tüp bebek raporu

morgenrot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
551
31
98
İstanbul
arkadaşlar forumlarda bakıyorum bakıyorum bir türlü doyurucu bir bilgiye ulaşamıyorum... tüp bebeği raporlu olarak yapanlar bilgi verebilirler mi?

rapor çıkatmanın koşulları neler? (3 yıllık evlilik, 5 yıllık sigortalılık dışında)
raporu hangi ilde hangi hastanede yaptırdınız?
sorununuz neydi? ve rapor için hangi testler istendi?
toplam ne kadar sürede rapor çıkarttınız?
raporunuzun size mali olarak ne kadar faydası oldu?
rapor çıkardıktan sonra iki tedavi için de geçerli mi? yoksa ikinci tedaviden önce aynı işlemleri yapıp yeniden rapor mu çıkartılıyor?

haydi kızlar yorumlarınızı yazın lütfen...

canım raporu ben üniversite hastanesinden aldım ilaç ve işlemler için raporun maliolarak büyük faydası var transfere kadar olan ilaçlar için 900 lira ödedim işlem ücreti olarak da 740 lira ama extra aldığım ilaçlar da vardı devletin ödemediği toplam 2000 lira falan tuttu hepsi rapor tek tedavi için ikincisinde tekrar çıkartıyosun

canım ilgin için çok teşekkür ederim.. hangi üni hastanesinden aldın canım, ne kadar sürede veriyorlar... bizim 2 şubatta evlilikte üç yılımız doluyor... bana şuan için ne tavsiye edersin (istanbul anadolu yakasındayım)
sevgiler

ben konya da yaşıyorum canım burdaki üniversite hastanesinden aldım ben muayene olduktan sonra iki gün içinde falan raporun elinde oluyo yalnız rapor bir ay geçerli bu süre içinde tedavini yaptırman gerekiyo istanbul için hiç bir fikrim yok canım malesef ama muhtemelen prosedür aynıdır rapor çıkartmak için

anladım canım... çok teşekkürler ilgin için.. sanırım anne olmuşsun sen.. Allah bağışlasın evladını...
Allaha emanet ol

malesef olamadım 6 haftalık dış gebelik ameliyatı oldum 10 gün önce inşallah bi dahaki sefere olacam

malesef olamadım 6 haftalık dış gebelik ameliyatı oldum 10 gün önce inşallah bi dahaki sefere olacam

canım ya fotoğraftaki bebeği senin sanmıştım kusuruma bakma...
Allah yardımcın olsun... çok zor gerçekten... çok şükür ki senin sağlığına bir şey olmamış...
bir daha ki sefere inşallah hayırlısı ile anne olursun canım
sevgiler

canım merhaba rapor konusu her ilde, her merkezde ve her fakültede farklı sürelerde farklı süreçlerden geçerek halloluyo.
ben ankarada anatolia tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verince gitmeden önce rapor çıkartmak gerekirse hangi belgeler gerekir diye sordum ve o belgeleri alıp gittim.gittiğim gün ben merkezde muayene oldum.spermlerde problem vardı tahlillerini göstedik tüp bebek için bir engel olmadığını söyledi dr ve bizi aynı gün hacettepeye gönderdi.orada eşim muayene oldu gerekli evrakları verdik dosya açtılar ve raporum 15 gün sonra elimdeydi.tabi ozaman genetik sorunumuz olduğunu bilmiyorduk.hacettepeye gitmeden birde genetik araştırma için kan vermezi söyledi dr.her ihtimale karşı dedi.dr.a adetin 8.günü gitmiştik.raporum çıktı ilaçları aldım tedaviye başladım genetik test sonucu çıktı.Allahtan tam yumurtalar toplanacakken öğrendik sorunu.yoksa sağlıksız embriyolar terasfer edilecekti.o tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.raporu çıkartmamız ve ilk tüp bebek tedavim 1 ayda bitti.anatolya bu konuda çok hızlı.

raporun mali olarak yararı:ilaçların %de 40 nı ödüyorsun gerisini devler veriyo.ve tedaviden sonra merkeze ödediğin paranın 1300 tlsini geri alıyorsun.

tüp bebek için gerekli iki çeçit rapor var.birincisi tüp bebek raporu.ikincisi ilaç raporu.
üniverside hastanesine ilk başvurduğunda bu raporun ikiside çıkar.tüp bebek raporu yanlış hatırlamıyorsam 1yıl,ilç rapıru 1 ay geçerli.yani ilaçlarını 1 ay içerisinde almalısın.ikinci tedavi gerekirse ilkinde olduğu gibi formalitelerle uğraşmadan tüp bebek raporunu götürüm ilaç raporunu alırsın.yine ilaç raporu 1 ay geçerli.
tüp bebek raporu için gerekli belgeleri aklımda kaldığınca yazayım.
nüfüz cüzdanı fotokopisi,çocuğun olmadığına dair nüfüs dairesinden vukuatlı nüfüs kayıt örneği,3 adet farklı tarihlerde yapılmış sperm testi,rahim filmi(benim yoktu),resim,evlilik cüzdanı fotokopisi
biraz uzun oldu.umarın kafanı karıştırmadan anlatabilmişimdir.Allah yarve yardımcın olsun canım sevgiler

