- 16 Ağustos 2015
- 323
- 258
- 103
- Konu Sahibi benbirmelek
-
Çok teşekkürler. ama bende sizin kadar güçlü değildim kendime sahip olamadım. gerek ilaçlar gerek ruh halim olsun uyku düzenim bozuldu yeme düzenim bozuldu 1 kilo bile veremiyordum. son çare gibi bişeydi.Evet raporla daha uygun fiyata geliyor. Ben son rapor hakkımı da kullanmaktan yanayım, eşim dondurulmuş olanı transfer ettirmekten yana, kararı doktorumuzun vermesinde karar kıldık eşimle. Farklı düşünceleri de gözlemlemek ve fikir sahibi olmak istedim. Aslında normal koşullarda kilo verebilen biri değilim, boğazımı tutamıyorum yani, fakat bu tedavi süreci ile birçok şey değişti hayatımda, en başta uyku düzenim oluştu ve metforminin kilo kaybımda da büyük etkisi oldu. Tabi ki günlük yürüyüşlerde eklenince, yıllardır veremediğim kilolarımı vermeye başladım. Sizi cesaretinizden dolayı kutluyorum, birçok kişi tarafından tüp mide ameliyatı için yönlendirmeye çalışıldım, ameliyat ve anestezi korkum yok fakat bu ameliyatın sonrası çok dikkat gerektirdiği için cesaret edemedim. Ben yapamazdım, tebrik ediyorum.
İşte benimle aynı fikri savunan biri daha, bana güç oldun teşekkürler. Evet bende aynı düşüncedeyim, yumurtalıklarım düzene girmişken yumurtlama tedavisi görüp, kaliteli yumurta ve sonrasında da embriyo elde edilirse onlardan transfer yapılırsa ve tutarsa ve de ileride kucağıma alırsam yavrumu, dondurulmuşu kardeş için saklatmak düşüncesindeyim. Rabbim yardımcımız olsun inşallah, hayırlısıyla önce göbişlerimizi sonra da kucaklarımızı çifter çifter doldursun. Rabbimin nimetleri büyük, karamsar olma bence. Bu kadar kilo vermişken kendiliğinden tutma ihtimali çok yükseliyor, fakat bizim polikistik over çok etkiliyor tabi.Çok teşekkürler. ama bende sizin kadar güçlü değildim kendime sahip olamadım. gerek ilaçlar gerek ruh halim olsun uyku düzenim bozuldu yeme düzenim bozuldu 1 kilo bile veremiyordum. son çare gibi bişeydi.
Son hakkı kullanıp uygun bır sekılde tedavınızı görup, dondurulmusu ılerısı ıcın saklayabılırsınız. bizimde önceliğimiz inşallah olursa normal denemek, tutarsa dondurulmusu 2. bebek ıcın saklamak. Tabıkı olursa. cok ınandırıcı gelmıyo ama kısmet bakalım. Valla bu konularda karar vermek cıdden cok zor oluyo
ayyy aminnn. hadi inşallahh. bende aynı durumda oldugum ıcın dusuncelerde aynı oluyoİşte benimle aynı fikri savunan biri daha, bana güç oldun teşekkürler. Evet bende aynı düşüncedeyim, yumurtalıklarım düzene girmişken yumurtlama tedavisi görüp, kaliteli yumurta ve sonrasında da embriyo elde edilirse onlardan transfer yapılırsa ve tutarsa ve de ileride kucağıma alırsam yavrumu, dondurulmuşu kardeş için saklatmak düşüncesindeyim. Rabbim yardımcımız olsun inşallah, hayırlısıyla önce göbişlerimizi sonra da kucaklarımızı çifter çifter doldursun.
