Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

ben size yeni yönetmelik hkkında elimden geleni yapacağım bacılar
yarın inşallah her türlü araştıracağım hihihii
nasılsa şirket teli bedava huahuahauhauah patrona girsin biraz :))))))))))))

canlarım ben çıkacağım birazdan yarına görüşmek dileğiyle hoşçakalınnn :)) gizem sakın yüz verme ona göre :)) byy byy

Kızlar umutla konustum raporlu hastalara yenı kanunla beraber katkı payı %70 cunku arttı 1350+ılac dıyor yanı 2500 ortalama kızlar belkı ben rapor cıkarır yıne ulun bye gıderım neslıhan hanım guzelcene anlatttı bırde sız bılgı alın bakalım canlarım benım

Ayyyyyyyy gızem atlet atlet bıktım kız dona dona geŞ canım benım hehheheh,
meldrım sende bak canım bende sevınmıstım canım benım yaa

Yok ben sadece don satcam ben sapık ıc camasırcı olcan canım hehehhe

yaa nu ne kanunu anlamadım yarın bakayım bende indirim mi yapıyolarmış raporda gullucan

meldirim kuzum görüşürüz bebem
kız hala yüz vermimmi bu gün bi kaç kere aradı ama nasılsın falan dedi
normale dönmüş herif dün gecede yanıma geldi yattı heee napim yaniii hala küsmü kalıyım hihiihi
tamda yumurtlama zamanı huahuahauh

herkes gitti yine demirbaşlar kaldı hihihiihi

gizem_im, gullucan, meldir

Kız haberlerede bangır bangır bagırdı ındırım degıl ozel hastanelerın katkı payı arttı raporlu hastalara fıyat yukseldı canım umutta onceden 805 dı raporlular sımdı olmus 1350 olmus canım yetrın dedıgı baska heralde ben bundan bır sey anlamdım yaa

ya zaten tüp pahalı napcaz biz öleyse yaa
yeter ama artık yaa vallahi iliğimizi emecekler yakında

Tüp Bebek Uygulamalarında SGK Katkı Payı
Tüp Bebek Uygulamalarında Sosyal Güvenlik Kurumu Katkı Payı Ödemesine ılişkin Yeni Esasların Çocuksuz Çiftler ve Merkezler Açısından Getirdiği Olumsuzluklar.

Tüp bebek uygulamalarına yapılan devlet katkısı yeni esaslar getiren yasa Resmi Gazetede yayınlanmış ve 1 Temmuz 2008 itibarı ile yürürlüğe girecektir. Bu yasa devletin çocuksuz çiftlere tüp bebek uygulamalarında yaptığı katkı için kısıtlamalar getirmekler kalmayıp uygulama yapan merkezlerin devlet yardımına ek olarak hastalardan talep ettikleri katkı payına da kısıtlama getirmektedir. Üreme Sağlığı ve ınfertilite Derneği olarak yeni yasanın çocuksuz çiftler ve hizmeti sunan Tüp Bebek Merkezleri açısından getirdiği olumsuzluklar şu şekilde özetlenebilir.

Çocuksuz çiftlerin yaşayacağı olumsuzluklar:
Bu yönetmeliğe göre hastalardan devlet katkı payı almakta dolayısıyla kendi ödediği miktarı azaltmaktadır. Ayrıca deneme sayısı 3’ten 2’ye indirilmiştir. Kadın yaşı üst sınırı 40’tan 39’a indirilmiş ve 23 yaş olarak alt sınır konmuştur. Tüp Bebek uygulamalarına kısır çiftlerin ulaşmasındaki en önemli zorluk oluşturan rapor alma koşulu yeni yönetmelikte de korunmuştur. Yeni dönemde de bu raporun verildiği az sayıda kamu kuruluşu önlerinde uzun kuyruklar çiftleri beklemektedir. Adamını bulanın rapor alabildiği vatandaşlarının çoğunu ise kuyruklarda süründüğü uygulama devam etmektedir. Çiftlerin büyük bir çoğunluğu bu rapora normal yollarla ulaşmada büyük sıkıntılar çekmektedir. Gerekli koşulları sağlayan çiftler için raporun tüp bebek merkezlerinden verilebilmesi çiftlerin çilesine son verecektir.

Merkezlerin yaşayacağı olumsuzluklar:
Yeni yönetmelikte tüp bebek merkezlerini ve çalışanlarını en fazla etkileyecek olan koşul merkezin alabileceği ek katkı payının devlet katkısının %30’si ile sınırlandırılmış olmasıdır. Ücretlendirmede uygulanacak olan en fazla %20 fark alınması kısıtlaması özellikle de müstakil özel tüp bebek merkezlerinin çoğu için kapanma anlamına gelecektir. Bu fiyatlar tüp bebek uygulamalarında kesinlikle gerçekçi olmayıp maliyet analizinin yeniden yapılması gereklidir. Bir tüp Bebek merkezinin yönetmeliğe göre kurulması ve çalışabilmesi için;

