Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

kızlar aklımdayken bişey sorcam bu iki emriyoda tutarsa ikizmi oluyor acaba bilmiyorumkismile

Günaydınn kelebekiimmmmolumunekankayizsmiletabi ki ikiside tutarsa ikiz oluurr:)hatta ikisi birer kere bölünselerr dördüzzüüüün oluurr:dance:İşin şakası bi yana tutsunda ne güzel iki bebiş bir de n aradan çıkarrrolumunekankayizsmile

Arkadaşım umarım çok güzel haberler alırsın , bu heyecan hayatta hiçbişeye değişilmeyecek heyecan bence.. biz şimid bu kadar heyecanlanıyorsak allah kısmet ederde bebeğimiz olunca ne yapacağız kimbilir ..

Bende bugün tedavime başladım .. Dr2umla görüştüm ilaçlarımı yazdı ve hemen aldım..
1-2 güne kadar adet olucam ve hemen başlıcam ilaçlarıma..

O kadar mutluyum ki allah nazarlardan korusun hepimzin mutluluğunu..
Benim dr'um da iki embriyo transfer edecek şansım fazla olsun diye..
Malesef tek embriyo ile annelik haklarımıza müdahale edilidğini düşünüyorum..
Bazı dr'larda buna tepki olarak ve hastalarını düşündüğünden 2 embriyo transfer ediyorlar..
Bu bizim için büyük şans..
Hepinize kocaman sevgiler..
Güzel haberler devam eder umarım :)))

Eskiden daha doğrusu tek embriyo yasasından önce 3-4 adet embriyo transfer ederlerdi ve hepsi tuttuğunda 2 tanesini sonlandırıp ikiz gebelik olarak kalan kısmını bırakırlardı..
Düşük ihtimali içinse bu risk hespinde var.. İkiz de de tek de de..

Tüpbebek tedavisi görmekte olan bir kişinin ,yakınlarından istediği davranış şekli.

Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizi bilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyorum.
· Lütfen her ay bana, gebe olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka büyük bir sevinçle size haber vereceğim.
· Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size haber vereceğim.
Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi sormayın. Bu bana acı veriyor.
Doğum tebriğine geldiğimde bana “şimdi sıra sende “, “inşallah bir dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz” gibi şeyler söylemeyin. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.
Bize sürekli olarak, infertilite tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.
Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin ve anlamaya çalışın.
Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.
Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek değildir.
SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.
YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

(alıntı)

yukarıda yazılan davranıs biçimlerini çogumuz etrafımızda yasıyorz annemiz kayınvaldemiz elti görümce vs vs herkesin soruları.demekki bizim onları susturmamız için kırıcı olmadan bunları aktarmamız lazım....

Esra haklısın:)
Bejan yazıyı çok beğendim ve birden yakınlarıma bunu mail olarak yollasam mı dedim ? :)

az once bırı bana cocuk neden yapmıorsun tembelmısın ne dedi

esracım facene msj attım.
senden cvp bekliyorum.bu duanın okunuşu internette yok bende internetsiz arapçadan okuyamıyrm.türkçesinden okusam sakıncası varmıı

--------------------------------------------------------------------------------

bekle acıorummmmmmmmmmmmmm

az once bırı bana cocuk neden yapmıorsun tembelmısın ne dedi

esra deseydin bende seni seviyorum o kişi anlardı:)))hepsi aynı ya sohbet edecek bisey bulamayınca öyle ezber laf ederler.kız biz bunlar 3 tanede yapsak sonra derler bunlara kardes yapmıyormusun diye..

ınsanların lafı bıtmez tatlım ne yaparsın agzı olan konusuyor
uzuldum ama bırden ama bosver dedım sonraada :)

hayırlı cumlarrrrrrrr hepınızeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hayırlı cumalar :)
Esra sana bunu söyleyende amma patavatsızmış.. Sakın üzülme cahil insnalar bunlar !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…