Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hayırlı olsun bebişin canım, şu an 7+4üm 6+1ken kalp atışlarını duymaya gittik ve doktorum hemen kan tahlilerimi istedi. aynı zamanda toxoplasma rubella ve cmw diye bir tahlil de istedi. ama bütün sonuçlarım çıkmadı henüz. Yalnız benim doktorum 6+1 ken progestanı da kesti . Şu an sadece elevit kullanıyorum. herkesten 12. haftaya kadar kullanacağım diye duyunca şaşırdım ama doktorumu dinliyorum tabi. Ama ilacı bırakmış olmak da beni korkutuyor bir de ikiz benim bebişler inşallah hiçbir sorun çıkmaz hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.

ayyyy ne güzel yaaa ikiz bebiş :)) sen içini ferah tut arkadaşım Allahım yardımcımız inşallahhh.. Bende tüp bebekle hamile kaldım ama midem çok fena kusuyorum falan sende durumlar nasıl ?

bende ilk kollarını ellerini ayaklarını oynattığını gördüğümde çok şaşırmıştım.
hiç bir şey hissetmiyordum senin gibi. 2-3 hafta sonra hissedersin merak etme canım çok güzel duygular bunlar :))

MAAŞŞALAH..
ben 17. haftada hissettim ilk hareketlerini.... ŞİMDİ ise hiç yerinde durmuyor sen merak etme o hissettirir kendını :))) ben ilk hissetiğimde çok şaşırdım hep kendımı dinliyordum hiç bişey hıssetmıyordum.. o bi hareketlensın her dk hissedeceksın inş. :))
21. haftadA ayrıntılı ultrason... 24. haftadada şeker yükleme testi. yaptıracagım bende.

selam bu topikte 30 31 yasındaki annelere birden fazla embriyo transferi yapılmış okuduguma göre yasal değil demişlerdi yapan yerler mi var nasıl oluyor bilen varsa bilgi verebilir mi bana..

canım ikiz se belki ondan erken kesmiştir fazla progestan zararlıdır bilemiyorum sen hala tüp bebek merkezine mi devam ediyorsun ? ben artık normal kadın doğum doktoruma gidiyorum. merkezim ilaçlara 12. haftaya kadar dedi iğneyi fitil şeklinde düzenledik aynen devam ediyoruz. neden bu kadar erken kesti ben de anlamadım ama aklında kaldıysa sor bence mutlaka bir açıklaması vardır. bahsettiğin o rubella toxoplazma vs.. testlerim benim tüp bebeğe başlarken yapılmıştı doktorum ordan baktı tahliller yeni olduğu için de birdaha istemedi. bebek büyüsün biraz daha o zaman bakarız kana dedi şimdilik folik asit ve b12 içiyorum. ama tiroid ölçtüreceğim ilaç kullanıyorum o yüzden yaptırmışken kanla idrar da baktırıcam bir sonraki kontrol 15 gün sonra 10. haftamda ama ben yarın devlet hastanesine gidicem tahliller için ultrasonda bebeğimi de görürüm gene sapasağlam inşallah...

ayyyy ne güzel yaaa ikiz bebiş :)) sen içini ferah tut arkadaşım Allahım yardımcımız inşallahhh.. Bende tüp bebekle hamile kaldım ama midem çok fena kusuyorum falan sende durumlar nasıl ?

miğde bulantıları bende de oluyor canım 8. haftamdayım o kadar kötü değil Allahtan sık sık yiyorum tuzlu şeyler içimi bastırıyor. sen de dene eğer çok dayanılamayacak gibi ise doktoruna danış miğde bulantısı hapı varmış.

selam bu topikte 30 31 yasındaki annelere birden fazla embriyo transferi yapılmış okuduguma göre yasal değil demişlerdi yapan yerler mi var nasıl oluyor bilen varsa bilgi verebilir mi bana..

aslında yasal değil. ama özel merkezler yapıyor. hepsi değil tabi.

kızlar kadınlar kulubundeki hamilelik takvimini ekledim ama sanki yanlış gösteriyor normalde şuanda 5+2 yim ama takvimde hamileliğin 6. haftasındayım yazıyor? bilgisi olan varmı niye böyle olduğu konusunda

