Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın.

ilk haftalarda olan düşükler çoğunlukla genetik sorundan kaynaklanıyor. Bu nedenle pgt çok önemli, yani embrioların genine bakılıyor ve sağlıklı olanlar seçilip transfer ediliyor. Eğer sizde başka bir sorun yoksa (yani sorun rahimde, tüplerde, kanın pıhtılaşmasında deyilse) pgt doğru bir karar olucaktır.

Bizde 3 defa kaliteli embrio transferine rağmen hiç gebelik oluşmadı, 4. de pgt yaptırdık, en sağlıklı görüken embriolarda ciddi genetik sorun ortaya çıktı, sağlıklı olanlardan transfer edildi. İlk kez hamile kaldım. Ancak başka bir nedenden dolayı bebeğimi 18. haftada kayb ettim. Yani pgt bende işe yaradı.

Rabbim evladını sağ-salim kucağına almanı nasip eylesin.

Tansiyonun düşmesi çok normal. Çünki gebelik ilerledikce artan progesteron düz kaslarda gevşeme yapıyor. Buna kan damarları da dahil. Damarlar genişlendiğinden dolayı tansiyon düşüyor. Allah tüm hamilelik sürecini kolaylaştırsın.

kızlar bende uzun zamandır takip ediyorum (2009) ama hiç yazı yazmadım. çok faydalı bi site. öncelikle Allah kuranlardan razı olsun. bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum:
4 yıllık evliliğimde hiç gebe kalamadım kaç tane doktora gittiysek hiç faydası olmadı. en az 20 kere yumurtayı büyüt çatlat ilişki denedik olmadı. 1 seferde aşlama denedik olmadı. 4 ay önce kadınlar kulübünün yorumlarından da faydalanarak istanbul fertiji tüp bebeğe gittik hidroselpinks ameliyatından sonra yumurtalarımı büyüttü dr seval hanım, yumurtalar toplandıktan sonra 5. gün micro enjeksiyon sistemi ile transfer oldu. Allaha şükür şu anda hamileyim. yaklaşık 12 haftalık oldu. ama 5 veya 6 haftalıktan beri kahverengi akıntım oluyor, dr sürekli istirahat verdi. ama geçmiyo, haliyle lekeyi her görüşümde moralim bozuluyor. hergün dua ediyorum rabbime. bebeğimi bize kavuştursun diye. sizlerde dua edin inşallah..

asıs yumurta rezevın kac cıktı amh degerın

canım korkma panik olma bu durumda stres ve moral çok önemli eminim biliyorsundur.
bu gelen lekenin normal olduğunu kısa zamanda geçeceğini düşün. senin gibi lekelenme yaşayanlarda çok oluyor.
Allah seni bebeğine kavuştursun canım inşallah

asıs yumurta rezevın kac cıktı amh degerın

0,48 çıkmıştı çok düşüktü. doktorum ilk denemede tutmayabilir demişti ümitsizim demişti.
Rabbime şükürler olsun ilk tüp bebek denememizde tuttu.

allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın. ayaklarını yukarı dikip yat. ilaç vermiştir mutlaka progesteron çok önemli bebeğinin tutunmasını sağlıyor. üzme hiç kendini moral de çok önemli.

tesekkur ederım cevabın ıcın benım amh 0.3 cıktı moralım cok bozuk bende tup bebek yaptıracam

Arkadaşlar 9. Haftadayım önceki akşam büyük bir damla ( günlük ped kirlendi) kanama oldu. Sonra sabahında siyah damlalar ve bir siyah parça oldu. Dün koşarak doktora gittik. Bebek yaşıyor iyi dediler. Proteston ve estrofem e devam coraspirin ve hibor kesildi. Popodan fitil verildi birde bir hap sanırım rahim kasılmasını önlemek için. Kanama olursa gel dediler. 3 gün yat dediler. Kanama olmadı. Ama lekelenme devam ediyor. Koyu kahve gibi :/

Kan değerlerim iyi çıktı estradion ve progestan.

Çok rahatsızım tüm huzurum kaçtı.. Üzülmemeye çalışıyorum.

