Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar ben de 31 yaşındayım.2,5 senedir sebebsiz infertilite teşhisiyle bebeğimiz olmadı.çok şükür ilk denememde hamile kaldım.darısı isteyen herkeze inşallah.9.haftadayım.kalp atışlarınıda duyduk çok şükür.dr um hala kullandığım iğne ve ilaçlara devam et dedi.hadi iğne ve vajinal krem neysede o hormon hapları ve coraspini bu haftada hala kullananınız var mı?

Merhaba Zeynep_82 Öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... Bende 34 yaşındayım 2. denememde ikizlerime hamile kaldım. Şuan 16+6 haftamdayım. Tüp bebek süreci normal yolla olan doğum sürecinden farklı olduğu için ilaç zorunluluğu var. coraspin progesteron folbiol,crinone(jell),clexane 12. haftaya kadar genelde devam ediyor.12. haftadan sonra durumuna göre iğneyi bırakıp hapa geçiyorsun ben hapı hala kullanıyorum.Folbiol ve jeli bıraktırıyor. Coraspin ,clexane, demir hapı, progestan hap ve vitamin şeklinde devam ediyor. Ancak benim kanamam olduğu için clexane ve coraspin i dr um bıraktırdı. O yüzden ilaçları kullanmaya devam:)...Umarım çok güzel bir şekilde atlatırız. Rabbim dileyen her kuluna hayırla nasip etsin.. Sevgiler

Anladım canım merkez 12. Haftaya kadar devam dedi benim dondurulmuş olduğu için hapım da var onu artık bırakıcam ama progestana devam etmek istediğimi söylicem.
Canım ben 12. Haftamdayım hala kullanmaya devam ediyorum tüp bebek de normal yani devam et ilaçlarına.

selam annelerr geçmiş mesajlerı okuyarak sona geldim sanrım benim gibi taze anne adayı kalmamış aranızda çok şükür 12. haftaları geçmişsiniz. ben daha çok yeniyim keseyi bile görmedim düşünün artık şimdiden çooook heyecanlıyım inş perşembe günü görebileceğim benim 2. denememdi eşime azospermi teşhisi konuldu. ilk denememizde olumluydu fakat kanamam hiç durmadı... 6 mayısta 2 tane blastokist transfer edildi çok şükürrr pozitif.. bhcg katlanarak devam ediyor. allah herkese nasip etsin sizlerden öğreneceğim çok şey var kızlaaarrrrr

Tecrübeli tüp bebek anneleri yorumlarınıza ihtiyacım var.
Canlarım bugün transferin 6. Günündeyim. Ama nerdeyse 3. Günden başlayan sağ çok nadiren sol kasık ağrım var . Ama bu öyle bi ağrı ki, iğne batması gibi değil, ağrı künt bi ağrı. Girdimi bazen 1-2 saat sürüyor.arada da adet ssncısı gibi karın ağrısı oluyo ama bu hemen geçiyor. Böyle olunca da ümitlerim tükeniyor
Böyle ağrı yaşayanlardan yardım bekliyorum

cnm bnmde öyle çok oluyor ağrılarım.. 14. gündeyim daha da oluyor normal ağrılar bunlar hiç dert etme yat dinlen

Merhaba öncelikle hayırlı olsun canım umarım güzel haberler alırsın.. Sakın endişelenme Tüp bebekte transferden sonra ağrı olması dr ların hastalarına söylediği birşey. ben yaşamadım ama kişiden kişiye değişiyor. Ama sana tavsiyem kesinlikle dinlen , ananas ,protoin almaya dikkat et ve birde moral ..Ama endişeni hafifletmek için dr una danışabilirsin ...Herşey Allahın izniyle güzel olucak..

