Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dondurulmuş embriyo ile transferim yapıldı, dondurulmuşlarda biraz daha düşük riski oluyormuş, düşük önleme amaçlı verdi bakalım

Anladım canım peki ekstradan fitil de kullanıyormusun? Bnim de donmuş şuan hergün progestan iğne oluyorum hergün zor ben de haftalık isteyeceğim

Hayılı olsun canım bende 8 haftalığım transferden sonra ohss oldum bençm transferim ertelendi o şekilde daha rahat atlattım.
Miğde bulanım ara ara oluyor sık sık ye miğdeni boş bırakma bana peynir ekmem ayran çubuk kraker gibi şyler iyi geliyo yataktan kalkarken oluyorsa kalkmadan başıcuna koy bişey ye öyle kalk baya işe yarıyomuş.

Ohss ne merak ettim bende 4 haftalik hamileyim sanirim 13.de transferim yapildi 22 sinde hamile oldugumu ogrendim

kızlar bu arada bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı.kasılmalar olmaya başlamıştı yapılan tahliller sonucu enfeksiyon çıktı.doktor ilaç verdi ama prospektüsünde gebelikte kullanılmamalıdır diyo güvenipte içemedim.doktora sordum bir tek bende değil tüm gebelerde aynı ilaçlar kullanılıyor dedi.zaten çok ilaç kullanıyorum.acaba maydanoz suyunu denesemmi? ne dersiniz??

Adım adım ilerliyor süreç, güzel sonuçlar alırsın inşallah :)
Gittikten sonra yazarsın memnuniyetini, vs.
Hangisine aldın, doktorun isminin baş harfini yazarsan anlarım.

kozyatağı yeditepe üniversitesi hastanesinden tandevu aldım canım. Dr. Oluş Hanım

Canım benim tavsiyem ilacını kullanmandan yana. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu önemli benim bildiğim kadarıyla, tedavi edilmezse böbreklere kadar ilerliyor Allah korusun. Doktorun verdiyse ilacı kullan bence. Maydanoz suyu içildiğinde başka riskler oluşmasın, genelde hamilelere maydonoz kürü gibi şeyler pek önermiyorlar. Kasılmalar nasıl bir şeydi, biraz bahseder misin.

kızlar 13 mayısa ayrıntılı ultrason için randevu aldım 394- TL
oo ne kadar pahalıymıs yahu. benım gıttıgım merkezde 150 tlye cekıyorlar. yazık gunah yaaa o parayı verbılecek var veremıcek car ya. ülkemin hali içler acısı
Merhaba kızlar,
Bugün 16+6 da ilk defa pıt pıt ları duydum, büyük ihtimal bebekti, çünkü gaz gibi değil, ilk defa olan farklı birşey :)
ne mutlu sana arkadasım, ben de o gunler bır an once gelsın ıstıyorum.
benım transfer den 2-3 gun sonra gelıstı 5. günden sonra da iyice azdı. ama cok sukur artık onunla ılgılı bişi kalmadı. ama yasayanlara allah yardımetsın. gebelikle beraber cok daha zor oluyor atlatmak. mide bulantıma buldugum en ıyı cozum yeşil elma. hatta su anda bile elimde soluksuz onu yıyorum. en ıı o gelıyor cunku.
Ohss ne merak ettim bende 4 haftalik hamileyim sanirim 13.de transferim yapildi 22 sinde hamile oldugumu ogrendim
canım hııç merak etme ınan cok zor bısı. kısaca tup bebek tedavısının bır yan etkısı, yumurtalıkların su topluyor, karnın 6 aylık hamıle gıbı şişiyor, ınanılmaz gergın ve şiş oldugu ıcın belini bile dogrultamıyosun. tabı agrısı da oluyor. ve en kotusu tartıya cıktıgında 3 gunde 5 kılo almıs oldugunu goruosun:2: atlatmanın tek yolu gunde 4-5 lt su ıcmek, cok agırlasır nefes alamıcak duruma gelırsen de serum yıyıp hastanede yatılıyor ve karından su cekılıyor.
işte bölle melem bişi rabbim kimseye yasatmasın. ben 3 hafta cektım
gülüm sakın ola maydonoza yaklasma. bnm drumun ılk randevumda uyardıgı ilk seylerrdendi maydonoz ve nar yasagı. rahım duvarını ınceltıyor düşüğe sebep oluyormus. tabı senın bebegın buyuk sen dusuk yapılacak zamanı atlatmıssındır ama tedavın ıcın drun verdıgı ılac kendımızce karar verdıgı bır tedavıden daha ıyıdır.
bnm bır arkadasımın da basına geldı, ıcınde hamıleler ıcın olumsuz bısı yazsada dr 2 kez vermıstı, su hanı tek kullanımlık antıbıyotık varya mor bı kutusu var sanırım. bu ılacların prospektusunde genelde su yazar. x kısıler kullanamaz ama yeri geldiğinde ilacın yararı ıle zararı dusunuldugunde kullanılmadıgındakı zarar daha fazlaysa kullanılabılır gıbı bır uyarı da vardır. sen druna guven bence arkadasım. cok gecmıs olsun.

