merhaba kızlar bir sorum olacaktı. en son doktorumuza 13. haftada gittik ikili testimiz yapıldı ve temiz çıktı çok şükür. doktorum birdahaki kontrole 17. haftada çağırdı yani tam 1 ay sonra. bu zamana kadar (3 aylık dönemi atlatana kadar) haftada bir yada 10 günde bir çağırdı beni ve bebeği gördük o zaman günler daha çabuk geçiyordu her hafta bebeği görmek de beni çok rahatlatıyordu. ancak artık her gebe gibi rutin aylık kontrollere döndü. daha 17 gün var kontrolüme ve eşim de ben de bebeği özledik :)
çok zor ama sabırla kontrolümü bekleyeceğim. sizleri ne sıklıkla çağırıyor doktorunuz? tüp bebek olması daha sık doktora gitmeyi gerektiriyormu?
bir de ikili testten sonra üçlü (yeni adıyla dörtlü) test yaptıranınız var mı? ikili test temiz çıktıysa bazı doktorlar gerek duymayabiliyormuş. gerek yok dese bile doktorum yaptırmalımıyım sizce?
canim benim bende senin gibiydim ilk baslarda hep gormek istiyordum hatta evde olsa 10 dak.bir bakardim canim bundan sonra kipirtisini duyacaksin ve oyle icin rahatlayacak hissetmek harika bir his hepiniz yasayacaksiniz insallah o gunleri
kizlar tedavisi yeni sonuclananlar lutfen sakin olun solunuza yatin bol bol bebek iyice tutunsun size benim 3 hfta devam eden kanamam oldu ama cok sukur iyiyz stres yapmayin ayetel kursi okuyun bol bol Rabbim ikincilerinizde ugrastirmasin insallah
canım benim doktorum hep çok rahattı ve benide rahatlatıyordu. transfer öncesi ve sonrası çok strese girip üzülmedim ağlamadım.
gereksiz kuruntular yapmadım ve Allah'a şükür her şey yolunda gitti. doktorum Transferin 10. günü test yap demişti. Sabırla 10. günü beklemiştim ve testimi yapmıştım. Telefonla bildirmemi istemişlerdi pozitif sonucuda mail atmamı istemişlerdi. Hamile olduğunuzu öğrendikten tam 15 gün sonra gelin demişlerdi hemen çağırmamışlardı beni. Ve bence böylesi en güzeli olmuştu. Gittiğimde hem keseyi görmüş olduk hemde kalp atışlarını duymuş olduk.
Diğer doktorlar çok oyalıyor insanları. gel bakalım hamilemisin, yine gel keseye bakalım, yine gel kalp atışına bakalım yine gel yine gel. insan her seferinde strese giriyor ve kafasında bir sürü şey kuruyor.
Sende hep rahat ol canım bir şeye üzülme sıkılma kafana takma.
2 li test temiz çıkınca doktorlar artık 3 lü teste gerek duymuyorlar. Ama doktoruna görede değişebiliyormuş. Benim 2 li testim iyi çıkınca doktorum benden ayrıntılı ultrason istemişti. Her testi yapman için belirli haftaları doldurman gerekiyor ve doktorun zamanı geldiğinde hepsini sana tek tek söyleyecektir. Gerek yok derse bence yaptırma. her test , her muayene hepsi insanda stres yaratıyor. Doktorun gerçekten her şey yolunda gidiyor diyorsa ona güven ve sende normal bir hamilelik geçiriyorum bir şeyim yok diyerek ve düşünerek günlerii geçir.
Düşünceler bedenine yansır unutma. Her şeye kuruntu yaparsak psikolojik olarak yaşayabiliriz, başımıza gelebilir.
canım kimi doktorlar 2 li test düzgün çıkarsa 3 lü teste bile gerek duymayabiliyorlar.bana da doktorum 3 lü teste gerek yok demişti.tüp bebek te ilk aylarda özellikle sık çağırıyorlar.kritik dönemi atlattıktan sonra ayda bir kontrole çağırıyorlar.bana da doktorum herhangi bi aksilik olmadığı sürece ayda 1 gel demişti.
Merhaba asis,
Nasıl gidiyor, idrar testini tekrarladın mı?
Ben de p.tesi günü kan ve idrar testleri yaptırdım, kanda kolestrol total ve iyi olanı biraz yüksek çıktı, aile hekimi hamilelikte bunlar artabilir normal dedi. Açlık şekerim biraz düşük her yapılanda 70 li bişey çıkıyor, aç kalma sık sık ye, çantanda çikolata vs taşı, senin şekerin düştüğünde bebeğinki de düşer dedi. Hipoglisemi den bahsetti biraz, şu an için değil ama belki ileride insülin direncine bakılabilir dedi.
