Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

ALLAH ALLAH canim valla gecmis olsun, ama benim kullandigim menogon igneleri insülin igneleri seklinde minikti ve kendim hazirliyordum. o kadar kolay geciyodu ki, hatta okulda bile tuvalete gidip 2dk yapiyordum kendime hic hissetmiyordum bile, bence hemsireyi degisti yada türkiye de hangi merkezde oluyorsan oradaki dr yardimcilarina yada hemsirelerine sor, yazik sana, en acimayan bir igne varsa benim tedavimde menogon dur.

bosver valla bende yiyorum bana da diyorlar hamile misiniz diye hele simdi cok komik ne diyecegimi bilmiyorum, bebisleri transfer ettiler, dr tibbi anlamda su andan itibaren hamile sayiliyorsunuz dedi, ama kan testi olmadan kesinligi yok, biri sorsa ne dicem cook merak ediyorum
yemegide hic kafama takmiyorum, saglikliyim allaha binlerce sükür, en önemlisi o, bebisler icin herseye deger

Canım hakkında hayırlısı olsun.İnşallah mutlu haberi alırsınız.

Canim cok tesekkür ederim, amin insallah hepimizin yüzüne gülsün allah.
8 aralikti kan testi tarihi dr. um bugün 10 Aralik ta yapalim dedi, +2 gün daha benim 1 gün beklemeye tahammülüm yok ama bakalim

Allah saglikla sihatle hayirlisi ile güzel sonuclar versin hepimize

gokkusagi arkadasim ben simdi adetimi oluyorum benim igneler buyuk ihtimal araligin ortasinda baslar benle senin tedavin farkli herhalde cunki ilaclarin farkli geldi bana,cunki ben bacaktan hic olmadim..ALLAH KOLAYLIK VERSIN CANIM BENIM ZATEN BUNLAR TATILKEN BEN IGNELERIMI VURUNUYO OLUCAM GALIBA BELKI SENDE OYLE,hem burda turkiye gibi sik sik takibe cagirmiyorlar anlatabildimmi bak gorursun bilemiyorum turkiyedemi daha iyi burdami bilemiyorum kafam karisiyo bazen ALLAH YARDIMCIMCIMIZ OLSUN ARKADASIM YABANCILARIN ELINDEYIZ AKLIMIZ CANIMIZ ALLAHA EMANETIZ RABBIM EMEYIMIZI BOS ETMESIN INSALLAH..BIDE SANA TAM OLARAK NASIL BILGI VERDILER YANI TEDAVI HAKKINDA BANA YAZARMISIN CANIM BENLE KONTAK KURMAK ISTERSEN KONUSURUZ ARKADASIM TEL DE YANI OK..

Umarim bu sefer olur canim, hakkinda herseyin hayirlisi, su an icin bende bir kanama yada olagan disi bir sey yok ! bazen kasiklarima agri giriyor, o kadar, kabizlikta olmadi bende, ama günde 3-4 litre sivi tüketiyorum.

VEEE bebislerle konusuyorum, ne yaparsam onlara da anlatiyorum, sanki beni anliyacaklarmis gibi, yattigim yerden onlarla sohbet ediyorum biliyorum sacma belki ama, biliyorum su an icimdeler ve test sonucuna kadar onlarla her ani mutlu gecirmek istiyorum, sonuc ne olursa olsun !

Arkadaslar bırsey sorucam ya...bu ıgnelerın bır zararı varmı bızım vucutlarımıza yanı kılodan baska bılen varmı canlarım...

Mınasofıe arkadasımnasıl gıdıyo hep yaatıyormsun ne yıyon ne ıcıyon ne gıbı seyler yapıyon ogrenelım demı....ben ılkınde bıraz hareketlydım dısarı cıktım otobuse felen bınmıstım hevım merdıvenlı merdıve cıkıp ınerdım ama tutmadı ıkıncıde hep uzandım esım yemeyı onume getırırdı oda tutmadı moralım cok bozuluyo ya allahım bu tedavımde yuzumu guldursun ınsallah tabıı sızlerınde,ama sana tavsıyem dıkkat ederek hareketlı ol yanı fazla uzanma kendını kasma benım doktorum bana aktıf ol demıstı ama ben korkumdan aktıf olamadım ınsan oyle olunca napacanı bılemıyo allah yard ve yardımcımız olsun bebıslerımız bıze sıkı sıkı sarılsın rabbım buyuksun...

canim merhaba benimki cok cabuk oldu bende bisey nlamadim ben konusmak icin cagiriyorlar zannettim bilgi vercekler tedavi hakkinda diye dusunuyordum ama hemen elime ilac listesini verdiler kan tahlili verdim hemen bide echoyayla bakti hemen baslayabiirsin dedi sok oldum ilaclari bili hazirlamislr verdiler adet olunca hemen ara dediler ilk ultroson icin adetin oluncada 5.gunu ignene basla dediler zaten verdikleri listedede nezamman baslayacagim falan yaziyor canim onlarin hesaplamasina gore araligin 30 son igne gunu eger hersey yolunda giderse tabi ondan sonrada catlatma ignesi yani anlayacagin benimki tam yil basina geliyor hayirlisi allah yardimcimiz olsun canim tabiki tlfonlada konusuruz canim istedigin zaman numaralarimizi alalim birbirimizin canim.

