Kalçalarında anormal büyüklükte şişlikler oldu mu? Sadece ağrı mı?
evet anlatılmaz yaşanır yani bu heyecan. Ben hayırlısıyla kız istiyorum ama kayınvalidem erkek istiyo hemde baskıcı bi tavırla bir de erkek olursa kayınpederimin adı olcakmış. Bu bana haksızlık gibi gelio okadar sıkıntı çekiyorum 3 kez tedavi gördüm ismi onlar koyucak. Oyüzden kızım olsun istiyorum yoksa tadımız kaçıcak
merhaba arkadaslar,bu ay varıkosel amelıyatımızın 6 ayı da bıttı ve spermıyogram yaptırdık ve malesefkı degerler normal yolla hamıle kalmak ıcı cok dusuk doktorumuz bızı tup bebege yonlendırdı. ıstanbul cerrahı hastanesı ıle anlasmalıyız testlerınız transferınız vs orada yapılır gerısını bz burada hallederız dedı doktorum. asılama ıcın esımın degerlerı duusk oldugu ıcın dırekt tup bebek yaptıracakmısız.( daha sonuclarımızı bugun ogrendık ve ne yapacagımız konusunda kafamız karma karısık. bır sene daha beklemelımıyım yoksa ıst.cerrahıde bı tup denemesı yapmalımıyım ? kafam cok karısık , surec hakkında yardımcı olursanız cok sevınrım. sahsen tup bebek tedavısınden cok korkuyorum. neler yasadınız nasıl karar verdınız acaba? 3 yıllık evlıyım ve 2 yıldır cocuk ıcın ugrasıyoruz ama rabbım normal yolla nası etmedı..hepınızden yorum beklıyorum ne olur yardımcı olun bende aranıza katılayım ve tecrubelerınızı paylasayım. doktorum adet olduktan sonra 2. veya 3. gun gel test yapacagım dedı daha gecen hafta adet oldugum ıcın 1 ay kadar vaktım var ..yardımlarınzı beklıyorumm
canım allah yar ve yardımcınız olsun ameliyattan sonra hamile kalanlarda var tüp bebek yaptıranlarda zor bir süreç maddi ve manevi açıdan sana yaptır diyemem ama yaşadıklarımı anlatıyım bizimki sebepsiz gruptu herşey iyi ama bebiş olmuyordu her yolu denedik rahim filmi çektirdim oda temiz çıktı bekleyin dediler yine olmadı çevre baskısı ailenin konuşması yok bebek olmaz artık siz 2 kişi kaldınız lakırtısı bizi bu yola itti,tedavi süreci ise kısa protokolü biliyorum ben adetimin 3. günü gonal f ile yumurta gelişimi sağlanıyor bir hafta sonra yanına farklı ilaçlarda dahil ediliyor yaklaşık 10 gün sonra yumurta toplanıyor 3 yada 5 gün sonrada embrio olarak size tarnsfer ediliyor bol şans.
merhaba arkadaslar,
bu ay varıkosel amelıyatımızın 6 ayı da bıttı ve spermıyogram yaptırdık ve malesefkı degerler normal yolla hamıle kalmak ıcı cok dusuk doktorumuz bızı tup bebege yonlendırdı. ıstanbul cerrahı hastanesı ıle anlasmalıyız testlerınız transferınız vs orada yapılır gerısını bz burada hallederız dedı doktorum. asılama ıcın esımın degerlerı duusk oldugu ıcın dırekt tup bebek yaptıracakmısız.( daha sonuclarımızı bugun ogrendık ve ne yapacagımız konusunda kafamız karma karısık. bır sene daha beklemelımıyım yoksa ıst.cerrahıde bı tup denemesı yapmalımıyım ? kafam cok karısık , surec hakkında yardımcı olursanız cok sevınrım. sahsen tup bebek tedavısınden cok korkuyorum. neler yasadınız nasıl karar verdınız acaba? 3 yıllık evlıyım ve 2 yıldır cocuk ıcın ugrasıyoruz ama rabbım normal yolla nası etmedı..hepınızden yorum beklıyorum ne olur yardımcı olun bende aranıza katılayım ve tecrubelerınızı paylasayım. doktorum adet olduktan sonra 2. veya 3. gun gel test yapacagım dedı daha gecen hafta adet oldugum ıcın 1 ay kadar vaktım var ..yardımlarınzı beklıyorumm