canım benım doktorum şahsen tup bebek oldugu ıcın daha temkınlı yaklastı bana, onerılerını kıymetlı bebek olusunu hatırlatarak yaptı hep. o yuzden tavsıyem senın drunda bunu bılmelı.
kızlar çatlaklar için kakao yağı kullanan varmı? ben bugün aktardan kakao yağı aldım ama kutunun üstünde hamileler dotora danışarak kullanmalıdır diye yazıyo
bende okumustum netten kakao yagı cok ıı nemlendırıyor dıye. o yuzden sımdıden dusunuodum alırım dıye. ama bunu duyunca sasırdım sımdı. dra sormakta fayda var o zaman.
canım bende bugun yaptırdım ıkılı testımı. 1 hafta sonra alıcam test sonucunu. drum 1 hafta daha kullan folık asıtı corasprını ve 200 mg progestanı test sonucunu alınca onları bırakır yerıne demır vsvs ılaclarına baslarız dedı bugun.. kanaman vs yoksa helekı bu haftaya kadar hıc olmadıysa 12. hafta ılk tehlıkelı donemın sonu oldugu ıcın bırakmakta bı sakınca yok zaten. druna guven. hepımız aynı zamanlarda bırakıyoruz ılacları.
canım hayırlı ugurlu olsun. ne mutlu sana
ınsallah saglıkla devam etsın tatlım. neyı merak edıyorsan sorarsın herkes yardımcı burda bırbırıne

hiiiç endişelenme canım. ben hem o agrıları cektım hem de ustune ohss oldum onu ve onun agrılarını cektım. ve herseyden fenası belım cok fecı agrıyordu. cok sukur rabbım bugunlere getırdı. druna bı kerecık sor o zaman daha da rahatlıcaksın

çok sayfa atlamış tam okuyamadım bir iki şeyi belirteyim istedim...İdrar kaçırmak normal fakat idrar değil de bacaklarınızdan akan bir sıvı gelirse suyunuz geldi anlamına geliyormuş yani çamaşırı ıslatacak kadar az olmazmış. ayrıca idrarı kaçırdığımızı hissederiz sanırım..klaram hissetmedim demiş de şaşırdım bi sorun yok değil mi klaram???

ben 12 . haftada öğrenmiştim

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

asis ayrıntılı iyi geçmiş gözün aydın.boğaz enfeksiyonu olmuşsun umarım hemen ilaçsız bi şekilde iyileşirsin benim de boğazımda hafif enfeksiyonum var ama çok az dr a gitmedim kendi geçecek inşallah...

balık yiyemeyenler için günde 5 tane ceviz ama kabuklu alıp kendiniz hemen yemeden önce kıracaksınız,bol bol semiz otu öneriliyor fakat ben ceviz yememe ve haftada 1 gün balık, arada semiz tüketmeme rağmen bazen ceviz yemeğim günlerde ( insan bıkıyo hergün hergün ) omega3 içiyorum beyin gelişimi için önemli diye...

bu arada 2-3 gündür ayaktayken ve yürürken özellikle vajen in üstüne ağrı giriyor çok ayakta kaldım gezdim o günden sonra başladı 2 gündür devam ediyor sizde de oluyo mu böyle oturup uzanınca sorun yok..

Son düzenleme:

geçmiş olsun asis bende grip oldum 1 haftadır gecmedi hala... yalnız benım 2doz tetanozumda yapıldı biri nisanda biri mayısta. diğerleri doğumdan sonra... ayrıntılı ultrasonda cektırdım çok şükür hersey yolunda... senın kızın hareketleri nasıl?

[
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

asis ayrıntılı iyi geçmiş gözün aydın.boğaz enfeksiyonu olmuşsun umarım hemen ilaçsız bi şekilde iyileşirsin benim de boğazımda hafif enfeksiyonum var ama çok az dr a gitmedim kendi geçecek inşallah...

balık yiyemeyenler için günde 5 tane ceviz ama kabuklu alıp kendiniz hemen yemeden önce kıracaksınız,bol bol semiz otu öneriliyor fakat ben ceviz yememe ve haftada 1 gün balık, arada semiz tüketmeme rağmen bazen ceviz yemeğim günlerde ( insan bıkıyo hergün hergün ) omega3 içiyorum beyin gelişimi için önemli diye...

