Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım selam,

ben daha önce hamile kalmadım o yüzden bilemiyrum fakat yine yazmak istedim çevremde arkadaslarım ve akrabalarımdan dolayı biliyorum ki bazı hamilelerde bu tür düşünceler oluyormuş istemdışı korkma Allahın izniyle bebeğin seninlee aklından kötü düşünceleri çıkar iyi düşün iyi olsun dua et canım Herşeyin en güzeli bizlerle olsun canım.Bebeğin sen ve tüm hamişler Allah emanet olsun..

şenaycım selam hoşgeldin,
seni tebrik ediyor ve gebeliğinin sağlıkla devam etmesini diliyorum öncelikle,
o korkuları ben de çok uzun süre yaşadım ve kendime zehir ettim o günleri sonradan öğrendim ki o streslerin bebek üstünde çok kötü etksi oluyormuş hatta 12 ve 22 arası yaşanan aşırı stres ve kaygılar hiperaktiviteye bile sebep olabiliyormuş ilerde bebekte. keşke daha rahat olsaymışım. ben zaten çok gergindim ilk 3-4 ay hormonlardan... o kadar sıkıntı yaptığında kalk git yakındaki bi tıp merkezine gir usg ye rahatla...ben bir kaç kez öyle yaptım hatta çok tatlı bi 2. dr um olmuştu o sıralarda.... her gün gel bakayım sen üzülme sorun değil diyordu bebeği kıpır kıpır görünce 1 hafta gidiyordu bana çok sık da gitmedim ama sonuçta kendi dr um ayda bir bakıyor çok uzun bi süre. sadece 8-12 arası 2 kez baktı.yani çok normal kaygılar bunlar tüp bebekte daha çok yaşanıyor.bir de son adet tarihi yada trasnfere göre hesapla haftanı daha sağlıklı oluyor

Son düzenleme:

benimde mide bulantılarım olmuştu. 8. haftam bitince mide bulantılarım başlamıştı ve 13. haftanın bitimi ile birden bitmişti. sanki daha önce hiç mide bulantım olmamış gibi. Allah'tan 6 hafta boyunca 3 kere kustum bazı kişiler her gün yada günde 2-3 kerede kusabiliyormuş.

korkulara gelince hala yaşıyorum. hamilelik boyunca her bayan bunu yaşıyor sanırım

ikizlercim doktorum benim tahmini doğumumu 19 yada 20 eylül hesapladı benim hesaplamamda 13 eylül yada 15 eylül çıkıyor.
sana tarihlerimi versem benim adıma bir hesaplama yaparmısın.

Son Adet Tarihim 6 Aralık 2012
Transfer Tarihi 24 Aralık 2012

canımmm yüregıne saglık. cok tesekur ederım ıcımı ferahlattın.
rabbım sana da nasip etsin tez zamanda
ikizleeer selamm. kocaman olmuşsunuz siz maşallah. bak neyse ki size yetiştim bende
inşallah saglıkla kucagımıza alırız bebeklerımızı hepimiz.
valla dediğim gibi öyle darlanıyorum kı bazen, keske dıyorum bebegın harketlerını hıssedebılseydım de en azından o kıpırdadıkca bana bı ısaret vermıs olurdu anne ben iyiyim diye. şimdi dediğin gibi anca dr kontrole cagırdıgında ögrenebiliyorum
sen nereye gıdıyorsun sımdı kontrollerın ıcın? dogum yapacagın yere karar verdın mı? birde demişsin ya meraklandıkca gıdıodum bı tıp merkezine ıkıncı bı drum olmustu orda dıye, orası neresı, olmazsa bende cok evhamlandıkca gıdıvereyım oraya.
mıde bulantısı 7. haftadan bir basladı inşallaah denildiği gibi 12-13. haftada bıcak gibi kesilir benımde. hani diyorsun ya gecınce sankı daha once hıc mıde bulantım olmamıs gıbı dıye, ınan hıc canlandıramıyorum gozumde oyle hıssedebılecegımı, o kadar yogun olunca, ozellıkle kokulara karsı hassasıyetım, hayatıma hep bole devam etcekmısım gıbı gelıyo su anda

bu arada benımde kendı hesabıma gore dogumum daha erken olcakmıs gıbı, ama drun adete gore hesabı ve hatta burda kknın hamılelık takvımı hesabı arkadan gelıyor, yanı daha gec gösterıyor dogumu. acaba genel olarak tüp bebeklerin dogumları transfer tarıhıne gore mı oluyor?