Böyle bir durum yaşayan var mı?

tesekkur ederım cevabın ıcın benım amh 0.3 cıktı moralım cok bozuk bende tup bebek yaptıracam

canım herkese tavsiye ediyorum ve doktorunda eminim söylüyordur. kesinlikle pozitif düşün stres sıkıntı hiç yapma. insanı çok ama çok etkiliyor. ya tüp bebek tutmazya , ya bebeğim düşerse diye düşünürse beynin seni duyup uyguluyor gerçekten:)))

hep rahat ol. benim doktorum çok rahattı, sakindi, beni hiç korkutmadı. bende hep rahattım. ilk günden bebeğimin tuttuğunu düşündüm. transfer yapıldıktan sonra, yapılmamış gibi hareket ettim.
inşallah senin tüp bebek denemende başarılı olur.

benim kanamam olmadı. ama bir çok arkadaşımın oldu duydum, buraya yazanlarda oldu başka konu başlıklarınada. içini ferah tut, ve doktoruna güven. kendini fazla yorma. ilk 3 ay çok önemli

kızlar merhabaaaaaaa :)
sayfayı sık sık okusam da son zamanlarda pek yazamıyorum, kusuruma bakmayın. biz son kontrolümüze geçen hafta gittik yani 32. hafta. oğlum doğum pozisyonunu aldığı için yüzünü göstermedi. normal doğum için çok çaba harcıyorum, her gün yüzmeye ve yürüyüşe gidiyorum. fakat kontrolümüzde Tuna 1.950 gr çıktı yani biraz tonton, kafası da bir hafta önde gidiyormuş. bu durumda normal doğum şansım düşüyor galiba. bayram dönüşü tekrar kontrolümüz var, o zaman daha net bir şey söyleyebilecekler. bunun dışında çok şükür hareketliliği iyi. sıcaklar yüzünden ben çok bunalıyorum, gece de Tuna uyutmuyor. doktor soluna yat dedi ama sola yatınca beni döndürene kadar tekmeliyor, gece dönmekten uyuyamıyorum bir de son bir haftadır el ve ayak eklemlerim, özellikle parmaklarım çok ağrıyor, bayramdan sonra dra bunu da sormam lazım. böyle işte.
hepinize iyi bayramlar, bir sonraki bayram ziyaretlerine kucağımızda yavrularımızla gitmek dileğiyle...öpüyorum hepinizi.

güzel haberlerle geldin bizi haberdar etmeye devam et. bebeğin azıcık tonton seninde dediğin gibi. bir ara benimde eklemlerimde ağrılarım olmuştu. sütü yoğurtu yemeyi arttırdım ve geçti. sanada doktorun testler yapacaktır eminim. iyi bayramlar dilerim

evet ilaç zaten kullanıyorum sabah akşam progestan haftada 2 proluton iğne bir çokta vitamin kullanıyorum.. dün le bu gün kesildi lekelenme, insan paylaşınca rahatlıyomudur ne, belki de psikolojiktir bilmiyorum. hepinizden Allah razı olsun. rabbim çocuk isteyen herkese gebelik yaşatsın inşallah..

selam kızlar,
bızım mınnos tek keseymıs,kalp atısını duyduk,7 hftalık:)ayy allahım 3 aylık olsaa bıı:)yalnız bulantım var,elevıtı ıcemıyorum su da ıcemıyorum mıdem bulanıyo be yyapsam bıemıyom,2 hafta sonra yıne gtıcez

merhaba incirim,
Arada uğra haberdar et bizi gelişmelerden. Maşallah Tuna' ya, tontiş tontiş. Sağlıklı olsun da annesi. Sıcaklar hepimizi etkiliyor hakkaten, Allah kolaylık versin, hayırlısıyla şu doğumu da atlatıp sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah.

Bu gece bizim ki de kıpır kıpırdı, sabah 5-7 arası oynadık konuştuk, sonra uyumuşuz tekrar :)

Merhabalar herkese ben de sürekli okuyup yazmayanlardanım ben de tüp bebekle hamile kaldım 6 haftayı dolduruyoruz. Bu hafta başı hafif pembe renkli kanamam oldu 2 gün hastanede kaldım ama Allah a şükür bebek sağlıklı ama hala korkuyorum inş sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alırız aranızda kanama geçirmiş ama sağlıklı doğum yapmış arkadaşlardan destek istiyorum herkese iyi bayramlar

Hayırlı olsun bebişin. Allah hayırlısıyla sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Ben kanama yaşamadım ama bu forumda çok okudum kanaması olup da sağlıklı gebelik geçirenleri, sen içini rahat tut ve olumsuzlukları düşünme sakın. Zaten doktorun gerekli tedbirleri almıştır, alır da.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…