Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

canım hiç öyle düşünme
kısmet olcaksa nasılsa olur
dua et allaha sığın
inşş rabbim yüzünü güldürüsün
bak benim bir arkadaşım vardı 6 embiryosu vardı teransfer gününe 3 tanesi geçti transferde dr 1 tanesi iyi kalitede diğerleri dondulacak durumda değil demişti şimdi 2.5 aylık hamile
yeterki rabbim oldesin

derin cim, yazdıklarını göz yaşlarıyla okudum... şu an yazdıklarını an be an yaşıyorum.. moralim bozuk ama bi yandan kısmet değilmiş diyorum. bu gece rüyamda annem birisine diyordu ki biz bebeğimizi bayramdan sonra sevicez... bakalım hangi bayram olacak bu .. şimdi ne yapıcam bilmiyorum, doktoruma gideyimmi ne yapıcaz bundan sonra diye? acaba 2.denemeden önce eşim varikosel ameliyatı mı olsun... off kafam çok karışık..

canan, transferden bi gün önce söylediklerinin aynılarını bende yaşadım. bunu inadına mı yapıyorlar ya.. en güçlü olman gereken gün "şu kadar yumurta kaldı, şu kalitede" diye moral bozuyolar. keşke sırf moral bozmasın diye yalan söyleseler! umarım herşey güzel olur senin için. derin'in listesinin başında yazıyor ya, "savaşçılar" diye evet biz birbirimize destek olan savaşçılarız!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
istanbul cum o konuda katılıyorum benim yumurta toplamadan önce ultrason için girdiğimde ben sormasam söylemiyordu ben sorunca herşey güzel herşey yolunda gidiyor demişti. ayrıntı vermek istememesinin sebebi kişinin aklını karıştırıp moral bozmamak olabilir bence de. gerçekten dediği gibi herşey yolunda gitti ama ikisindede tutmadı (

neva doktor banada bi test daha yaptır dedi.. bende yaptırmıcam istemiyorum dedim. ilaçları da bırakayım mı dedim. bırakabilirsin, 2 ay hiç bi ilaç kullanmıcaksın sonra tekrar konuşalım dedi... benim testteki sonuç şöyle yazıyor <0.100 negatif pozitif diye bişey yazmıyor :2:

canım benim diyoum hep damdan düşenin halinden düşen anlıyor ancak.hiç bozmak yok moralimizi.Düşün ki olsaydı sağlıksız olsaydı.Allah korusun hayırsız olsaydı.ben dedim ki hayırlısı diilmiş.hayırlısını sağlıkla diliyorum Allahtan.tıbbın bittiği yerdir bu bebişin tutunmasını sağlayamaması.işte Rabbim bunu yapacak teknolojiyi veriyor ama o izin vermedikçe ruhu üflemedikçe olmuyor olmayacak.benim doktorumun dürüstlüğüne çok inanıyorum.bana ne dedi bilionmu tatlım ilk görüşmede eşine ameliyat derler,sana şu operasyonu yapalım şansın artar derler,yok rahim hazırlamaa yok bilmem ne diye hep para tuzağı.hatta ilaç firmaları bile bize promosyonlar verio pahalı olanı verelim diye.bunları bil araştırmanı yaparken buna göre yap dedi.dediğide doru biz yaşamışdık.bizim sorun sadece sperm sayımız 1. milyon.geçen sene kuzende 4 milyon sperm vardı eşinde önce varikosel yaptılar acıılar çekti ve sayı 1 milyona geriledi.sonra benim kuzene bi dolu operasyon yok rahim temizle bilmem ne 15 e yakın para harcandı 3 emriyo transfer edildi bi kızımız var ama o yapılan ameliyatların bi halta yaramadığını kendi doktoru bile itiraf etti.hepsi para tuzağı.çünkü her bünyenin durumu farklı ama standart yapıolar para için.
Bana kalırsa önce merkezine git tüm sorularını aklımda tutamam dağılır kafam diosan yaz bi kenara.iyice sor soruştur tüüüm ? işaretlerini gider sonra karra ver.bende merkez mi değiştirsem diordum ama gidince ben tatmin oldum devam dedim.Güzel savaşçıııı arkadaşım benimmm yola devam ama kasma at zehrini,kim ne der diyede takma.annem k.validem hepsiyle bozuk aram:)Ama keyfim yerinde:)hepsine kustum zehrimi beni üzdükleri herşeyi savurdum yüzlerine rahatım.onlar düşünüyor şimdi ne yapsam diye.benim artık tek düşüncem kendimi ayakta ttmak ve verdiğim savaşı kazanmak:)

