Tüp bebek tedavisinde enbriyosu gelişmeyen var mı?

benim ikiside 3.gün transferiydi ama yine de olmadı.embriyonun daha sağlıklı gelişmesi için daha uygun ortam rahim ama neden beklettiler bilemiyorum.belkide embriyo sayısı fazla diye beklettiler sonucu öngöremediler veya bildikleri başka bişey vardır.ewt co kültürü araştırdım bide murat berksoyu.ikisi belki bizim için bir çözüm olabilir.bu bekleme süresinde murat beyle ne yapılabilir diye bir görüşmeyi düşünüyorum.ben sigara hiç kullanmadım eşim azda olsa içiyor.siz istanbulda mısınız?

teşekkür ederim canım.ilaç dozunda bir değişiklik yapılmadı yanlızca farklı ilaçlar kullanıldı.ilacın farklı olması mı yoksa ikincide vitamin kullanmam mı faydalı oldu bilemiyorum.ben yeterli vitaminleri yiyeceklerle alamadığımı düşünüyorum.dengesiz besleniyorum.belki o etkilemiş olabilir. tedavin hayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsın..

Cnm biz istanbulda değiliz malesef hal böyle olunca işler zorlaşıyor Murat berksoyu bende düşündüm ama orda olmayınca tedavi zorlaşıyor Murat bey hemen hemen herkese hayvansal gıdayı yasaklayan bir diyet uyguluyor bir sürü vitamin koşu falan derken ciddi bir yaşam tarzı sunuyor aslında sağlıklı bîr yaşam nekadarına uyabiliriz bunu bilmiyorum gerçi fazlada şansımız yok birçok kîşide faydasını görmüş eğer gidersen bana mutlaka yaz Yada yeni birşey ögrenîrsen bu iş beni çok bunalttı ne olacak bilmiyoruz yeni bir tedavi sonuçları düşünmek çok üzüyor beni ama yola devam...

bende umutta tedavi gördüm bendede 5. güne gidildi ve hangi doktora anlattıysam hepsi 3. gün neden transfer olmadı dendi hata yaptılar aslında umuta gittigimde sordum sonuç farklı olmaz gibi geçiştirdi tabi allah bilir, umut tüp bebek merkezi blastosist embriyo konusuda çok ısrarcı sanırım

bence çok kişininde embriyolar riskli ise hemen transfer yapılıyor devam edip riske atılmıyor bu yüzden fazla kişi cvp yazmadı konuna, 2. gün ve 3. gün transferleri niye oluyor 5. güne gidilemiyecegi düşünüldügü için çogu zaman ve çok da hamile kalan var bu şekilde bizde hata yaptılar belki embriyo çok oldugu için bilemiyorum tabi biz bu işin detaylarını bilemeyiz

Çok şaşırdım demek umutta yaptırdın sende... Embriyoların en doğal yeri rahim sonuçta belki o kurtarabilirdi ama kısmet demek olmuycakmış kaderde yoktu belki umarım ikincide olur sende benim gibî kararsızsın sanırım tekrar umutta yaptırma konusunda. Ben aslında merkeze güveniyorum ama neden 5. Güne gidildi bu benim canımı çok sıkıyor

evet bende çok kararsızım tekrar orda mı yaptırsam yoksa başka bir yerde mi bilemiyorum gerçi tüp bebek yaptırmak dahi bazen istemiyorum tabi olmazsa mecbur yaptırcaz ya ikimizin durum nekadar benziyor şaştım valla.

Tüp bebek tedavimde embriyolarım gelişimlerini durdular 17 embriyondan sadece biri blastosist başlangıcı olabildi oda tutmadı. Tekrar tüp bebek yaptirmaktan korkuyorum.. Aynı şey olupta sonradan duzelen var mı?

merhaba.bu blastosist kimlere uygulaniyor ögrenebilirmiyim acaba?

merhaba.bu blastosist kimlere uygulaniyor ögrenebilirmiyim acaba?

Cnm blastosist embriyonun döllendikten sonra 5. Ve 6. Gün transferi yani kaliteli embriyosu olduğu düşünülen embriyosu 5. güne gidilenilecegi düşünülen kişilere uygulanıyor 5. Gün embriyosunda şans daha fazla oluyor

Evet cnm benzerlik çok... Ben şu dehayı kullansan mı acaba diyorum doktor bîşey demedi gerçî sormadım da ama çok kişi faydasını görmüş

sende durum nasil anlatabilirmisin lütfen?

sende durum nasil anlatabilirmisin lütfen?

