Tüp bebek ve çaresizlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi Crn07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Crn07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
1.277
1.048
133
4 . Tüp bebek denemem de sağlıklı embriyo bulunamamasıyla Sona erdi . Şimdiye kadar hep ayağa kalkmasını bildim . Ama artık kendimi çok yorgun ve çaresiz hissediyorum , canım çok yanıyor . İlk denememde pgt yaptırmadan transfer olmuştum ve minik mucizem 9. Haftaya kadar benimle yaşadı . Sonrasında kanamalar kürtajlar . Ama o 9 haftada hissettiğim duygular sonsuz bir denizdi . Şimdiyse içim bomboş . Geleceğe dair hayal kurmaktan korkar oldum . Çok yıprandım yoruldum bittim artık . Nasıl artık normal sağlıklı bir insana döneceğimi bilmiyorum . İyi şeyler duymaya artık çok ihtiyacım var . Yüreğimi sıkıyorlar adeta . Ümidim kalmadı artık .

Günaydın, satırlarını okurken benımde ıcım burkuldu, sabah bende bir üzüntüyle uyandım 37 yaşına dogru

37yasına doğru evlendim bebek olayına yuklenmedım borc harc derken sımdı 39oldum raporu beklıyorum bazen ıcım sıkılıyor benımde.. Bir aile buyugum vardı suan yalnız, cocugu yoktu .. Sonum öylemi olacak dıe dusunyrm.. Ne diyeyim

Şüphesiz ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır...Bunu unutmayalım ölüme çare yok bende sizin gibi bazen tukeniyorum zaman herşey duruyor. Ama Allah benden umudunuzu kesmeyin diyor Bende kesmiyorum Rabbim bu mübarek günde gönlünüzden geçeni nasip etsin .Üzülmeyin diyemem bilirim o acıyı ama kendinizi bırakmayın ben öyle durumda hep sevdiklerimi düşünüyorum Eşim mesele ya ona birs3y olsaydı derim aileme her zaman bir şükür sebebi bulurum...

O çaresizliği bir şekilde bende yaşadım. Asla olmayacak gibi geliyordu..
Sabredin nasibiniz de varsa olacak. Kendinizi bırakmayın maddi manevi gücünüzü toplayın ve denemeye devam edin

Ben de hep böyle düşünüyorum . Arkamızdan bir dua edecek evladımız bile olmayacak . Hayat yalnız çok zor ..

Bazen diyorum ki hayatta olan birini kaybetmedin en azından . Sağlıklısın eşinle huzurlusun ama bir bebek kokusuna hasret kalmak da canımı çok yakıyor . Bu sefer zor kalkacağım galiba ayağa ..

O çaresizliği bir şekilde bende yaşadım. Asla olmayacak gibi geliyordu..
Sabredin nasibiniz de varsa olacak. Kendinizi bırakmayın maddi manevi gücünüzü toplayın ve denemeye devam edin❤
Deniyorum ama her seferinde ayrı bir hüsran . Canım her seferinde daha çok yanıyor . Nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum . Bazen bu üzüntüyle nasıl başaçıkacağımı bilemiyorum . Çaresizlik çok zor

Tesseli mi olur bilmem. Ben kendimi böyle 'hikayelerle' avutum yıllarca. Ve bende kendi hikayemi paylaştım, umutsuz olanlara umut olmak için.

Hikayeni ağlaya ağlaya hıçkıra hıçkıra okudum . Neler yaşamışsın .. Ne sabırlı bir insanmışsın..Meleğin kollarında artık tadını çıkar ..Umut olduğun için Allah razı olsun . Ben de kalp atışını 3. Kez duymaya gittiğimde duymamamıştı doktor bir sıkıntı var dedi . Kalbinin durduğunu öğrendiğimde hastaneyi yıktım yaşayamam dedim ama ayağa kalkıp 3 defa daha denedim üzerine . Her sefer ayrı bir yıkım oldu bana . Ama pes etmeyince oluyor nasibinde varsa sanırım . Bana bu süreçte ara ara yazıp ümidimi yeşertir misin ? Buna çok ihtiyacım var .insanların olur nasip kısmet kelimeleri yetmiyor daha canımı acıtıyor

Hiç öyle düsünmeyin kötü günlerinizde empati yapın. 3 tane çocuğum olup eşimden her akşam dayak da yiyebilirdim. Hiç söz hakkım olmayabilirdi. Evimde bir odam çocuk odası olacaktı bazen sanırım bu ev de hiç bebek kokusu olmayacak diyorum. Bir pazar sabahı Eşim le yatagimiza alacağımız bir bebeğimiz olur mu diye çok sorguluyorum bende.Ama inanın herkese her istediği verilmiyor.Herkesin imtihanı farklı Hakkimizda hayırlı olanı Allah gönlümüze razı eylesin diyelim biz ...
Bazen diyorum ki hayatta olan birini kaybetmedin en azından . Sağlıklısın eşinle huzurlusun ama bir bebek kokusuna hasret kalmak da canımı çok yakıyor . Bu sefer zor kalkacağım galiba ayağa ..

