Merhaba kızlar cumartesi kontrolüm vardı 8 haftalık olmuşuz dondurulmuş embrioydu benim artık iğneyi bıraktık 200 mg fitile geçtik sabah akşam . Bu sabah uyguladıktan sonra yatıp uyudum kalkınca bütün halinde çıktısanırım hareket etmek ve yatmamak gerekiyor dağılması için. Hala estrofem içiyorum ve fitile de 3 aylık olana kadar devam. Onun haricinde folbiol ve b12 bir de coraspin kullanıyorum. Doktorum henüz kan tahlili istemedi bulaşıcı hastalıklara ve tüm kan tahlillerime 6 ay önce bakılmıştı tüp bebeğe başlarken onları referans aldı ve istemedi biraz daha büyüsün 3 aylık olunca yaparız dedi. Ama ben tiroid hastasıyım ayda bir ölçüm yaptırıyouk devlet hastanesinde o zaman idrar ve kan da baktır dedi.
Sanırom şuan için folik asit ve b12 yetiyor 3. Aya kadar. Siz neler kullanıyorsunuz ilaç kızlar ilk kan değerlerinize ne zaman bakıldı? Fitili 3 aylık olana kadar kullanan varmı? Benim gibi
hayırlı olsun bebişin canım, şu an 7+4üm 6+1ken kalp atışlarını duymaya gittik ve doktorum hemen kan tahlilerimi istedi. aynı zamanda toxoplasma rubella ve cmw diye bir tahlil de istedi. ama bütün sonuçlarım çıkmadı henüz. Yalnız benim doktorum 6+1 ken progestanı da kesti . Şu an sadece elevit kullanıyorum. herkesten 12. haftaya kadar kullanacağım diye duyunca şaşırdım ama doktorumu dinliyorum tabi. Ama ilacı bırakmış olmak da beni korkutuyorbir de ikiz benim bebişler inşallah hiçbir sorun çıkmaz hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Günaydın kızlar,
Dün doktor kontrolümüz vardı 17+2 olmuşuz, kocaman olmuş bebişimiz maşallah, kollarını bacaklarını nasıl oynatıyordu öyle kıpır kıpır ama ben hala ciddi anlamda bişey hissetmiyorum. Bu defa daha bariz belli etti oğluşumuz olacak, sağlıklı olsun hayırlısıyla olsun da.
Ayrıntılı ultrasonu sordum, 24.haftada dedi, bebeğin kalbi falan daha iyi gelişmiş oluyormuş. Bir sonraki kontrole kadar şeker yüklemesi istedi.
MAAŞŞALAH..Günaydın kızlar,
Dün doktor kontrolümüz vardı 17+2 olmuşuz, kocaman olmuş bebişimiz maşallah, kollarını bacaklarını nasıl oynatıyordu öyle kıpır kıpır ama ben hala ciddi anlamda bişey hissetmiyorum. Bu defa daha bariz belli etti oğluşumuz olacak, sağlıklı olsun hayırlısıyla olsun da.
Ayrıntılı ultrasonu sordum, 24.haftada dedi, bebeğin kalbi falan daha iyi gelişmiş oluyormuş. Bir sonraki kontrole kadar şeker yüklemesi istedi.
hayırlı olsun bebişin canım, şu an 7+4üm 6+1ken kalp atışlarını duymaya gittik ve doktorum hemen kan tahlilerimi istedi. aynı zamanda toxoplasma rubella ve cmw diye bir tahlil de istedi. ama bütün sonuçlarım çıkmadı henüz. Yalnız benim doktorum 6+1 ken progestanı da kesti . Şu an sadece elevit kullanıyorum. herkesten 12. haftaya kadar kullanacağım diye duyunca şaşırdım ama doktorumu dinliyorum tabi. Ama ilacı bırakmış olmak da beni korkutuyorbir de ikiz benim bebişler inşallah hiçbir sorun çıkmaz hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.
ayyyy ne güzel yaaa ikiz bebiş :)) sen içini ferah tut arkadaşım Allahım yardımcımız inşallahhh.. Bende tüp bebekle hamile kaldım ama midem çok fena kusuyorum falan sende durumlar nasıl ?
selam bu topikte 30 31 yasındaki annelere birden fazla embriyo transferi yapılmış okuduguma göre yasal değil demişlerdi yapan yerler mi var nasıl oluyor bilen varsa bilgi verebilir mi bana..
