Bizim 2 yıl oldu evleneli eşimde 1. Derece varikosel çıktı sperm sayısı ve hareketli sperm sayısında düşüklük çıktı marmara da bahadır hoca var üroloji doktoru o ameliyat önerdi ama ameliyat olmadan da tüp bebek yaptırabileceğimizi ama önce 2 aşılama şart dedi. 2 ay üst üste tutmazsa 3. Ay tüp bebek yaptırabilir miyiz dedim evet dedi bize de ama tabi 3 yıllık evlilik şart dedi bu şekilde biz yaptıramıyoruz o zaman 2 yıllık evli olduğumuz için2 iğneli aşılama ve 3 yıllık evlilik, bi de 900 gün sgk primi isteniyor rapor çıkarabilmek için. 40 yaşını geçmemiş olmanız ve yanlış hatırlamıyosam 23 yaşından büyük olmanız gerekiyo. Aşılamalar biraz zaman alıyor. Benim 1 yıl sürdü tüp bebeğe geçmem ama 6 ayda da aşılamaları halledip tüp bebeğe geçenler olmuş. Aşılamalarınız tamsa, evlilikte 3 yıl dolmuşsa, kan tahlilleri, hsg, smear testi genital kültür testi, sperm tahlilleri tamamsa anestezi dahiliye genel cerrahi psikiyatriye yönlendirliyosunuz ve raporunuz çıkıyo. Hsg harici diğerlerini Marmarada yaptırabiliyonuz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Rabbim yardımcımız olsunAzoospermi durumunda ve amh nın 1in altında olması durumunda evlilikte 3 yıl şartı ve aşılama şartı aranmıyo diye biliyorum. Yine net bilgi için tabi infertilite bölümüne randevu alabilirsiniz:)
Rica ederim ne demek. Amin inşallahÇok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Rabbim yardımcımız olsun
E nabiza iki tane rapor düstü benim biri tüp bebege el verisli oldugumuz raporu yani heyetten gectigimiz rapor. Digeri ise ilaclari alirken devletin indirim yaptigi rapor o rapor e nabiziniza düştümü sizin ? Düştükten 1 ay icinde ilaclari doktora receletip almamiz lazim recetelendikten 3 gun icindede herhangi bi eczaneden alinmasi gerekiyor ilaclar recete suresi doluyormus bana o sekilde anlatmislardi ilac raporu icin ben 70 gunden fazla bekledim oyle hemen cikmadi o rapor tabi ben Eskişehir deyim sizin bulundugunuz bolgede nasil oluyor o isler bilememKızlar birsey danisicam.Ben devlet hastanesinden tüp bebek raporu cikardim ocak ayinda.Ama kistim oldugu icin subat adetimde baalamadilar tedaviye.Benim ilac raporum yandi mi simdi?ilaclar hic yazilamadi.Ne yapmam gerekli?
Amh 1in üstündeyse ya da eşiniz azoospermi değilse 2 iğneli aşılama şart diye biliyorum. İnfertiliteden randevu almanız gerek.merhaba aşılama yapılmadan tüp bebek tedavisine geçilmiyor mu marmara araştırma hastanesinde acaba ? testleri yaptırmak infertilite mi yoksa kadın doğum dan mı randevu alınıyor? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Çok teşekkürler bilgiler içinAmh 1in üstündeyse ya da eşiniz azoospermi değilse 2 iğneli aşılama şart diye biliyorum. İnfertiliteden randevu almanız gerek.
Marmara eğitim araştırmaya gittiniz mi acaba ben de düşünüyorum daÇok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Rabbim yardımcımız olsun
Yok hayır gitmedik 3 yıllık şart koşuluyor o yüzden gitmeyr gerek kalmadıMarmara eğitim araştırmaya gittiniz mi acaba ben de düşünüyorum da
Sizin bir sorununuz varmıydı? Bide direkt aşılama ile mi başlıyorlar acaba?2 iğneli aşılama ve 3 yıllık evlilik, bi de 900 gün sgk primi isteniyor rapor çıkarabilmek için. 40 yaşını geçmemiş olmanız ve yanlış hatırlamıyosam 23 yaşından büyük olmanız gerekiyo. Aşılamalar biraz zaman alıyor. Benim 1 yıl sürdü tüp bebeğe geçmem ama 6 ayda da aşılamaları halledip tüp bebeğe geçenler olmuş. Aşılamalarınız tamsa, evlilikte 3 yıl dolmuşsa, kan tahlilleri, hsg, smear testi genital kültür testi, sperm tahlilleri tamamsa anestezi dahiliye genel cerrahi psikiyatriye yönlendirliyosunuz ve raporunuz çıkıyo. Hsg harici diğerlerini Marmarada yaptırabiliyonuz.
Devlet önce aşılamayı şart koşuyor 2 aşılama sonrası 3. CÜ de tüp bebeğe başlanıyormuşSizin bir sorununuz varmıydı? Bide direkt aşılama ile mi başlıyorlar acaba?
Açıklamayan infertiliteydi. İlk aşılamam hapla sonraki iki aşılamam iğne kullanarak yapıldı. Daha sonra tüp bebeğe geçtimSizin bir sorununuz varmıydı? Bide direkt aşılama ile mi başlıyorlar acaba?
Embriyo dondurup saklıyolar miBen varım şu an 2. defa deniyorum aynı hastanede. 2000 lira tüp bebek ücreti veriyorsunuz. Transfer gününe kadar herhangi bir ücret verilmiyor. İlaçlarda kişiye göre değişiyor benim 1000 lira civarı tuttu ama çok daha fazla tutanlarda var. 2. ve 3. denemelerde hastaneye ödenen ücret daha da azalıyo. Dışarıya rapor vermiyolar. Raporunuz sadece marmarada geçerli. Aklınıza takılan başka şeyler olursa cevaplayayım
Benim sayı yetersiz diyip dondurmadılar. Donduran var mı bilmiyorumEmbriyo dondurup saklıyolar mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?