Tüp bebek ve hsg yaptıranlar yardımcı olur musunuz

Sezen04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2021
350
515
53
Merhaba 18 aydır evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri çocuk sahibi olmak istiyorum ve artık umudum kalmadı geçen hafta hsg filmi çektirdim ve tüplerimin kapalı olduğunu söyledi doktor tüp bebekten başka bi seçeceğimin olmadığını söyledi tüp bebek sonrası tüplerim açılır mı bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

Merhaba,
Tüp bebekten once tüplerini ya aldırman gerekecek yada tüplerini bağlayacaklar.Ki tüp aldırmak en sağlıklı olanı eğer tüpünü bağlarlarsa %3 lük bir ihtimal dahi olsa tüpler tekrardan açılabiliyorlar.
Ek olarak tüplerinin kapalı olması demek tüpte biriken iltihaplı bir sıvı olması ve bu sıvının rahim içine akması demektir ve bu sıvı da embriyonun /bebeğin rahim e tutunmasına engel olsuturur ve bu sekılde hamilelik oluşması imzkansızdır.

Eğer 2 tüpünde de aynı sorun varsa yani tıkalıysa dogal yol ile hamile kalma şansın mucize olmadıgı sürece imkansız malesef.
Tek tüpünde sorun var ve tıkalı olan tüpalınırsa, diğer kalan tüpünle doğal yol ile hamile kalma şansın var tabıkı ama tüpünü aldırdıktan sonra 6 ay kadar denemeniz gerekir.Beklemem o kadar dersen yine tüp bebek tedavısıne hemen yönlendiriyorlar.
herseyın hayılrısı olsun senin için
Bende aynı süreçten geçiyoeum o yuzden bu kadar net bilgi verebiliyorum :))))

Çok açıklayıcı oldu çok çok teşekkür ederim benim iki tüpümde kapalıymış tamamen kapalı olup olmadığını da ameliyatla anlaşılır dedi doktor biraz üzdü beni bu durum zaten araştırmalarıma göre ameliyatta maliyetli bende sanırım tüp bebek yapıcam Allah isteyen herkese versin zor bi süreç gerçekten kadın için yıpratıcı hatta ama umarım Rabbim tez zamanda sizede banada ve böyle bekleyen herkese nasip etsin tattırsın bu duyguyu

Merhaba ben de sizlerle aynı durumdayım iki tüpüm de kapalı çıktı. Doktor bana ameliyatla vakit kaybetmeden tüp bebek aşamasına geçmeyi önerdi. Fakat bana tüpleri bağlatalım ya da alalım şeklinde bir şey demedi. Embriyoya Sıvı akması yalnızca tüplerin tıkalı olduğu durumda değil de tüplerin hem tıkalı olup hem de içinde ucunda va sıvı birikmesi olduğu durumlarda oluyor diye biliyorum. Size neler söylediler bu durumlarla ilgili duyumlarınız nelerdir? Bu arada ben tüp bebek tedavisine başladım; bu hafta embriyolarım da oluştu ve donduruldu.

Merhaba Canım,
Amiin ,bekleyen herkese nasip etsin Allahım ,dualarımız herkes için.

Ben Kozyatagı Acıbadem de oldum ameliyatımı (Laparoskopi ) 25 bin TL ücreti var evet (. Ama özel sigortalı oldugum için tüm tutarı karşıladı,herhangi bir ödeme yapmadım.Özel sigorta yaptırabilirisn bu süreçte kendine ,sanırım cok maliyeti yok.2000 3000 tl arası bir tutar sanırım,sigortanın kapsıyacagı şeylere göre maliyet genişliyor,en azından 25 bin ödemekten iyidir.
SGK hastanesinde de yaptırabilirsin tabi ama sıra beklersin diye düşünüyorum.

Aslında şöyle ,eger tüp tıkanıklıgının basında isen fazla sıvı birikimi olmadıgı için direkt baglayacaktır tüplerini.
Ama egerki tüp tıkanıklıgın ileri seviye de ise alacaktır,ameliyat sırasında doktorlar genelde buna karar veriyorlar.2 tüpünü de alırlarsa yada baglarlarsa evet tüp bebek tedavısıne başlaman gerekecek.
Kadın için yıpratıcı bir süreç evet,cunku tüm ilaçları biz kullnıyoruz,iğneler haplar vs.vs,ama cok guzel sonuçlancak inşallah hepimizi için. Allah gönlümüze göre nasip edecek ,ben inanıyorum .

Bu arada Benim yarın transferim var:) ,ilk tüp bebek sürecimi tamamladım,bakalım neler olacak.
Aklına takılan bir sey olursa sor lütfen.
Herseyın hayırlısı olsun hepimiz için.

