25 şubatta transfer oldu 3. gün embriyosu 24 yaşındayım 3 tane embriyo transfer edildi 2. tüp bebek denemesi 10 martta sonuç bekliyoruz hayırlısıyla
Az kalmış bu günlerin tadını çıkarın konuşun bebişinizle hissetmeye çalışın asla olumsuz düşünmeyin önceki tedavilerde hep negatif sonuca alıştırıyordum kendimi yine de üzülüyordum bu sefer olumsuz sonuca yer yok test yapılacak ve yüksek sonuçlar alınacak (inş)
Merhabalar, 3 yıldır evliyim 7 ay bebek için uğrastık ama malesef olmadı. Benimle bebek çalışmalarına başlayan herkes pıtır pıtır hamile kalırken ben her ay regli olup ağlıyordun. Doktor doktor geziyorduk hiç bir nedeni bulunamıyordu. Artık bebek sahibi olamayacağına inanmışken yardımcı üreme tekniklerine başvurmayı düşündük. Her doktor aşılamaya yapalım diyordu ama benim pisikolojim o kadar bozuktuki aşılamadık bir başarısızlığı kaldıramayacağıma karar verdik ve tup bebek için jinemede başvurduk. Sayın meriç karacan ile görüştük hiç aşılama yapmayalım lütfen tüp bebek için yardımcı olun dedik. Hiç unutmam odasında gözyaşlarına bozulduğumda selpak getirip en az benim kadar üzülmüştü. Hemen tedaviye başladık ancak o da ayrı bir zor süreçmiş bitmeyen ilaçlar iğneler... Her karnım agrıdıgında ve ümidim tükendiğinde kadınlar klübündeki yorumlara bakıyordum ve kendime söz verdim. Burdan sorularına yanıt arayan sevgili arkadaslara sesleniyorum pes etmeyin hersey iyi olmak zorunda.
Kim ne derse desin transfer sonrası yatın (ben 6 gun yattım) , elinizden geldiğince iyi beslenin, bol bol dua edin, ailenizden gizlemeyinki size destek olup moral verebilsinler ve korkmanız çok normal. Çektiğiniz kasık ve karın ağrıları da normal. Benim hiç kanamam olmadı o nedenle niye kanamadı diye tasalanmayın. Ben transfer sonrası 11. Gun betahcg testi yaptırdım sonucum148.1 çıktı doktorum 2 gun sonra tekrar edelim dedi. 2 katına çıkmasını beklıyoruz. Inşallah o da güzel çıkacak lütfen umudumuzu yitirmeyelim biliyorum herseyin çok basındayım ama sizlere yazmak istedim.
tedavin hayırlı olsun camın allah bebişini saglıkla doğurmanı nasıp etsın ınsallah
raporsuz yaptırdın tüp bebegi ne kadara mal oldu herkeze soruyorum ama yorum yok
arkadaşlar tranferimin 8, günü kayınvalidem bakıyor yanında rahat olamadığımdan gaz birikior embriyoya zarar verirmi birde kan gelmemesi tutunma olduğuna işaret olurmu
Transferden
Sonraki günler
Embriyo Gelişimi
1.gün 6-8 hücreli embriyo dönerek, büyümeye ve gelişmeye devam eder.
2.gün
Embriyo Morula evresine geçmiş ve hücre yoğunluğu artmıştır. Bölünme devam eder.
3.gün
Hücre sayısı 120 yi geçmiştir artık sayılamayacak durumdadır.Embriyonun içinde sıvı dolu boşluk oluşmuştur
buna blastokist denir.Balastokist etrafını saran kabuktan çıkmaya başlar (Hatching).
4.gün Kabuktan çıkma devam eder aynı zamanda embriyo tutunmaya başlamıştır.
5.gün Yerleşme başlamıştır.
6.gün Yerleşme (implantasyon) devam ediyor.
7.gün İmplantasyon tamamlandığında, sonunda plasenta ve fetus olacak hücreler gelişmeye başlar.
8.gün HCG bu gün itibari ile kanda dolaşmaya başlar.
