Doktorun öyle diyorsa öyledir :) bazı bünyeler çabuk tepki vermiyorlarmış zaten yumurtana göre düşürürler yada çoğaltırlar kanda e2 ve usg yaptıracaksın sanırım sen.
Gebelik oluşmadı ilki kimyasal ikinci negatif .
3 ay önce açık ameliyat oldum çikolata kistiymiş şimdi vücudumun toplanmasını bekliyorum inş. nisan ortası yada mayıs başı başlarız doktoruma bağlı işte her şey.
Doktorun demedimi kann vereceksin falan diye genelde kanda E2 ye bakıyorlar.yasmincim e2 ve usg ne oluyor inanki anlamadım ben yaa:26:
hayırlısı olsun cnm geçmiş olsun..çikolata kistinden sonra hamile kalınabiliniyormuş galiba değil mi?
Doktorun demedimi kann vereceksin falan diye genelde kanda E2 ye bakıyorlar.
Estradiol (E2)
Kanda E2 ölçümü yumurtalık fonksiyonu ve follikül gelişiminin çok iyi bir göstergesidir. Bu nedenle takip esnasında sıklıkla kanda E2 tetkiki yapılır. E2 bakılması için aç olunması gerekmemektedir,. İlk E2 adetin 2.-4. günleri ilk gonadotropin iğnesine başlamadan bakılır ve gerektiği kadar Ünite tarafınca planlanır.
Usg de ulratason yumurtalarının gelişimine bakacak sende bak ultrasona girdiğinde yumurtanın etrafında puantiyeler oluşacak belkide 3. ultrasonda görebilirsin puantiyelerini...
Ben daha önce ameliyat oldum tümör hücreli kistim vardı bekarken tüpüm alınmıştı yumurtamla birlikte şimdide yumurtam temizlendi ve tüpüm alındı artık sadece tüp bebek ile olabilir bebeğim..bu benim 3. ameliyatım
cnm bnm ben gerekli tahlillerimi yaptırmıştım önceden adetimin 3. günü hormonlarıma falan bakılmışt kapsamlı olarak..
geçen haftada prolaktin ve troidlere bakıldı kanda..
ultrasona zaten alıştım habire giriyorum..bugünde bakıldı..ama bugün iğneye başladım..pazartesi tekrar gidicem ve yumurtalara o zaman bakılacak..gelişmeler nasıl diye..eğer gelişmediyse dozu arttırıcaz dediler..klomen kullandığımda çok iyi sonuçlar almıştım..
sence süreç yanlış mı işliyor?
Her yerinki farklı olabilir ama e2 genelde tüp bebek merkezlerinde bakılıyor buda ilaçları kullanırken yapılıyor 2012 Tüp Bebek Günlüğümüz ! bu topikde sor çoğunluk yaptırmıştır çatlatma iğnesi olana kadar bakılıyor her 2 günde bir ben iki denme yaptırdım ikisinde de e2 ve usg bakıldı.
orayada yazıyorum cnm ben..bir sorarım olmazsa teşekkürler..
Gördüm bu yüzden sor dedim...
Rica ederimher zaman cevaplarım sorularını...
sağol cnm bnm..
e2 bende 34.6 çıkmış cnm şimdi baktım ama bu 1,5 yıl önceki tahlilim..doktorumda birdaha yaptırmana gerek yok dedi bana
Hmmm ilaçları kullanmaya başladığında yumurtanın etrafında küçük küçük baloncuklar olacak onların içinde yumoşların var onlar büyüdükce kanda E2 yükseliyor bu yüzden bakıyorlar E2 ye eğer kandaki ile ultrasondaki eşit gidiyorsa ona göre ilaçı yükseltiyorlar yada çoğaltıyorar demekki merkezin gerek görmemiş..
İşte böyle oluyor yumurtanın etrafı
Eki Görüntüle 342209
maşallahhh..nasılda sıkıştırmışlar birbirlerini oraya..
evet gerek görmediler bu değerler yeterli tekrar ücret ödemene gerek yok dediler bana bende vermedim kan o yüzden belkide pazartesi günü isterler o e2 yi tekrardan yumurtalara bakılacak ya..
