Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

ayyy ayyy ne güzel yaaaa bizede kan sonucunu yaz olurmu????merak ederiz.

Evet yaaa valla herşey organik yumurtadan tut sebzeye kadar..en kötü yanı ben tedaviye başladığımda gebe olan inekler doğuruyor sinir oluyorum diyorum bazen bende seninle doğuracaktım

Test yapmazmıyım hilka bu ayın 2 de olacaktım 4 gün oldu 4 test yaptım ama 1 saat sonra falan ikinci çizgi çıkıyor ilk yaptığımda 1 saat sonra hiç bir şey yoktu ama son 3 teste 1 saat sonra çıkıyor çizgi :97::97::97::97:,
Bi kere daha böyle olmuştu ama kist çıkmıştı pazatresiye kadar beklicem bakalım ne olacak

Son düzenleme:

merhaba ,,
senin adına ne kadar çok sevindimi bilemezsin ALLAH isteyen herkese versin ...umarımsenin için ne hayırlı ise o olur....

Merhaba arkadaşlar .

ben 28 yaşındayım 2007 senesinde evlendim ...ilk başlarda bebek istemiyor..fakat 1 sene geçtikten sonra bebeğimolsun istedim sürekli kendide bir sorunolduğunu düşündüğüm için tüm horman testlerimi yaptırdım (herhangi bir şey çıkmadı )daha sonra eşim test yaptırdı ve varikosel dedi ve normal yollarla bebeğimizin olamıyacağını söyedi.

biz yinedee belki olur diye bekledik fakat olmadı
2 agustos 2011 ilk tedaviye başladım 18 ağustosta transef yaptılar ....10 gününde kanamam başladı...(o anda hissetiklerimi anlataman...bunun kimsenin yaşamamasını diliyorum ) bir sonraki gün test yaptımamız gerekiyor ve yaptırdım (çok berbart bişey beklemek ne düşündüğünü bilememek) ve sonuç 87 pozitif çıktı yine de sevinmememiz gerektiğini anladım çünkü sonuç düşüktü 2 gün sonra tekrar yaptırık 125 çıktı halbuki daha yüksek çıkması gerekiyordu(tabi kanaman devam ediyor) 2 gün sonra tekrar yaptırdığımda 48 negatif çıktı

ben çok ama çok üzüldüm tüm dengem bozuldu daha yeni yeni toparlıyorum kendimi ve hala eski ben değilim ...
şuanda ikici denemeyi yaptırmaya korkuorum ....
bunlarıkimse ile konuşamıyorum umarım benim durumun da olan insanlarla konuşabiirlim .....
HERKESE BOL SANŞ

kan testi sonucumu aldım negatiff(ama eve geldim aralıklarla tekrar idrar testi yaptım pozitif çıkıyo anlamadım kafam çok karıştı

kızlar merhabaa ben aaslında henüzz doktoa muayene bile olmadım ama kafama takılan şeyler var sizinle paylaşmak istedim..eşimle 5-6 ay önce bebeğe karar verdik eşim erkenden meraklandı ve kendisi hemen doktora gitti sperm hareketsizliği olduğu tespit edildi tedavi görüyor şimdi..aslında onun tedavisini bekliyorumm..ama bir yandan bende de bir sorun var mı diye muayeneye gidicem..öncelikle daha ilk noktadan sizden fikir almak istiyorum..muayene sürecinde acı veren sıkıntı veren bişey var mı..tahliller tetkikler uzun bir süreç mi..ayrıca tüp bebek deneyimi olanlardan da bana bu süreci anlatmaları konusunda yardım istiyorum..yanii acılı ağrılı mı olur..narkoz falan verirlir mii..paylaşırmısınız kızlar benimle..hepinize sevgiler..

aman cnm sonunda bebek olsunda ben ağrı çekmeye razıyım.bende sonuç bekliyorum şafak 4 bakalım ne olcak benim tedavide çektiğim acılar psikolojik olarak çektiğim acıların yanında hiç kalır kalbim o kadar acıyorki onun acısından canımın acısını unuttum

merhaba canım benim eşiminde sperm sayısında yetersizlik var.önce tüp bebek denedik olmadı.sonra varikosel ameliyatı oldu ama fayda etmedi.Sonradan ilaç desteğiyle belli seviyeye getirildi ve tese denen ameliyatı oldu.şimdi 2.denememizi yaptık ve salı günü test yaptıracağım.Merakla bekliyorum:)
benim sana tavsiyem çok iyi bir ürolog ve senin içnde çok iyi bir jinekolog bulmanız.doktorum diyen herkes ne yazıkki doktor değil.ben ilk denememi yanlış doktor elinde boşu boşuna oldum.sen hiç korkma nuayeneler acılı olmuyor tabiki çekiniyoruz işlemlerden sıkıntılı oluyor ama acı yok.tüp bebek denemsi başlamadan sana tetkikler yapılıyor bunlar kan alma işlemi zaten, sonra alttan muayane edilerek (ultrasyonla) yumurtalıkların takip ediliyor durumuna göre iğneler yapılarak hormon takviyesiyle yumurtalıkların ve rahim çeperin hazırlanıyor.İstenen sonuca ulaşılınca narkoz verilerek 10 dk gibi bir sürede yumurtaların toplanıyor aynı gün de eşinden sperm alınıyor.benim eşimden tese denen ameliyatla alındı spermler.sonra bu ikisi laboratuvar ortamında birleştiriliyor ve sonra döllenmeleri bekleniyor.En sağlıklı bölünmüş embriyolar alınıyo ve takriben yumurta toplandıktan 3 ila 5 gün sonrasında sana 5 dk bile sürmeyecek acı duymayacağın bir işlemle rahmine embriyolar yerleştiriliyor.Ve sonra şuan benim yaşadığım en sıkıntılı dönem olan 12 günlük bekleme süresine geliyorsun 12 gün sonunda da kanda hamilelik testine bakılıyor ve sonunda da inşallah gebelik:)
benim anlatacağım bunlar merak ettiğin bir şey olursa sor canım ve hepimiz hepimize dua edelim:)