Aslında çok doğru ama bazen içim öyle yanıyor ki bunları göremiyorum . Bir de etrafımdaki herkes evli mutlu çocuklu olunca daha bir ağır geliyor . Geçen arkadaşımın oğlunun Doğum Gününe gittim 7 arkadaştık hepsinin bebekleri kucaklarında ben de öyle kollarımı birbirine dolardım yutkundum ve o şekilde fotoğraf çekindik . Öyle işte ..

Bir nebze olsun ayağa kalkmana yardımcı olabilmek için tabiiki seninle iletişimde kalırım cnm.

Emin olun onların da hane içinde kimbilir ne dertleri vardır. Siz bilmiyorsunuzdur çoğu kadın etrafa mutlu gösteriyor ayrıca herşey çocuk değil dediğim gibi bazen bende bitkisel komaya giriyorum sanki ama çabuk toparliyorum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama gencliginizi yaşayın çocuk olunca da tüm herşey toz pembe mutlu mesut olmayacak ki o zaman da olağan olmasi gereken şeyler çıkacak yoksa bir ömür nasıl geçer. Lütfen kendinize yapmayın 2.tüp bebek tedavime başlayacağım olursa amenna olmazsa canimdan kıymetli değil diyorum.

Akışına bırakmak insanı rahatlatıyor . Aslında ben her zman bu kadar karamsar değilim ancak 4. de bu şekilde olumsuz sonuçlanınca çok fazla ümitsizliğe kapıldım .

Geçmiş olsun... yalnız değilsin hepimiz mutlu sona ulaşmak için emek veriyoruz.. burda bir arkadaşım 9. Tedavisinde ikizlerini kucağına aldı.. pes etmek yok yolumuza devam edeceğiz belki zor ama başaracağız rabbim de nasip edecek inşallah.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. 3. Tedaviye 21 ekim de başlıyoruz.. bende artık hayal kuramıyorum korkularım çok fazla.. umutlarım tükeniyor ama bu mutlu sona ulaşan arkadaşlar da geçti bu süreçlerden bizde mutlu sona ulaşacağız evel allah.. birbirimize destek için burdayız.. bizi bizden başkası anlamaz...

Ne güzel yazmışsın arkadaşım.. elimizden hiç bir şey gelmiyor taktir onun nasip etsin inşallah allahım... emek veriyoruz inşallah bir gün hepimize nasip etsin allahım...
Geçen gün düşünüyorum çocuğum olduktan sonra dahada zor bir hayat beni bekliyor biliyorum.. zor erişilmiş bir bebek ve endişe içinde yaşayacağım yok kustu yok düştü yok ateşi cıktı ya ona bişey olursa zaten zar zor oldu korkulu günler geçmeyecek biliyorum daha şimdiden hissedebiliyorum bunu... hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

Ümitsizliğe kapılma canım mutlaka vardir rabbimin bi bildiği bnde 2 aşılama ve 2 başarısız tup bebe tedavisi geçirdim şuan yeni bi karışım buldum onu deneyeceğim istersen tarifini göndereyim. Bi arkadaş in 8 sene çocuğu olmadı tup bebek olmadı bu kuru kullandıktan bi ay sonra hamile kalmis

Inşallah canım benim seninle tedavi süreclerimiz genelde aynı gitti şimdi yeniden başlıyoruz inşallah bu son olur bizim bebeklerimiz kıymetli bebek olucak orası kesin uykusunda bile başında bejleriz artık

Ben hep hayırlısıysa olsun diyorum. Hayırsız bir evlat da olabilir. Sen elinden geleni yapıyorsun ama Allah vermiyorsa bi yandan da bir bildiği vardır diyorum. Bence bu şekilde olumlu düşünülmeli bana aşırı ısrar da yanlış bir davranış gibi geliyor. Bazen kaderci yaklaşıp hayatı o şekilde kabullenmek gerek diye düşünüyorum. Nacizane düşüncelerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…