canım seninle benim aramda 1-2 gün var bende 5 aralıkta adet olmuştum 22 aralıkta transfer tarihim

senin adet tarihine göre doğumun (yani 40 haftayı doldurduğun tarih) 12 eylül ,

eğer 3. gün embriyosu ise doğumun 14 eylül görünüyor,

dr usg deki gelişimine göre mi 19-20 eylül diyor dr? 4-5 günlük önde veya geride olmasının önemi yok her bebek kendine özgü gelişim izliyor
ama bebekler usg deki gelişimine göre mi, adet tarihine( transferle adet aynı gibi zaten) göre mi doğuyor daha çok işte onu bilmiyorum... araştırmamız lazım

benim de 10- 11 eylül oluyor ama usg ye göre 7 eylül çıkıyor 4 günün önemi yok diye ben 7 eylül yaptım takvimimi

haa birde dr un usg cihazı ne kadar iyi ve hassassa ona göre daha doğru tarih veriyor çok takılmamak lazım yani bunlara boya ağırlığa...sağlıklı olsunda gerisi boş

Son düzenleme:
transfer tarihini 2. haftanmış gibi baz alarak hesaplayın dedi doktorum

evet biz biraz büyüdük koca göbüş olduk kızım içini doldurdu allaha şükür ama siz de hemen geldiniz şükür ki fazla vakit kaybetmeden...hareket için en az daha 2 ayın var o yüzden bu süreyi bu şekilde geçireceksin kendine bi düzen belirle...strese gerek yok..dr um hep söylüyor yapacağın hiç bişey yok sadece beklemek ne olacaksa olacak elinden bişey gelmeyecek ister düşün kafayı ye ister lay lay lom yap keyfini çıkar seçim senin ben yapamadım kişilik yapısı da önemli tabi...sen kontrole hala symrna ya mı gidiyorsun? ben özelden dr ların ismini vb şeyleri yazıyorum şimdi...

Son düzenleme:

3. gün embriyosu benimki. ptesi günü ayrıntılı ultrasona gireceğim. doktordanda ayrıca hesaplama yapmasını isteyeceğim. bakalım ne tarihi verecek.

3. gün embriyosu benimki. ptesi günü ayrıntılı ultrasona gireceğim. doktordanda ayrıca hesaplama yapmasını isteyeceğim. bakalım ne tarihi verecek.

ayrınytılı da femur uzunluğu olsun diğer ölçüler olsun daha doğru ölçüleceği için en doğru tarihi verirler sormayı unutma o zaman...bize de haber ver ...

hayırlı olsun tatlım bebişin ben hala vajınal jel kullanıyorum iğneyi 3 ay oldum ben sonra kapsüle devam ettim halada kullanıyorum doktorum bıraktırmıyo 21 haftalıgım dediğine göre doguma kadarda kullanabilirmişim neden diye sormadım üzülecegim bişey soyler belki diye :44:

merhaba canım aynı şeşyi şuanda ben yapıyorum kendime hala çok korkuyorum ve endişeliyim her an bebeğe bişey olmuş gibi. kontrolden sonra birkaç gün rahatlıyorum sonra yine endişeler başlıyor. ben bol bol namaz kılıp dua ediyorum tesbih çekiyorum canım Allahın dediği olur kucağımıza sağ salim alalım diye dualar ediyorum. tevekkül bizden gerisi Allahtan. İmanını sağlam tut. bende bugün endişelerimden dolayı doktoruma gitmeyi düşünüyorum çünkü göğüslerimin acıması sanki biraz azaldı bişey mi oldu diye korkuyorum

Allah bizi vesveselerden korusun canım.