kan testi sonucumu aldım negatiff(ama eve geldim aralıklarla tekrar idrar testi yaptım pozitif çıkıyo anlamadım kafam çok karıştı
Vardır bundada bir hayır demekten başka yapacak bir şey yok kan testi kesin sonuç ama Allah bilir üzme kendini tedaviye başlayıp bitirdiğinde inş. ozaman olur bebeğin inş.

Bence sende git doktora neyin var neyin yok öğren.Tahlil dışında eğer doktorun gerek görürse rahim filmi ister en fazla o okadar acı veren bir şey değil kendi sıkmadığın sürece.

PEMBESU ya katılıyorum tüp bebek vücudunu acıtmıyor içini acıtıyor ama bebek olduğunda her şeye değiyor ben seni çok aradım diyorsun (ben öyle düşünüyorum bebeğim olduğunda kesin böyle diyeceğim)

zor bir süreç tüp bebek ilaçlar sürekli kan verip yumurtam kaç cm oldu ne zaman yumurtam topllanacak demeler toplanınca kaç tane çıkacak kaçı döllenecek kalitelim olacak hepsi bittipte trasfer edildiğinde o bekleme günü Allahım çok zor bir şey her wc gittiinğinde peçete ile kan varmı diye kontorol edip oh bir şey yok deyip kocaman bir gülümseme ile wc den çıkmalar test günü geldiğinde dünyadaki hiç bir heycana benzemeyen bir şey olursa ki daha yaşamadım süper olur herhalde
Ama negatifi o kağıtta görünce işte o anda kocaman bir boşluk ve kendini sorgulama acaba ne hata yaptım uzun bir süre bunu düşünyorsun aama yavaş yavaş geçiyor ve yeniden bir hevesle başlıyorsun tedaviye.

haklısınn tabiii ..ama insanın tedirginlikleri oluyorr işte...böylee bir sürecee başlamak kolay değil..herşey belirsizken bilee bir çok şeyi düşünmeye başlıyorsun...seninn de üzüntülerinnn sonn bulur inşallah..ama hayırlısı demekte de fayda varr..sonuçta yarınınn bizlere neler getireceğini bilmiyoruz..belkii mutluluğumuzu tamamlayacağını düşündüğümüz acılarımıza son verecekk ödüllerr belkii yıllar sonraa dahaa büyük acıları da getirebilir..hayırlısı deyip dua etmekk en iyisi..mesela bir yakınımın 12 yaşındaki kızı geçenlerde vefat etti..çok üzüldük..ama yavrucukkk doğduğundan beri acılar içindeydim. zihinsel fiziksel..annesi 12 yılı yavrusunu acılarıyla yaşattı..onun herr acısında kahroldu..
allah hepimize en hayırlısını ver..kaldırabileceklerimizii dayanabileceklerimizii versin...inşallahh

ben 2,5 yıllık evliyimm ilk zamanlarr hazır hissetmedim anneliğe evlendiğimde küçük değildimm 27 yaşındaydımmm amaa hazırr hissetmiyordum işte..aslındaa ilk isteyen eşim oldu...o zatenn ilk gündenn hevesliydii babalık için...hattaa doktoraa da ilk o gitti..sonuçlara daa çok üzüldü..ilaçlarını öylee özenlee kullanıyor kii..ondaki hevesi görüncee kendi tembelliğime kızıyorumm..

işte ilk zamanlarrr bazenn endişelendiğimdee test yapardımm amaa negatifi görüncee rahatlardım..artık işler değişti..gözlerimm pozitifii arıyor...bu süreç uzun sürersee pozitif için benim de hasretimin güçleneceğine inanıyorumm

yaaa çokk teşekkür ederimm.. çok detaylı anlatmışsınn..ben sürece bir başlayayımm paylaşacağımm sizlerle....

Benim gittiğim tüp bebek merkezinin de üroloğu var,muhtemelen tüp bebek yapmaya kalksak işlemi o yapıcak fakat hani tüp bebek en son çaredir ya,ben şu zamana kadar doğru düzgün tedavi bile olmadım,sadece bir ay ovülasyon takibim oldu o kadar,o yüzden en azından bikaç ay ovülasyon takibi yaptırıyım,o şekilde belki hamile kalabilirim,sonra baktık olmadı yine çaremiz tüp bebek olur,onun için de iyi bir doktorum olsun istiyorum ve arıyorum da,bi yerden başlamak lazım,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,bu arada cvp için de tşk ederim cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…