bizim devlette %4 (yani sınırda) çıkan meşhur morfoloji özellerde %0 ve %1 çıkıyor bunu devlet hastanesi prof. una sordum bu bakan biyolog ile ilgilide olabilir onun gözüne mükemmel gelmeyeni eler diyor ve morfolojinin aydan aya dahi değişebileceğini söylüyor. ancak oranlar uçurum olacak kadar farklılık da gösteremezmiş
bu arada morfoloji şu an out arkadaşlar çoktan modası geçti yeni laf DNA hasarı bunuda DFT (dna fragmantasyon oranı ) bu da diyor ki önemli olan spermin morfolojisinin düzgün yani spermin yakışıklı olması değil dna yani çekirdek yapısının sağlıklı olması gerekir
tüm başarısız tüp bebek denemelerinin, düşüklerin , sakat doğumların sebebi bu imiş sınırı %15 e kadar hasar normal %15-30 arası tehlike var spermi iyileştirin tüp bebek yapın %30 ve üzerisi tüp bebek de dahi şansınız az evlat edinin
hayırlısı olsun
CANIM BISILER ARASTRIP OGRENMISSIN .BENDE SENIN GIBIYDIM.ORANLAR SENIN DEDIGIN GIBIYDI.KAFAM DÖNÜP DURUYORDU.hergun dusunmekten mahvoluyordum.benım esımde varıkosel amelıyatı oncesı dna hasarı % 42 idi.amelıyattan 6 ay sonra 29 a dusmustu.ama bu da tupbebek yaptrmak demektı degıl mı.yanı senın verdıgın % 30 sınırına gore oyle olmalı.ama ben dogal yoldan hamıle kaldım.esımın morf % 2 idi.baska bır arkadasın esının dna hasarı % 49 du o da dogal yoldan hamıle kaldı ki 4 negatıf tupbebek denemesı vardı.bır baska arkadasta % 89 dna hasar oranıyla dogal yoldan hamıle.yanı demek ıstedıgım şu dna hasarına takılmayın.% 0 morfolojıyle de hamıle kalan var ,% 89 dna hasar oranıyla da.ama bızım hepımıZIn uyguladıgı ortak tedavı klomen ,proxeed,evicap ve omega 3 kullanmaktı.ozellıkle klomen ve proxeed bu yolda vazgecılmez tedavı seceneklerı ama klomen dr. kontrolu olmadan kullanılmaz.dr.un vermesı gerekır.proxeedı kendınız tercıh edebılrsınız.benım esım de nolvadex kullandı klomen yerıne.zaten klomenın muadili bır ılac.ıyı bır urolog bulup ıyı bır tedavıyle sızde basarbılırsınız.Rabbım herkesın gonlunun muradını versın.AMİN.
hazelcim, sağolasın sen çok ümit oluyorsun hepimize. ama bir gerçek var ki sen ve diğer bahsettiğin arkadaşların durumu mucize ve mucizeler de bir elin parmaklarını geçemiyor ne yazık ki. evet hepimiz ortak olan tedavileri uyguluyoruz. o arkadaşları ben de forumlardan tanıyorum takip ediyorum, normalde dışarıda da seneler sonra çocuk sahibi olan pek çok insan var. ama bu işte bir yanlışlık olmalı. tedaviler herkese aynı cevabı vermiyor nedense. hani kötü bir hastalık var adını yazmıyorum söyleyemiyorum onda da bazı insanlar mucize eseri yaşıyor ya, işte sizin durumunuz o. bence siz tedavi olmasaydınız bile belki de bebeğiniz gelecekti. Allah sizi gördü seçti ve dualarınızı kabul etti buna başka bir açıklama bulamıyorum
yine de ümit verdiğin için çok teşekkür ediyorum sana, Allah verdiği mucizesini korur dilerim sağlıkla doğar ve büyür, başta sen olmak üzere tüm böyle mucize anneleri korusun dilerim Allah
