Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

Hayırlısı olsun inşallah sevinçli haberleri alırız.
adetinin2 veya 3. gününden itibaren doktorunun senin için uygun gördüğü iğnelerle tedaviye başlıyorsun.İğnenin ne olacağı , dozu ,satleri sana göre ayarlanıyor. bunun yanında destekleyici ilaçlarda verilebiliyor tamamen kişinin tahlilleri ve yumurtalarının gelişimi doğrultusunda.
2 vaya 3 günde bir utlrason takibine çağırılıyorsun yumurtaların gelişimi ve adedi hakkında bilgi veriliyor. belirli olgunluğa eriştiklerinde çatlatma iğnesi vuruluyor ve doktorunun söylediği gün ve saatte yumurtaların toplanıyor(anestezi altında uygulandığı için herhangi bir acı, ağrı olmuyor) aynı zamanda eşinden de alınan spermlerle yumurtacıklarının döllenmesi için onları merkeze emanet edip, sana verilen gebeliğe hazırlayıcı ilaçları belirtilen şekilde kullanmaya başlıyorsun.
genelde merkez ertesi gün kaç yumurtanın döllendiğini, ve transfer için hangi gün gitmen gerektiğini araıp haber veriyor.
tarnsferde aslında işin en kolay yanı
istenilen saatte merkezde oluyorsun, utrason muayenesi olur pozisyonda onlar söylüyor zaten sana
aşılamada olduğu gibi katater takılıyor ve embriyologun özenle getirdiği embriyoların rahmine yerleştiriliveriyor. tabi bunlar olurken sen de kurulan ekrandan embriyolarını ve transfer işlemini, ve yavrucuklarının rahmine düştükleri anı canlı canlı izleyebiliyorsun.
Benim böyle olmuştu.

ondan sonra merkezde 3 saat yatarak istirahat ediyorsun. yakıın olanlar evlerine gidebilir. ben bir gece kalmıştım. ondan sonrada eve gelip test günüme 3 gün kalana kadar hep yattım, bir wc için kalktım, gündüz evde kimse olmadığı için öğlenleri yemek için kalktım, sabah- akşam eşim yemekleri önüme getirdi ama tutunamadılar malesefffff.

yani sürekli yatmakla bir alakası yok transfer olduğu gün ve ertesi gün yatılıp sonraki günler çok çok dikkat edilerek günlük hayata dönülebilir.
tabi gerekli uyarı ve önlemleri doktorun yapacaktır
tekrar hayırlı olsun.

arkadaşlaaaar dertliyim dokunsanız ağlayacak gibiyim.
iki aydır doğum kontrol hapları kullanıyordum 3. tüp bebek tedavim için hazırlık içinmiş.
17 kasım günü doktorum lucrine başlayabilirsin dedi ama bana lucrinle beraber doğum kontrol haplarına da devam et diye söylemedi.
ben de iğneye başladığım gün doğum kontrol hapını bıraktım iğnenin 5. günü kırmızıları gördüm şaşırdım tabi 10 gün sonra bekliyordum. iğneyi en az on gün kullanırım diyordum. doktorumu arayıp durumu anlattığımda erken gördüğümü iki ay daha beklemem gerektiğini lucrinin de ziyan olduğunu söyledi. çok üzgünüm sınava hazırlanıp da sınavı kaçıran öğrenci kadar üzgünüm. nooolur böle bir durumu yaşayanınız oldu mu....

kızlaaaar bugün doktora gittim yumurta rezervlerin iyi dedi adet dönemi bitince tekrar gidicem haftaya çarşambaya randevu var.eşimin sperm yetersizliği ve şekil bozukluğu vardı ama buna rağmen normal yolla olamaz demediler buda birşey benim için ama tüp bebek için haftaya kontrolden sonra başlıyacağız hepimiz hakkında hayırlısı olsun bakalım...Dualarınızı eksik etmeyin olur mu arkadaşlar

bilgilerin için sağol bakalım ben nasıl geçiricem aileme söylemedik bile eşim ben ve bu form:) adetimi beklicem aralık ortası olur sanırım kaç tane transfer ediolar 28 yaşındayım yaşla alakası varmıydı?

kızlar benim bugünler tam yumurtlama günlerim ve kasıklarımda acayip batmalar var, geçen ayki başarısız tüp bebek denememiz yüzünden bu ay böle olmuş olabilir mi dersiniz? normalde bugünlerde bi ağrı hissetmemki ben (

slmm kızlarrr nasılsınızz?:) bn bugün regl oldum sonunda.. hemen hastaneyi arayıp bildidim perşembe gününe randevu verdiler adetimin 3. günü önce ultrosonla bakılıp ardından kan tahlilleri yaptıktan sonra bana en uygun dozda iğneler verilcekmiş (göbekten) yapcakmışım onlar gösterceklermişş hakkımda hayırlısı olsun ama bu morelle nasıl geçer bilemiyorumm...