9.gün Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG artar.
10.gün Fetal gelişim devam eder ve kanda HCG daha da artar.
11.gün HCG düzeyleri şimdi bir gebelik algılamak için yeterince yüksek
12.gün Kanda gebelik testi zamanı
Bu tabloya göre sekizinci günde kanda hcg oluşuyor idrara hemen geçmiyor bence gününde kan testi yaptırın birazcık sabırbakın ben de sizden iki gün sonra öğrencem. Bu arada ilk denemem
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :) bu arada transferden sonra ağrı çok oldugunu duymamıştım daha önce tüp bebekle hamile kalan arkadaşlarım var ağrıları olmamıştı :44: bu arada benimde dün ilave başladığımiğne cetrotide diye bi iğne, vurduğum yer kocaman kabardı ve sürekli kaşınıyor baktım yan etkilerde yazıyo dr olabilir devam dedi sizde de oldumu kızlar :44::44:
hayırlı olsun canım bende 25 şubat ta embriyo transfer edildi25 şubatta transfer oldu 3. gün embriyosu 24 yaşındayım 3 tane embriyo transfer edildi 2. tüp bebek denemesi 10 martta sonuç bekliyoruz hayırlısıyla
mrb ordamısın bu kaçıncı denemem hiç kürtaj oldunmu
Selam benim 3.buçuk yasında tüp bebek yontemiyle ikiz kızlarım var bugun uye oldum malatya fethiye ersan tüp bebek merkezi umutlarıma care oldu allah onlardan razı olsun 4 4luk ilgileniolar yasım kucuk oldugundan tek emrio konldu içime ve bolundu 2 oldu simdi gene dusunuyorum fakat olmuo keske yumurtalarımın birini dondursaydım
Merhabalar, 3 yıldır evliyim 7 ay bebek için uğrastık ama malesef olmadı. Benimle bebek çalışmalarına başlayan herkes pıtır pıtır hamile kalırken ben her ay regli olup ağlıyordun. Doktor doktor geziyorduk hiç bir nedeni bulunamıyordu. Artık bebek sahibi olamayacağına inanmışken yardımcı üreme tekniklerine başvurmayı düşündük. Her doktor aşılamaya yapalım diyordu ama benim pisikolojim o kadar bozuktuki aşılamadık bir başarısızlığı kaldıramayacağıma karar verdik ve tup bebek için jinemede başvurduk. Sayın meriç karacan ile görüştük hiç aşılama yapmayalım lütfen tüp bebek için yardımcı olun dedik. Hiç unutmam odasında gözyaşlarına bozulduğumda selpak getirip en az benim kadar üzülmüştü. Hemen tedaviye başladık ancak o da ayrı bir zor süreçmiş bitmeyen ilaçlar iğneler... Her karnım agrıdıgında ve ümidim tükendiğinde kadınlar klübündeki yorumlara bakıyordum ve kendime söz verdim. Burdan sorularına yanıt arayan sevgili arkadaslara sesleniyorum pes etmeyin hersey iyi olmak zorunda.
Kim ne derse desin transfer sonrası yatın (ben 6 gun yattım) , elinizden geldiğince iyi beslenin, bol bol dua edin, ailenizden gizlemeyinki size destek olup moral verebilsinler ve korkmanız çok normal. Çektiğiniz kasık ve karın ağrıları da normal. Benim hiç kanamam olmadı o nedenle niye kanamadı diye tasalanmayın. Ben transfer sonrası 11. Gun betahcg testi yaptırdım sonucum148.1 çıktı doktorum 2 gun sonra tekrar edelim dedi. 2 katına çıkmasını beklıyoruz. Inşallah o da güzel çıkacak lütfen umudumuzu yitirmeyelim biliyorum herseyin çok basındayım ama sizlere yazmak istedim.
Birlikte öğreneceğiz inş güzel sonuç alırız mutlaka sonucu bildirinş
Beş Mart Çarşamba test günüm dayanamadım çubuk test aldım silik ama ikinci çizgi var :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?