Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hayırlı olsun, endişeler hiç bitmiyor ki :)
Sağlıklı olsun da tek ikiz farketmez di mi. Kalp atışlarını da duyarsın inşallah.
Baksana biri diğerini yiyormuş, belki öyledir, bana da ilginç geldi :))

selam kızlar ben de 50 gr seker testı yaptırcam nasıl yapılıyor azcık anlatır mısınız

bana da dr gerek yok dedı tetanoz asısı ama ben yaptırdım nolur nolmaz sonradan ah vah etmeyelim dedik

akıntı için birisi antıbıyotık sormus benım de olmustu
vajınal kültür aldı dr mantar cıktı ama ben fıtılı kullanamadım
tekrarlarsa yenıden kültür alalım demişti
bence kültür yaptırmadan vermesı doğru degil

bu arada benım ıkızlerden bırı sol yanıma toplanıyor yahuu
boyle bır sey yasayan var mı dr bebek hareketı dedı ama ?

Ben sormuştum antibiyotiği, gittiğim doktor da tb doktorum. Ben de hiç bakmadan verdiği için kullanmıyorum zaten de çok yoğun değil, belki de normal gebelik akıntısı çıkıcak, günlük takip ediyorum bakalım şimdilik.

Tetanozu da ben yazmıştım doktorum istemedi diye, ben de araştırıcam, dediğin bebek doğumda birşey kaparsa Allah korusun, ne kadar sterill olsa da ortam çok okuyoruz, duyuyoruz herşey oluyor.

50 gram glukoz yüklemesini ben geçen hafta yaptırdım. Hastanede hazırlanmış suyu bir kerede içiyorsun, sonra 1 saat bir yerde oturarak bekliyorsun, bir saatin sonunda kan alıp değerine bakıyorlar.

Benimki tek ama genelde sola toplanıyor hep, özellikle gece sol tarafımdan döndüğümde karnımın sol tarafında top gibi yükseldiğini farkediyorum. Bir de benimki karnımın alt tarafında daha çok durmayı tercih ediyor, doktor bie de aynı şeyi söyledi, bebeğe duracağı yeri söyleyemeyiz ki :))

eczaneden 50 gr şekerini alıyosun canım yada hastanede varsa sana veriyorlar.pudra şekeri gibi bişi zaten ben 250 gr suyun içine karıştırarak içmiştim.tabi içmeden önce bir kan tahlili veriyosun bu açlık oluyor şekeri içiyosun 1 saat bekliyosun sonra bir tane daha tahlil veriyosun. eğer ki sonuçların yüksek çıkarsa ya 75 gr lık yada 100 grlık başka bir şeker testi uyguluyorlar.ben hastanede çalıştığım için herşeyini öğrendim böyle şeylerin:)aç karnına çok şekerli bişi içinde biraz mide bulantısı yapabiliyo.içine eğer izin verirlerse sor bazı yerlerde kabul etmiyorlar çünkü 1-2 damla limon damlatabilirsin ozaman biraz daha iyi oluyo tadı.izin vermezlerse eğer içtikden sonra limonu ağzına damlatabilirsin ben öyle yaptım.

merhaba hanımlar ben bugün üye oldum. transferimin 5. günü sabırsızlanıyorum test yaptırmak için. sizlerin iyi haberlerini okumak bana çok moral oluyor cidden. beni anlayan insanların olması güzel etrafımda. bel ve kasık ağrılarım bugün baya baya arttı ama buna bile seviniyorum çünkü bu ilk denemem değil. 1 tüp bebek birde dondurulmuş embrio deneyimimiz oldu. ancak dondurulmuş embrio deneyimimde ilaç tedavisine başladım üstelik bilinçsiz dr yüzünden normalin 2,5 katı ilaçlarla ve transfer günü embriomuzun olmadığı söylendi. deforma olma ölme yada dejenere değil embrio yok dendi muhtemelen dondurmadılar bile... bunun nasıl bi üzüntü olduğunu sadece siz anlayabilir siniz. şimdi tekrar tedaviye başladık ve bu 5. günüm hayırlı haberleri bekliyorum Allah'ın izniyle. hepinize çok çok selamlar Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah.