Canım öncelikle sakin ol insan başına gelince bi tek kendısı ole zannedıyo ama emin ol biçok insan bu zorluğu yasıyor bende 3 senenin sonunda tup bebek le ılk seferde cok şükür hamıle kaldım tup tedavısınden korkma emın ol her ay ugradıgın hayal kırıklıgından daha az acı duyarsın ıns ılkınde tutarda yanı demem okı ben tedavı gerekıyosa beklenmemesi taraftarıyım nekadar gencsen okadar sansın yuksek tutup gutmıycagını bılmıyoruzkı bıran önce tedavıne basla derım bikere bu fıkır ınsanın aklına gırınce içi içini yıyıyo insanın inş tez vakıtte guzel haberı alırsın
Insallah canim guzel dileklerin icin tesekkur ederim. Sen nerede yaptirdin tup bebeegi cok gitmem gerekecekmi hastaneye ? Calistigim icin izinlerin sorun olmasindan korkuyorum acikcasi
Canim sagoladin cevabin icin bizde 3 yillik evliyz 2 senedir cocuk istiyoruz ama olmadi tedavi oldum filmler tahliller histeroskopi bile herseyi oldum bide baktilarki esimn sperm sayisi dusuk cocuk olmuyor ...varikosel vatmis ameliyt oldu yibe yok bi hareket artik bende bunaldim esimde. Millete onceden dusunmuyorz diyordum ama artik onunde duramiyorum yprumlarrr yorumlar...artik yildim..tup bebek istiyorum.onumuzdeki ay adetinin 2. 3. Gunu gel dedi . Ne yapacak testmi isteyecek ilacmi verecek bilmiyorum biz yumurta gelistirirz catlatirz anlasmali lldugu istanbul cerrahi hast. Yumurta toplar transfer yapar dedi. Beni ne bekliyor bilmiyirum ama vok korkuyorum.ya tutmsxsa ..ilaclarin yan etkileri..maddiyat...maneviyt...hepsi sorun ..tecrubeli arkadaslar sureci yazarsa svinirim netteki bilgiler hep hava viva ben yasanmislik istiyorum.mesela nelere dikkat etmeliyim.ne yemeliyim.neyi yapmamaliyim.istanbul cerrahi hastanesi naskl biryer vs vs...???
hayırlısı ile bence en sakin şekilde bu dönemi atlat canım boş ver konuşsunlar dediğin gibi belki gönlündeki olacak kızın olcak bırak konuşsunlar baktın olmuyor 2. isim ne istiyorsan o olur inadına onunla çağırısın iyice sinir olurlar :) bu dönemde seni sıkıntıya sokan insanlardan uzak dur bebiş etkilenmesin annesi rabbim gönlündekini hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah.
Öncelikle geçmiş olsun. Dilerim bu yolda çaba sarf eden her kes sağlıkla ve sağlıklı bebeğine kovuşur. Tüp bebekten hiç korkma. İnan bana kalbimizin sızısı çekdiğimiz ağrıdan daha fazla. Hatta ben bu tedavinin her aşamasını çok seviyordum. Bedenim ağrıdıkca kalbim sanki daha bir hafifliyordu. Bu tedaviye başlayana kadar 6 sene eşimin tedavisi ile uğraştık, tek bir adım bile ilerleyemedik. Bana yönelik neredeyse hiç bir şey yapılmamıştı. Son bir sene tedavi bana yöneldi. Ben İstanbul Cerrahi hastanesinde tedavi oldum (4 tedavimin hepsi orda oldu, kısmet olursa 5. tedaviyi de orda yaptırmayı düşünüyoruz). Doktorumdan (benim doktor Serdar Koç'du. Eli çok hafiftir. İstersen onu tercih ede bilirsin), hastaneden, çalışanlardan çok memnun kaldım, hiç değiştirmek istemedim. İçin en azından hastane konusunda rahat olsun.
Yumurta takiplerini kendi doktorun yapacaksa, hastaneye büyük ihtimal sadece 2 kere gidiceksin, bir opu zamanı, bir de transfer zamanı.
