Sayın Yetkili ;
Bizler milyonlarca kişinin sorunlarını bir nebzede olsa sizlere ulaştırmaya çalışan bayanlarız. Bizler anne olmak için çabalayan ama sorunlar yüzünden umutsuzca tükenen bayanlarız.O kadar çok kişiyiz ki bu sorunla uğraşan bilemezsiniz. Bir yandan çevrenin meraklı soruları karşısında bunalan, ihtiyaçtan çalışmak zorunda kalan ve bir yandan tedavi olmaya çalışan bayanlarız. Bunların üzerine en büyük sorunda maddiyatsızlık ve prosedürler yükleniyor. Başbakanımızın dediğini yapmak istiyoruz bizde çocuk doğurmak istiyoruz..Lütfen bunu bizden almayın. Lütfen sesimizi duyun. Bizlerde ANNE olmak istiyoruz.
Bir çok sorunumuz bulunmakta bunlardan bir kısmı ;
Tüp bebek veya aşılama için heyet raporu çıkartmak : Bu raporu çıkartmak o kadar zor ki,o kadar uğraştırıyorlar ki bilemezsiniz.
3 yıl evli kalma sorunu,
erkeğin 5 milyondan düşük sperm sayısı sorunu,
Araştırma hastanelerinde doktorların eğer burada tedavi olacaksan rapor çıkartılır yoksa vermem şartları.Oysa biz çalışan bayanlarız hafta içi her zaman izin alma imkanımız yok. Yetersiz ilaçlarla ve kontrol edilmeyerek yapılan tedavileri,ilgisizlikleri ve yoğunluk yüzünden bu hastaneleri tercih etmememizde başka sorundur.Özel hastanelerde tedavi olmak ama devletimizden de yararlanmak en doğal hakkımızken bunu elimizden alıyorlar. Özelde olacaksan rapor yok denilmesi haksızlık ve kanuniyetsizliktir.
Aşılama veya tüp bebek ilaçları için de keza aynı sorunlar rapor sıkıntısı ödeme güçlüğü,
Pgt yöntemi ile tüp bebeği devletimiz karşılamamaktadır bu sorun oalnlar 2 kat masraf yapmaktadır.
Özel tüp bebek merkezlerinin güvenirliliğinden şüpheliyiz bunlarla ilgili bir denetim olması,
Tüp bebek fiyatlarının özel hastaneler de düşürülmesi yada sabitlenmesi,
Katkı paylarının çok yüksek olması,
Bir hastane de yaptırılan testlerin başka bir hastanenin kabul etmemesi ve bunun sonucunda zaman,ücret ve psikolojik tükenme olması,
Bunlar başlıca sorunlarımızdır. Lütfen elimizden tutun bizlerde ANNE olalım…
Saygılar,
gizemim aklıma gelenleri yazdım bir örnek yaptım