tüp bebek mi ev mi

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
merhaba arkadaşlar

beni tanıyanlar bilirler zaten üç yıldır çocuğum olmuyor. nereye gittiysek tüp bebek dediler.

ben kayınpederimin binasında oturuyorum. aile apartmanı ama tapusu üzerimize değil.

20 milyar kadar paramız var. o da benim üstüme. bir yandan bebek özlemi çekiyoruz bir yandan da eşim değil ama ben ev alıp ayrılmak istiyoruz.

bu parayı peşin sayıp her ay da üstüne 1 2 milyar taksitle ev alınabiliyor biliyorsunuz.

ben düşündüm taşındım vereyim paraları tüp bebek yaptırsam bir iki yılda ancak bu parayı yerine koyabiliriz. o da kesin değil.

ama çocuk sahibi oluruz belki o da... azospermi var eşimde...

ben aile apartmanından çok dertliyim. huzurum yok. alıştım artık sabrediyorum ama bebegim olunca daha da zor olacak...buradaki arkadaşlardan biliyorum yani...

kaynanam zor bir insan...

üç yıldır olmuyor şimdi bir yıl ertelesek mi acaba yani bu elimdeki paraya dokunmayıp kendimiz ayrıca tüp bebek parası mı biriktirsek...

çok çaresizim nolur yardım edin fikir verin...

kaç ya$indasin?
30 dan kuçuksen ev alin fazla isen çocuk yapin
tup bebek tedavisinde ya$ in onemi fazla o yuzden ya$a gore karar verilmeli diye du$unuyorum

Allahım yarabbim internette okuduklarım doğru mu arkadaşlar

5 yıl sigortalı olunması gerekiyormuş veya kocanın bakmakla yükümlü olduğu kadın olursa yani ben varım tabiikide o zaman 900 gün yani üç yıl gerekiyormuş Allah rızası için bilgisi olan esirgemesin

bence önce bebek yaptırın ev nasıl olsa alınır

Bence aklinla hareket et güzelim kalbinle degil.

Huzurun olmadigi eve cocuk ayak bagi olur,ancak huzurlu mutlu yuvalari dahada senlendirir.

Düsünsene o binada mutsuzsun bir de cocugun oldugunda yapilanlar sana daha cok baticak,iki sene daha bekle bir sey kaybetmezsin.

Hem huzurun olur hem kafan rahat olur,Rabbiminde izniyle bebek islemlerine baslarsin yoksa stresten bebegini kaybetmeyecegin ne malum ?

inanmayacaksınız bu satırları yazarken ağlıyorum ben 25 yaşındayım eşim 35 yaşında eşim 3 yıldır sigortalı

ne annesinden huzur var ne o apartmanda bana gelecek var...

bebegim olsun çok istiyorum her gün ağlıyorum ama sgk kuralları yazdığına göre 900 iş günü gerekiyormuş ki eşimde 900 ü dolduracak zaten az lkaldı

o zaman ev de alabiliriz inşallah tabii bu yaşlı gözlerimle internetten doğru okuduysam arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi

Bence bebek. Esinde azospermi varsa bir kac sene icinde iyice azalma riski var şansınız azalabilir.

Benim arkadasimin eşi de aynı sikintidaydi. 15 gun arayla yapılan spermiyogramda bile sayıda azalma vardı.

Allahım yarabbim internette okuduklarım doğru mu arkadaşlar

5 yıl sigortalı olunması gerekiyormuş veya kocanın bakmakla yükümlü olduğu kadın olursa yani ben varım tabiikide o zaman 900 gün yani üç yıl gerekiyormuş Allah rızası için bilgisi olan esirgemesin

Simdi netten baktim da 3 yillik evli ve 900 gun sigortali olma sarti varmis.

canım gerçekten zor bi soru ayrı eve geçsen mutlu olacaksın huzurlu olacak kafan rahat olacakk...
ama bebek olsa dünyalar senin olacak...
peki bişey sormak istiyorum 20 bininiz varya üstüne kredi çekmeyimi düşünüyorsunuz....
kredi çekecekseniz 5 milyar fazla çekin tüp bebegide yapın..
tüp bebek 5-6 bin tutuyor 20 binin hepsi gitmezki

tüp bebek en az 15 milyar değil mi arkadaşlar? bir de eşim ameliyat olucak mikro tese o da 5 milyar

bu arada biraz sakinleştim sanırım o üç yıl kadın için geçerli eğer kadının geçmiş 3 yıllık ssk sı varsa o zaman erkeğe bakılmaksızın yapılabiliyormuş

ama çalışan erkekse 5 yıl lazımmış....

canım gerçekten zor bi soru ayrı eve geçsen mutlu olacaksın huzurlu olacak kafan rahat olacakk...
ama bebek olsa dünyalar senin olacak...
peki bişey sormak istiyorum 20 bininiz varya üstüne kredi çekmeyimi düşünüyorsunuz....
kredi çekecekseniz 5 milyar fazla çekin tüp bebegide yapın..
tüp bebek 5-6 bin tutuyor 20 binin hepsi gitmezki

5 6 bin tutsa ben zaten hiç beklemem bu kadar üzülmem...

15 diyorlar sigorta karşılayınca ne kadar olur onu bilmiyorum. ama tüp bebek ilacı her şeyi dahil 15 e çıkıyormuş

tüp bebek en az 15 milyar değil mi arkadaşlar? bir de eşim ameliyat olucak mikro tese o da 5 milyar

bu arada biraz sakinleştim sanırım o üç yıl kadın için geçerli eğer kadının geçmiş 3 yıllık ssk sı varsa o zaman erkeğe bakılmaksızın yapılabiliyormuş

ama çalışan erkekse 5 yıl lazımmış....

Okadar pahali olamaz ya benim komsum yapti bundan 8ay önce (Bu arada dün dogum yapti, erken dogum oldu ama ikizleri iyimis :)))

Iste benim komsum yapti ve herseyiyle beraber ilac vs 6500TL tuttu. 15bin TL cok ya nereye sormussan artik.

bence mantıklı davran ve evini al önce.senin o apartmandan kurtulman gerekiyor çünkü orada kaldıkça ruh sağlığın alt üst olacak.eltin ve kaynanan ne dese alınıp kötüye yoruyorsun çünkü.o parayla eve yatırım yap.

2 yıl daha sabret ve tedevine başla,yaşın daha çok genç.eşinde de sperm bulunur İnşallah.zaten 2 yıl sonra da 5 yıılık evli olacaksın ve bir kısmını SGK karşılayacak.

huzursuz bir evde çocuk büyür mü? büyüse de ne kadar sağlıklı büyür bunu düşün olur mu?

5 6 bin tutsa ben zaten hiç beklemem bu kadar üzülmem...

15 diyorlar sigorta karşılayınca ne kadar olur onu bilmiyorum. ama tüp bebek ilacı her şeyi dahil 15 e çıkıyormuş

canım ne 15'i,kim dedi bunu :53:

ben 3 yıl önce yaptırdım en fazla 6 bin tuttu,ilaçlarla birlikte.15 olur mu hiç?

Son düzenleme:
canım bende tüp bebek yapacam kısmet olursa telefonla görüştük 4 binle 6 bin arası dediler..yapacagım merkezde arkadşlar 5.200 tutmuş ilaçlar rahim filmi dahil bu fiyata...
mikro tese ameliyatı ne kadar tutuyormuş onu araştır sen oda 5 bin olamaz...
nette araştırma yaptım 1500...2 bin tutuyormuş yani
sen tüp bebek yapsan 7 bin falan tutar

Son düzenleme:
Back
X