İnşallah hepimiz hayırlısıyla güzel haberlerimizi duyuralım. Bizde doyalım evlat sevgisi ile.ayyy aminnn. hadi inşallahh. bende aynı durumda oldugum ıcın dusuncelerde aynı oluyo
Güzel haberlerini bekliyorumm
41,9 çıkıyo vki ameliyatını sorgusuz sualsiz yaparlar. ayrıca diğer mesajını görmemişim. Devlet hiçbirşey yapamıyor. ilgilenmiyor. bi gidiyosun baska diğerinde başka doktor olabiliyor. sağlıklı bir takip olmuyo. Özel masraflı ama daha sağlıklı ilerliyo. ben bunu çok iyi anladım. doktor kişisel olarak ilgilenebiliyo. umarım güzel haberlerini alırız. Ameliyat öncesi söktürücü içmeden belki 1 sene bile olmazdım. ama artık hafif sekiyo. daha ideal kiloma ulaşmadım ama düzelmeler var tabiki. gerçi önceden kilolu değildim o zamanlarda böyleydi sanırım benim kiloyla alakalı değil
Yaş sınırı yok , rapor kullanmak isteyenler için bazı şartlar var, o zaman 40 yaş üstü rapor alamıyo ama tüp bebek yaptırabiliyor.Tüp Bebek için yaş sınırı var mı acaba
Dukan diyetini deneyebilirsin. Sadece protein ve sebze yeniyor. Her gün iki yemek kaşığı yulaf kepeği ve multivitamin alınıyor. Zaten karbonhidrat pko için çok zararlı.cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Eşimle bugün de konuştum olmaz diyor riskli diyor. Dün hastaneye gittim doktor klomen verdi günde dört tane kullanıcam haftaya perşembe günü gideceğim yumurtlama olmamışsa aşılama olacak.aslinda yaşım daha 20 ama pko olunca ve hazır iyi bir doktor bulmuşken başlayalım dedik iki buçuk yıl oldu evleneli hiç korunmadik ve hiç hamile kalamadim. Kime gitsem kilo ver diyor e kiloda verilmiyor.(tanıdığım bir kaç bayan var 130 kilo varlardir ama maşallah tavşan o gibi her yıl bir tane doğuruyorlar) kendimi bildim bileli diyetteyimgeçen yıl kullandığım migren ilaçları yüzünden istahim tamamen kesildi 15 kilo verdim o zaman 104 kiloydum 89 oldum ama hızlı ve sağlıksız verdiğim için hepsini fazlasıyla geri aldım ( ama verdiğim zamanda adetim duzensizdi yani ne diyeyim aynı şey sizde de var sizde biliyorsunuz.bu yilin 9. Ayindayiz ben 5 defa adet oldum hepside söktürücüyle oldu
Ne yapacağım bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim...iyi geceler
Yaş sınırı yok , rapor kullanmak isteyenler için bazı şartlar var, o zaman 40 yaş üstü rapor alamıyo ama tüp bebek yaptırabiliyor.
Farklı görüşlerde bulunanlar var ama doktorumun dediğine göre ve bencede hiçbirşey yasak değil. ama belli bir oranda dikkatli kullanmak üzere. mesela çay kahve fln günde 1 fincan gibi en fazla. yada kızartma ve yaglı besınler tuketmemeye calıs. zaten alkol ve sıgara saglık acısından olmamalı.Merhabalar
Bu ay ilkkez başlıcam. Yazdıkların çok yardımcı oldu.
Bu sırada yasak olan yiyecek&içecek var mı?
Merak ettim tüp bebek basırınızı tuttumu acaba14 aralık çarşamba (11.günü)
bütün evraklarımız artık hazır. nufus kayıt örnekleri alındı, fotograflar hazırlandı, tahlillerde yapıldı ve sorunsuz çıktı. biz artık hazırız sıra yumurtalarda2 gündür kasıklarımda baskı vardı sanırım büyümeye devam ediyolar diyodum ve bugün öğrendikki gerçektende büyüyolarmış. Çok şükür gerileme yaşamadım dozlar gayet güzel etki gösteriyo. yine tek tek bir sürü folikul ölcümü yaptık. 12-13 mm olanlar vardı. hepsi birden büyümeyecek güzel dedi doktorum. heralde bi 20 yumurta falan varsa anca 10-12 tanesi büyücek o zaman diye içimden hesap yaparken. güzel 30-40 yumurta oluşmayacak bu iyi bizim için demesin mi ben şokk kaliteli yumurtalarım olsunda sayısı cok önemli değil. 262,5 dozda gonal-f devam edip bide orgalutrana başlıyorum bugun bugunden sonra ilişki yok Cuma tekrar kontrol. Normalde 3 günde 1 kontrole çağırırmış ama bizim durum biraz farklı yumurtalar bi anda coşmasın diye 2 günde 1 gidiyoruz. büyük ihtimal haftaya çarşamba yada perşembe gibi yumurtalar toplanabilirmiş. Allahım bu yolda ilerleyen herkesin yardımcısı olsun zorlu bir süreç. sürecin başından beri yememe içmeme, oturup kalkmama, ayağımı belimi üşütmemeye dikkat ediyorum. saglıklı yıyecekler tercıh edıyorum. salam sucuk vs. , fastfood, kızartma, beyaz ekmek, pirinç, şeker tüketmemeye özen gösteriyorum. ve bol boll su içiyorum. bebişlere sağlıklı bir düzen hazırlayalımm
