Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu sayfada kutlamalar kısa aralıklarla yapılacak galiba herkesin doğumu yaklaşmış maşallah
kızlar bizim sağlık ocağı benimle hiç ilgilenmedi, bu yüzden tetanos aşısını kaçırdım. doktoruma çok önceleri sorduğumda önemli değil demişti ama ara sıra aklıma takılıyor. hepiniz yaptırdınız mı?

ozbican, maşallah oğluşuna sağlıklı bir doğum olur inşallah. doğum ultrason haftasına göre mi oluyormuş? benimki de 1 hafta önde gidiyor da.

Amin hepimiz hayırlısıyla sağlıcakla alalaım inşallah kucaklarımıza.
Arada selam ver, uğradığını anlamıyoruz o zaman :)
İyi olmanıza sevindim canım, maşallah oğluşuna, isim bulabildiniz mi?
Seninle aramızda SAT a göre tam 1 ay var, benimki de usg ye göre 1 hafta öne geldi şimdilik.
Doğum iznine ayrılıyorsun demek, doğum öncesi 8 haftanı sonra kullansan sana daha çok lazım olmayacak mıydı, zorlanıyor musun peki şu anda?
Son bir soru da doğum şekli için sen ne düşünüyorsun?

Evet çok yakın arayla gidiyoruz :) Allah vakti zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Benim ilk doktorum tb doktorumdu, o gerek yok ben yaptırtmıyorum dedi. Sonra detaylı ultrasonu çektirdiğimiz doktora sorduk, yapılmasında bir sakınca yok, daha iyi hatta herkes yaptırsın diyince o gün sağlık ocağında yaptırdık ilk dozu 23.haftamın içinde. (Daha öncesinde arayıp 20.haftayı doldurunca gelin yapıcaz demişlerdi sağlık ocağından.) İkinci doz için de 1 ay sonrasına gün vermişlerdi, onu da yaptırdım. Hatta 5 ay sonrasına 3.doz için gün verdiler, 1 sene sonrasına 4.doz, 1 sene sonrasına da 5.doz için 10 sene korumalı oluyormuş. Ama yeni doktorum gebelikte 2 doz yeterlidir dedi, diğerlerini yaptırmıcam.

bu durumda ben aşı şansımı kaçırdım, yapacak bir şey yok:) sağ olsun sağlık ocağındaki doktor ve hemşireler ne aradı ne sordu beni
ben de doğumu normal yapmayı düşünüyorum, tabi bir aksilik olmazsa. bunun için 15. haftamdan beri haftada 2 gün yüzmeye 3 gün de yürüyüşe gidiyorum. doktorum normal olması için her şeyin yolunda olduğunu söyledi şimdilik. yalnız asis 7-8 kilo almış, seni bilmiyorum ama ben bunca spora rağmen 9 kiloyu buldum. daha önümde 2 buçuk ay var, herkes çok daha fazla kilo alacağımı söylüyor. korkmaya başladım ama yeme konusunda durduramıyorum kendimi :18: bu durum normal doğum şansımı düşürmez inş

evet canım doğum iznine ayrılıyorum. usg ye göre yaparsa eğer 8 hftam bile yok doğum için yarın randevum var doktorum tam olarak hesaplıycak tarihi.çalışmak değil ama beni sıcaklar çok etkiliyor.işten eve geldiğimde resmen serilip kalıyorum.biraz onun için zorlanmaya başladım.doğum şekli için ise bebeğin başı aşağıda doktor istersen normal yapabilirsin ama sezaryen olsun dersen seni zorlamam normal olsun diye dedi.sonuçta kıymetli bi bebek dedi.bakalım karar veremedim.ama arada yalancı sancılarım oluyo dinlenince geçiyo.

9. hafta artık dr.um beni bıraktı bana gerçektende buranın en iyi dr.larını önerdi ve vedalaştık. artıkn diğer gebelerden hiç bir farkımız yok. sadece kullanmamızz gereken ilaçlar var. onuda bilinçli bir dr seçersen zaten devam ediyorsun. ben kimseye tedaviden bahsetmedim bu yüzden hep bu dr a devam etmek istemiyordum ama nasıl söyliceğimide bilemiyordum. o söyledi artık bana gelmene gerek yok diye :))

maşallaj bebişine, Allah sana hayırı doğumlar nasip etsin canım. Bende hep Allah kucağımıza almayı nasip etsin diye dualar ediyorum. Son 2 aydır hep kötü şeyler geliyor aklıma kovuyorum ama yine geliyor :)))
alıştık bebişlerimize kaybetmek istemiyoruz.
Sen yine ara sıra uğra doktor kontrollerini anlat bizi bilgilendir.
Bebeğine ciciler aldınmıi oda takımı aldınmı neler yapıyorsun bahset biraz merakta bırakma bizi....