toanacigim sana hangi arastirmalari yaptilar canim bana hic bisey yapmadilar sadece kan tahlili bede echoyla yumurtaliklarima bakti iyi gorunuyor dedi okadar acikcasi biraz endiseliyim ben daha ayrintili arastirirlar diye dusunuyordum

kizlar yaaaa bu 90veya 45 derece aci ile igne yapmak cok onemlimi yani yanlislila damara falan geliyomu bu igenelr illaki aciya dikkatmi etmem lazim ayyyyyyyyyyyyyyyyy cok korkuyorum yaaaaa ALLAHIM BUYUK RABBIM NE OLUR HAKKIMIZDA HAYIRLIYSA EMEKLERIMIZI BOSA CIKARMA AMINNNN.

kızlarrr ayy keşkeee iğne olsak sadece yaaa ben çok kolay iğne olurum:))menagonlar kalçada ödem yapmıştı baya ama hiççç umursadığım bişi olmadı:)))beni yımırtaa toplama bitirdiydive sonraki 3 gün ki ağrılariğne işi basit iş:)hiç kimseler korkmasınn:)baby tatlım geçecek.inan bana hiç aklına gelmeyecek:)ben o kadar rahatsızlandım ki yumurta toplama sonrası transfer günü masaya çıkacak durumda diildim.düşün.ama Allah yardımcı oluyor.sonra ateşim çıktı 38 e transferin 1. günüo an şunu bile dedim Allahım o kadar sancım ağrım var ki ben bunu deneyemem bi daha.oysa negatif duydğum an ee ne zaman yapıcaz yinee dedim:)

minaaaacan sakın belirti arama her türlü acı ağrı bulantı iştah vs.ilaçlardaaaannn))belirtinin bu işlerde hiç biii faktörü olmadıını bizzaatt deneyimledim

ayyy derincigim dogru yaaa bide yumaslarin toplanmasi var ustelik burda bize anestezide uygulamiyorlar.:18:

inşallahh canımm biran önce iğnelerden kurtulmak istiyorum saat 9 da koldan orgalutran vuruldum ve kolum ağrımaya başladı şuan sinir küpüyümm iğnelerden nefret ederdim allah başıma verdi napalım katlanmaktan başka çare yok beni asıl sinir eden saat 4 de gidip vurulacağım menogon düşündürüyo göbeğim şiş ve morardı dokunamıyorum çok acıyoo iğneyi nasıl vurdurcam onu düşünüyorum yarım saat sonrada kendim puregon yapıcam ama nasıl yapcam göbeğimi elleyemiyorumm offf allahım yardımm et bana eşofmanla zor duruyorum evde kızlarr göbeğimi nasıl acıtıyor anlatamam bu yüzden altıma hiç bişey giymek istemiyorumm... ilk kez benim başıma geldi anlaşılan başka kimseden benim gibi şikayeti olan yok zaten binde bir olur oda gelir beni bulur

saol canımm ama bana verilen menegon kas içi yapılandan ama tedavi olduğum merkezdeki hemşirem bana sen onu göbekten yaptır göbekten iğnelere devam edelim dedi ben acıtıyormu diye de sordum ewet yakıyo ama vurulmaktan başka çaren yok dedi yani mecburumm kızlarr iyiki kalçadan vurulmuyorumm yoksa hayatta sağlık ocağına gidemezdimm hergün çekilir dert değil ya birde benim hangi iğne olursa olsun kalçadan vurulayımm bacağım hemen kasıyo ve yürüyemiyorum öyle bi sorunum varr eee kasan bacakla sağlık ocağına nasıl gidip geleyimm ki görenler noldu demez mi hiç kimse bilmiyoo tüp bebek yaptırdığımızı herkesten saklıyoruzz o yüzden çok dikkatli olup ilgi çekmemem lazımm komşulara millet zaten dedikodu yapmak için bahane arıyoo elin ağzına sakız olmayalımm allah korusun yaaa güzel allahım inşallah ilk denememde yardım eder de hamile kalırım hayırlısıyla çektiğim tüm acılarr boşa gitmesin ya:79:

Arkadaslar bırsey sorucam ya...bu ıgnelerın bır zararı varmı bızım vucutlarımıza yanı kılodan baska bılen varmı canlarım...

bildigim kadariyla yok, ama bu olay bünyeye de cok bagli. her bünye nin gösterdigi reaksiyon baska. ama tp bebkte klinikle cok iliskili oluyosun, ben 2 günde bir kontrollere gittim, olasi bir durumda hemen müdahale edilir, sürekli kan testi yapiliyor, ilaclarin tepkileri izleniyor. korkmana gerek yok, ama kolay bir sürecte degil. ama dedigim gibi herkeste farklilik gösteriyor... benim tek sorunum karinda siskinlik oldu, onun disinda hicbir sorun yasamadim cok sükür, yumurta toplama isleminde, yada transferde.

canim valla 9 gibi kalkiyorum, kahvalti ( süper protein depolu, süt yumurta ve bal seklinde) sonra uzaniyorum, öglen corba iciyorum, ignemi yapiyorum. ögleden sonra uyuyorum, aksam 17:00 gibi kalkip yemek hazirliyorum, yada markete gidiyorum ( ama tam evin karsinda ) aksam yemeklerini sebze ve et agirlikli yapiyorum.evde dolaniyorum, agir bir is yapmiyorum. yalniz biraz ayakta cok durunca belim agriyo. yemekten sonra bulasiklari yikayip gene uzaniyorum. tabii kahve cay sigara kullanmiyorum.yalniz bütün gün sürekli sivi tüketiyorum, süt su meyve suyu, yaklasik 3-4 litre. bazen aksamlari kasiklarimda sancim oluyo o kadar. eger uzak bir yere gidiceksem, araba ile gidiyorum. bakalim 10 gün sonra insallah güzel allahimin yardimlari ile sizlere güzel haberler vermek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…