a- Gerekli mekanlara haiz olması ve bunun yarattığı yüksek kira bedelleri, binaya yapılan altyapı yatırımı, kurulacak ameliyathane, steril alan, klima ve filtreli temiz hava sistemi.
b- Zorunlu bulundurulması gereken asgari personelin maaş ve SSK giderleri, vergileri
c- Bulundurulması gereken asgari araç ve gereç için yapılacak amortisman giderleri (Toplamda 300.000-350.000 Dolar)
d- Uygulamada kullanılan sarf malzemesi giderleri (Hasta başına minimum 750-850 YTL)
e- Demirbaş malzemelerin teknik bakım ve onarım
f- Kırtasiye, form, broşür, bilgisayar donanımı, tanıtım giderleri
g- Su, elektrik, doğalgaz, klima, telefon, internet, bina ve malzeme sigorta giderleri, personel yemek vs giderleri
h- Diğer giderler (Stopaj, tabela vergisi, ATO üyelik vergileri, tabip odaları üyelik giderleri, hafta sonu çalışma vergileri, hafta sonu çalışma mesai ücretleri, atık bedeli ödemeleri, vs)
e- %8 KDV ve kar edildiği takdirde en az %20 gelir vergisi ödemeleri

Burada belirtilemeyen diğer giderler de göz önüne alındığında ve SGK’na fatura kesilip KDV vs. gibi ödemeler yapılmasına karşın geri ödemenin yaklaşık 3 ay sonra alındığı düşünüldüğünde önerilecek ücretle bir tüp bebek merkezinin sadece giderlerini çıkarabilmesi en az 40 uygulama yapması gerekmektedir. Bunun üzerinde yapılacak uygulamalardan elde edilen gelirin tümü kazanç olmayıp uygulama sayısındaki artış aynı oranda personel artışı, sarf gideri artışı, ekipman artışı gerektirmektedir. Önlem alınmadığı takdirde kullanılan ekipmanda ucuz ve kalitesiz malzeme seçimi, malzemelerin yeniden kullanımı, personelin işten çıkarılması, deneyimsiz personel istihdamı, teknik destek almama, kalite kontrollerini yeterince yapmama gibi hizmet kalitesini ve başarısını doğrudan etkileyecek önlemlerin alınmasını zorunlu hale getirecektir. Sonuçta daha az başarılı tüp bebek uygulamaları uzun vadede devlete daha fazla zarar demektir. Bir defada gebe kalıp devlete yük olmaktan çıkacak çocuksuz bir çiftin ilk denemesinde gebe kalamayıp tekrar tekrar denemeye gelmesi ilaç maliyetleri de hesaba katılınca devletin kasasından daha fazla para çıkmasına neden olacaktır.

Eski ve yeni yönetmelik ile ilgili derneğimizin eleştirileri ve önerileri Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve SGK Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirilmiştir.

Doç. Dr. Bülent Urman
Üreme Sağlığı ve ınfertilite Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

--------------------------------------------------------------------------------

Daha Yeni Makaleler
Tam Gün Yasasının Komisyon Son Hali.
Veri Toplama ve Çoğul Gebeliklerin Önlenmesi...
Transfer Edilebilir Embriyo Sayısı...
Dr Kubilay VıCDAN ve SGK Görüşmesi Metni.
Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgesi
Daha Eski Makaleler
Yeni SGK Yasasının Hasta ve Merkeze Getirdikleri
ESAM-TSRM Tüp Bebek Etik Bildirgesi
Türkiye'de Embryo Transfer Tercihleri Anketi Sonucu.
Tüp Bebek Uygulamalarına Esas Olacak Yeni Bütçe Uygulama Talimatı ve TSRM Görüşü.

gizemim ben senden istesem birşeyler özeline yazsam kodlarını adreste versem gönderirmisin peki ben şimdi kayıt işiyle falan uğraşamam
güllücan da kayıt olunca ondan da alırım
olmazmı kızlar
bu arada çıkan olurda rastlayamazssm görüşürüz kızlar
ben bu akşam vakit buldukça takılırım artık foruma yoksa zaman nasıl geçsin

2010 da çıkan bişi bulamadım
sanırım buda 2008 huahuahuah kusura bakmayın

eylülüm aşkım sen yaz bana kodlarını ben gönderiyim sana adreste ver aşkım yarın sabah sipariş girerim bu hafta içi bana gelir bende sana yollarım tatlım okiş
ben çıkıyorum öptüm hepinizi canlarım

tamam gizemim ben yazarım kodlarını sende ne kadar ettiğini yaz ama az gelirse birşeyler eklerim çok gelirse çıkarırım içinden oldumu bebeğim
hadi görüşürüz canım
ha bu arada yumurtlama gününde küslüğü unutun bitince devam edersiniz belki bu arada bebekde gelir bellimi olur

sanada iyi akşamlar güllücan
az sonra meldsirde çıkar
kimse kalmıycak yani
belki gece uğrayanlar olur

eylülüm tmmm cnm :))) unuttum bu geceliğine küslüğü
sana msj atarım sabah ben öptümm

güllüşüm meldirim sizide öptüm şekerlerrrrr

arkadaşlar merhaba ben aralık 2009da tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım şuan 7 haftalk tedaviye başlarken bize 8 kutu pregon300 yazılmıştı 4 kutusu ile tedavimi tamamladm elimde 4 kutu pregon ve yumurta toplama işleminden sonra kullanılan 6 adet decopeptly var ihtiyacı olan arkadaşlara makul fiyattan verebilirim sgk ile alıyomuş gibi mesela...bana özeldende yazabilirsiniz arkadaşlar elimde kalmasın bir ihtiyacı olanın işini görsün istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…