estrofemın ıcınde hamıle oldugunuzu ogrendıgınız an hemen bırakın yazıyor. yanı normal sartlarda hamılelere asla verılmeyen bır ılac. ama tr de tup bebek tedavısınde rahım duvarı kalınlasması sebebıyle hepımıze verıyorlar. bırı yazmıs bu sıtede tr de tup yaptırmıs bu ılacı almıs yurt dısında yasıyormus normalde. ordakı druna gıttıgınde dr kagıt ımzalatmıs bu ılac yuzunden bebekte anomalı olusursa sebep ben degılım dıye, o dr ısrarla bıraktırmak ıstemıs bu sebeple estrofemıBenimkisi estrofem değil muadili cyclo progynova diye bir ilaç aynı iş için veriliyor tedaviye başlarken rahim duvarını kalınlaştırmak için verilmişti günde 4 tane içiyorum ben hala neden korkarak içiyosun canım bana ona da 12. Haftaya kadar devam dediler pogestan ile birlikte.
özeller gayrı resmı olarak yapıyor canım. ben 27 yasındayım bana bıle 2 koydular. tabı tek bebek beklıyorum o ayrı.selam bu topikte 30 31 yasındaki annelere birden fazla embriyo transferi yapılmış okuduguma göre yasal değil demişlerdi yapan yerler mi var nasıl oluyor bilen varsa bilgi verebilir mi bana..
estrofemın ıcınde hamıle oldugunuzu ogrendıgınız an hemen bırakın yazıyor. yanı normal sartlarda hamılelere asla verılmeyen bır ılac. ama tr de tup bebek tedavısınde rahım duvarı kalınlasması sebebıyle hepımıze verıyorlar. bırı yazmıs bu sıtede tr de tup yaptırmıs bu ılacı almıs yurt dısında yasıyormus normalde. ordakı druna gıttıgınde dr kagıt ımzalatmıs bu ılac yuzunden bebekte anomalı olusursa sebep ben degılım dıye, o dr ısrarla bıraktırmak ıstemıs bu sebeple estrofemı
o yuzden ben korkarak ıctım sımdıde bıraktım kalp atısını duyduktan sonra zaten
özeller gayrı resmı olarak yapıyor canım. ben 27 yasındayım bana bıle 2 koydular. tabı tek bebek beklıyorum o ayrı.
selam bu topikte 30 31 yasındaki annelere birden fazla embriyo transferi yapılmış okuduguma göre yasal değil demişlerdi yapan yerler mi var nasıl oluyor bilen varsa bilgi verebilir mi bana..
Merhaba arkadaşlar ben de tüp bebekle hamile kaldım 7+6 yım. Doktorum bana progestan da dahil bütün ilaçları bıraktırdı kalp atışlarını duyunca. SAdece elevit var kullandığım. Ama ben o kadar çok korkuyorum ki forumlarda okuyorum kalp atışı duranlar ya da gelişmeyen bebekler oluyor. Doktora gideli 13 gün oldu bir dahaki randevum da 10 mayısta ama çok korkuyorum. Bir de benim bulantım falan hiç olmadı sadece sabahları biraz hassas oluyorum kokulara karşı. böyle belirti olmadıkça da telaşlanıyorum. Galiba paraoyak oldum iyice. Allah korusun bebeklerime olumsuz bir şey olsa belirti verir değil mi? Bir de arkadaşlar doktorunuz sizleri ne kadar da bir çağırıyor??
benim doktorum çok rahat hiç bir problem görmediği için 40 yada 45 günde bir çağırıyor.
rahat olması benide rahatlatıyor, bende sürekli internette gezinip kafamı karıştırmıyorum. sende karıştırma bence
doktoruna güven ve sürekli bebeğinin sağlıklı olduğunu düşün ben öyle yapıyorum.
bir şeyleri abartmamak gerekir ki bizde bebeğimizde rahat olsun. stresin bebeğinede yansır bunu unutma....
doktorum ilaçlarımı 10 haftam yada unuttum aslında 12 haftam dolana kadar kullandırttı sonra bıraktırttı.
folbiol 3. aydan sonra kullanılmazmış zaten onun yerine bana multivitamin hapı verdi adı DECAVIT sadece bu hapı kullanıyorum.
mide bulantısına gelince 8. haftam bitince başladı ve 6 hafta boyunca midem bulandı ama 2 kerenin dışında hiç kusmadım sadece bulantı ve iştahsızlık oldu.
kokulara karşı çok duyarlıydım bu yüzden yemek yiyemedim 4 kilo verdim.