hayırlı olsun canım. inşallah bu sefer her şey güzel olur

Merhaba kızlar sizin doktorunuz hiç rahim ağzı uzunluğunuzu ölçtü mü? Benim rahim anomalimden dolayı erken doğum riskim olabileceği için doktoum ölçtü gerekirse dikiş atılır dedi. 13. Haftamda 34mm çıktı normal dedi ve dikişe gerek duymadı 1 ay sonra gene ölçecek gerekirse o zaman atarız dedi. Sizlerde ölçüm yapılan var mı kızlar?
Bir de 8. Haftaya kadar iğne
13. Haftaya kadar 2 kere vajinal fitil olarak kullandım progestanı.
Şimdi ağızdan 1 tane gece hap a çevirdi. Yavaş yavaş azaltıyor rahim için iyi mi kötü oluyor bilmiyorum. Sizler kaçıncı haftaya kadar kullandınız progestanı?

Hayırlı kandiller arkadaşlar, Rabbim bu mübarek gece hürmetine dualarımızı kabul etsin inşallah, hepimiz için herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Bugün detaylı ultrasonumuz vardı, ayrıca 4 boyutlu halini gördük, resim ve cd sini aldık, bambaşka birşeymiş o halde görmek, her zamanki ultrason rsimlerine göre çok farklıymış. Yalnız bizim yaramaz elini getirdi yüzünün önüne doktor ne yaptıysa çektiremedi eli oradan, en sonunda keçi gibi inatçı dedi :)) hakkaten karnımı salladı, vurduk, oynattık yok banamısın demedi, doktor başka şeylere baktı sonra tekrar denedi tık yok, elini açıyor kapatıyor ama yüzünün önünde :) doktor elini çeksin diye vuruyor, bizimki tekme sallıyor. Sağolsun doktor çok iyi, ilgili, 28.haftada tekrar gel de 2 poz borcum olsun o zaman bakalım çekip verelim dedi. Tabi bu işin şov kısmı çok şükür görünürde bir sorun çıkmadı. Haftamıza göre de önde gözüküyoruz, boyumuz 27,3 cm kilomuz 579 gram çıktı, 24.hafta kilosu dedi. Ölçülen değerlere göre doğum 29.09.2013 oldu.

Tetanoz aşımın ilk dozunu oldum, bir ay sonra ikinci dozu olucam. Bu arada bahsedildiği gibi canımı yakmadı ve sonrasında da bir şikayetim olmadı, tabi şimdilik, inşallah olmaz.

Ölçüp ölçmediğini bilmiyorum ama rahim ağzına baktığını ve sorun yok dediğini duymuştum önceki muayenelerde.
Progestan iğneyi 7.haftanın ortasında bıraktırdı, jeli ikiye çıkarmıştı, 10.haftada da jeli bıraktırdı. Her doktorun uygulaması farklı olabiliyor.
Önemli olan bebişinin sağlıklı olması annesi..

Maşallah canım kuzuna bızımde kontrolumuz vardı cok şükür ıyı kızım kocaman olmuş akıntıyı sordum normal dedi anormal kokulu renkli akıntın olursa haberım olsun dedı kasılman olursa ve araları rıtmık olursa tehlıkelıymıs yoksa normal dedı ıdrar tahlılı ysptı bı problem yok dedı ilaç vermedı o beyaz ve krem. Gıbı gelen akıntı normalmiş

bir ara çok sık çişim geliyordu. gerçi hala öyle çok sık su içmeme bağlıyorum ben. bunu doktora sormuştum. bebekaşağıda acaba baskımı yapıyor neden bu kadar sık tuvalet ihtiyacı hissediyorum demiştim.
o da rahim ağzı uzunluğuna bakmam lazım erken doğum olabilir dedi. baktı ve her şey normal dedi. bebekte aşağıda değil dedi.

geçti ama sanada hayırlı kandiller canım. 4 boyutlu halini görmek bambaşka bir şey. bende geçen ay aynı heyecanları yaşadım. bebeğin 4 adet renkli resmide tv ünitemde duruyor :)))
herkese gösteriyoruz.

tetenoz bende olmuştum. bende de yanma ve sonrasında şikayet olmamıştı.

