Tüp Bebek Merkezleri Tüp bebek konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..

Gokce Buglem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2019
36
23
3
Merhaba arkadaşlar... yaklaşık 20 aylık evli ve bunun 16 ayı çocuk isteği ve denemesiyle geçen birisi olarak aynı yolun yolcusu arkadaşlarımın arasındayım. Denemelerimiz hep hüsranla sonuçlandı ve artık zamanımızda kalmadı benim yaşım itibariyle.

Geçtiğimiz ekim ve en son şubat aylarında tüm tahlil ve tetkikler yapıldı. Hormonlara ve tüplere bakıldı, herhangi bir sorun bulunamadı.Hemde yaşıma göre bütün değerler çok iyi durumdaydı. FSH 5.11 AMH 2.74 ve diğer tüm hormonlarda olması gerektiği gibi ve hatta yaşıma göre çok çok iyi.Tüpler açık, kist yok, miyom yok, fazla kilom yok ideal kilomdayım. Ve bu arada yaşım 41. doktorlar bebek olmaması için herhangi bir biyolojik neden bulamayınca değerlerim normal bile olsa bu durumu yaşıma bağladılar. En son şubat ayında gittiğimiz doktor 6 ay daha deneyin ağustos ayında tüp bebek yapalım dedi.

Eşime yapılan testte toplam hareketlilik değeri %45 ileri hızlı hareket %5 çıktı. Üroloji doktoru ileri hızlı hareketin düşük olduğunu, bu durumun normal yoldan hamilelik için sıkıntı olduğunu,gerçekleşmesinin imkansız olmadığını ancak ihtimalin çok az olduğunu ve uzun bir süreç alacağını söyledi. Benim yaşımdan dolayı gecikmenin risk olacağı için bizi direk tüp bebek doktoruna yönlendirdi. Ve o doktor da sağolsun eşimi hiç incelemedi, direk bana ve yaşıma yoğunlaştı. Beni tüplere bakmak da dahil olmak üzere araştırdı inceledi bir şey bulamayınca da 6 ay süre verip gönderdi. Eşimin değerleri için bana göre sorun değil dedi, nihayetinde doktor tüp bebekçi sperm olması yeterli onun için harekete takılmadı. Ben başlarda her şey normal ve bir problemim yokken tüp bebek düşünmem diye direndim, normal yollardan olsun istedim ama maalesef artık başka çare kalmadı, çünkü verilen 6 aylık sürede doldu ama sonuç yine hüsran bizde. Yanlış anlamayın tüp bebeğe karşı değilim asla, sadece hiç bir sorunum yokken bu işi direk ticarete döken insanların eline düşüp sağlığımdan da olmak korkum. Yanlış uygulamalarla normal olan değerlerimin bozulmasından korkuyorum. Çok yakın bir arkadaşımın başına geldi bunlar maalesef.

Sonuç itibariyle Ağustos ayında tedaviye başlamayı planlıyorum. Bana önerebileceğiniz önceliği para değil gerçekten aileleri çocuk sahibi yapmak olan, dürüst, güvenilir bir doktor ve merkez ismi var mıdır ?

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, öncelikle yalnız değilsin bende 39 yaşında olmak üzreyim, tahlil sonuçlarınız çok güzel, fsh ve amh.. Öncelikle hangi ildesin bilemiyorum ama tüp bebek ankara ve istanbulda çok çok iyi merkezler var.. Ben de bir süre baya istemiyorum diye direndim ama yaşı duyanlar direkt tüp bebek önerdiler. Zaman kavramıda bizleri malesef strese sokuyor. Araştırdığım kadarıyla ismen duyduklarımı yazayım ben malesef özele gidemeyeceğim maddi acıdan dolayı. Ama araştırın isterseniz.
Ankarada -Aygün Demirkol memorial da sanırım, Cihangir ÇAKICI, Bülent BERKER, Gürgan Klinic, Anatolia Tüp Bebek Merkezi, Nova art Tüp Bebek Merkezi..
istanbul- Erbil YAĞMUR, Ulun ULUĞ, Güvenç KARLIKAYA,

Paylaştığım linki takip edin isterseniz orda sorun çok yararlı bir link size yol gösterirler bende takipteyim

