herkese merhaba , 28 yaşındayım başımdan 1 aşılama geçti ama aşılamayla uğraşmak istemiyorum nedensiz bir durum içindeyiz ,aşılamadan sonra kist oldu onun gitmesini beklioruz aralık ortasında başlıcaz inşa. tüp tedavisine , benim sorularım olacak tedavide ilaçlar insanı çok etkilioyormu yatarak mı geçio iğneler çok mu fazla bide ferticenter istanbul da yapırıcam bi bilgisi olan var mı?
bilgilerin için sağol bakalım ben nasıl geçiricem aileme söylemedik bile eşim ben ve bu form:) adetimi beklicem aralık ortası olur sanırım kaç tane transfer ediolar 28 yaşındayım yaşla alakası varmıydı?Hayırlısı olsun inşallah sevinçli haberleri alırız.
adetinin2 veya 3. gününden itibaren doktorunun senin için uygun gördüğü iğnelerle tedaviye başlıyorsun.İğnenin ne olacağı , dozu ,satleri sana göre ayarlanıyor. bunun yanında destekleyici ilaçlarda verilebiliyor tamamen kişinin tahlilleri ve yumurtalarının gelişimi doğrultusunda.
2 vaya 3 günde bir utlrason takibine çağırılıyorsun yumurtaların gelişimi ve adedi hakkında bilgi veriliyor. belirli olgunluğa eriştiklerinde çatlatma iğnesi vuruluyor ve doktorunun söylediği gün ve saatte yumurtaların toplanıyor(anestezi altında uygulandığı için herhangi bir acı, ağrı olmuyor) aynı zamanda eşinden de alınan spermlerle yumurtacıklarının döllenmesi için onları merkeze emanet edip, sana verilen gebeliğe hazırlayıcı ilaçları belirtilen şekilde kullanmaya başlıyorsun.
genelde merkez ertesi gün kaç yumurtanın döllendiğini, ve transfer için hangi gün gitmen gerektiğini araıp haber veriyor.
tarnsferde aslında işin en kolay yanı
istenilen saatte merkezde oluyorsun, utrason muayenesi olur pozisyonda onlar söylüyor zaten sana
aşılamada olduğu gibi katater takılıyor ve embriyologun özenle getirdiği embriyoların rahmine yerleştiriliveriyor. tabi bunlar olurken sen de kurulan ekrandan embriyolarını ve transfer işlemini, ve yavrucuklarının rahmine düştükleri anı canlı canlı izleyebiliyorsun.
Benim böyle olmuştu.
ondan sonra merkezde 3 saat yatarak istirahat ediyorsun. yakıın olanlar evlerine gidebilir. ben bir gece kalmıştım. ondan sonrada eve gelip test günüme 3 gün kalana kadar hep yattım, bir wc için kalktım, gündüz evde kimse olmadığı için öğlenleri yemek için kalktım, sabah- akşam eşim yemekleri önüme getirdi ama tutunamadılar malesefffff.
yani sürekli yatmakla bir alakası yok transfer olduğu gün ve ertesi gün yatılıp sonraki günler çok çok dikkat edilerek günlük hayata dönülebilir.
tabi gerekli uyarı ve önlemleri doktorun yapacaktır
tekrar hayırlı olsun.
Canlarr ancak geld,m vallahi
CANANcımmm Rabbim sabır versin canım.Bir an önce toparlanman yola devam demen dileğiyle dualarım seninle canım
İSTANBULcummm tatlım sadece sayı sorunumuz var bizim gerisi normal dedi dr.ben geçen hafta keçiboynuzu kürü yaptım şimdi devam ediorum.ibrahim saraçoğlunun ara netten onu yap tatlım.faydalı olacağı görüşündeyim:)ne varsa doğada var
SİNOPEE hoşgeldin tatlım.Yarın ilk iş ekleyeceğim listeyeebaşarılllar işalllah hayırlısıyla pozitif deee bizeee
VUVUZELAcımmm canım aramıza hoşgeldin.yeni yasa gereği 35 altı üçüncü denemeye kadar tek emriyo transfer edilio hayatım
yeterrr nevaaaaa esraaaaa kademiiii kızlar nerdesinizzz????
Efeet gelelim banaabu gün kontrolüm vardı gittim her şey yolunda dedi ayın 25-30 u arasında klomen kullanıcam 30 unda tekrar dr randevum var.Aşılamaya start verdik Haydi bismilllaaahhhh,haydi hayırlıııssıııı
RABBİM CÜMLEMİZİN GÖNLÜNDE OLANI HAKKINDA HAYIRLI KILSIN...DUALARIN EN HAYIRLISI BİR MÜMİNİN DİĞER MÜMİN KARDEŞİ GIYABINDA YAPTIĞI DUADIR DERLER.DUACINIZ OLAN KARDEŞİNİZ OLARAK DUALARINIZA TALİBİM...RABBİM HEPİMİZE HAYIRLI ZAMANDA SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALACAĞIMIZ KALBİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EVLATLAR NASİP EYLESİN.(AMİN)
gunaydın kızlar ben ılaclarıma basladım allhın ıznıylen duacınızım
rabbım emeklerımızı bosa cıkarmasınnnn ınş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?