dondurulmuş embriyo ile transferim yapıldı, dondurulmuşlarda biraz daha düşük riski oluyormuş, düşük önleme amaçlı verdi bakalım
Hayılı olsun canım bende 8 haftalığım transferden sonra ohss oldum bençm transferim ertelendi o şekilde daha rahat atlattım.merhaba hanımlar. transferden sonra 12. günü bekleyemeyerek 7. günde pozitif sonucu gören sabırsız bir hatun olarak
bende sizdenim. 8. haftama girdim cok sükür. ilk denemem de bebegıme kavustum. inşallah hepimiz bu mucıze bebekleri kucagımıza aldıgımız gunlerı görürüz.
aranızda transfer sonrası ohss olan var mı? ben oldum, cok sıkıntılıydı hamıle olduguma bıle sevınememıstım onun sıkıntısından. ama sımdı cok sukur gectı gıttı tum ohss dertlerı. şimdilerde malumunuz mide bulantısıyla baş etmeye calısıyorum.olduysa ne zaman atlattınız bu mıde bulantılarını kızlar?
tatlım ben hıc igne kullanmadım. merkez progestan 200 verdi fitil olarak kullanmam için. günde 3 kez onu uyguluyorum hala. gecen haftadan berı yanı 7. haftadan berı merkezden cıktım kendı ozel druma takıbe gıdıorum, oda 12. haftaya kadar fitile devam dedi.
canım ben kadınalr kulubunu ates olcme yontemıyle hamıle kalma cabalarım sırasında tanımıstım. dolayısıyla coook uzun sure kadınlar kulubunun ateş ölcme topıgı sakınlerındendım.ancak sorunumuz erkek ınfertlıtesı oldugu ıcın malesef sonuc elde edememıstım.
o zaman kı tecrubelerıme dayanarak sunu solemek ısterım,vucut ısısının yuksek yada dusuk olduguna bır gunluk olcumle karar veremezsın. soyle kı 37.6 senın ıcın yuksek bır degerken bır baskası ıcın olagan bır ısı olabılır.en öenmelisi de şu ki, şu anda tüp tedavısınde olmadıgını dusun. herkes gıbı senınde adet gunlerınden yumurtlama gunlerıne kadar gecen yaklasık 14 gun boyunca seyreden ısın yumurtlama gununden bır daha adet olacagın gune kadar ki ısından düşük olacaktır. demek ıstedıgım yumurtlama donemeınde yukselen ısın adet gunun gelene kadar genelde hep yuksek kalır zaten. taki adet olacagın gün yada max. bir gün öncesine kadar. hani sen şimdi 8. gündeymıssın ya, ısında yuksekmıs, bu zaten olması gereken bır sey. atesın gebelıgı gostermesının tek yolu, adet olacagın gun ve sonrasında hala yuksek kalmasıdır.adet kanaması yerıne yuksek ates gormendır.
bu durumda sana tavsıyem, kendını hıııc yıpratma arkadasım, at kenara ates ölcerını. hıc gerek yok o stresı yasamaya. ben zamanında cok yıprattım kendımı sen bari yaşama o stresi.dilerim o son gün geldiğinde rabbim yüzüne güler ve sende hamile kalırsın.
Hayılı olsun canım bende 8 haftalığım transferden sonra ohss oldum bençm transferim ertelendi o şekilde daha rahat atlattım.
Miğde bulanım ara ara oluyor sık sık ye miğdeni boş bırakma bana peynir ekmem ayran çubuk kraker gibi şyler iyi geliyo yataktan kalkarken oluyorsa kalkmadan başıcuna koy bişey ye öyle kalk baya işe yarıyomuş.
kızlar aranızda ayrıntılı ultrasona giren varmı?
Adım adım ilerliyor süreç, güzel sonuçlar alırsın inşallah :)
Gittikten sonra yazarsın memnuniyetini, vs.
Hangisine aldın, doktorun isminin baş harfini yazarsan anlarım.