Çok teşekkür ederim cevabına. Ankaradayım ben, söylediğin isimleri bende duydum araştırıyorum. Bir de Adnan Kaya çok iyi diyorlar O'nu da araştırıyorum. Aynen dediğin gibi zaman ve yaş iyice stres yapıyor. Evet şu an değerlerim normal ama hızla bir düşüşte olabilir belli bir yaştan sonra öyle olabiliyormuş çünkü. Bu arada benim ikinci evliliğim, ilkinde çok problemli bir evlilik olduğu için hiç düşünmedim denemedim. Sonra boşanmaydı ikinci evlilikti derken bu yaşa kaldım maalesef

olsun canım bende geç evlendim 2,5 yıl oldu herkesin bir hikayesi var , yaştan dolayı seninle çok iyi iletişim kuracak bir doktor bul , ben devlete gittim belki ilk denemeyi orda yapabilirim ama benimde vakitle sıkıntım var.Ben de ankaradayım iletişimde olalım umarım iyi bir doktor bulursun gayet güzel sonuçların..
İnstagramı olan doktorlara bak yazdığım isimlere..o topikte yaz istersen mutlaka yardımcı olurlar.

41 yaş geç degil sonuçların da güzel ama 6 ay beklemen biraz yanlış gibi geldi sonuçta zaman meselesi var tabiki herşey kısmet nasip ama maddi açıdan durumun varsa iyi bir doktora git.. Başkent ünv var zeynel hoca onu da duydum listeye ekle. burda yada google de hasta görüşlerinden farklı mecralardan araştır hocaları. instagramları varsa takip et.

Devlet 39 yaş sonrası tüp bebek masraflarını karşılamıyor diye biliyorum yani SGK kapsamında olmuyor. O yüzden ben direk özelde araştırmaya başladım. Umarım seninde istediğin gibi olur her şey. Araştırmaya devam, iyi bir doktora rastlarsam seni de bilgilendiririm. Söylediğin isimleri de araştırıyorum çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim cevabına. Şubat ayında gittim en son doktora ve tedaviye şimdi başlamakla 6 sonra başlamak arasında olasılık olarak bir fark olmayacak, 6 ay daha deneyin normal yollardan dedi ve bizde dediğini yaptık ama şu ana kadar maalesef olumlu bir sonuç yok. Zeynel hocayıda aldım listeye teşekkür ederim.

40 yaş sonrası linkinide takibe aldım, birbirimize güzel haberler verir umut oluruz umarım

Yem Yenı yasa cıktı bende 39a giriyorum ama yas sartı 40a yukseltıldı resmi gazetede yayınlandı

Yem
Yenı yasa cıktı bende 39a giriyorum ama yas sartı 40a yukseltıldı resmi gazetede yayınlandı

Senin adına sevindim canım inşallah bu bir yıl içinde anne olursun. Benim o şansım yok maalesef yaş 41 olunca tamamen cepten olacak. Maddi manevi fazla yıpranmadan muradımıza ereriz inşallah hepimiz için diliyorum.

Slm aynı anlattığın durumu bende yaşadım
39 yaşındayım benimde herşeyim normal ama eşimin sperm hareketliliği çok azdı aşılama bile yapılamayacağını söyledi doktorum .Biz 5 ay denedik sonra tüp bebek için başvurduk .dr çok önemli öncelikle iyi bir dr seç. Ben izmirdeyim ahmet zeki ışık doktorum . Çok memnunum.gittiğimizde aynı testler bana ve eşime yapıldı.yaş itibariyle deneme sürecimiz yeterli görüldü. Hemen tüp bebek dememesine geçelim beklemiyelim dediler.çünkü eşimin sperleri hareketlilik anlamında yeterli değildi.tedaviye başladık tedavi sonrası tüm iş kadına yükleniyor malesef...erkeğin kaliteli bir spermi yeterli oluyor. Drlar seni çok bekletmiş bencede ...güvenebileceğin bir dr seç ve hemen tedavine başla. Tedavidende korkma... dr bana yaşımın tam sınır olduğunu beklememiz gerektiğini üstüne basa basa tekrarladı gün geçtikçe yumurta kalitemiz kötüleşiyor ve düşük riskimiz artıyormuş .hatta transferden önce birde polip ameliyatı oldum .hamile kalmama engel değilmiş ama tutunmada bazen sıkıntı yaratabiliyor şansa bırakmayalım önümüzdeki tüm engelleri temizleyelim dedi.şuan 5 haftalık hamileyim .yarın inşlh kalp atışlarını dinliyeceğiz.bu arada eşim kadın doğum uzmanı seçtiğimiz yolda kendi eşiminde fikirleri var. Yani bekleme yeterince beklemişsin .tedaviden de korkma değerlerini bozmaz .içini rahat tut