bu arada 2-3 gündür ayaktayken ve yürürken özellikle vajen in üstüne ağrı giriyor çok ayakta kaldım gezdim o günden sonra başladı 2 gündür devam ediyor sizde de oluyo mu böyle oturup uzanınca sorun yok..[/QUOTE]

bazen banada ağrı girip çıkıyor zonklama gibi. uzun sürmüyor. ama benimde ayakta durunca ayaklarım şişmeye başladı. süreklide yatamam ki daha tehlikeli
enfeksiyonum iyice arttı sesim tamamen gitti (((((
semiz otu aldım onu ve ceviz yiyeceğim. insan her gün aynı şeyi ymekten bıkıyor gerçekten doktorumdan omega 3 hapı talep edeceğim.
sizlerden şeker yüklemesi istedilermi benden henüz istemediler. daha zamanımız var galiba.

geçmiş olsun sanada canım benimde geçmedi ve geçeceği yere iyice arttı sesim tamamen gitti. ilk doz aşımı yaptırdım ikincisi 1 ay sonra kısmetse.
ayrıntılı ultrasonun iyi olmasına çok sevindim. kızımı sormuşsun gerçekten çok hareketli. ayaktayken bir şey anlamıyorum ama oturur oturmaz özellikle arkama yaslandığımda yada uzandığımda hemen tekmelemeye başlıyor.
perşembe günü sağlık ocağında hemşire tekmelerden kalp atışını zor duydu. sağlık ocaklarındaki kalp dinleme cihazları doktorlardakine benzemiyor. elde taşınır ufacık bir şey neticede :)))

başak çocukları ağır ve nazlı olurmuş normalde bakalım bizim bebişler nasıl olacak

senin bebeğinin hareketleri nasıl canım sende bahset biraz. nasıl gidiyor hamilelik???

kızlar bu arada benim ayaklarım şişmeye başladı. sizlerdede varmı böyle bir durum. özellikle misafirim geldiğinde yorulduğum zaman şişiyor ertesi günede hafif şişliği kalıyor. bacaklarımda çok şişlik olmuyor özellikle ayak bileklerim davul gibi oluyor ve ayağımın üstü. derimin içinde su varmış gibi oluyor

bir de tetanoz aşısını benim dr 1 doz yaptırsan yeter dedi ben hiç olmayacaktım hatta...

şişlik bende de var özellikle topuk bölgesi ve ordan biraz yukarı doğru ayakta kalmak direk etkiliyor oturunca hemen uzat bacaklarını fırsatın varsa. benim el parmaklarımda şişiyor bazen . zaten gerçekten de içi ödemli yani su var .bol su içmek buna da yarıyor tuzlu gıdaları biraz azaltmak da fayda var. ben bir gün oturup tuzlu çekirdek yedim koca kase 2 gün davul gibi şiştim inanırmısın şimdi ağzıma almıyorum...

şeker yüklemesi 24-28 haftalar arasında bir gün yapılabilirmiş ben 24+ 2 de yaptırıcam bu hafta sonra da kontrol var.boğazın için de ılık ballı süt falan içsen belki iyi gelir

Son düzenleme:

bebeğim ilk defa komple sağ tarafıma toplandı az önce. sağ tarafım bayağı şiş durdu tekmeledi tekmeledi düzeldi karnım şimdi normal duruyor :))))))))) çok hoşuma gitti ama bazende tekmelemesi dışarıdan farkediliyor.

ben doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum çok pahalı muayene ücreti. yeni doktordan da gerekli testleri isteyeceğim. geçen sene bende kansızlık vardı B12 eksikliği vardı. ayaklarımda şişiyorya. eskidende şişerdi özellikle yaz mevsiminde çokşişiyor. nedeni ne bir araştırsın bakalım. tuzu bende artık kesicem. çekirdek yemek yok tamam. daha yeni almıştım üzerinde bol tuzlu yazanından :)))))))

dün akşam korka korka koca kupa Adaçayı içtim. hamilelerin fazla içmemesi gerekiyormuş. geçen haftada 5 gün boyunca günde 2 bardık ıhlamur içtim. ballı ıhlamur iyileşeceğime dün iyice sesim gitti.