aşağıya doğru çok şiddetli bir ağrı oluyo ve karnının çok kasıldığını hissetmemen mümkün değil.Allahtan kendim doğum hastanesinde çalışıyorum hemen polikliniğe gidip ultrasona girdim ultrasonda kasılmalar görüldü tabi sonra tahlil ve nst ye girdim sonuçta enfeksiyon çıktı tabi :18:

Canım yumurtalıklar aşırı uyarılıyo ve bir sürü yumurta oluyo ama içleri su toplamış oluyo çok ilerlerse hastanede yatan su aldıran bile var ama ben bol su içerek ve protein ağırlıklı beslenerek atmıştım vücudumdaki o suyı zaten adet olunca yumurtalar küçülüyor semptomlar geriliyor.

Merhaba kızlar cumartesi kontrolüm vardı 8 haftalık olmuşuz dondurulmuş embrioydu benim artık iğneyi bıraktık 200 mg fitile geçtik sabah akşam . Bu sabah uyguladıktan sonra yatıp uyudum kalkınca bütün halinde çıktı sanırım hareket etmek ve yatmamak gerekiyor dağılması için. Hala estrofem içiyorum ve fitile de 3 aylık olana kadar devam. Onun haricinde folbiol ve b12 bir de coraspin kullanıyorum. Doktorum henüz kan tahlili istemedi bulaşıcı hastalıklara ve tüm kan tahlillerime 6 ay önce bakılmıştı tüp bebeğe başlarken onları referans aldı ve istemedi biraz daha büyüsün 3 aylık olunca yaparız dedi. Ama ben tiroid hastasıyım ayda bir ölçüm yaptırıyouk devlet hastanesinde o zaman idrar ve kan da baktır dedi.
Sanırom şuan için folik asit ve b12 yetiyor 3. Aya kadar. Siz neler kullanıyorsunuz ilaç kızlar ilk kan değerlerinize ne zaman bakıldı? Fitili 3 aylık olana kadar kullanan varmı? Benim gibi

benımde cektırme zamanım geldı. ne kadar pahalıymıs öyle asis...

evet gideceğim hastane biraz pahalı bir hastane.
daha uygun hastane ve doktorlar var tabiki. ben hala ilk başladığım tüp bebek doktorumla devam ediyorum. doktorumu değiştirmedim.
senin ayrıntılı ultrason çektirme tarihin ne zaman

kızlar keseyi görmek için gittiğinizde kan tahlili yaptırdınızmı??? yoksa sadece ultrasonla keseye mi bakıldı?

estrofemi bıraktım ben ılk kalp atışını duyduktan sonra canım. zaten korka korka ıctıgım bır ılactı. corasprın ve folokasıte ve tabii birde gunde 3 tane progestan fitile 12 hafta bıtene kadar devam edecegım bende.

kızlar keseyi görmek için gittiğinizde kan tahlili yaptırdınızmı??? yoksa sadece ultrasonla keseye mi bakıldı?
canımm ben sabırsız oldugumdan transferın 7. gunu ogrenmıstım gebe oldugumu, kendım yaptırmıstım kan testını, sonra 9. gun merkeze gıtmem gerektı ohss rahatsızlıgım ıcın. gıttıgımde kanda onlarda baktılar ama o gun daha keseyı gormek ıcın erken bı tarıhtı. kese ıcın gıttıgımızde de kanı tekrarlamadılar bır daha.
genelde en az 2 kez yapılmalı kan testı dıyorlar, hatta bazı drlar bunu 3e 5e cıkarıyor. 2 gunde 2 kat artışın duzenlı olup olmadıgına bakıyorlar.

Benimkisi estrofem değil muadili cyclo progynova diye bir ilaç aynı iş için veriliyor tedaviye başlarken rahim duvarını kalınlaştırmak için verilmişti günde 4 tane içiyorum ben hala neden korkarak içiyosun canım bana ona da 12. Haftaya kadar devam dediler pogestan ile birlikte.

bende doktorumu değiştirmedım ilkgünden beri aynı doktora devam edıyorum doktorum merkezin tek sahibi zaten.muayene ücreti yuksek olsa bile drumdan memnunum. bi tarih vermedı 21. haftada gidicem.

Günaydın kızlar,
Dün doktor kontrolümüz vardı 17+2 olmuşuz, kocaman olmuş bebişimiz maşallah, kollarını bacaklarını nasıl oynatıyordu öyle kıpır kıpır ama ben hala ciddi anlamda bişey hissetmiyorum. Bu defa daha bariz belli etti oğluşumuz olacak, sağlıklı olsun hayırlısıyla olsun da.

Ayrıntılı ultrasonu sordum, 24.haftada dedi, bebeğin kalbi falan daha iyi gelişmiş oluyormuş. Bir sonraki kontrole kadar şeker yüklemesi istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…