Bu arada. Ankara gazi üniversitesinde tanıdık bi doçent arkadaşımız var doçent ismail güler bide onu araştırın derim eğer özel düşünmüyorsanız

Canım bende yaklaşık bir buçuk yıllık evliyim bizimde bir buçuk yılımız çocuk ssahibi olma isteğiyle geçti hatta üç beş tane hastahaneye bile gittiik ilk zamanlar hiç bir promlemimiz olmadığı söylendi yumurta büyütme ilçlarıyla hemen olabileceği söylendi ama nafile hatta bende o ilaçlar kist bile oluşturdu...umudumda gitmeye başlamıştı...eşimin bi arkadaşı ist bahçeci Fulya tüp bebek merkezini önerdi ve gittik :) meğer eşimde sperm azlığı ve morrfoloji bozukluğu varmış tüp bebek tedavisine hemen başladık bugün transfer sonrası 9.günüm evde yapılan gebelik testiyle hamile olduğumu öğrendim bugün kanla netleştirecem...demem o ki ilk denememizde sanırım bizi çocuk sahibi yaptılar Ben bahçeciyi öneririm kesinliklee

Allah razı olsun güzel dileğin için.. Hep birlikte yaşarız inşallah anne olabilmeyi..Allahım senin de gönlüne göre versin, bende rapor için bekliyorum rapor çıktıktan sonra birkaç ay deneme şansım olucak ama bir doktordan randevu aldım ona gidicem umarım iyi geçer görüşmemiz şu an bende doktor ve yer aşamasında araştırma yapıyorum mecbur kalırsam özele de gitmeyi düşünüyorum , tercihim devletten yana ama önemli olan anne olabilmem
hamile kalan arkadaşlarımız da sağlıkla kucaklarına alırlar İnşallah gönüllerince olsun

Çok sevindim senin adına inşallah sağlıkla kucağına da alırsın. İlk denemende mi tuttu senin ne kadar güzel. Üçüncü denemem beşinci denemem falan diye duydukça insanın gözü iyice korkuyor ki o kadar deneyecek durumumuz da yok, devlet değil özel bakıyoruz devlet karşılamıyor zaten hiçbir masrafı yaştan dolayı.

Çoook sevindim hadi inşallah.. Böyle güzel haberler de moral oluyor insana. Ben Ankaradayım tedavi için İstanbula gelme şansım yok ama Ankara Bahçeci için de güzel yorumlar var. Orayı da değerlendiriyorum teşekkür ederim :)

Canım arkadaşlardan birisi de Gazi Üniversitesinden Doçent İsmail Güler' i önermiş. Onu 'da bir araştır istersen

Teşekkür ederim ...evet ilk denememdi .dondurulmuş 5.gün embriyosuydu.evet forumda genellikle olumsuz sonuçlar yazılmış yada benim okuduklarım hep öyle denk geldi.üzülüyor insan sonuçda uzun zahmetli ve en önemlisi kadın için endişeli ve yorucu bir süreç .temenniler hepimiz için aynı güzel olsun inşlhhjendişeli bekleyiş hiç bitmiyor heran tedirginsin ama kötü düşünceleri uzak tutmaya çalışıyorum aklımdan en güzelini hayal ediyorum ...sana bir şey söyliyeyim mi aslında hep olumlu sonuçlanacağını bilse insan tüp bebek çok güzel her anına şahit oluyorsun en güzel kısmıda embriyo transferi içine sana gelişini izliyorsun çok duygulu bir andı

Embriyo eğer kötüyse sağlıksızsa zaten tutunamıyor yada düşükle sonuçlanıyor
Kayıp çok kötü ama insan denemekden vazgeçemez herhalde ..inşlhh benim böyle güzel devam eder ve sağlıkla kucağıma alırım bebeğimiisteyen bekleyen her kadında aynı güzellikleri yaşasın inşlhhj. Tedavi aşaması zorlu bir süreç ama ben zevkle gittim hiç şikayet etmedim tabi çok deneme yapanlar için aynı değildir bu süreç ...moralini yüksek tut ve hep umut et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…