Cnm benim yumurta sayım iyiydi yumurtalar toplandı döllenme oldu durum gayet iyiydi başta ama 2. Günden sonra yavaşlamaya başladılar sonuç olarak hepsi yavaş gelişti birtanesi 5. Günümde compakt morula evresinden blastosist olmaya başlamış yani tam blastosist değil durum böyle hal böyle olunca ikinciden korkar olduk. Sen de sorun ne?

esimde sperm hareketsizligi var.3 kez negativ tüp bebek.istanbulda.su anda rahimimde 3.5 cm lik miyom var onu aldiracagim bakalim hayirlisi

esimde sperm hareketsizligi var.3 kez negativ tüp bebek.istanbulda.su anda rahimimde 3.5 cm lik miyom var onu aldiracagim bakalim hayirlisi

Mîyom bendede var cnm ama çok küçükmüş almaya gerek yok demişti doktor senin miyom hamle kalmaya etkileyebilecek bir yerde mi? Tüp bebeklerinde embriyo kalitelerin iyimiydi? Allah yardımcımız olsun cnm ya çok yorucu çok yıpratıcı süreç

Tüp bebek tedavimde embriyolarım gelişimlerini durdular 17 embriyondan sadece biri blastosist başlangıcı olabildi oda tutmadı. Tekrar tüp bebek yaptirmaktan korkuyorum.. Aynı şey olupta sonradan duzelen var mı?
Merhabalar.uzun sure olmuş konu açılalı.ama umarim soruna cvp verirsin.ilk tüp bebek tedavim gerçekleşti 18 yum.toplanmasına rağmen 3. Ve 5. Güne giden iki emb.gelişti.bunda o ayki yumurtaların düşük kalitede olmasi yada sperm mi etken bilmiyorum.bu konuda sizden hic genetik test istendimi? Bi tek benim başıma geldi sanıyordum.kimsede genetik test istendi dememiş
Demekki ilaçlara o ayki yumurta ve spermlerin etkisi olabilir dgl mi?
Umarım hamileligi,saglikla kucaklarimiz almayi Rabbim nasip eder.

merhaba. bende tüp bebek yöntemi ile 2.denememde bebek sahibi oldum. 1. denememde benim başımada aynı olay geldi. embiryolar gelişmedi, yinede ya tutartsa hesabı transfer ettiler ve malesef olmadı... tüp bebek tedavisi görüp yinede sonuca ulaşamamak psikolojik açıdan çok çok büyük bir yıkım. bu tecrübemle size tavsiyem; bunu kendinize yaşatmamak için tüp bebek merkezinizi ve dr.nuzu çok iyi seçin. bu tedavide size bissürü hormon ilacı yükleniyor ,umutlanıyorsunuz, maddi boyutuda var tabi... tüm bunların boşa gitmemesi için seçim çok önemli. gerçekten bu alana gönül vermiş; spesifikleşmiş, çok klinik vaka görmüş hekimlere gidin. her özel hastane kendini tüp bebek merkezi gibi gösteriyor; kendinizi onlara teslim etmeyin!
benim 1. denememde hatam buydu.

2. denememde arkadaşımın tavsiyesi üzerine Prof.Dr. Engin Oral (florya ve nişantaşında muayenesi var) a gittim. Arkadaşlar kendini çok geliştirmiş ve inanın en ufak ayrıntıyı bile atlamıyor. zaten bahçeci kliniği ile çalışıyor ki bahçeci kliniği bu işin bir numarası. embiryo gelişimi için klinik çoook önemli. ehil ellerde olması gereken bir mevzu bu, sıradan kadın doğum uzmanları vaktimizi,psikolojimizi,mutluluğumuzu ve paramızı kaybettirmesin diye yazıyorum.

bu arada para demişken; ben bu doktor profösör çok pahallıdır felan diye ilkinde gitmemiştim, ilk gittiğim yerle arasında toplam maliyet olarak 500 tl farketti, üstelik ikincide embiryoları dondurup bir ay sonra transfer ettiler... Allah hepinizin yardımcısı olsun...

Benim ilk denememde embriyo kalitemde sorun oldu bahsettiğim gibi2. Denemede daha az ilaçla 5 yumurta toplandı 2 tanesi 3. Gün transferi oldu ve sonuç kimyasal gebelik.
3. Denememde 9 yumurta toplandı ve çok kaliteli embriyolarim oldu 5. Güne giden, donmusum da oldu ve donmuş tedavide gene kimyasal gebelik oldu.
Hicbir deneme birbirini tutmuyor embriyo kalitesi değişebiliyor muş tabi ben çok hazirlik yaptim kalite çok artti ama mutlu sona kavysamadim henuz
Tek denemen olmus insallah diger denemede guler yuzun saglikli beslen vitamin ektra takviyeler al insallah olur

Allah bagislasin bebeginizi, Rabbim inşallah herkese yasatir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…