canım bizim sağlık ocağıda fazla ilgilendi benimle hatta her gitmemde 3 hafta geri hesaplıyorlar beni sinir oluyorum.
Hatta ister istemez hemşirelerden biri ile telefonda tartışmıştım, aşıya geç kalmışım ama yanlış hesaplıyorsunuz. Aşıyı yanlış dönemde yaparsanız faydası olurmu ki demiştim. Siz düzeltin tarihi dedim. oda aile doktoruna anlatmış bizim eve geleceklermiş birlikte :)))
ben sağlık ocağına gitmiştim, bugün öğleden sonra size gelecektik demişlerdi :))))

neyse 2 aşımıda yaptırdım. 2. bir çocuk daha istediğim için 5 tane yaptırmam gerekiyormuş.
Tüp bebek doktorum çok gerekli bir aşı değil yaptırmasanda olur demişti. Sen kaçkırdığın için üzülme ama koru kendini pastan, tetanoz olmaktan kaçın, eline yada her hangi bir yerine paslı bir şeyler batırmamaya çalış hamileliğin boyunca, köpekte ısırmasın tabiki :)))))))))))))))

Bizdede benim ve eşimin anne babası birde çok yakın bir arkadaşımız ve eşi biliyor. Herkese söylemek istemedik.
Tv lerde doktorlarda söylemeyin diyor aslında. Anne babanıza bile söylemeyin diyorlar. Onların bir üzgün bakışı yada sizi teselli ederken söyleyecekleri sözler sizi etkileyebilir. Olumsuz düşünebilir üzülebilirsiniz diyorlar.
Tamamen rahat olmanız gerekiyor diyorlar diyorlar.... :)))

Bizdede benim ve eşimin anne babası birde çok yakın bir arkadaşımız ve eşi biliyor. Herkese söylemek istemedik.
Tv lerde doktorlarda söylemeyin diyor aslında. Anne babanıza bile söylemeyin diyorlar. Onların bir üzgün bakışı yada sizi teselli ederken söyleyecekleri sözler sizi etkileyebilir. Olumsuz düşünebilir üzülebilirsiniz diyorlar.
Tamamen rahat olmanız gerekiyor diyorlar diyorlar.... :)))[/QUOTE]

bizde önce söylemeyelim dedik am maddi olarak tek başımıza altından kalkamadığımız için sadece aile fertlerine söyledik mecburen. birde ben bişi saklamaya alışık değilim ailemden vicdan yaptım anlatmak lazım diye. bitek abimin eşine söylemedim oda ağzında bakla ıslanmaz ondan. :)

kızlar bugün kontrole gittim.işgörmezlik raporumu aldım.bu arada çalışan anneler için bi bilgi doğum parasını eğer dilekçe verirsen aylık maaş gibi alabiliyomuşuz. bugün kontrolde ne zaman doğum yaparım diye sordum ama hala kesin bi tarih vermedi adam sır gibi saklıyo sankibayramdan önce tekrar gel konuşalım dedi.asiscim bebek odası takımı almadım ben kirada oturuyorum evi değiştirme gibi bi düşüncemiz var.bakalım artık.ama bebişime alışveriş yaptım tabiki kendime de yaptım:)

Aile hekimleri gebe takibi yapmadıklarında hemşiresinin de dahil maaşlarından belli bir miktar kesiliyormuş, aile hekimim öyle demişti.

Asisin zaten maşallahı var :)
Ben 47 başladım, şu anda 58 kiloyum, 6,5 ayda benim de maşallahım var di mi :))) Bir de tb doktorum tedavi öncesi bana B12 vitamin verdi birkaç kilo alayım, tutunmayı kolaylaştırıyor diye, 1,5-2 ay kadar kullandım tb öncesinde allahtan kilo almadım o zaman. Eskiden çok hareketliydim, şimdi biraz kısıtlandı tabi, çok fazla da yemiyorum halbuki. Neyse yapacak birşey yok, yürüyüş yapmaya başladım.

Epidural mi düşünüyorsun? Ben epiduralden omuriliğe yaptıkları için sonrasında bel ve bacakta ağrı olanları okudum o yüzden sıcak bakamıyorum, bundan sebep eşimde epidural istemiyor, aslında çok güzel birşey.

Sıcaklar evdeyken bizi bile etkiliyor, çalışanları daha da etkiler tabi ki.
Bugün biraz alışveriş yapalım diye çıktık, 2 saat dolaşmak yetti sıcakta, mağazaya giriyorsun klimalı, kabinler ateş gibi yanıyor, dışarısı sıcak, bir sıcak bir soğuk..
Sen de dikkat et sancılara, çok yormamaya çalış kendini.
Gözünaydın raporunu da almışsın.

epidural sezeryan olduğu gibi, epidural normal doğumda varmış. Ağrısız normal doğum yapıyorsun ne kadar güzel diye düşünmüştüm.
Ama sonuçta her ikisindede omuriliğe bir iğne yapılıyor ne kadar uzman doktor yapsada ben çok korkuyorum..
47 ile başlamışsan bence çok almamışsın. zaten zayıfmışsın sen :)))

Herkes öyle avutuyor beni :))) Doktorum bile 20 kiloya kadar alabilirsin, zayıflar daha fazla kilo alıyor diyor.