4 toz 1 su da az değil hani..:26:
Demekki yumurtaların azcık nazlı sanırım bu yüzden vermiş olabilirler takma onlar bilirler ne kadar ilaç vereceklerini...
cnmsın..valla klomenle 3 ve 4 olurdu hep..bunlarla ne kadar olacak bilemiycem..ama adet düzensizliğim mevcum 3-5 gün gecikmelerim muhakkak olur..yani 35 günde bir olduğum oluyor
Belkide bu yüzden bu dozda vermişlerdi ilaçları sen takma doktorlarına güveniyorsan onların eline bırak kendini sen sadece morelini yüksek tut yeter pozitif düşün test de pozitif olsun
yasmincim..diğer topikte yazdım tahlil sonuçlarını bir bakarmısın yaa?
arkadaş bnmkide seninkiler gibi ama sebepsiz infertilite var dedi..
eğer öyleyse doktorlar neden birşey demediler..belkide eşimde morfoloji bozukluğu var diye mi demediler?
slm kızlar... dün ultrasona girdim..çok şükür keseyi ve bebeğin hafifte olsa kalp atışlarını duydum...allahıma binlerce şükür... 1 tane kese gördü doktor...herşey yolunda dedi..kalp atışları 60 düşük..bu zamanda normal dedi..ayın 17 sine tekrar bakıcak ultrasonla..140 olacakmış kalp atışları...
en kısa zamanda sizlerdende böyle haberler alırım inşallah..çok mutluyum..hayırlısıyla kavuşurum bebeğime...
ben tahliillerimi orada yaptırdım cnm sadece..erdem hastanesine gidiyorum ben tüp bebeğimizide orada yaptırıyoruz
slm arkadaşlar.bu yolculukta yanımda olduğunuz için minnettarım.bugün kan tahlili yapıldı 139 çıktı sonuç.doktor çok iyi dedi.şunu söyleyeyim belirti falan aramayın.öyle belirgin bir şey olmuyor.kan tahlili olmasa hamile olduğuma inanamayacam.hiç bir değişiklik yok bendee.Allahtan tek dileğim tamamına erdirsin,darısı başınıza olsun inşallah.
slm kızlar... dün ultrasona girdim..çok şükür keseyi ve bebeğin hafifte olsa kalp atışlarını duydum...allahıma binlerce şükür... 1 tane kese gördü doktor...herşey yolunda dedi..kalp atışları 60 düşük..bu zamanda normal dedi..ayın 17 sine tekrar bakıcak ultrasonla..140 olacakmış kalp atışları...
en kısa zamanda sizlerdende böyle haberler alırım inşallah..çok mutluyum..hayırlısıyla kavuşurum bebeğime...
hayırlı olsun canım allahım hayırlısıyla kucagına almayıda nasip etsin cümlemize benimde ayın 13 de beli olucak çok korkuyorum 5.gün emriyosu 2 tane trasfer edildi
ya benim kafa takılan birşey var baştan anlatım size arkadaşlar şimdi benim 12 yumurta toplandı 8 dölendi 5.gün trasferim yapıldı dktr. bana dediği kalan emriyoların dondurulmasına taraftar degilim ama istersen kalsın dedi ama öye deyince bende yok dedim ve ayrıca trasfer edilen emriyolar hakındada çok kötüde deyil çok mükemelde eyil normal dedi benim kafamda atıp tutugumda emriyolar kötü olsa 5. güne kadar bekletmez 3. gün trasfer edilirdi 5. güne kadar dölenmeye dayanmışsa bu kötü degldir diye biliyorumkafam çok karışık lütfen cevap verin arkadaşlar
slm öncelikle hayırlı kandiller ve hayırlı cumalar Allahım bu güzel günde herkesin dualrı kabul olsun inşallah...kızlar ben yeni üyeyim ve henüz formu tam inceleyemedim ama başlığı görünce hemen atladım....bende tüp bebek tedavisine başlayacağım inşallah bu ay 12 si gibi ilkdefa dr umla görüşmeye gideceğiz ama nezaman başlarız bilmiyorum...
neden tüp bebek yapıyoruz ondan bahsedeyim...eşimiz sperm sayısı ,hareketliliği az ve yapısal bozukluk var hiç aşılama falan olmadan tüp bebek dedi dr ...
çok araştırdım gercekten yorucu bir sürece başlayacağımızı biliyoruz ama önceleri hernekaadr kendimi çok yıpratsamda artık sunu biliyorumm moralll bize morall gerekmiş ve şimdi daha umutluyum Rabbim verecek inanıyorum ve herkese verecek ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?