Ya. Dilerim her şey çok güzel biter. Dua ediyorum size Allah hayırlısını nasip etsin. Opu da bi şey hissettiniz mi. Benim 5. Gün yumurta büyütme aşaması ağrım olmaya başladı. ;(Evet canım pazartesi opu oldu 14 yumurta toplandı 7 si kaliteli çıktı. Ama malesef ilk gün istenilen ilerleme kaydedilmedi yani galiba ya döllenmedi ya iyi ilerlemesi embriyologta bugün tekrar açıp bakacak arayacak beni lütfen dua edin olur mu çok üzüldüm dün çünkü her şey iyi gidiyordu. Sadece opu öncesi ve sonrası çok ağrı çektim hala da çekiyorum ama ilk günlere nazaran daha iyiyim
Opuda anestezi aldığın için hissetmiyorsun çıkınca da hemen ağrı kesici serum takıyorlar farkına varmıyorsun ama sonra ağrı kesicinin etkisi geçince benin çok fena sancılarım olmuştu gaz sancısı biraz kasık ağrısı. Davul gibi olmuştum 2 kilo alarak eve döndüm öyle söyleyim daha bugün gitti işte. Tavsiyem opudan 1 gün önce asla gaz yapacak besinler tüketme hafif ve lifli gıdalara yönel. Sonrasında da sıcak su torbası ve hafif hafif yürüyüş evin içinde. Ya ben normal doğum yapmış kadın gibi hissediyordum ama belki bende çok yumurta büyüdüğü içinde böyle olabilir çünkü ben opu sabahı iki büklüm gittim hastaneye yani korkma belki senin ki daha güzel daha hafif geçerYa. Dilerim her şey çok güzel biter. Dua ediyorum size Allah hayırlısını nasip etsin. Opu da bi şey hissettiniz mi. Benim 5. Gün yumurta büyütme aşaması ağrım olmaya başladı. ;(
Opuda anestezi aldığın için hissetmiyorsun çıkınca da hemen ağrı kesici serum takıyorlar farkına varmıyorsun ama sonra ağrı kesicinin etkisi geçince benin çok fena sancılarım olmuştu gaz sancısı biraz kasık ağrısı. Davul gibi olmuştum 2 kilo alarak eve döndüm öyle söyleyim daha bugün gitti işte. Tavsiyem opudan 1 gün önce asla gaz yapacak besinler tüketme hafif ve lifli gıdalara yönel. Sonrasında da sıcak su torbası ve hafif hafif yürüyüş evin içinde. Ya ben normal doğum yapmış kadın gibi hissediyordum ama belki bende çok yumurta büyüdüğü içinde böyle olabilir çünkü ben opu sabahı iki büklüm gittim hastaneye yani korkma belki senin ki daha güzel daha hafif geçer
Size de böyle günlerde ve durumda soru soruyorum kusura bakmayın. Herkesin deneyimi çok farklı oluyor, ben de diyorum bakmayayım bi şey konuşmayayım ama cidden çok heyecanlı. Ben yakınlarımla henüz paylaşmadım süreci korktuğum için olumsuz bir sonuçtan. Buradan süreci yaşayan biriyle iletişim kurmak iyi oluyor, sanki başka kimse anlamaz gibi geliyor. Kalpten söylüyorum Allah isteyen herkese nasip etsin. Sizin için de bu gece dua edicem, kendim içinde.Opuda anestezi aldığın için hissetmiyorsun çıkınca da hemen ağrı kesici serum takıyorlar farkına varmıyorsun ama sonra ağrı kesicinin etkisi geçince benin çok fena sancılarım olmuştu gaz sancısı biraz kasık ağrısı. Davul gibi olmuştum 2 kilo alarak eve döndüm öyle söyleyim daha bugün gitti işte. Tavsiyem opudan 1 gün önce asla gaz yapacak besinler tüketme hafif ve lifli gıdalara yönel. Sonrasında da sıcak su torbası ve hafif hafif yürüyüş evin içinde. Ya ben normal doğum yapmış kadın gibi hissediyordum ama belki bende çok yumurta büyüdüğü içinde böyle olabilir çünkü ben opu sabahı iki büklüm gittim hastaneye yani korkma belki senin ki daha güzel daha hafif geçer
Ah güzelim öyle düşünme olur my öyle şey. Seni en iyi biz anlarız zaten elimizden ne gelirse. Malesef bizim sürecimiz olmadı yarıda kaldı ama nasip kısmet belki ileride olurSize de böyle günlerde ve durumda soru soruyorum kusura bakmayın. Herkesin deneyimi çok farklı oluyor, ben de diyorum bakmayayım bi şey konuşmayayım ama cidden çok heyecanlı. Ben yakınlarımla henüz paylaşmadım süreci korktuğum için olumsuz bir sonuçtan. Buradan süreci yaşayan biriyle iletişim kurmak iyi oluyor, sanki başka kimse anlamaz gibi geliyor. Kalpten söylüyorum Allah isteyen herkese nasip etsin. Sizin için de bu gece dua edicem, kendim içinde.