bugünde bitki içeceklerini bıraktım ılık ballı su içiyorum içine bir kaç damla limon damlatıyorum.
sütümü zaten sabah akşam içiyorum.

bir de tetanoz aşısını benim dr 1 doz yaptırsan yeter dedi ben hiç olmayacaktım hatta...

bana ikinci çocuk düşünüyorsan 5 doz yaptırman gerekiyor dediler perşembe günü tamam dedim bende :)))
doktoruma geçen ay sorduğumda bir problem yok yaptırabilirsin demişti. sağlık ocağım hala beni 3 hafta eksik gebe hesaplıyor :)))
onlara göre 20 haftalığım. :)))

Ben de bugün gittim 11+5 iz çok hareketli değildi dönmedi ölçemedi doktorum. Cumartesi çağırdı ben gördüm ya bebişi rahatladım. İlaçları da artık bir atlatalım ikiliyi o zaman konulurız sanırım.

Canım geçmiş olsun
şimdi nasılsın, hem hasta olmuşsun, hem aşı olmuşsun. Ilık suya bal ve limon iyi geliyor, geçmezse doktorunu arar sorarsın. Aşıyı iki doz diye duymuştum, ikinci çocuk için 5 dozu da şimdi mi olacakmışız. Birinciyi alalım da kucağımıza inşallah.

Ayakların şişmesiyle ilgili ödem oluşuyor demek ki, tuza dikkat ve de bol su. Ben de geçen gün küçük bir paket çekirdeği tek başıma yedim hem korktum hem yedim.

Kızın nasıl, sen de benim gibi sürekli onunla konuşuyor musun? Hatta bazen hissetmeynce hareketini elimi koyup napıyosun oğluş diyince sanki anlıyorda cevap veriyor hemen.

Doktorunu değiştirecekmişsin, düşündüğün biri var mı?

Ne çok konu birikmiş :)

Çok şükür şimdilik bişey yok, 1 hafta sonra kontrolüm var o zaman doktora söylicem. Zaten her kontrolde suya ve rahimağzına bakıyor ama.
Çok sıkıştığımı hissettim, tutmaya çalıştım bir anlık yeterince sıkamadım kaçırdım galiba:) Öyle şakır şakır akmadı, sonra tutunca yada iyice sıkınca kesildi ama damla diz seviyeme inmişti. Bir kere oldu şimdiye kadar, inşallah birşey yoktur. Sağol bilgilendirmen için.

kızlar çatlaklar için kakao yağı kullanan varmı? ben bugün aktardan kakao yağı aldım ama kutunun üstünde hamileler dotora danışarak kullanmalıdır diye yazıyo

Kakao yağı kullananları okumuştum, bir zararı olsa kullanmazlar herhalde, netten baktın mı? Sen sağlık sektöründe değil miydin :)
Ben badem yağı kullanıyorum canım memnunum şimdilik.

asis coook gecmiş olsun. tez zamanda iyi ol insallah canım.
yaa bu arada sızler 20 li haftalara gelmişsiniz ne guzel şeylerden bahsedıyorsunuz, kıprasmalar,tekmeler... ben de cok sabırsızlanıyorum o gunlere ulasmak ıcın. ben şimdilik anca usgde gordugum hareketlerıyle mutlu olup onla yetinıyorum rabbım bızlerede nasip etsin inş.
ben duymustum ayrıntılı usgye gırenler cıkolata yıyıp gırıomus hareketlı olsunda her yerıne bakılsın dıye. bende nolur nolmaz dıye dra gırmeden once cıkolata yedım. hamıle kaldıgımdan berı yemıyordum belkıde degısık geldı cocuguma gercekten de cıkolata sayesınde o kadar hareketlıydı bılemıyorum
ense ölcumunu kolayca yaptı dr da boyunu olcemedı ayakları hep yukardaydı kıpır kıpır, bas-popo arasını olcebıldı o yuzden .
sende dene bakalım cıkolatayı belkı de o yaramıstır bende işe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…