10 mayısta çektireceğim. senden ne zaman istediler
kızlar 13 mayısa ayrıntılı ultrason için randevu aldım 394- TL
kızlar bu arada bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı.kasılmalar olmaya başlamıştı yapılan tahliller sonucu enfeksiyon çıktı.doktor ilaç verdi ama prospektüsünde gebelikte kullanılmamalıdır diyo güvenipte içemedim.doktora sordum bir tek bende değil tüm gebelerde aynı ilaçlar kullanılıyor dedi.zaten çok ilaç kullanıyorum.acaba maydanoz suyunu denesemmi? ne dersiniz??
oo ne kadar pahalıymıs yahu. benım gıttıgım merkezde 150 tlye cekıyorlar. yazık gunah yaaa o parayı verbılecek var veremıcek car ya. ülkemin hali içler acısıkızlar 13 mayısa ayrıntılı ultrason için randevu aldım 394- TL
Merhaba kızlar,
Bugün 16+6 da ilk defa pıt pıt ları duydum, büyük ihtimal bebekti, çünkü gaz gibi değil, ilk defa olan farklı birşey :)
benım transfer den 2-3 gun sonra gelıstı 5. günden sonra da iyice azdı. ama cok sukur artık onunla ılgılı bişi kalmadı. ama yasayanlara allah yardımetsın. gebelikle beraber cok daha zor oluyor atlatmak. mide bulantıma buldugum en ıyı cozum yeşil elma. hatta su anda bile elimde soluksuz onu yıyorum. en ıı o gelıyor cunku.Hayılı olsun canım bende 8 haftalığım transferden sonra ohss oldum bençm transferim ertelendi o şekilde daha rahat atlattım.
Miğde bulanım ara ara oluyor sık sık ye miğdeni boş bırakma bana peynir ekmem ayran çubuk kraker gibi şyler iyi geliyo yataktan kalkarken oluyorsa kalkmadan başıcuna koy bişey ye öyle kalk baya işe yarıyomuş.
canım hııç merak etme ınan cok zor bısı. kısaca tup bebek tedavısının bır yan etkısı, yumurtalıkların su topluyor, karnın 6 aylık hamıle gıbı şişiyor, ınanılmaz gergın ve şiş oldugu ıcın belini bile dogrultamıyosun. tabı agrısı da oluyor. ve en kotusu tartıya cıktıgında 3 gunde 5 kılo almıs oldugunu goruosun:2: atlatmanın tek yolu gunde 4-5 lt su ıcmek, cok agırlasır nefes alamıcak duruma gelırsen de serum yıyıp hastanede yatılıyor ve karından su cekılıyor.Ohss ne merak ettim bende 4 haftalik hamileyim sanirim 13.de transferim yapildi 22 sinde hamile oldugumu ogrendim
gülüm sakın ola maydonoza yaklasma. bnm drumun ılk randevumda uyardıgı ilk seylerrdendi maydonoz ve nar yasagı. rahım duvarını ınceltıyor düşüğe sebep oluyormus. tabı senın bebegın buyuk sen dusuk yapılacak zamanı atlatmıssındır ama tedavın ıcın drun verdıgı ılac kendımızce karar verdıgı bır tedavıden daha ıyıdır.kızlar bu arada bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı.kasılmalar olmaya başlamıştı yapılan tahliller sonucu enfeksiyon çıktı.doktor ilaç verdi ama prospektüsünde gebelikte kullanılmamalıdır diyo güvenipte içemedim.doktora sordum bir tek bende değil tüm gebelerde aynı ilaçlar kullanılıyor dedi.zaten çok ilaç kullanıyorum.acaba maydanoz suyunu denesemmi? ne dersiniz??