Allah yardımcın olsun. Sana küçük bir tafsiyye... tedavine daha var. O zamana kadar arı sütü-bal-polen karışımı kullan ( ancak, alarjin varmı dikkat et). Yumurta kalitesini kesin olarak artırıyor.
canım şişlikler yüzünden tedirgin olma. bu iğneleri bana evde kardeşim yapıyordu, bir gün evde olmadığı için acilde yaptırayım dedim, oradaki hemşire bile iğneyi zor yaptı. çok yağlı bir iğneymiş. vurulduktan hemen sonra soğuk kolonya ile pansuman yaparsan daha az şişiyor.
her insanın huyu suyu geleneği göreneği farklı elbette ama bu kız erkek konusunda da isim konusunda da çok takıntılıyım ben ya. neymiş erkek olsun da soy isimleri devam etsinmiş, ya da kendi isimleri verilsinmiş bebeğe. arkadaşım lafım sana veya ailene değil, sakın yanlış anlama. bu nasıl bir egoizmdir ya nasıl bir kendini beğenmişliktir? yani ben öldükten sonra soy adım devam etmiş etmemiş bana ne, İngiltere kralı değil sonuçta kimse. ayrıca çocuğun ismi kulağına okunurken adıyla yaşasın derler sonra da gidip genç yaşta ölmüş bir aile büyüğünün adını koyarlar. bu çocuk nasıl adıyla yaşayacak şimdi. ha ben annesi olarak gerçekten isteyerek bir aile büyüğünün adını koyabilirim, hatırasını yaşatmak isteyebilirim. bu seçim sadece anne ve babaya aittir. tekrar söylüyorum arkadaşım lafım sana değil, ben sadece öfkemi kustum. öyle bir durum yaşarsan da dedikleri gibi iki isim koyar sevdiğin isimle seslenirsin. Allah bebişine sağlık versin.
merhaba arkadaslar,
bu ay varıkosel amelıyatımızın 6 ayı da bıttı ve spermıyogram yaptırdık ve malesefkı degerler normal yolla hamıle kalmak ıcı cok dusuk doktorumuz bızı tup bebege yonlendırdı. ıstanbul cerrahı hastanesı ıle anlasmalıyız testlerınız transferınız vs orada yapılır gerısını bz burada hallederız dedı doktorum. asılama ıcın esımın degerlerı duusk oldugu ıcın dırekt tup bebek yaptıracakmısız.( daha sonuclarımızı bugun ogrendık ve ne yapacagımız konusunda kafamız karma karısık. bır sene daha beklemelımıyım yoksa ıst.cerrahıde bı tup denemesı yapmalımıyım ? kafam cok karısık , surec hakkında yardımcı olursanız cok sevınrım. sahsen tup bebek tedavısınden cok korkuyorum. neler yasadınız nasıl karar verdınız acaba? 3 yıllık evlıyım ve 2 yıldır cocuk ıcın ugrasıyoruz ama rabbım normal yolla nası etmedı..hepınızden yorum beklıyorum ne olur yardımcı olun bende aranıza katılayım ve tecrubelerınızı paylasayım. doktorum adet olduktan sonra 2. veya 3. gun gel test yapacagım dedı daha gecen hafta adet oldugum ıcın 1 ay kadar vaktım var ..yardımlarınzı beklıyorumm
canım valla ben yazdıklarını okuyunca uyuz oldum kayınvalidene de eşinede .... bu kadar sıkıntı çekiyoruz bide bebeğimizde hak sahiibi oluyorlar.... benim eşim kızdırmak için söylüyordu ben yazdırcam bebeğin adını kendi istediğimi yazdırırım diye ama ben ciddi ciddi adliyeye başvurup isim değiştireceğimi söyleyince şaka yapmayı da bıraktı. inatcı olmak bu açıdan iyi. bildiğini yap senbenim ailemde yaşayanın adı konmaz bebeğe, ama eşimin ailesi öyle değil. ve inan nerdeyse her evde aynı isimde biri var mutlaka. ben biraz inatçıyımdır ve önce kendi fikirlerime önem veririm. bebeğime içimden hangi isim geçiyorsa onu koyucam. onlar istediklerini söylesinler. :)
merhaba arkadaslar,