bu arada bızım dr ve ınternette arastrdıgım bırcok yerde dna hasarının hamılelık uzerınde olumsuz etkısının kanıtlanmadıgını soyluyordu ve yazıyordu.yanı bu kanıtlanmıs bısı degıl.ben burda 1 kısının yaptrdıgı mıkroenjeksıyon denemesınde 2-3 defa spermın yumurtayı mıkroda bıle dolleyemedıgını okudum.dr u esıne sperm dna testı yapılsın dıye gonderıyor.sebep belkı budur dıye ama dna hasarı cok cok dusukyanı normal sınırlar arasında cıkıyor ama sperm yumurtayı dolleyemıyor .yanı dna hasarı cokta etkılı degılmıs.ama yınede dahada duzelsın dersek ınternettekı yazılanlara gore spermdekı dna hasarını E vıtamını cınko ve folık asıt onarıyormus.bunlarda e vıtamını harıc proxeed te var.ben esıme once ayrı ayrı aldım bunları sonra proxeed kullandı 2.5 ay.ama e vıtamını yok sadece proxeedte onuda ayrı verdım evıcap alarak.bu arada esıne fsh ve testesteron testlerı yapıldımı.dna hasarı fsh tedavısıylede onarılabılıyormus.kaan aydosun sıtesınde okudum.herseyı denemek lazım.Rabbım bu yoldakı herkesın yardımcısı olsun.
baharbcım sakın endişelenme siz tedaviye cevap verenlerdensinizmayanın sonucunu yapmamışsın sayıyorum oraya hiç gitmemişsin çünkü öyle bir yer yok baharb, diğerleri ok. zaten kaan hoca ve üniversite güvenilirdir.
maşallah sonuç alacaksınız
bizim devlette %4 (yani sınırda) çıkan meşhur morfoloji özellerde %0 ve %1 çıkıyor bunu devlet hastanesi prof. una sordum bu bakan biyolog ile ilgilide olabilir onun gözüne mükemmel gelmeyeni eler diyor ve morfolojinin aydan aya dahi değişebileceğini söylüyor. ancak oranlar uçurum olacak kadar farklılık da gösteremezmiş
bu arada morfoloji şu an out arkadaşlar çoktan modası geçti yeni laf DNA hasarı bunuda DFT (dna fragmantasyon oranı ) bu da diyor ki önemli olan spermin morfolojisinin düzgün yani spermin yakışıklı olması değil dna yani çekirdek yapısının sağlıklı olması gerekir
tüm başarısız tüp bebek denemelerinin, düşüklerin , sakat doğumların sebebi bu imiş sınırı %15 e kadar hasar normal %15-30 arası tehlike var spermi iyileştirin tüp bebek yapın %30 ve üzerisi tüp bebek de dahi şansınız az evlat edinin
hayırlısı olsun
bu arada bızım dr ve ınternette arastrdıgım bırcok yerde dna hasarının hamılelık uzerınde olumsuz etkısının kanıtlanmadıgını soyluyordu ve yazıyordu.yanı bu kanıtlanmıs bısı degıl.ben burda 1 kısının yaptrdıgı mıkroenjeksıyon denemesınde 2-3 defa spermın yumurtayı mıkroda bıle dolleyemedıgını okudum.dr u esıne sperm dna testı yapılsın dıye gonderıyor.sebep belkı budur dıye ama dna hasarı cok cok dusukyanı normal sınırlar arasında cıkıyor ama sperm yumurtayı dolleyemıyor .yanı dna hasarı cokta etkılı degılmıs.ama yınede dahada duzelsın dersek ınternettekı yazılanlara gore spermdekı dna hasarını E vıtamını cınko ve folık asıt onarıyormus.bunlarda e vıtamını harıc proxeed te var.ben esıme once ayrı ayrı aldım bunları sonra proxeed kullandı 2.5 ay.ama e vıtamını yok sadece proxeedte onuda ayrı verdım evıcap alarak.bu arada esıne fsh ve testesteron testlerı yapıldımı.dna hasarı fsh tedavısıylede onarılabılıyormus.kaan aydosun sıtesınde okudum.herseyı denemek lazım.Rabbım bu yoldakı herkesın yardımcısı olsun.