arkadaslar gunaydın! benım transferım 20 nisanda yapıldı. bugun transferım 21. gunu! ıdrardan sonra peçeteye çok açık pembemsi akıntı gelıyor cok korkuyorum aranızda boyle bırsey yasayan var mı?

arkadaslar gunaydın! benım transferım 20 nisanda yapıldı. bugun transferım 21. gunu! ıdrardan sonra peçeteye çok açık pembemsi akıntı gelıyor cok korkuyorum aranızda boyle bırsey yasayan var mı?

canım brnım bır kez peceteye geldı o akıntı sonra gerısı gelmedı. drumu aramıstım hemen, usgde baktı kanama alanı vs varmı dıye.yoktu sonrada olabılır bole seyler, (ben ohss olmustum cok kıst olusmustu tedavı sonucu) o kıstler kuculuyor onlarda sebep olabılır demıstı.
drna danıs sende hemen usg de bı bakılsın. ama o kadar cok kı boyle seyler yasayanlar, ıstırahattı ılactı derken önlem alınabılınıyor ferah tut ıcını.

göğüsler bi süre sonra sertliğini kaybediyor büyümeye başlıyor çok normal bende de oldu bende tırstım ama bunlar boş şeylermiş dert etme

herkese merhaba, ben de tüp bebekle ikiz bebklerime hamile kaldım 10+2 olduk. Sürekli kahverengi lekeler oluyor hatta 8. hafyada kanamam oldu ama bebklerim sağlıklı çok şükür. Progestan üğne ve kan sulandırıcı Hibor kullanıyorum. Yeni doktor kontrolüm oldu ve 12. hafta için tarama testi istediler. Sizden de böyle bir şey istendi mi. Riskli gebeliklerle ilgili başka bir doktordan randevu aldık, kendi doktorum bütün hastalarımı gönderiyorum korkma dedi ama elimde değil...

Doktorun istediği ikili tarama testi olarak adlandırılıyor. 11-14. haftalar arası yapıldığı için bu 11-14 testi de deniyor. İkili testi hemen hemen bütün doktorlar yaptırıyor. Ultrason ve kan tahlili yapılarak down sendromu riskine bakılıyor. Yani rutin bir tarama testi, korkulacak birşey yok. Ben de çarşamba günü yaptırıcam. Eğer şanslıysan bebeğin cinsiyetini de öğrenebiliyorsun :)

tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun inşallah bizlerede kısmet olur o duyguyu tatmak sevgi ve saygılarımla

Allahım sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah:)

selam kızlar öncelikle hamile kalan arkadaşlarımı tebrik ediyroum Allah sağlıkla kucagınaza almayı nasip etsin tedavi sürecinde olaanlarada sabır ve güç versin ... bnde haziranda başlıcam tedaviye ilk denemem olcak biraz ürküyrum çnkü neler olcak bilmiyrum ama sizlerin yazılarını okuyunca duygulandım acaba bnde böle yazıcakmıyım dedim bnde hamileyim diyebilcekmiyim tabi böle görgüsüzler gibi deil çnkü etrafımda öle insanlar çok ii bir ders aldım bu yüzden allahım isteyen herkese versin inşaallah ... bana biraz tedaviden bahsedermisiniz neler oluyor pskoloji nasıl oluyr ? bn bide doğudayım eşimin işi dolayısıyla konyaya gitcem eşimin eniştesi tüp bebek uzmanı birazda o rahatlatıyr beni doktorumuz akrabamız olduğu için ..

merhaba canım şimdiden tedavin hayırlı olsun..

Kaç yaşındasın ve sorun neydi canım? Psikolojiye gelince bizi sadece bizler anlarız diyeyim sen anla gerisini :)) gerçekten zor bi süreç maddi manevi insanı yıpratan uzun bi süreç bu. Ama en önemlisi eşler arasındaki destek ve inanç.. Soruna göre tedavi değişiyor canım. ben polikistikover hastasıyıdım yumurtalarım çatlamıyodu 2 kez aşılama yapıldı ama tutmadı. ilk denemede tüp bebek tuttu. Rabbim sanada ilk denemede pozitifi göstersin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…