Tüp bebek yaptıranlar ailenize nasıl söylediniz ?

Kbrgnyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2020
242
103
33
28
Tüp bebek yaptıranlar ailelerinize nasıl bir açıklamada bulundunuz benim kendi ailemden yana sıkıntım yok fakat eşimin ailesi bu konuda biraz dar görüşlü kişiler… Söylediğim zamanda bekleyin,olur ,sizde bir sorun yok, tüp bebekte arkada farklı işlemler uygulanıyormuş vs diyip moralimi bozacaklar eminin buna

Aynı şehirde mi yaşıyorsunuz yaşamıyorsanız söylemeyin ben söylemedim. Aynen benim de eşimim ailesi bu konuda aşırı cahil

Aynı şehirde mi yaşıyorsunuz yaşamıyorsanız söylemeyin ben söylemedim. Aynen benim de eşimim ailesi bu konuda aşırı cahil
Aynı şehirdeyiz hatta aynı mahalle söylememe gibi bir şansım olamaz

İnsanlar teknolojideki değişim ile birlikte uzayda yaşam arıyor, bizim insanımız ona sunulan teknolojik imkanı sorguluyor.Böyle bir aile ile aynı mahallede yaşamak zorunda kalmanıza hatta gelinleri olmanıza üzüldüm. Eğer tüp bebek yaptırmak zorundaysanız eşinin ailesi ile bir kez konuşun , anlayışsızlık yapacaklar ise başka mahalleye taşının.Herkes hayata bir kere geliyor, çocuk sahibi olmak istiyorsan ve doğal yollardan olamıyorsan kimse senin hayatına karışamaz ve müdahale edemez.Karışmalarına izin verme!

Aynı şehirdeyiz hatta aynı mahalle söylememe gibi bir şansım olamaz
Neden olmasın? Her çıktığınız yeri hesap mı veriyorsunuz ki? Gezmeye diye çıkın , alışverişe diye çıkın , kubranin ablası kahvaltıya çağırdı diye çıkın...zaten kaç kere gideceksiniz ki tedaviye?
Bence hiç söyleme. Hem boş laf ederler bir ton. Hem tutmazsa canını sikarlar , hem yedi düvele yayarlar senin canın sıkılır

Biz söylemedik. Eşimin ailesi en iyi doktoru araştırıp bize şöyledir :) öyle de iyi insanlar hep varolsunlar

Ya eşim takmıyor aslında onları pek fazla fakat ben takıntılı bir insanım söylenen herşeyi kafama çok takarım

Hesap vermiyoruz tabikide transfer sonrası falan var o süreçte yatıcam dinlenecem illaki bir şekilde haberleri olur diye düşünüyorum sonrasında niye söylemediniz denmesin ilk başta diyelim diye düşündüm sadece alacağım tepkiden çekiniyorum o kadar

Keşke benim eşimin aileside o şekilde olsaydı
Sperm az olduğu için eşim kimse bilmesin dedi 1 ay boyunca kimse bilmedi. Kv bize geldi oğlumun bir derdi var hissediyorum dedim. Bende sizden saklamak olmaz diyip anlattım bir saat kadın kendine gelemedi ertesi gün kp ve kv Erol Tavmergenin numarasını verdiler hemen randevu alın maddi ve manevi arkanızdayız dediler

Allah öyle insanlardan razı olsun ne güzel destek çıkmışlar size , bizde bir sorun yok açıklanamayan infertelite bizimkisi 4 yıldır istiyoruz olmuyor sadece Ağustos ayında kendiliğimden bir gebelik oluştu fakat 8 haftalıkken 6.haftada gelişimin durduğunu ve kalp atışının olmadığını öğrendik kürtaj olmak zorunda kaldım maalesef ve artık cidden yorulduğumu hissediyorum C.tesi için Dr randevusu aldık eşimle tüp bebek için ön görüşme yapıcaz, yarın akşamda ailesine söyleyeceğiz fakat inanın bunun stresi bile yoruyor beni

Tüp Bebek transferi sonrası hareket etmeden yatmak gerekmiyor ki, benim yaptıran arkadaşım var, bazen haftasonu halletti bazen de doktor muayanelerinde gitmek için işten birkaç saat izin alıp geri ofise döndü, transfer ve sonrasında da toplam 2 gun yıllık izninden kullandı. Onun dışında işe,kendi hayatına devam etti.
Tabii doktorunuz ve burada o süreçten geçmiş arkadaslar daha iyisini bilir ama soylemeseniz de söylemeyebilirsiniz bence. Olmadı şey de, sana gelmek isterlerse "anne ya, kemik agrim var,biraz da ateşim çıktı. Nolur nolmaz korona testi yaptıracam yarın,negatif olayım öyle gelirsiniz"
O arada da yat dinlen
Bebeğin tutarsa tupbebek ayrıntısını vermenize gerek kalmaz,bebek müjdesini verirsiniz. Negatif olursa da kimseden yorum duymadan, o süreci kendi içinizde daha rahat atlatirsiniz .
Ben yerinizde olsam yakın arkadaşlarım , beni bu süreçte destekleyecek insanlar hariç hiç kimseye bir şey söylemezdim.

Eşinin benden kaynaklı problemden dolayı tedavi göreceğiz dese ailesine? Yapar mı böyle bir fedakarlık. Hem ailesi yüklenmez sizin de kafanız rahat olur?

Eşinin benden kaynaklı problemden dolayı tedavi göreceğiz dese ailesine? Yapar mı böyle bir fedakarlık. Hem ailesi yüklenmez sizin de kafanız rahat olur?
4yıl içinde bir çok Dr gittik eşimdede bendede bir problemin olmadığını biliyorlar

4yıl içinde bir çok Dr gittik eşimdede bendede bir problemin olmadığını biliyorlar
O zaman söylemeyin bilmem zorunda değiller. Hamile kaldığınız zaman söylersiniz. Hem öyle sürekli gidip gelinen bir süreç değil

Birde söyleyeyim diyorum baktım laf edecek gibi olurlarsa biz kimseden icazet almak için söylemedik yarın bir gün duyarsanız bize neden söylemediniz demeyin diye haber veriyoruz diyip kestirip atsam?

O zaman söylemeyin bilmem zorunda değiller. Hamile kaldığınız zaman söylersiniz. Hem öyle sürekli gidip gelinen bir süreç değil
Birde söyleyeyim diyorum baktım laf edecek gibi olurlarsa biz kimseden icazet almak için söylemedik yarın bir gün duyarsanız bize neden söylemediniz demeyin diye haber veriyoruz diyip kestirip atsam?

Şimdi siz daha iyi tanıyorsunuz karşı tarafı. Ben olsam umursamadan söylerdim. Hem bu yola girip tüm herşeyiyle göğüslenecek olan benim bir onların tepkilerinden endişe mi duyayım

Şimdi siz daha iyi tanıyorsunuz karşı tarafı. Ben olsam umursamadan söylerdim. Hem bu yola girip tüm herşeyiyle göğüslenecek olan benim bir onların tepkilerinden endişe mi duyayım
Orası öyle tabiki bunun bende bilincindeyim fakat biraz takıntılı bir insan olduğum için karşı tarafı biraz fazla takıp büyütüyorum galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…