konya da yaşamanız dikkatimi çekti tüp bebek fiyatları mı bunlar ve konya için mi geçerli siz nerde yaptırıyosunuz tedavinizi ben de konyayı düşünüyorum çünkü

o bebek ablamın oğlu canım önemli değil allah hepimizin yardımcısı olsun ewet bana bişey olmadı çok şükür allah beterinden korusun allah herkese hayırlısıyla hayırlı evlatlar versin

konya da yaşamanız dikkatimi çekti tüp bebek fiyatları mı bunlar ve konya için mi geçerli siz nerde yaptırıyosunuz tedavinizi ben de konyayı düşünüyorum çünkü

raporlu ben bu kadar ödedim canım kızılay hastanesinde yaptırmıştım

hituci canım arkadaşım benim ne güzel herkes için faydası olacak şekilde detaylı anlatmışsın...
benim merak ettiğim ben şimdi rahim filmi çektiriyim mi ya da eşime sperm testi yaptırmalı mıyız? biz iki kere hamilelik yaşadığımız için rahim filmiyle uğraşmalı mıyız (çok korkuyorum o biraz zor bir tahlilmiş galiba)
bir de şimin sperm sayısında sorun olsa yine hamile kalamazdım.. buna rağmen spermiyogram yaptırmalı mıyız? yani sadece genetik raporumuz yeterli değil mi canım?
biliyorum tüp bebek merkezine arayıp sorsam cevaplarlar ama ben sgk ya dahil olduğumuz için istanbulda yaptırabilirim diye düşünüyorum.. burda da anatolya gibi hastanelerle anlaşmalı merkezler yok ki canım.. ankarada ne güzel belgeleri hazırlayıp merkeze verince raporu veriyorlar sana..
ama büyük ihtimal raporu burdan alabilirsem istanbulda yaptırcam gibi (umutta).. zira hem izin sorunum var hem de eşimden ayrı olmak da istemiyorum (

artrit canım sen de inşallah en yakın zamanda tamamne iyileşirsin... hayırlı tedaviler diliyorum canım... bence rapor alabiliyorsan konyaya ankara üç saat mesafede ankarada yaptır daha tecrübeli merkezler ne de olsa..

istanbulda rapor çıkartan arkadaşlar da görüşlerini ve bilgilerini yazarlarsa tedaviye başlayacak ve benim gibi pek çok şeyden bihaber olanlara faydası olacağını düşünüyorum

Allaha emanet olun.... Sevgiler

canım anatolia olsa rahim filmi istemezler derdim sana.doğal yoldan hamile kalabildiğin için.sadece sperm analizi isterlerdi.bunlar rapor için gerekli canım prosedür işte aslında gereksiz çok şey var ama olmazsa olmuyo.istanbuldaki merkezler için bişey diyemicem.en doğru cevabı gideceğin merkez verir sana yada umutta tedavi olan birisiyle görüşürsen sana yardımcı olur sanırım.sevgiler canım.

hituci canım sonunda aynı anda denk geldik.. canım anatolyada yaptırmak istiyorum ama eşim izin alamayacak uzun süre.. büyük ihtimal de uzun protokol uygulayacaklar... benim bile o kadar iznim yok (sadce 18 gün iznim kalmış)... canım biz diğer öğretmenler gibi olmadığımızdan yaz tatili şubat tatili gibi izin vermiyorlar.. yılda 20 gün izin olunca da yetmiyor işte böyle...
umutta yaptırmayı o yüzden istiyorum şimdi... çünkü biz de memur olarak sgk ya dahil olduk... raporumuz olursa umut kabul edecek artık...
ama istanbulda kimse yok bilgilendiren.. umutta tedaviyi raporla gören de tanımadım daha...
canım bu sperm testi çok saçma bence... benim eşimin sperminde sayı ve morfoloji bozukluğu olsa zaten hamile kalamazdım ki... biz ilk gebelikte kalp atışlarını bile duymuştuk...
artık o zaman ilk iş eşim için ürologtan randevu alıp test yaptırmak
sen nasılsın bu arada herşey yolunda inşallah... kalp atışı duydunuz mu canım

evet canım kalp atışlarını duyduk çok şükür.RAbbim inşaallah tamamına erdirir sağlıkla hayırlısıyla.darısı tüm isteyenlere inşaallah.izin işini neden problem ediyorsun cnaım.tedavi sırasında raporlu oluyorsun.eşi refakatinde yazdırdınmı eşinin bile izin almasına gerek yok.sizde böyle bii mkan yokmu.biz öyle yaptık.hatta sevkli gidince konaklama ücretinde ve yol masrafında bile yardımcı oluyo sigorta.

