Arkadaslar merhaba,
Bayramdan sonra onukuzdeki ay bende tup bebek yaptiracagim.asamalarini kisaca yazabilirmisiniz.sadece doktorum adetin 2. Veya 3.gunu gel dedi okadar. Yardimci olurmisunuz kisaca hangi asamalar var. Kac kere hastaneye gidiliyor.ona gore yillik iznimi kullanmaliyim cunku .sureci bilmedigim icin nirsey diyemedim isyerime. Tup bebek hakkinda hic bilgim yok zahmet olmazsa asmalari yazarmisiniz.hangi gunler yatarak dinlenmek gerek veya gereklimi yatmak..herkese cok tesekkurler
canımcım 2 yada 3. gün gittiğinde yumurtalıklarına bakılacak ve ona göre uygun olan miktarda iğne vurulacaksın kısa protokoldeysen yaklaşık 15 gün içinde herşey bitecek şöyleki gonal f ile yumurta büyütülüyor 2 gün ara ile ultrasyona giriyorsun 1 hafta sonra gonal f yanına başka ilaçlar da ekleniyor merkeze göre markalar farklı oluyor yumurta belli olgunluğa ulaşınca toplama işlemi için yumurta çatlatma vurulacaksın ve saatine göre seni uyutup yumoşların alınacak sonrada duruma göre 3 yada 5. gün transfer olcaksın annesi :) bide iğneleri kendi kendine göbişine yapıyorsun sana gösterecekler dinlenme şöyle oluyor yumurta toplanınca birazcık ağrın oluyor ama 2 güne geçiyor sonra da transfer günü idrara sıkışık oluyorsun ve merkezde seni 3 saat dinlendirip eve gönderiyorlar bi kaç gün banyo yapmak yok 5gün dinlensen yeter ama yatalak gibi yatmak yok demişlerdi bana bide transferden sonra her gün bir dilim ananas ve 2 elmayı kabuklu yiyorsun ki tutunması kolay olsun hepsi bu kadar canım.
Allah razi olsun canim.sagolasin verdigin bilgilee benim icin cok degerli.isin asli kisa mi uzun protolmu bilmiyorum.genelde boyleyse kisa protoldur sanirim.biz doktora gidip tup bebekten baska caremiz olmadigini ogrenince cok uzulduk ve sasirdik bu yuzden henuz karar vermemistik ama simdi daha fazla vakit kaybetmeyecegiz diye karar aldik ve adetimi bekliyoruz.ozaman bi adet zamanimda .transfer de izin alacagim.sonrasi rabbim kerim..insallah onun izniyle bende ilk denememizde bebegimizi hisseder.saglikla kucagimiza aliruz.esim ve benden baska kimse bilmiyor tup yaptiracagimizi , esim ondan kaynakli oldugundan kendini eksik hissetmesin kimseye karsi diye bende soylemeyecegim.ama sorun bende olsa herkese soylerdim.bilsin yardim etsinler diye..ama yapacak birsey yok.durumu kabullendik artik.rabbim herkesin yar ve yardimcisi olsun...
Arkadaslar merhaba,
Bayramdan sonra onukuzdeki ay bende tup bebek yaptiracagim.asamalarini kisaca yazabilirmisiniz.sadece doktorum adetin 2. Veya 3.gunu gel dedi okadar. Yardimci olurmisunuz kisaca hangi asamalar var. Kac kere hastaneye gidiliyor.ona gore yillik iznimi kullanmaliyim cunku .sureci bilmedigim icin nirsey diyemedim isyerime. Tup bebek hakkinda hic bilgim yok zahmet olmazsa asmalari yazarmisiniz.hangi gunler yatarak dinlenmek gerek veya gereklimi yatmak..herkese cok tesekkurler
kızlar çok kötü şekilde mide yanmalarım var.gaviscon rennie gibi ilaçlar hiç iyi gelmiyo.ranitab içiyorum.doktor kullanabilirsin dedi.sürekli de kullanmak istemiyorum ama yanmalardan duramıyorum.ranirab kullanan varmı aranızda?? internette okuduğum kadarıyla ranitab plesentadan geçiyomuş ne bileyim korktum yani.
