Bende tüp bebek annesi olacağım kısmetse ve herkesle paylaştım dairede arkadaşlarımla bile kadın erkek farketmeksizin.Arkadaş grubumda sorun olmadı çok şükür, ama akrabalarımın bazılarının yadırgadığını biliyorum neden dedim diye şaşırıyorlar, dedim çünkü bir insan uzun süre hamilelik haberini vermiyorsa gerçekten istemediğinden değildir her zaman.elinde imkansızları vardır belkide asladır onun için.bilsinler hadlerini ve üzerlerine vazife olmayan hiç bişrye karışmasınlar istedim.k.validem herkesten sakladı o sakladıkça ben göğsümü gere gere tüp bebek bu dedim, alışmak zorunda herkese.kabullenmek zorunda.benim yumurtam eşimin sperminden oldu bu çocuk, günah mı ? kınayan kendini düşürür.insanlar bunun yatakta hamile kalmak kadar normal olduğunu bilmeli, onlar yadırgasa da ben üzerime düşeni yaptım duyurdum evet söylemeyen arakadaşlarada hak veriyorum buna zorlayanlar çevremizdekiler.benim bir şansım vardı belkide rahatlığım bundanda, birkez doğal yollarla hamile kalmıştım korunurken ve pıhtılaşmam olduğundan yavrularımın kalpleri atmadı düşükte yapamadım kürtaj dendi, kanı bozuk bir dr a çattık, kürtajımı oldum ve tüplerimi tıkamış.yani imkansız yollardayım.tüp tek çare dendi, karaları bağladım bu süreçte kimseyle paylaşmadım bu konuyu çünkü biliyorum yıkılmam için ellerinden geleni ardına koymayacaktı hçbiri, kimi kasıtla kimi cahillikle.saolsun çok destek olanda oldu.süreci sadece annem babam kardeşlerim ve eşimle pylaştım.hamile kaldığımda tüp bebk olduğunu belirttim.belki onlar ilk gebeliğimin normal olduğunada inanmadılar ama varsın inanmasınlar, bunu aşöaları için bas bas bağırdım ben zor bebek zor süreç diye.yılmayacağım her yerde demeyede devam edeceğim.Dilerim bu kompleksli insanlar tüp bebeğe bakış açısını değiştirirler.Tek marifet yatakta hamile kalmak değil, tüp bebekte olsa annesin yatarak yapsanda annesin.çeilen çileyi yaşayanlar bilir, 1 gecede hamile kalanlar ki bunu asla anlayamaz bizi gördükleri heryerde bizim acımız bize yetmezmiş gibi göbeklerini şişirip yavrusuyla cilveleşerek hayallerini bizim gözümüzün önünde yaşayarak bizi akıllarınca yetersiz gören zekalar hiç ama hiç anlayamaz.ama yinede dilerim ki biz çektik kimseler çekmesin ...