canım valla ben yazdıklarını okuyunca uyuz oldum kayınvalidene de eşinede .... Bu kadar sıkıntı çekiyoruz bide bebeğimizde hak sahiibi oluyorlar.... Benim eşim kızdırmak için söylüyordu ben yazdırcam bebeğin adını kendi istediğimi yazdırırım diye ama ben ciddi ciddi adliyeye başvurup isim değiştireceğimi söyleyince şaka yapmayı da bıraktı. Inatcı olmak bu açıdan iyi. Bildiğini yap sen
canım senin yazdıklarını okurken 1 sene önce ben yazmışım gibi hissettim, aynı şeyleri yaşadım aynısı tekrar anlatmaya gerek yok, varikoselden sonra bizde hem sperm sayısı düştü hem de yavaş ileri 0 a düştü, hızlı ileri zaten hep sıfırdı, yerinde hareketli vardı %2 bizede aşılama olmaz dediler tüp bebek dediler ama biz hep doğal yolla olur diye bekledik, şubatta ameliyat oldu geçen sene, haziranda gittik ağustosta gittik harekette düzelme yok, okadar proceed isimli ilaca ameliyata keçiboynuzu kürüne rağmen en sonunda aralıkta başvurduk tüp bebek merkezine dr benden de bütün tahlillerimi istedi rahim filmi vs, sonra ilk deneme tutmadı Allah nasip etmemiş demekki ama çok yıkıldım kabullenemedim, ocaktaki negatiften sonra mart sonunda tekrar gittim ve dondurulmuş embryo ile tedaviye başladık, şükürler olsun tuttu, doktorum dondurulmuş embriyo ile yapılacak tedaviden çok da umutlu değildi üstelik birde tirioid hastasıyım, ama Allah nasip etti, insallah sanada herkese de nasip eder, kafana takılan birşey olursa sor, umutsuzluğa kapılma.
Cevabin icin cok tesekkur ederim canim.sadece bir sene beklesemmi diye cok pisman olurum diye dusunuyorum. Ama sperm sayimizin arisi okadr yavaski 1sene nasil gecer bilmiyrum.cevre baskisi hat safhada.esim ve ben cok yorulduk tedaviler tedaviler. Bekleyecegimiz surecte bur hastalaik daha cikarsa korkusu cok.bir kere denemek istiyorum tupu tutmazsa ozaman bi rsure bekleyecegim duye dusunuyorum.kalp sizisi konusunda cok dogru demissin.o sizi bize tup bebek kararino verdirecek zannedersem. Doktorum benimde cok iyi. Ama corluda oturuyoru yani sisliye gel git zor olacak. O yuzden ben takibini yaparim ama birkac islem ist.cerrahide olmak zorunda dedi doktorum. Dun gorumcem dogum yapti ve iki kuzenimin hamile oldigunu ogrendim.bu yuzden karar tup bebek denemek olacak zannedersem.cunku bekelemek icin kendimde guc goremiyorum.
Canim sen 4 tedavi demissin baska bir sorun mi cikti yoksa tup mu basarisiz oldu.
Ari sutu bal polen icin alerjim olip olmadigini bilmiyorum biraz deneyip bakarim canim sagolasin.
Ben senin yerine olsam hiç beklemezdim. Eğer tutarsa ne mutlu... harcanan para göze görünmüyor bile. Tutmama halinde bir süre bekleye bilirsin. Gerçek olan bir şey var ki, zaman akıp gidiyor ve direk aleyhimize işliyor.
İlk üç denemem başarısız olduğu içiin dördüncüde pgt yaptırdık, yani embrioların genlerine bakıldı. Meğerse çok sağlıklı görünen embriolar genetik anomalli imiş. Sağlıklı bulunan embrio transfer edildi, tuttu. Allahın taktiri ki 18 haftalık suyum geldiği için 2 temmuzda süni doğumla bebeğimi kayb ettim elhamduLillah. O yüzden tekrar tedavinin yollarına düştüm. Kayb edecek zaman yok. Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
canım çok üzüldüm rabbim birdaha böle acı yaşatmasıntez vakitte yüzünü güldürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?