evet biz savaşçılarızzz yılmak yok yola devam ...
ben ilk tüp bebek dendiğinde çok yıkılmıştım herşey sırtıma binen tonlarca yük gibiydi tek tüpüm kapalı bir yumurtalığım tembel fsh denen bişey varmış hipotroidi hastasıymışım ve ben bunları tek tek iki üç gün arayla öğreniyorum biriyle baş edeyim derken arkasından bişey geliyordu... kendimde sağlıkçı olduğum için tüp bebek aşamasına girdiğimin farkındaydım ama hocam tüp bebek diyince yıkıldım sonra ne söyledi ne yaptı hatırlamıyorum en başında tüp bebeğin bir umut olduğunu ama ne kadar zor bir yol olduğunu biliyordum hoca ve eşim hemen yapalım vakit kaybetmeyelim dediler hemen başlayalım o an kaçabildiğim kadar uzağa kaçmak istedim ne kadar direndiysemde ilk tedavi için eşim doktorum ailem beni ikna etti ve tedavim yarıda kesildi ve inanıyorum ki bunun nedeni benim hissettiklerimdi. ianabiliyormusunuz taransverin yapılamayacağını öğrendiğimde içimden bi ohhh çektim çünkü hergün kabuslar görüyordum .. ve kesinlikle hazır değildim .eylülde moralimi topladım öyle gittim herkez bende ki değişimin farkındaydılar ilkin de 3 tane olan yumurtam beşe çıktı fsh ım kendiğinden düştü fsh tetikleyen şey stres çünkü
inanç inanılmaz önemli tranver yapılamayacağını öğrendiğimin ertesi haftası regaip kandiliydi kuranı açtım ne okusam karar veremedim rastgele açtım meryem suresi arkasından yine rasgele bi sayfa ve zekeriyaya yahyanın müjdelenmesi tekrar bi sayfa ve ibrahime peygamber ... musanın nehirde gelişi.... nasıl kapattım bilmiyorum kalbim güm güm atıyor o geceden sonra defalarca denedim ama aynı sayfalar yok olmuyo... ama bişeyi artık çok iyi anladım vakti gelince gelecek bebeğim ben elimden ne geliyorsa onu yapacağım onun için gücümün yettiğince... o zamanını çok iyi biliyor

MNA'cımm öncelikle çıktığın yolun müsbet bitmesi dileğiyle.Haytaım tüp bebek bir yardımcı üreme tekniğidir.Kadının ve ya erkeğin doğal yollardan çocuk sahibi olamayacağı ya da zor olan durumlarda bu tekniğe başvurulur.Ana hatlarıyla şudur kadından alınan yumurta erkekten alınan spermle döllenir ve oluşan emriyo kadına nakledilir.detaylarıysa şöyledir tatlım.Kadın adetinin 1,2, ya da 3. gününde doktor kontrolüne gidilir.doktor ultrasonla bakar yumurtalarının durumuna ve ona gre hormon iğnelerine başlar.belirlediği dozda iğneyle başlarsın ki iğnelerin saati çok hassastır aynı saatte olmalısın.seni gün aşırı ya da bi kaç günde bir muayene eder. duruma göre ek ilaçlar vs. ile en son yumurta çatlatma iğnesiini veriri.bu tedavide amaç çok sayıda kaliteli yani olgun yumurta elde etmektir.böylece şansını arttımak mümkün.çatlatma iğnesinden sonra 36 saat sonrası 25 dklık bi operasyonla yumurtalarını toplarlar.operasyon sonrası kasık ağrısı olur kminde az kiminde biraz daha fazla.yumurta toplama olduğu gün eşinden tahlil verir gibi sperm alınır.sonrada döllenmenin gidişatına göre doktorunun seni çağırdığı gün ve saatte emriyo transferi gerçekleştirilir.bu operasyon ayık olarak irara sıkışık vaziyette olur.rahme ince bir katater yani boru yerleştirilir karından ultrasonla bakılarak emriyo ince borudan rahme yollanır.ağrısızdır.sonra bir kaç saat hastanede dinlenir eve dnersin.ilk üç gün yatmayı önerirler genelede.ünkü bebek ilk üç günde tutunur yada tutunamaz.sonrasında yavaş hareketlerle dikkatle kalkabilirsin.ev işi yapmak eğlmek çamaşır asmak bişi çırpmak yok.mesela tezgahta yemek yapabilirsin ama halı silkeleyemezsin giibi.sonrada transferden 12 gün sonra kanda gebeliğe bakılır.6 martta çıkarılan yasa gereği 35 yaş altı ve iki başarısız deneyimi olmayan bayanlara tek emriyo transfer edlmektedir.ancak 35 den sonra ya da 3. denemende 2. emriyo konulmaktadır.hayatım valla uzun oldu ama olay bu.her tüp bebek tedavisi bir denemedir.kesinliği yoktur.şansı arttıran etmenler elbette var ama inandık iman getirdik Rabbim o ruhu üflemezse yapacak bişey yok.ben ilk denememi geçen ay yaptım nasip diildi.şimdi devam yola:))umut tek ilacımız sakın unutma.bol dua bol motivasyon,olumsuzlukta tek düşüncemiz vakti diilmiş aramıza hoşgeldin