dilekcim cok guzel dusunuyon Allahim herseyin iyisini biliyo tabi herzaman dua ediyorum iyikide dualarimiz varmis her nezaman zor duruma dussem dualarima sariliyorum ve huzur buluyorum arkadasim hersey gonlumuzce olsun insallah

bende ilk tedavide hic yatmamaistim yani bazen oturuyodum bazen uzaniyodum ama disariya felan cikiyodum yuruyodum sanki biraz daha iyi oluyo hareket yinede tutmadi bebislerim ikincidede hep uzandim ama oda bir care deyilmis cok uzanmak iyi deyilmis zaten kan dolasimi olmuyomus rahimde
oylede boylede tutmuyo moral bozuluyo bakalim ucuncude napicaz ALLAH BUYUK DIYORUM NAPIM ELDEN GELEN YOK ARKADASLAR
SIMDIDEN DUSUNUYORUM ACABA YINE HAYAL KIRIKLIGINAMI UGRIYCAM DIYE....

Canlarr ancak geld,m vallahi

CANANcımmm Rabbim sabır versin canım.Bir an önce toparlanman yola devam demen dileğiyle dualarım seninle canım

İSTANBULcummm tatlım sadece sayı sorunumuz var bizim gerisi normal dedi dr.ben geçen hafta keçiboynuzu kürü yaptım şimdi devam ediorum.ibrahim saraçoğlunun ara netten onu yap tatlım.faydalı olacağı görüşündeyim:)ne varsa doğada var

SİNOPEE hoşgeldin tatlım.Yarın ilk iş ekleyeceğim listeyee başarılllar işalllah hayırlısıyla pozitif deee bizeee

VUVUZELAcımmm canım aramıza hoşgeldin.yeni yasa gereği 35 altı üçüncü denemeye kadar tek emriyo transfer edilio hayatım

yeterrr nevaaaaa esraaaaa kademiiii kızlar nerdesinizzz????

Efeet gelelim banaabu gün kontrolüm vardı gittim her şey yolunda dedi ayın 25-30 u arasında klomen kullanıcam 30 unda tekrar dr randevum var.Aşılamaya start verdik Haydi bismilllaaahhhh,haydi hayırlıııssıııı

RABBİM CÜMLEMİZİN GÖNLÜNDE OLANI HAKKINDA HAYIRLI KILSIN...DUALARIN EN HAYIRLISI BİR MÜMİNİN DİĞER MÜMİN KARDEŞİ GIYABINDA YAPTIĞI DUADIR DERLER.DUACINIZ OLAN KARDEŞİNİZ OLARAK DUALARINIZA TALİBİM...RABBİM HEPİMİZE HAYIRLI ZAMANDA SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALACAĞIMIZ KALBİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EVLATLAR NASİP EYLESİN.(AMİN)

derincim gözünaydın canım hadi hayırlısı en kısa zamanda inşallah alırız hamişlik haberlerini benimde haftaya bir kontrolüm daha var sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız hakkımızda rabbim en hayırlısı neyse onu versin bizi bebişsiz bırakmasın :97:

cANIM VALLAHA BEKLİYORUZ.tEDAVİDE OLAN ARKADAŞLARA SABIRLAR DİLİYORUM.Allahın izni ile hepimizin hayırlı haberlerini listeye alırız.Canım ben KADEMİ .Şifrede sorun oldu isim değişti.Allahım hepimize yardımcı olsun.

gunaydın kızlar ben ılaclarıma basladım allhın ıznıylen duacınızım
rabbım emeklerımızı bosa cıkarmasınnnn ınş

ayyyycanlarıımm benimmm:)Allah razı olsun hepinizden ne güzel şeyler yazmışsınızzzzvallahiii sizden bu klüpten aldığım gücü anlatamammbu gün ilk ilacı aldımyaaa bismillahhhh dedikkk başladıkdilekkk diğer topicde yazdım ama değerin 499 olmuşş katlanmışşşListemizin ilk HAMİŞİİİİİRabbim sağlıklı bir hamilelik ve tamamına erdirmek nasip etsinnn

emikadcımmmm Laleciiim toanacım duygulu duygucum,yeterciiimm esracımmm istanbulumm nevammm nasılsınızz nerelerdesiniiz napıosunz bakemmmmmduyguluduygucum nerde başlıosun tedaviye canım,sorun neydi senin?

slm kızlarrr az önce hastaneden geldimm ultrosona girip kan verdimm vee artıkk iğneleree başladımm hayırlısıylaa ilk iğnemi hastanede oldum puregon 300 ml hemşiree gösterdii ve iğneyi göbeğimden kendimm yaptımm iğne çok ince olduğu için acıtmıyorr ama ilaçç yakıyoo neysee başa gelen çekilirr pazartesi günü tekrar hastaneye gidicem aldığım iğnelelre birlikte çağırdılarr hakkımda hayırlısı olsunn allah herkesin yardımcısı olsun veee isteyen herkess bebişlerine kavuşsunn:):92::92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…