Kızlar hafta sonu bebek odamız geldi. Yerleştirdik çok tatlı oldu.
Aldığımız kıyafetleri yıkadık ütüledik astık.
Dün eksik olan nevresim takımı, bebek bezi, şampuanları vs. tamamladık aldık.
Geriye puseti, arabası ve bana gecelik ve bebek çantası kaldı.
maşallah ya biz de inşallah o günleri görürüz rabbim hayırla kullanmayı nasip etsin annesi.
Kızlar hafta sonu bebek odamız geldi. Yerleştirdik çok tatlı oldu.
Aldığımız kıyafetleri yıkadık ütüledik astık.
Dün eksik olan nevresim takımı, bebek bezi, şampuanları vs. tamamladık aldık.
Geriye puseti, arabası ve bana gecelik ve bebek çantası kaldı.
oh maşallah baya bitmiş alınması gerekenler.biz daha beşiğimizi filan almadık doğuma 10 yada 15 gün kala alıcakmışız eşim öyle istiyo.tabi doğal olarak içimizde küçük de olsa daima bi korku allah esirgesin hepimizin bebişlerini inşallahonun haricinde bide puseti eksik.
aramıza hoş geldin canım benimde 5.gun embryosuydu ve 11 temmuz transfer oldu.sen baya geç öğrenmişsin ben kesemi bile gördümdeğerin kaç çıktı canım?5 haftalık hamileyiz.gözün aydınnn.ayrıca agrılar normal kısa süreli gelip geçiyor bende de.
ilk öğrendikten sonra bazı ilaçlar 8. haftad bırakılıyor ya allahım 8 hafta nasıl geçicek diyordum. şimdi 11. haftaya geldim bayramdan sonra allah nasip ederse cinsiyetimi öğrenicez ve tüm ilaçlar biticek sadece vitamin kalıcak. şimdi allahım günler nasıl geçicek diyorum. sonrada allahım 9 ay nasıl geçicek dicem kesin :) allahtan çalışıyorum daiş yerinde zaman bi şekilde geçiyor. evde olsam hergün çarşıya gidip bişiler almak isterim. :))
Merhaba arkadaşlar,
18 Haziran'da opu oldu 21 Haziran'da transfer. 26 Temmuz'da kalp atışını duymak için doktora gittim. doktor "7 haftalık bebeğin
10mm olması gerek 6+3 haftalık gibi 6mm görünüyor, bayramdan sonra bakalım belki fark kapanır " dedi. Kalp atışını duydum ama
sevinmedim. Bebeğim neden küçük
tüp bebek olmasa geç döllenme denilebilirdi. Hesap ortada..
tüp bebek gebeliğinde bunu yaşayan var mı? Çok üzülüyorum. Ya gelişmezse diye.....
Benzer bir durum bilen duyan var mı?
Arkaaslar merhaba..
Tup bebek icin yaptiginiz aciklamalarda hepinize ayri ayri tesekkur ederim.kusura bakmayin cahilligimden insan netten okuyunca birsey anlamiyor heryerde ayni teorik bilgiler var.simdi bu yumurta gelistirici yiyecekleri ananas incir bal tarcin vs gibi yiyecekleri adet tarihinden sonrami yemeye baslamaliyim?? Malum ramazanda oructu sahurdu bisey yiyiyorum.beslenme cok etkiliyormu acaba
Arkaaslar merhaba..
Tup bebek icin yaptiginiz aciklamalarda hepinize ayri ayri tesekkur ederim.kusura bakmayin cahilligimden insan netten okuyunca birsey anlamiyor heryerde ayni teorik bilgiler var.simdi bu yumurta gelistirici yiyecekleri ananas incir bal tarcin vs gibi yiyecekleri adet tarihinden sonrami yemeye baslamaliyim?? Malum ramazanda oructu sahurdu bisey yiyiyorum.beslenme cok etkiliyormu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?