Epidural olucaksa zaten epidural sezeryan olmasını istemem, doktorun bütün söylediklerini duyacaksın, bistüri, makas vs. Pek dayanamam böyle şeylere birşey hissetmesen de canlı canlı........
Epidural normal çok güzel birşey bana göre ama işte o iğne olayı çok korkutuyor, ya ters bişey olursa, eşim de hiç sıcak bakmıyor ve yaptıracağını da hiç sanmıyorum.
Hakkımızda hayırlısı bakalım, o zaman bir gelsin hele...

selam kızlar... NASILSINIZ.??

uzun zamandır girmıyordum Maaşşallah bebişleri büyütmüşsünüz. Allah saglıklı bi şekilde kavuşmayı nasip etsın hepimize..

selam kızlar... NASILSINIZ.??

uzun zamandır girmıyordum Maaşşallah bebişleri büyütmüşsünüz. Allah saglıklı bi şekilde kavuşmayı nasip etsın hepimize..

canım teşekkür ederiz de sen nerelerdesin bakayım :)))
bu güne kadar nasıl bir süreç geçirdin, nasıl geçiyor hamilelik

hiç korkma canım ben erken doğum yaptığımda doktorum epudural normal doğum yaptırıcam çok üzgünsün birde ağrı acı hissetme demişti o ana kadar bilmiyordum böle bişi olduğunu doktorumun eşide anestezi uzmanı o yaptı epuduralimi dikkat etmen gereken tek şey korkma sana ilaç verilirken ayak parmaklarını kıpırdat diyor ve uyuşma hisettiğin anda söyle ilacı keselim diyor uyuşma olduğu an tamam dedim bıraktı ilaç vermeyi 2 sancı daha hissettim ve sonrasında herşey ağrısız acısız yaşandı bebeğin içinde çıkışa doğru gittiğini hissediyorsun ama ne acı ne sancı var ben şimdiki doğumumuda böle istiyorum fakat ayrı şehirde olmamız babamın hasta olması ve annemin aniden hadi doğuma dediğimizde bizimle gelemicek olması sezeryana itiyor beni planlı doğum yapmak zorundayım çünkü kardeşimde şehir dışında o babamın yanına gelicek biz annemle doğuma gidebilicez rabbim sağ salim kavuştursun bizi bebeklerimize

Amin hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah.
Sağol canım ya çok güzel anlatmışsın, böyle anlatınca çok hoş geliyor da, işte ne bileyim olumsuz hikayeleri okuyunca doğum sonrasında belinde sorun yaşayanlar, bacağında sorun yaşayanlar falan tedirgin ediyor işte bir de omuriliğe yapıyorlar ya felç vs korkutuyor işte

Bir de anne bir sancı, ağrı hissetmeden bebeğin çıkmasına nasıl yardımcı olabilir ki kısmı geldi aklıma, netten araştırmaya biraz daha devam edeyim ben epidurali.
Hakkımızda hayırlı olacak doğum şekli ne ise o olsun inşallah.
Ayrı şehirlerde olmak böyle durumlarda zor hakkaten, inşallah planladığın gibi gider herşey.
Neyseki annem bana çok yakın, kayınvalidem de karşıda oturuyor.

Merhaba hanımlar. Herkese kolaylıklar ve sağlıkla bebişlerini kucaklarına almalarını diliyorum😄 5+6 yız şu an haftaya Cumartesi kese ve kalp atışı görmeden hamileymiş yazamadım, hevesle ve sabırla bekliyorum. Benim kasık ağrılarım oluyor zaman zaman her an regl olacakmış gibi, sizlere de böyle oldu mu? Bir de crinone jel, coraspirin ve folbiol kullanıyorum, sizler ne zamana kadar kullandınız bu ilaçları?

canım teşekkür ederiz de sen nerelerdesin bakayım :)))
bu güne kadar nasıl bir süreç geçirdin, nasıl geçiyor hamilelik

bıraz uzun bı tatıl yaptım artık evımdeyım.. cok sukur hersey yolunda kızımında keyfi yerınde cicilerini aldım. beklıyoruz hayırlısı ile.. sen nasılsın asis

Arkadaşlar merhaba.benimde çikolata kistinden dolayı çocuğum olmuyor.ameliyat oldm fayda etmedi.bu ay son ayımdı sabah erken gebelik testi yaptm negatif.haftaya muayeneye gitcem ağustosta tüp bebeğe başlicam inşallah hayırlı olur.bana tavsiye verirmisiniz ne yapmam gerekiyor bu aşamada ? Adetin kaçıncı günü gitcem doktora ? Ne kadar para harcarım bu işe ? Vs vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…