duydun yazabilirmisin
canım çok geçmiş olsun...sen nerdesin kime gdiyorsun Dr olarak... Dr Cd felan vermersi dikkatimi çektide ne güzelmiş...
hayy maşşallah onlara çok sevindim biri kz biri erkek çok güzel allah ikisinide sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. kız usludur erkek zıpırdır kesin :))) ikizlerde tarama testleri yapılmıyor sanıyordum ben demekki yapılabiliyormuş.bende çarşamba gittim (11+4 haftalıktı) bir tanesi cirit atıyor diğeri uslu uslu duruyor Dr muhtemelen biri kız diğer erkek dedi...ense kalınlıkları normal dedi biri 1.13 mm diğeri 0,8 mm çıktı ikili testi yaptırdık pazartes Dr göstereceğim...inş bir sıkıntı yoktur..
ama haraket ettikelrini görmek çok güzel bişi....
kızlar ben izmir deyim bir prof un özeline gidiyorum dr um çok iyi güveniyorum yani çok da sakin bir yapısı var. izmir de olan varsa özelden ismini de veririmGecmis olsun canim. Eger ankaradaysan ben de rana gibi doktorunu merak ettim. Hala doktoru netlestiremedim. Benim de minimal bir hematom alanim varmis. Doktorum robot gibi. Hic konusmuyor
kızlar merhaba bi sorum olacak sizlere ben hamileliğimin 5. haftası içerisindeyim. Bu haftalarda vücutta ne gibi değişiklikler oluyor. Mesela benim göğüslerimde ağrım pek kalmadı desem yeri şiş gibilerde midem de ağrım var hafif bel ağrım oluyor bide hafif kasık ağrım. Benim kafama takılan gögüs ağrım olmaması sizce normal mi sizde de böyle mi olmuştu bu haftalarda bide gazınız çok olmuşmuydu ne olur yardımcı olun içim içimi yiyor haftaya kalp atışı dinlemeye gideceğiz kısmetse ama kafam hiç rahat değil
merhaba hamişler pazartesi az pembe lekem gelmişti ve dün akşam yine pembe akıntım oldu hemen ultrasona girdim ve çok şükür herşey yolunda veeee doktor %80 kız dedi dutum kızmış artık kızım diye seviyorum bebeğimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?