ilk deneme kimyasal oldu ikinci deneme negatif oldu. hala bir gelişme yokMerak ettim tüp bebek basırınızı tuttumu acaba
çookk teşekkür ederim allah razı olsun dualar için aminnnallah bekleyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.benbirmelek tüp bebek sürecinde yaşadıklarını okurken anlatmak istediğin duygu çok iyi geçiyor karşı tarafa. okurken gözlerim doldu. Allah bana dört yıl sonra ilke defa pozitif sonucu gösterdi ve mutluluktan ağlamak nedir sonunda gördüm. Allahım isteyen herkese ve sana da bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. vazgeçmemek elimizden geleni yapmak gerekiyo bence. gerisi allaha kalmış. umarım emeklerinin karşılığını alırsın arkadaşım
Olsun canım hakkında hayırlısı buymusilk deneme kimyasal oldu ikinci deneme negatif oldu. hala bir gelişme yok
Canım hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah (amin) darısı olmayanların ve benim başıma, benimde 4 yıldır olmuyo anlatırmısın nasıl oldu tüp bebeklemi hamile kaldın kaçıncı denemen biraz anlatırmısın yaşadıklarını biraz umut olsun istiyorumbenbirmelek tüp bebek sürecinde yaşadıklarını okurken anlatmak istediğin duygu çok iyi geçiyor karşı tarafa. okurken gözlerim doldu. Allah bana dört yıl sonra ilke defa pozitif sonucu gösterdi ve mutluluktan ağlamak nedir sonunda gördüm. Allahım isteyen herkese ve sana da bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. vazgeçmemek elimizden geleni yapmak gerekiyo bence. gerisi allaha kalmış. umarım emeklerinin karşılığını alırsın arkadaşım
Canım hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah (amin) darısı olmayanların ve benim başıma, benimde 4 yıldır olmuyo anlatırmısın nasıl oldu tüp bebeklemi hamile kaldın kaçıncı denemen biraz anlatırmısın yaşadıklarını biraz umut olsun istiyorum
tebrik ederim sağlıklı sıhatli kucagına almak nasip olsn inşallahh.Pembepanterr ben çocuk istemeye karar verdikten sonra doktorum tarafından rutin tahliller yapıldı. Herhangi bi sıkıntı YÖK bir yıl deneyim dediler. Deniyoruz deniyoruz olmuyor. Her ay negatif sonuç sonra Kocaeli’de üni hastanesine gittik. Üç aşılama iki tüp bebek denemesi oldu sonuç hala negatif ve ümitler hayaller git gide tükeniyordu. Sonra uzun araştırmalar sonunda memorial şişlide Semra hocanın ve embriyo laboratuarının çok iyi olduğunu öğrendim. Kocaeli’den İstanbul’a gitmeler gelmeler sonucunda yumurtalar toplandı ve çok şükür 6 tane beşinci gün embriyosu toplandı. Semra hoca dondurulmuş şansı daha yüksek dedi. Güvendik dediği gibi yaptık. Transfer zamanı geldi iki tane embriyo yerleştirir misiniz dedik riskli dediler. Ona da güvendik bir tane embriyo yerleştirdiler. Ve dört yıl sonra pozitif sonucu gördüm ya o an hissettiklerimi tarif edemem. Allahım sana ve isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. Şimdi bütün duam sağ salim kucağıma alabilmekle ilgili. Umarım bir ışık olur anlattıklarım. Bence herşeyin bir hayırlı zamanı var. Bizim için de hayırlısı şimdiymiş
Naptın canım sonuç nasıl oldu. hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallahEvet kızlar bu akşam muayenem vardı. Endometrium kalınlığım 7 yi geçmiş, yarın estradiol ve progesteron tahlili yaptıracağım, pazar günü estrofem ve coraspine ek olarak crinone jele başlıyorum. Haftaya Cuma nasipse transferim var. Rabbim yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?