Neyse idrarda da lökosit:7-8 çıktı, epitel: bol, bakteri: görüldü yazılı. Ama benim yanma vs hiç şikayetim yok, sadece sık idrar şikayeti var. Aile hekimi yine 1 hafta bekleyelim bol su iç testi tekrarlayalım dedi.
Ben de sonuçları kendi doktoruma mail attım, cevabını bekliyorum. Akıntı için verdiği augmentini kullanmamıştım, idrar yolu enfeksiyonu içinde kullanılabiliyormuş. Cevaba göre kullanıcam galiba ilacı
arkadaşlar bugün transferin tam 12. günü ve kan testi yaptırdım sabah sonuç 863,61 çıktı. sizde çoğul gebelik olabilir mi? dr transfer yaparken 2 embrio koymadan sormuştu ikiz olma ihtimali çok yüksek çok kaliteliler diye allahım inşallah buı sefer oldu sanırım. ama kalp alışları için 12 gün sonra dedinası geçicek günler bilemiyorum :)))
sağolun kızlar hepinize teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. sanırım artık rahat olmam lazım bu hafta da çıkınca 2 hafta kalacak kontrole. erkenden başka doktora gitmek de beni yersiz bir şekilde gerecek o yüzden gitmiycem 29 haziran da kendi doktoruma randevuma gidicem. hissetmek için can atıyorum inanın. daha kolay hissedebilmek için bir öneriniz var mı? ve tarif edermisiniz nasıl bir şey ne şekilde hissediliyor? ben bu zamana kadar sanki rahmimde damar seyirmesi gibi pıt pıt atan bişeyler hissettim damar da olabilir ama sanki bebek orda :)
arkadaşlar bugün transferin tam 12. günü ve kan testi yaptırdım sabah sonuç 863,61 çıktı. sizde çoğul gebelik olabilir mi? dr transfer yaparken 2 embrio koymadan sormuştu ikiz olma ihtimali çok yüksek çok kaliteliler diye allahım inşallah buı sefer oldu sanırım. ama kalp alışları için 12 gün sonra dedinası geçicek günler bilemiyorum :)))
sağolun kızlar hepinize teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. sanırım artık rahat olmam lazım bu hafta da çıkınca 2 hafta kalacak kontrole. erkenden başka doktora gitmek de beni yersiz bir şekilde gerecek o yüzden gitmiycem 29 haziran da kendi doktoruma randevuma gidicem. hissetmek için can atıyorum inanın. daha kolay hissedebilmek için bir öneriniz var mı? ve tarif edermisiniz nasıl bir şey ne şekilde hissediliyor? ben bu zamana kadar sanki rahmimde damar seyirmesi gibi pıt pıt atan bişeyler hissettim damar da olabilir ama sanki bebek orda :)
idrar testimi yaptırdım 7-8 adet lökosit çıktı senin gibi. doktorum önemsemedi ciddi bir şey yada ilaç verebilmesi için belirli bir sınırı geçmesi gerekirmiş. bol bol su iç dedi bana. ben zaten bol bol su içiyorum :))))))))))
şekerde sınıra yakın çıkmıştı. hamilelikte şeker de çıkabiliyormuş, tiroid hormonlarımız değişebiliyormuş, her şeyimiz değişiyormuş şaşırdım kaldım valla :)))
ayda bir tiroid testi yaptırıcam bende inşallah hep iyi çıkar son 3 ayım kaldı. Sağlıcakla atlatırım inşallah. ve sende atlatırsın burdaki bütün anne adayları atlatır. Doğum yaklaştıkça insan daha tedirgin oluyor.
Doktorumdan cevap geldi, ilacı kullanıcam
Susamadan su içmek de çok zormuş yaaaa, 2 lt yi geçemiyorum sadece suda.
Herşey bebişler için, hayırlısıyla atlatırız inşallah.
Canım benim geçmiş olsunn.,inşallah düzelir ..şimdi gördüm yazdığını ..
Merhaba flzask, hoşgeldin topiğe. Sağol canım geçer inşallah.
Nasıl gidiyor, pek yazmıyorsun sen de diğer topiğe.
arkadaşlar bugün gene kan vermeye gittim taaa 2 hafta sonraya gün verdiler keseyi görmek için sizinde öyle mi oldu p.tesi bi daha gidip kan vericem üstüne birde 12 gün beklicem sonra keseyi görmeye gidicem.
canım benim doktorum hep çok rahattı ve benide rahatlatıyordu. transfer öncesi ve sonrası çok strese girip üzülmedim ağlamadım.
gereksiz kuruntular yapmadım ve Allah'a şükür her şey yolunda gitti. doktorum Transferin 10. günü test yap demişti. Sabırla 10. günü beklemiştim ve testimi yapmıştım. Telefonla bildirmemi istemişlerdi pozitif sonucuda mail atmamı istemişlerdi. Hamile olduğunuzu öğrendikten tam 15 gün sonra gelin demişlerdi hemen çağırmamışlardı beni. Ve bence böylesi en güzeli olmuştu. Gittiğimde hem keseyi görmüş olduk hemde kalp atışlarını duymuş olduk.