5 hafta bitmiş 6dan gün alıyosun demek canım normal yanı bak benımde ole ıkı çizelgem var

estrofemın ıcınde hamıle oldugunuzu ogrendıgınız an hemen bırakın yazıyor. yanı normal sartlarda hamılelere asla verılmeyen bır ılac. ama tr de tup bebek tedavısınde rahım duvarı kalınlasması sebebıyle hepımıze verıyorlar. bırı yazmıs bu sıtede tr de tup yaptırmıs bu ılacı almıs yurt dısında yasıyormus normalde. ordakı druna gıttıgınde dr kagıt ımzalatmıs bu ılac yuzunden bebekte anomalı olusursa sebep ben degılım dıye, o dr ısrarla bıraktırmak ıstemıs bu sebeple estrofemı
o yuzden ben korkarak ıctım sımdıde bıraktım kalp atısını duyduktan sonra zaten
özeller gayrı resmı olarak yapıyor canım. ben 27 yasındayım bana bıle 2 koydular. tabı tek bebek beklıyorum o ayrı.

kızlar benım de bugun kontrolum vardı. drum ohss den kalan kıstlerımle ılgılendı daha cok bebegımı cok goremedım o yuzden şaşkın gibi diyemedim de bişi. ben kistleri merak etmiyorum bebeği merak ediyorum diyeydim iyiydi tutuyor bazen boyle basiret baglılıgı işte...
neyse ben normalde bugun son adet tarıhıme gore 8+3 olmalıyım. ama bebegın boyuna gore 9+0 gorunuyor dedı dr. 8+3 de olması gereken boy 16 mm falanmıs . bızımkı maasallah 22.6 mm olmus.
varmı sızlerden de bebişi böle önden önden giden

ben de tedirgin oldum şimdi. benim içtiğim de cyclo progynova içinde 21 tablet var adeti düzenlemek için verilen bir ilaç ilk 14 tanesi beyaz diğerleri kahverengi. ben kahverengileri içmiyorum. beyazları içiyorum o da işte rahim duvarını kalınlaştırıyor. merkez bana 3 ay olana kadar iç dedi 1 ay daha kullanıcam. estrofem i ilk gebeliğimde kullanmıştım kese gözükünce hemen bıraktırmmıştı doktorum. ama tüp bebek tedavisinde farklı oluyor. ben 3 aya kadar kullanan birsürü kişi tanıyorum.

bu arada her merkez yapmıyor kurallara bağlı olan da var ben eurofertil de yaptırdım. ben değil ama 29 yaşında arkadaşım ilk denemesinde 2 koydurmak istedi yasal değil yapamayız dedi. ama eğer deneme sayısı çoksa ve negatif varsa iki koyabiliyolar.

bende özelde yaptırdım. benim yumurlamada sorunum vardı menepoz durumunda ki bir bayana yaklaşmıştı.
eğer tüp bebek sebebi bayanla ilgiliyse bir doktorlar bir kılıf uydurup 2 tane embriyo transfer edebiliyorlar. banada 2 tane transfer edildi ve 1 tanesi tuttu Allah'a şükürler olsun.

şimdide kızım kıpır kıpır :)

Merhaba arkadaşlar ben de tüp bebekle hamile kaldım 7+6 yım. Doktorum bana progestan da dahil bütün ilaçları bıraktırdı kalp atışlarını duyunca. SAdece elevit var kullandığım. Ama ben o kadar çok korkuyorum ki forumlarda okuyorum kalp atışı duranlar ya da gelişmeyen bebekler oluyor. Doktora gideli 13 gün oldu bir dahaki randevum da 10 mayısta ama çok korkuyorum. Bir de benim bulantım falan hiç olmadı sadece sabahları biraz hassas oluyorum kokulara karşı. böyle belirti olmadıkça da telaşlanıyorum. Galiba paraoyak oldum iyice. Allah korusun bebeklerime olumsuz bir şey olsa belirti verir değil mi? Bir de arkadaşlar doktorunuz sizleri ne kadar da bir çağırıyor??

benim doktorum çok rahat hiç bir problem görmediği için 40 yada 45 günde bir çağırıyor.
rahat olması benide rahatlatıyor, bende sürekli internette gezinip kafamı karıştırmıyorum. sende karıştırma bence
doktoruna güven ve sürekli bebeğinin sağlıklı olduğunu düşün ben öyle yapıyorum.
bir şeyleri abartmamak gerekir ki bizde bebeğimizde rahat olsun. stresin bebeğinede yansır bunu unutma....

doktorum ilaçlarımı 10 haftam yada unuttum aslında 12 haftam dolana kadar kullandırttı sonra bıraktırttı.
folbiol 3. aydan sonra kullanılmazmış zaten onun yerine bana multivitamin hapı verdi adı DECAVIT sadece bu hapı kullanıyorum.

mide bulantısına gelince 8. haftam bitince başladı ve 6 hafta boyunca midem bulandı ama 2 kerenin dışında hiç kusmadım sadece bulantı ve iştahsızlık oldu.
kokulara karşı çok duyarlıydım bu yüzden yemek yiyemedim 4 kilo verdim.