canım benim çok sevindim.. Rabbim kucağına sa sağlıklı sıhatli almayı nasip etsin...
bu sevk işi çok iyiymiş.. ben de bir araştırıyım

ben ankarada anatolia tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verince gitmeden önce rapor çıkartmak gerekirse hangi belgeler gerekir diye sordum ve o belgeleri alıp gittim.gittiğim gün ben merkezde muayene oldum.spermlerde problem vardı tahlillerini göstedik tüp bebek için bir engel olmadığını söyledi dr ve bizi aynı gün hacettepeye gönderdi.orada eşim muayene oldu gerekli evrakları verdik dosya açtılar ve raporum 15 gün sonra elimdeydi.tabi ozaman genetik sorunumuz olduğunu bilmiyorduk.hacettepeye gitmeden birde genetik araştırma için kan vermezi söyledi dr.her ihtimale karşı dedi.dr.a adetin 8.günü gitmiştik.raporum çıktı ilaçları aldım tedaviye başladım genetik test sonucu çıktı.Allahtan tam yumurtalar toplanacakken öğrendik sorunu.yoksa sağlıksız embriyolar terasfer edilecekti.o tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.raporu çıkartmamız ve ilk tüp bebek tedavim 1 ayda bitti.anatolya bu

tüp bebek için gerekli iki çeçit rapor var.birincisi tüp bebek raporu.ikincisi ilaç raporu.
üniverside hastanesine ilk başvurduğunda bu raporun ikiside çıkar.tüp bebek raporu yanlış hatırlamıyorsam 1yıl,ilç rapıru 1 ay geçerli.yani ilaçlarını 1 ay içerisinde almalısın.ikinci tedavi gerekirse ilkinde olduğu gibi formalitelerle uğraşmadan tüp bebek raporunu götürüm ilaç raporunu alırsın.yine ilaç raporu 1 ay geçerli.
tüp bebek raporu için gerekli belgeleri aklımda kaldığınca yazayım.
nüfüz cüzdanı fotokopisi,çocuğun olmadığına dair nüfüs dairesinden vukuatlı nüfüs kayıt örneği,3 adet farklı tarihlerde yapılmış sperm testi,rahim filmi(benim yoktu),resim,evlilik cüzdanı fotokopisi
mrb canım cok ıyı acıklamalar yapmişsın bende anatoliaya gıdecem benım tuplerım alındı bu yuzden sadece tup bebek yapabılıyoruz.fakat ben 2.5 yıllık evlıyım acaba rapor cıkar mı bılgın vara paylaşır mısın

mrb canım cok ıyı acıklamalar yapmişsın bende anatoliaya gıdecem benım tuplerım alındı bu yuzden sadece tup bebek yapabılıyoruz.fakat ben 2.5 yıllık evlıyım acaba rapor cıkar mı bılgın vara paylaşır mısın

hannemehtap merhaba... canım senin de tüp bebek tedavisi görmen gerek ama ilk şartlardan biri 3 yıllık evli olmak... ben de tüp bebek tedavisi görmem gerektiğini yaklaşık 10 ay önce öğrendim.. hem bazı sağlık sorunlarından hem de üç yılın dolmasını beklediğimden bugüne kadar durdum.. üç yıl dolmadan rapor hakkın dolmuyor.. eskiden ne evlilikte sınır varmış ne de yaşta..
koşulları özetlersek
1. kadının yaşı 23 den küçük 39 dan büyük olmayacak
2. kadının ya da erkeğin çocuğu olmayacak
3. evlilikte üç yıl dolmuş olacak
4. sağlık kuruluşunun kayıtlarından üç yıldır hiç bir yöntemle (aşılama dahil) bebek sahibi olmadığınız teyit edilecek,
5. en az 5 yıl öncesinden sigorta başlangıcınız olacak

canım bizim sorunumuz genetik o yüzden bizden genetik raporumuz olduğundan aşılama istemiyolar... ama sizin sorunda da tüpler yok bence sizden de aşılama istemezler... yoksa üç aşılama yaptığını belgelemeni istiyorlar bir de

hakkımızda hayırlısı olsun...

benim merak ettiğim istanbul anadolu yakasında hangi hastanelerin rapor verdiği, ne kadar sürede verdiği ve genel olarak hangi testleri istediği (daha açık olarak kadından illa rahim filmi isteyip istemedikleri)
ama cevap veren yok hala (

doğrudan da hastaneye gitmek zulüm bu şehirde

benim merak ettiğim istanbul anadolu yakasında hangi hastanelerin rapor verdiği, ne kadar sürede verdiği ve genel olarak hangi testleri istediği (daha açık olarak kadından illa rahim filmi isteyip istemedikleri)
ama cevap veren yok hala (

canım bende belki sana yardımcı olamayacağım ama bende uludağ üniversitesinden almıştım raporu 1 deneme için kullanabiliyorsun 2. tekrar aynı raporla başvurulacakmış. bende rahim filmi ve eşimin spermogram testi vardı 15 günde raporu çıkardık. doktor 1500tl aldı ilk etaptaki ilaçlarda 550 tuttu daha sonrakileri yazdırabiliyormuşuz hastanede ben bilmiyordum onlarda 350 falan tuttu. ben bursada yaptırdım 28 aralıkta düşük yaptım 2. için beklemedeyiz ama imkanım olsa kesin umut tüp bebek merkezine giderdim orda rapor alırsan 805tl + ilaç masrafları hem daha uygun hemde çok tavsiye ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…