Demekki önlem amaçlı ben hala 13. Haftamda progestan kullanıyorum. 1 ay sonra çağırdı dayanamayıp 2 hafta sonra başka bir doktora daha görünücem sanırım. Başka bir doktorun fikrini de alalım ama biryandan da aklımı da katıştırmak istemiyorum 2. Bir doktorla. Ne zormuş hamilelik tedaviden daha zor
Sık idrara çıkma rahim idrar torbasının üzerine çıkıp baskı yaptığı için oluyor bende de var ölçüm de yapıldı normal çok sıkılık durmamak sürekli idrarı boşaltmak lazım. Bakalım Allaha dua ediyorum hep doktor sorun yok dedikçe neden stres oluyosam? Bir sorun görse 1 ay hatta 5 hafta sonra çağırmazdı ben dayanamam dedim 3 haftada anlaştık

Merhaba anne adayı dostlarım, bugün transferin 6. Günü eşim kan tahliline erken daha diye izin vermediğinden kaçak göçek idrar tahlili yaptım eczaneden alıp. Ilk başta silik 2. çizgi vardı am sonra silndi ve tek çizgi çıktı. Erken olduğu için sanırım öyle değilmi. 6. Gün idrar tahlili yapıp pozitif çıkan varmı :??

Canım endişeni ve sabırsızlığını anlıyorum ana cok erken henuz şuan ılacların etkısı var vucudunda onlarda hormon oldugu için doğru sonuç alman cok zor benım 10.gün ıdrar testım negatıf cıktı bi saat sonra silik bi çizgi hayalet gıbıydı kanda 12.gun öğrendim kendını yıpratma kan tahlılını bekle dua et derım ben Rabbim sevındırsın inş kimseninnkucagını bos bırakmasın mevlam:26:

Canım doktoruna guven ben 13. Haftaya kadar hem iğne hem hap kullandım 13.haftadan 25.haftaya yanı dune kadar her hafta progestan içerikli biiğne oldum tedbir için bundan önce düşüğüm vardı kullan dıyosa kullan

teşekkür ederim yorumun için biraz olsun rahatladım. Daha önce kan tahlilini 9. Günde yaptırmıştım gene dayanamayıp bu sefer 10. Gün falan yaptırırım sanırım. Beklemek en nefret ettiğim şey, en azından iyi haberi alana kadar sonra yinede sakimleşirim sanırım ama şimdi çok heycanlıyım :)

canım benimki kullan diyor tabiki de ben hani dozu az mı diye endişeleniyorum. benimde 1 düşüğüm var. transferden sonra 60 gün iğne vuruldum hergün kalçadan. 8. haftadan sonra iğne eziyet olur fitile geçelim dedi 200 mg sabah akşam vajinal fitil kullandım. 13. haftamda gittiğimde de ağızdan al artık gece yatarken 1 tane 200 mg dedi. bu şekilde 1 ay daha devam edicem. kestiği yok ama ben yine de vajinal daha mı etkiliydi diye düşünüyorum. ama büyüdü artık bebiş de riskli dönemi geçtik. doktoruma güveniyorum.

kızlar şeker testime doktorum normal dedi. 150'yi geçerse yüksek diyoruz dedi benimki 135,40 çıkmıştı
ama parmaktan yapılan test var ondan al. her 10 günde bir ölç değerini dedi.

bu seferde Tiroidim sınırda çıktı T3 değerim yani

tekrar test istedi. bu sefer başka yerde yaptır dedi. gerekirse ilaç tedavisi uygulayacağız dedi. bu çok ama çok önemli dedi.

merhaba kızlar! ben de 24 mayısta hamile olduğumu öğrendim. şu an 5+6 günlük. 2. denememde oldu çok şükür. bende de mide bulantıları epey var. bu hafta keseyi gördük. gelecek hafta kalp atımı için gideceğiz. inş sizlerinki gibi benim de hamileliğim sağlıkla ilerler.

merhaba canım ben transfer sonrası 8. gün idrar testi ile öğrendim ama silikti. ertesi gün de kanda baktırdım. erken yaptırmak çok kötü oluyor. negatif olunca moralin çok bozuluyor, engelleyemiyorsun ve bebek te etkileniyor. bu anlamda sona doğru yapman daha doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…