Doktoruma çok güveniyorum aslında her şey yolunda normal bir gebelikten farkı yok artık dedi. Sadece ikiz olduğu için çoğul gebeliklerin daha iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti. galiba internette okuduklarımdan çok etkileniyorum aslında en iyisi okuduklarımıza hiç takılmamak .. İnşallah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız pozitif olup beklemek en iyisi aslında teşekkür ederim canım biraz rahatlattın beni
selam kızlar,
ne zamandır gelemiyordum
20. haftada kontrolüm oldu 21. haftada da fetal eko yaptırdım bir sorun gözükmüyor allaha şükür
bebişin femur uzunluğuna göre 8-10 gün falan önden gidiyor gibi görünüyor ama ortalama olarak yine transfer tarihinin ve adet
tarihinin 4-5 gün önünde bu kadar sapma da normalmiş zaten, belki de biraz uzunca mı olacak bizim kız bilemiyorum... sağlıkla
gelsin de kuzummm...
hareketleri artık çok net hissediyorum eşim elini koyunca tekme attı dün ilk kez, resmen parmağını hoplattı
artık uyuyup uyanıyormuş minişimmm ...
yüzünü yine 4 boyutta göstermedi
400 gr olmuştuboyu da 25 cm olmuş yolun yarısını atlatmış allahın izniyle kucağımıza da alsak...
bu arada 5 kg aldım toplamda, dr um çok buldu biraz dikkat ediyorum karbonhidrattan uzak durmaya çalışıyorum ekmek yersem
tam buğday yemeye çalışıyorum, 24. haftada da tetanoz ol, şeker yüklemesini yaptır öyle gel dedi...
ayrıca dr her ne kadar ne yaparsan yap çatlayacağı varsa kremle engel olamazsın dese de ben
mustela 9 month ve Bella B nin kremini aldım
özellikle Bella B yi amerikan dr ları öneriyormuş çok rahatlatıcı bi dokusu var, bol yağlı resmen gerginlik kaşıntı kalmıyor...
herkese sevgiler...
mutlu gebelikler...
selam kızlar,
ne zamandır gelemiyordum
20. haftada kontrolüm oldu 21. haftada da fetal eko yaptırdım bir sorun gözükmüyor allaha şükür
bebişin femur uzunluğuna göre 8-10 gün falan önden gidiyor gibi görünüyor ama ortalama olarak yine transfer tarihinin ve adet
tarihinin 4-5 gün önünde bu kadar sapma da normalmiş zaten, belki de biraz uzunca mı olacak bizim kız bilemiyorum... sağlıkla
gelsin de kuzummm...
hareketleri artık çok net hissediyorum eşim elini koyunca tekme attı dün ilk kez, resmen parmağını hoplattı
artık uyuyup uyanıyormuş minişimmm ...
yüzünü yine 4 boyutta göstermedi
400 gr olmuştuboyu da 25 cm olmuş yolun yarısını atlatmış allahın izniyle kucağımıza da alsak...
bu arada 5 kg aldım toplamda, dr um çok buldu biraz dikkat ediyorum karbonhidrattan uzak durmaya çalışıyorum ekmek yersem
tam buğday yemeye çalışıyorum, 24. haftada da tetanoz ol, şeker yüklemesini yaptır öyle gel dedi...
ayrıca dr her ne kadar ne yaparsan yap çatlayacağı varsa kremle engel olamazsın dese de ben
mustela 9 month ve Bella B nin kremini aldım
özellikle Bella B yi amerikan dr ları öneriyormuş çok rahatlatıcı bi dokusu var, bol yağlı resmen gerginlik kaşıntı kalmıyor...
herkese sevgiler...
mutlu gebelikler...
merhaba canım senin adına çok sevindim...bende salı (7 mayısta ) ayrıntılı ult.gireceğim inş. bende senin gibi güzle haberlerle gelirim çok merak ediyorum özledim cünyırlarımı...birinin daha cinsiyeti netdeğil (kız+?)onu da o zaman öğrenmiş olacağız inş. Dr dan güzel şeyler duymak harika oluyor...inş Allah tamamına erdirir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?