Merhaba Canım,

Şöyle ki , tüplerin tıkalı olması demek içinde iltihaplı sıvı birikimi var demektir,başka türlü tüp tıkanması olmuyor :).
Hatta HSG cektırdiyseniz ve cekılen HSG filmine bakarsanız sosis şeklinde tüplerin şişmiş oldugunu görürsünüz.
Bu iltihaplı sıvıda , varolan kistten, kapılan enfeksiyonlardan vs . kaynaklanır.
Sana ameliyat demiş,ameliyat demesi zaten ya alacak tüplerini yada bağlayacak demektir bunu da ameliyat sırasında karar veriyorlar genelde.Mesela bana bağlıcam dedi ameliyat öncesi fakat sıvı birikimi fazla oldugu için tüpümü almak zorunda kalmış..
Benimde ameliyat öncesi yumurta toplamam yapıldı,sonra ameliyat oldum ,senınde aynı sekılde ilerliyor sanırım.Sıra ameliyatına gelmiş.
11 yumurtam cıktı,4 ü kalitesiz oldugu için başta elendi:) sonra geriya kalan 7 tanesinden de 5'i embriyo oldu cok şükür ve hepsi 5.gün embriyosu.
Şu an dondurulmuş haldeler,Vee yarın transferim var.

İnşallah herseyın hayırlısı olur hepimiz için.Tüm dualarım bebek isteyen ve bekleyenler için.
İsteyen herkese nasip etsin Rabbim.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Benim tüplerin içinde sıvı da yok. İki tüp de kapkaranlık hiç görünmüyor hsgde. Anatomik olarak yapışık şekilde.
bu arada o kadar sevindim ki heyecanlandım çok güzel bugün transferiniz varmış benim embriyolar da donduruldu 2 ay sonra falan yapacaklar transferi kısmetse.
Sizin gün içinde saat kaçta transferiniz? bize de bilgi verin süreci birlikte takip edelim. Her şey çok güzel olsun inşallah

Öncelikle Rabbim isteyen herkese versin umarım sizinde bu süreciniz istediğiniz gibi sonuçlanır evet bana ameliyat dedi başta ama benim eşimde de varikosel çıktı maalesef iki ayrı sprem testi istediler eşimde ilki kötü çıktı diğeri ise ilkinden 2 kat yüksek ve fazla çıktı doktor tabiki eşime ameliyat önermedi çünkü her iki testte birbirinden farklı ve 2 testin gayet iyi olduğunu söyledi tabi bende hsg filminden sonra net tüp bebek dedi benim için kendi doktorum eşimde varikosel olduğu için kesinlikle tüp bebek tedavisine başlamam gerektiğini ameliyatın çözüm olmayacağını olursamda extra bi masraf yapacağımı söyledi bende şimdi Amerikan hastanesinde bi doktor var eşimin tanıdığı araştırdım donanımlı bi doktor embriyolg Kıbrıs’tan gelmesini bekliyorum umarım benimde sorunsuz bi şekilde geçer ve istediğim gibi bende evlat sahibi olurum Bide çok özür dilerim çok fazla şey dedim ama sizin süreciniz nasıl oldu peki tüp bebek süreci uzun bi süreç mi yani transfer yapılabilmesi için neler olması gerekiyor

Benimde iki tüpüm kapalı yani bana hsg den sonra açılafabilir dedi bende onu nasıl anlayabiliriz diye sorduğumda ise ameliyatla anlaşılır eğer tamamen kapalıysa zaten kesinlikle tüp bebek tedavisine geçmemi istedi bende açıkçası biraz düşündüm ve eşimde de varikosel olduğu için ameliyatı direk eledim ve tüp bebek tedavisinde başlamayı tercih ettim araştırarak bi doktor bulduk eşimin tanığı şuan onun tatilden gelmesini bekliyoruz benim için nasıl bi süreç bekliyor hiç bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda sonuçlanır. Sizin adınıza çok sevindim umarım Rabbim doğru zamansa doğru olanı versin sizede banada bizim gibi çocuk sahibi olmak isteyen herkese Bide tüp bebek tedavisi için ne kadar bi maliyet oldu bilginiz var mı çünkü herkes çok farklı şeyler söylüyor bende henüz başlamadıgım için biraz geriyim bu konularda

Hepiniz adına çok sevindim gerçekten umarım bende en kısa zamanda bu aşamalara gelebilirim Allah gönlünüze göre versin sağlıklı tatlış bebişleriniz olsun inşallah

Birebir aynı durumu yaşadım. Ben de 11 ayın sonunda tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim. Eğer tüpleriniz tıkalı ve hidrosalpinks varsa zaten tüp bebek tedavisi için tüplerinizi ya aldırmanız ya da bağlatmanız lazım. Çünkü tüplerde biriken sıvı, embriyo rahme yerleşse de rahme sızıp embriyonun tutunmasını engelliyor. Doğum tüplerle gerçekleşmiyor. Doğum yapsanız da tüplerin açılması gibi bir şey söz konusu değildir. Eğer tüpleriniz tıkanık olmasına rağmen durumları iyiyse(üzülerek söylüyorum bu çok çok düşük bir ihtimal) laparoskopi yapılıp açılınca normal yoldan hamile kalırsınız. Ama doğumla açılmaz.

Siz tedaviye başladınız mı? Ben de aynı durumdayım

Çok teşekkür ediyorum benim her iki tüpüm kapalı evet ama eşimde de varikosel var o yüzden doktorum ameliyat seçenek ama kesin sonuç tüp bebek deyince bende tüp bebek tedavisine yöneldim beklemedeyim senin adına çok mutlu oldum çokkkkk umarım ilkinde de tutar ve hayırlı sonuçlar alırsın inşallah bu arada tedavi için ne kadar bi maliyet oluyor tüp bebekte sanırım herkeste ve heryerden farklılık gösteriyor benimde sağlık sigortam var ama maalesef bunları kapsamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…