canım ben tekrarladım bugün ilkinde tam 0 dı bugün 0.18 katlamış yani :)) şaka sen bilirsin bende yaptırmayı düşünmüyordum ilaçları bırakmıştım annem ısrar etti bandımı geri taktım progestanıda sadece akşam aldım laf olsun diye sonra bişey olurda üzülmeyeyim diye kaybetcek yada kazanacak bişeyin yok ama yinede içinin rahat etmesi için tekrarla derim ikinci testen sonra bugün dahada bi rahatladım çünkü bu deneyim kapandı düşünecek bişey kalmadı tekrar önümüze bakıcağız şimdi
sonuçlarada uzun uzun baktım yırtım attım kötü bi tecrübeydi bitti geçti şimdi yeni umutlar lazım bize :)))

benimde içimde var bişeyler birlerine söylecek ama yok söyleyemiyorum ve beni zehirliyor keşke bende başarabilsem :))
kendi kendi mi yiyorum çünkü söyleyemedikçe

benimde içimde var bişeyler birlerine söylecek ama yok söyleyemiyorum ve beni zehirliyor keşke bende başarabilsem :))
kendi kendi mi yiyorum çünkü söyleyemedikçe

işteee!!!!!bennn!!!!de böyleydim:)negatif aldığım günn k.validem ben hüngür hüngür ağlarken hani sende bişi yoktu niye olmadı dedi.sonraaa ee ne ağlıosun ağlamaaa dediiiisonraaa biz test verdik dönerken eşim boş otoparkta arabayı direğe çarptı hemde tek bi direk var eşimde çok iyi şofördübana k. valide sana taktı kafayı ondan vurdu arabayı dediii:)bende bana ağlama demeyin daha çok ağlayasın gelio bırakında ben karar vereyim ne yapacağıma o kadar acıyı ki benim yumoş toplama sonrası çok ağrılıydıhayal kırıklığımı anlamanızı beklemiorum ağlama demeyin dedim.ertesi gün eşimin halası ziyarete geldi beni ki çooook seveim onuuu ona k.validem dioki ben ağlama dedim bana öle demeyin dedi onun yüzünden gece boyu uyumadım dedibende güldüm ve unun için kendimi suçlumu hissetmeliyim dedimbenim derdim bana yeter:)sonra anneme geleyim benim sorumsuz bi ünv örencisi kardeşim var beni transfer günü okulu açılalı 2 ay olmuş ev bulamamış kardeşime kontrat yapmaya izmite gitti.yanlız bıraktıkardeşim desen niye ev bulamıyon dedim diye ben ona ev buldunm diye bana küstü hala arayıp sormuyo.bana geçmiş olsun bile demedi.diğer kardeşimse Allah razı olsun bana taşındı yeni görev aldı übv.de hoca bana her daim baktı,yanımda oldu.bende annem ,diğer kardeşim ve k.validemle arama mesafe koydum.hatta yurtdışından görümcem geldi anlettım ona kız 15 haftalık hamile kiii inanılmaz severim ve çok mutluyum bu durumundan kızla paylaştım olanı biteni o bile bana hak verdi annem cahillik etmiş.terbiyesizlik dedi.bende kimseye bişi demiorum ama hiiiç bilgi vermiorum hakkımdaa hiçde muhattab olmuyorum.annem bile arıyo nasılsın bende iyiyim.saygısızlıkda yapmıorum ama içimden gelmeyen hiçbişide yapmıorum.neva ben tedaviden önce herkese çok verici kendini paralayan biriydim.ama biri kardeşin biri annen de olsa kimseye gereksiz fedakarlık yapmayacaksın.o kardeşimi ben büyüttüm. annemde sen 15 yaşımdan beri 10 yıldır aileme ben bakıorum,k.validem desen hangi gelin k.validesine kızını ingden getirip beş yıldızlı otelde karşısına dikip spriz yapıp iki hafta herşeydahil tatil yaptırır?hemde bir yıllık evliyken.ama dönüş yolunda yapacaksınız tabiyi duydum görümcem bize teşekkür ederken k.validemden.offf anlat anlat bitmez ama herkese hakettiği kadarını ver.boşver inan deveye diken aahahahhahhahahahahaşimdi hepsi peşimde gönlümü almaya çalışıoyok ama üç kuruşa beş köfteeeeee

çok doğtu söylüyosun canım yok öyşe üç kuruşa beş köfte :))))

heheheh:))))Aynen ne demişler kendi değerini bilmeyenin değerini kimse bilmezmiş:))kaldırdım kendimi rafa burnumu kaf dağına.en kıymetli benim artık heheheh

Günaydın Kızlarrr

Kendimi toparlamış olarak geldim. Bugün Saat 1 de hastanede olucaz.12 ye kadar işte çalışıcam bayramdan sonraya kadar izinliyim.3-4 gün bilgisayarın başına geçmeyi düşünmüyorum. Dualarınız benimle olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…