Diğer doktorlar çok oyalıyor insanları. gel bakalım hamilemisin, yine gel keseye bakalım, yine gel kalp atışına bakalım yine gel yine gel. insan her seferinde strese giriyor ve kafasında bir sürü şey kuruyor.
Sende hep rahat ol canım bir şeye üzülme sıkılma kafana takma.
2 li test temiz çıkınca doktorlar artık 3 lü teste gerek duymuyorlar. Ama doktoruna görede değişebiliyormuş. Benim 2 li testim iyi çıkınca doktorum benden ayrıntılı ultrason istemişti. Her testi yapman için belirli haftaları doldurman gerekiyor ve doktorun zamanı geldiğinde hepsini sana tek tek söyleyecektir. Gerek yok derse bence yaptırma. her test , her muayene hepsi insanda stres yaratıyor. Doktorun gerçekten her şey yolunda gidiyor diyorsa ona güven ve sende normal bir hamilelik geçiriyorum bir şeyim yok diyerek ve düşünerek günlerii geçir.
Düşünceler bedenine yansır unutma. Her şeye kuruntu yaparsak psikolojik olarak yaşayabiliriz, başımıza gelebilir.
Geçiyor canım geçiyor günler, anlamıyorsun bile. Biz de öyle diyorduk, yarıyı geçtik çok şükür, hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah hepimiz. Benim de 12.gün değerim 997 ydi, gerçi benim tek embriyo transferiydi. Her bekleyişin, anın güzelliğini yaşamaya çalış :)
Arkadaşlar zaten yazmışlar testlerle ilgili. Benden de 2 li iyi çıkınca diğerlerini istemedi, hatta detaylı ultrasonu bile istemedi de biz kendimiz yaptırdık.
Hissettiğin zaman zaten anlıcaksın canım daha önce hisetmediğin birşey. Biraz daha sabır :) Pıt pıt ı sadece bir kere farketmiştim daha öncesinde, tam 18.haftam bitti 19 a başlarken direk tekmelerle, oynamalarıyla hissetmiştim, çok güzel bir his, hiçbirine benzemiyor.
hanımlar herkeze günaydın cumartesi günü bebişimin kesesini gördük allahm tmamına erdirir inşallah. sie birşey sormak istiyorum transferden sonra östorajen kullanımına ne kadar daha devam ettiniz? ne nezaman kaçıncı haftadan sonra başka bir hekime geçtiniz. biz tedaviden kimseye bahsetmediğimiz için artık oraya gitmek istemiyoruz kendime gerçekten çok başarılı bir hekimde buldum ama hala ilaçlarım devam ettiği içn ne kadar daha tüp bebek dr.uma devam etmeliyim bilemedim. sizler ne yaptınız?
günaydın canım! ben transferden sonra tüp bebek merkezine hiç gitmedim. burada bir kadın doğumcuya gidiyorum. ilaçlarımı alıyorum. zaten kadın doğumcu da biliyor. sıkıntı olmadı çok şükür. bence sen de kendine doktor bul ve ona git. merkezdeki doktor da aynısını söyledi bize. rahat ol
çok teşekkür ederim. bugün son kanı vericem gitmişken de görüşürüm ozaman bir daha gitmeyeceğimi. kese için bana 2 hafta sonraya gün verdiler ben c.tesi günü gittim başka doktorda gördüm. tezcanlı olduğumuda biliyorlar ama... ilaçlara nekadar devam ettin? ben 5 tane ilaç kullanıyorum hala. 2 tane österajen 2 progesteron 1 de karnımdan iğnem var pıhtılaşmayı engelliyormuş sanırım.
ben memorial da yaptırdım tedavimi. 1 esrtafem kullanıyorum 1 tane belimde österajen bantı var, 1 progesteron iğne kullanıyorım gün aşırı, 1 crinone jel her akşam 1 de karnımdan iğnem var. dr.uma güveniyorum ama kafamda çok karışık doğrusu österajenın gebelik katagorisi x çünkü. dr.a sordum tüm tedavilerimde kullanıyorum çok güvenli dedi.canım ben sadece crinone jel sabahları 1 adet, coraspin ve folik asit 1 adet kullanıyorum. beta hcg test gününün ertesinde progestan iğneleri bırakıp, crinone jel kullanın demişlerdi. 12. haftadan sonra bunu da kesecekler.memorialde çok ilaç verilmiyor galiba:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?