Ah güzelim öyle düşünme olur my öyle şey. Seni en iyi biz anlarız zaten elimizden ne gelirse. Malesef bizim sürecimiz olmadı yarıda kaldı ama nasip kısmet belki ileride olur
Merhaba, ben de bugün olmuş birisi olarak rahatlatayım seni. Gerçekten önceki günlerde beslenmene dikkat et, operasyon hafif geçiyor ben daha önce hiç bir operasyona girmemiş biri olarak girdim hatta eş zamanlı bende iki polip de alındı. İçini ferah tut, sonrasında kasılmalar oluyor ancak iğne kullandığın dönemdeki kadar. Çok düşünme, su gibi geçsinSize de böyle günlerde ve durumda soru soruyorum kusura bakmayın. Herkesin deneyimi çok farklı oluyor, ben de diyorum bakmayayım bi şey konuşmayayım ama cidden çok heyecanlı. Ben yakınlarımla henüz paylaşmadım süreci korktuğum için olumsuz bir sonuçtan. Buradan süreci yaşayan biriyle iletişim kurmak iyi oluyor, sanki başka kimse anlamaz gibi geliyor. Kalpten söylüyorum Allah isteyen herkese nasip etsin. Sizin için de bu gece dua edicem, kendim içinde.
Çok teşekkür ederim, hem okumak istiyorum her şeyi hem okumak istemiyorum. Umarım hayırlısıyla nasip olur size de.Merhaba, ben de bugün olmuş birisi olarak rahatlatayım seni. Gerçekten önceki günlerde beslenmene dikkat et, operasyon hafif geçiyor ben daha önce hiç bir operasyona girmemiş biri olarak girdim hatta eş zamanlı bende iki polip de alındı. İçini ferah tut, sonrasında kasılmalar oluyor ancak iğne kullandığın dönemdeki kadar. Çok düşünme, su gibi geçsin
Ben puregon kullanıyordum. 10 gün kullandım, 11 çatlatma, 12 boş, 13. Gün Opu idi sanırımÇok teşekkür ederim, hem okumak istiyorum her şeyi hem okumak istemiyorum. Umarım hayırlısıyla nasip olur size de.