Canım benim tavsiyem ilacını kullanmandan yana. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu önemli benim bildiğim kadarıyla, tedavi edilmezse böbreklere kadar ilerliyor Allah korusun. Doktorun verdiyse ilacı kullan bence. Maydanoz suyu içildiğinde başka riskler oluşmasın, genelde hamilelere maydonoz kürü gibi şeyler pek önermiyorlar. Kasılmalar nasıl bir şeydi, biraz bahseder misin.
Ohss ne merak ettim bende 4 haftalik hamileyim sanirim 13.de transferim yapildi 22 sinde hamile oldugumu ogrendim
benımde cektırme zamanım geldı. ne kadar pahalıymıs öyle asis...
estrofemi bıraktım ben ılk kalp atışını duyduktan sonra canım. zaten korka korka ıctıgım bır ılactı. corasprın ve folokasıte ve tabii birde gunde 3 tane progestan fitile 12 hafta bıtene kadar devam edecegım bende.Merhaba kızlar cumartesi kontrolüm vardı 8 haftalık olmuşuz dondurulmuş embrioydu benim artık iğneyi bıraktık 200 mg fitile geçtik sabah akşam . Bu sabah uyguladıktan sonra yatıp uyudum kalkınca bütün halinde çıktısanırım hareket etmek ve yatmamak gerekiyor dağılması için. Hala estrofem içiyorum ve fitile de 3 aylık olana kadar devam. Onun haricinde folbiol ve b12 bir de coraspin kullanıyorum. Doktorum henüz kan tahlili istemedi bulaşıcı hastalıklara ve tüm kan tahlillerime 6 ay önce bakılmıştı tüp bebeğe başlarken onları referans aldı ve istemedi biraz daha büyüsün 3 aylık olunca yaparız dedi. Ama ben tiroid hastasıyım ayda bir ölçüm yaptırıyouk devlet hastanesinde o zaman idrar ve kan da baktır dedi.
Sanırom şuan için folik asit ve b12 yetiyor 3. Aya kadar. Siz neler kullanıyorsunuz ilaç kızlar ilk kan değerlerinize ne zaman bakıldı? Fitili 3 aylık olana kadar kullanan varmı? Benim gibi
canımm ben sabırsız oldugumdan transferın 7. gunu ogrenmıstım gebe oldugumu, kendım yaptırmıstım kan testını, sonra 9. gun merkeze gıtmem gerektı ohss rahatsızlıgım ıcın. gıttıgımde kanda onlarda baktılar ama o gun daha keseyı gormek ıcın erken bı tarıhtı. kese ıcın gıttıgımızde de kanı tekrarlamadılar bır daha.kızlar keseyi görmek için gittiğinizde kan tahlili yaptırdınızmı??? yoksa sadece ultrasonla keseye mi bakıldı?
estrofemi bıraktım ben ılk kalp atışını duyduktan sonra canım. zaten korka korka ıctıgım bır ılactı. corasprın ve folokasıte ve tabii birde gunde 3 tane progestan fitile 12 hafta bıtene kadar devam edecegım bende.
canımm ben sabırsız oldugumdan transferın 7. gunu ogrenmıstım gebe oldugumu, kendım yaptırmıstım kan testını, sonra 9. gun merkeze gıtmem gerektı ohss rahatsızlıgım ıcın. gıttıgımde kanda onlarda baktılar ama o gun daha keseyı gormek ıcın erken bı tarıhtı. kese ıcın gıttıgımızde de kanı tekrarlamadılar bır daha.
genelde en az 2 kez yapılmalı kan testı dıyorlar, hatta bazı drlar bunu 3e 5e cıkarıyor. 2 gunde 2 kat artışın duzenlı olup olmadıgına bakıyorlar.
evet gideceğim hastane biraz pahalı bir hastane.
daha uygun hastane ve doktorlar var tabiki. ben hala ilk başladığım tüp bebek doktorumla devam ediyorum. doktorumu değiştirmedim.
senin ayrıntılı ultrason çektirme tarihin ne zaman
Kızlar bişey sorcam kese görmeye ne zaman gittiniz sizler??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?