Doktoruma çok güveniyorum aslında her şey yolunda normal bir gebelikten farkı yok artık dedi. Sadece ikiz olduğu için çoğul gebeliklerin daha iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti. galiba internette okuduklarımdan çok etkileniyorum aslında en iyisi okuduklarımıza hiç takılmamak .. İnşallah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız pozitif olup beklemek en iyisi aslında teşekkür ederim canım biraz rahatlattın beni

bencede okuma. eğer Allah korusun yolunda gitmeyen bir şey olursa bakarsın araştırırsın ve sakın unutma herkesin yaşadığını sen yaşayacaksın diye bir durum yok

seninle aynı sorunu yaşayan bir arkadaş bile bulsan ikinizin sonuçları yine farklı olabilir sen hep rahat ol pozitif ol

selam kızlar,

ne zamandır gelemiyordum

20. haftada kontrolüm oldu 21. haftada da fetal eko yaptırdım bir sorun gözükmüyor allaha şükür

bebişin femur uzunluğuna göre 8-10 gün falan önden gidiyor gibi görünüyor ama ortalama olarak yine transfer tarihinin ve adet

tarihinin 4-5 gün önünde bu kadar sapma da normalmiş zaten, belki de biraz uzunca mı olacak bizim kız bilemiyorum... sağlıkla

gelsin de kuzummm...

hareketleri artık çok net hissediyorum eşim elini koyunca tekme attı dün ilk kez, resmen parmağını hoplattı

artık uyuyup uyanıyormuş minişimmm ...

yüzünü yine 4 boyutta göstermedi

400 gr olmuştu boyu da 25 cm olmuş yolun yarısını atlatmış allahın izniyle kucağımıza da alsak...

bu arada 5 kg aldım toplamda, dr um çok buldu biraz dikkat ediyorum karbonhidrattan uzak durmaya çalışıyorum ekmek yersem

tam buğday yemeye çalışıyorum, 24. haftada da tetanoz ol, şeker yüklemesini yaptır öyle gel dedi...

ayrıca dr her ne kadar ne yaparsan yap çatlayacağı varsa kremle engel olamazsın dese de ben

mustela 9 month ve Bella B nin kremini aldım

özellikle Bella B yi amerikan dr ları öneriyormuş çok rahatlatıcı bi dokusu var, bol yağlı resmen gerginlik kaşıntı kalmıyor...

herkese sevgiler...

mutlu gebelikler...

Son düzenleme:

merhaba canım senin adına çok sevindim...bende salı (7 mayısta ) ayrıntılı ult.gireceğim inş. bende senin gibi güzle haberlerle gelirim çok merak ediyorum özledim cünyırlarımı...birinin daha cinsiyeti netdeğil (kız+?)onu da o zaman öğrenmiş olacağız inş. Dr dan güzel şeyler duymak harika oluyor...inş Allah tamamına erdirir...

canım her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim. sık sık uğra bilgilendir bizi.
mesela bebeğinin ilk hareketini kaçıncı haftanda hissettin bunun gibi ayrıntıları bizimle paylaş.
bende krem yerine bebe yağı kullanıyorum çatlamamak için. zaten kalçalarımda vardı çatlaklar. sanırım hamilelikle dahada artacaklar ama varsın olsun bebeklerimiz sağlıklı dünyaya gelsin başka şey istemem

ranaccım ayrıntılı ultrasona girince bizle inşallah güzel haberlerini paylaşırsın bende 13 mayısta gireceğim ayr.ultrasona çok heyecanlıyım. inşallah her şey yolundadır. elimde olsa her hafta doktora gidip ultrasondan bakardım bebeğime :)))
benim ufaklığın cinsiyetide kız :)))

kızlar merhaba ayrıntılı ultrason işini ne yaptınız yada ne yapıcaksınız ben istanbulda oturuyorum profa gitmeyi düşünüyorum devlet dolu randevu yok perinatologlar dünya para alıyo bide ikiz gebelik için iki katı alıyorlar onu ona verene kadar profa giderim daha iyi dedim 300 lira dedi cv resim rapor veriyorlarmıs ücrete sasırdım bende çok diger proflar 500 600 derken bu nasıl oluyor diye size link atım oradan bakın isterseniz kim olduguna özgeçmişini okuyunca sizde sasırıcaksınız

Prof.Dr.Vildan Ocak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…