Yarın benim gonalf 7. Günüm. Kaçıncı gün opu oldunuz
Çok geçmiş olsun merryytooKızlar bana dua edin lütfen ohss olmuşum sanırım bir gece hastanede kalacağım
Merhabalar bişey soracağım benim 7 folikül gördü adet 2.gün iğne kullandıktan sonra sayıda çoğalıyor mu yani yoksa sadece kalitesi mi düzeliyorŞöyle anlatayım adetin 3. Günü 1 tane geçen aydan kalma büyük bir yumurta vardı kist olmuş sanırım çatlayamamış. Yanında da minicik minicik 6 7 tane folikül vardı. 4 gün iğneyi kullandım sağ tarafta 10 tane sol tarafta 5 tane 11 mm civarında eşit büyüklükte folikül vardı. Geçen aydan kalanda yok olmuştu. Doktorum da çok yerinde sayı olarak da büyüklük olarakta idealsin dedi. 300 tam sana uygun olan doz dedi şimdi bekliyorum son kontrol için işte sonra opu yapılacak bir kaç gün içinde
Canım aslında foliküller kaç tane ise o dur normalde ama bazen ultrasonda görünmeyecek kadar küçük oluyorlar 3 4 gün sonra kontrole çağırdığında gerçek sayı belli oluyor. Gerçek sayıyı 2. Kontrolünde öğrenirsin. Mesela ondan sonra yeni folikül büyük ihtimalle eklenmez. Ama iğnelerin etkisinin ne olacağı her zaman kestirilemiyor ama senin 7 normal bir sayı zaten. Ben pcos olduğum için bu kadar folikül oluştu. Önemli olan sayı değil 14 yumurta toplandı 7 si iyi kalitede çıkmadı örneğin. Yumurtanın kalitesi de 2 3 ay önceki beslenmene ve stres durumuna göre değişiyorMerhabalar bişey soracağım benim 7 folikül gördü adet 2.gün iğne kullandıktan sonra sayıda çoğalıyor mu yani yoksa sadece kalitesi mi düzeliyor
Amh 0.94 çıktı adet 2.gün 7 saydı 10 beklerdim ama 5 üstü gayet iyi dediCanım aslında foliküller kaç tane ise o dur normalde ama bazen ultrasonda görünmeyecek kadar küçük oluyorlar 3 4 gün sonra kontrole çağırdığında gerçek sayı belli oluyor. Gerçek sayıyı 2. Kontrolünde öğrenirsin. Mesela ondan sonra yeni folikül büyük ihtimalle eklenmez. Ama iğnelerin etkisinin ne olacağı her zaman kestirilemiyor ama senin 7 normal bir sayı zaten. Ben pcos olduğum için bu kadar folikül oluştu. Önemli olan sayı değil 14 yumurta toplandı 7 si iyi kalitede çıkmadı örneğin. Yumurtanın kalitesi de 2 3 ay önceki beslenmene ve stres durumuna göre değişiyor
Tamam canım amh sayına göre gayet iyi inşallah devamı da güzel olurAmh 0.94 çıktı adet 2.gün 7 saydı 10 beklerdim ama 5 üstü gayet iyi dedi
Ayy inşallahTamam canım amh sayına göre gayet iyi inşallah devamı da güzel olur
Benimde eşimin sayı ve morfoloji biraz sorunlu çarşamba yumurta toplanacak bende korktuk şimdi siz öyle diyince sizin değerler kaçtı ve nerede yaptınızMerhabalar benim 11 yumurtam toplanmıştı sağ taraftan doktorum 2 kere opu düşünmüştü soldakiler geriden geliyordu oradada 10 tane falan vardı. İlk opuyu olduğumda doktorum 11 tane topladık sağdan soldakiler tekrar tedaviye uygun değil 16 mm yaklaşmışlar ama tam olgun değildi onları da topladık ki bu bize yeter demişti. Sonra beni aradılar 6 yumurtam tam olgun dölemeye müsait ama 5 döllene bildi demişlerdi. Bizde ki problem eşimin sperm sayı hareket ve morfoloji. Doktorum bana olumsuzu konuşmak istedi eğer olmazsa size genetik testi yapıp planımızı değiştirelim dedi çok üzüldüm yıpranmıştım. 3. Gün aradıklarında 3 yumurtam kaldığını 5. Güne ulaşmalazlqesa imha edeceklerini söylemişlerdi. Sonra 2 tanesi 5. Güne ulaştı biri 5AA diğeri orta kalte dendi ama çift transfer olmasına rağmen kimyasal ile sonuçlandı. Şu an hiç yumurtam yok ve süreç baştan başlayacak. Diyeceğim o ki sayı kalitemhiçbir şey kafanıza takmayın. Bize Allahın sadece ol demesi yeterli. Evet büyük imtihan ama demek ki bununla birşeyler öğreneceğiz bu hayatta. Umarım her şey gönlünüzce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?