hazel sen birşey yazıp umutsuzluğuma kızmadan yeni bir durum farkettim, konuyu açan Beyazpatı arkadaşımızda okur umarım. bu klinikler cidden insanı karmakarışık ediyor.
geçen sene gürgan klinikte yaptırdığımız sperm raporunu buldum. o dönem eşim klomen kullanıyordu henüz tüp falan kesinlikle düşünmüyorduk
sadece sayı artsın demişti doktor (fatih hastanesi 15 milyon, morfoloji %1 ) birkaç ay sonra gürgana gittik klomen sayıyı yarıya indirmişti
gürgan da sayı 8 milyon , morfoloji %0 çıkmış
fakat dna hasarı %15 çıkmış ve yanına iyi prognoz sperm kalitesi diye not düşmüşler
şimdi kaan hocada hasar %20 ama morfoloji %4 sayı 23 milyon
genartta hasar %25 morfoloji %2 sayı 24 milyon
aralarında sadece 2 ay var, beni çıldırtmak üzereler bunların hangisi doğru
hazel sen haklısın hiç birine itibar etmemek gerekiyor, bu değerler ya cidden her an değişiyor ya da yapan laboratuvarlara göre değişiyor
beyazpatı sanırım herkesin ayrı teraneden çaldığı sonucuna varabiliriz
ya bugün fsh sonucunu aldı eşim. hiç iç acıcı değil. 22 haziran da 4,9 du. bugün 1 aylık iğne kullanımı sonrası 3,2 ye düşmüş.neden böyle oldu ki?
Merhaba kızlar ..
Hazelcim nasılsın , sana mesaj yazamadım , 41 ayetel kürsi okumuştum bebeğin için , ahber verip vermediğimi hatırlamıyorum , söylemişsemde neyse tekrar söylemiş olayım ..
Kızlar Dna Hasarı %100 olan 2 arkadaş tanıyorum onlardan sonra biz geliyoruz %98...
Bu beni başta çok üzdü , umutlarımı kırdı ama şimdi doğal yolla hamile kalamk için çabalıyorum , tüp bebek düşünmüyorum şu sıralar..
Ekintos , ben , hazel , fatma84, arkamahalle hepimiz dna hasarının ne olduğunu ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ezber ettik ama inanın tek tek yenmeye başladık bu hasar denen şeyi :)
Önce %29 ile hazel, sonra % 49 ile fatma84 sobra %87 yada 89 tam hatırlamıyorum ekintos , ve sırada ben varım :)
Eşim Kaan hoca'nın hastası , bilenler bilir 6 aydır tedavi sürecindeyiz ve önümüzdeki ay bitiyor..
Kaan Hoca yaklaşık 7 ay demişti ve önümüzdeki ay 7 olucak ..
Ne değişti derseniz çok şey değişti, 1.900.000 bin , ileri hızlı 0 , morfoloji 0 iken , ml'de 18 milyon toplamda 45 milyon , hız %40 morfoloji %7 oldu..
Kaan hoca üretilen her yeni sperm sağlam olarak üretiliyor.. Sperm sayısı arttıkça DNA hasarı düşüyor demişti..
Ve biz bu sayıya hazelin dediği olmazsa olmaz klomen , proxeed , e vitamini, endol , trental ile geldik , 3 ay bunları kullanıp , arginmax , L carnitine , omega 3 kullandık bunlarda önümüzdeki ay 3. ayını birecek ve tedavimiz sonlanacak .. Geçen ay iğneye başladık , ve henüz iğneden sonraki tetsimiz yapılmadı , iğneyle birlikte dahada artacağına inanıyoruz..
Demem o ki, kürle vitaminle bi yerlerden başmaka lazım , konuyu açan arkadaşım zaten bişeyler yapıyor ben hiç yapmayan arkadaşlara da diyorum ..
DNA hasarım çok , zaten çocuğum olmayacak demeyin , mücadeleye hemen başlayın ..
İnanın zamanla hasar düşecek , ki hazellerde olduğu gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?