Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

canim bu ilaclar bizim elimizde olmadan vucudumuzu sisiriyormu yoksa istah acip yemek yedirip oylemi kilo aliyoruz.

canim sagol insallah basaririm.tatlim bide senin yumurta toplama islemin nasil gecti almanyadad hollandadaki gibi anestezi vermiyorlarmi.

inanir misin en kolay gecen asamaydi benim icin yumurta toplama kismi, evet full anestesi ile yapiyorlar, sabah gittim, kisa kollu uzun gecelik giymemi istediler, zaten ben yanimda götürmüstüm.ayaklarima da kalin corap, anestesi uzmani geldi anlatti, beraber operasyon odasina gittik, uzandim yataga, koluma kan alir gibi bir igne taktilar, ayaklarimi catala yerlestirdim, hemsire benle sohbet ediyordu, ilk deneme mi falan diye, o ara bir sicaklik hissettim sac diplerimle kendimi 5 bardak tekila icmis gibi hissettim, sonra bayilmisim, uyandigimda islem coktan bitmis yatagima getirmislerdi, biraz uzandiktan sonra tuvalete kalktim, ilk etapta kanliydi, sonra düzeldi ama, bol bol su ictim yattigim yerden, ekmek arasi hazirlamistim kendime, onu atistirdim, meyva suyu ictim, bende asiri uyarilma olmus, vücudum ilaclara cok tepki vermis o nedenle 2 kez serum yedim, onun disinda eve geldim, o gün evde uyumusum, aksama baya rahattim, ama cok su tükettim, ertesi gün kontrole gittim, hersey süperdi, hic agrim sizim olmadi MASALLAH....

canim cok soru soruyorum yaaaaa kusura bakma ama bu siskinlikler acaba zamanla geciyomu kendilinden yoksa kilo olarak kaliyormuki acaba?

canim ne demek sor tabii ki, dr um zamanla gecicek dedi ama gecmesi 1-1,5 ayi buluyormus, vücud suyu zamanla atiyormus, tabii hamile kalirsan da kiiiiiii insallah kalirsin, sislik yerini bebege birakiyor gene karnin sis durumda kaliyor hatta daha da sisicek duruma gelicek ama allah göstermesin hamile kalmazsan, spor ve yürüyüs ile kisa zamanda toplarsin dedi dr.

canim masallah ne guzel rahat gecmis darisi bizim basimiza insallah

ayyy lrimiz olsunda varsin gobek olsun insalllah canim benim ilk senin bebis haberini alip :92:burdan gobek atcaz insallah.

bana yardımcı olmuolar sanırım
sordum dr önerin hastane önerin adımları anlatın die amaaa
yeniyim ya :) alışırlar

canim merhaba ben almanya da yasiyorum, sana türkiye den birini öneremem ama tüp bebek asamalarini anlatabilirim :

bende PCO sendorumu var, esimde de sperm azligi ; bize uygulanan tedavi (ki genelde hep ayni tedaviler, sadece ilaclar degisiyor)

ilk olarak randevu alip gidiyorsunuz esinle, bir sürü form dolduruyorsunuz saglik bilgileriniz hakkinda, sonra dr la görüsüyorsunuz ve dr seni ultrasonla muayene ediyor.
sizden kan örnegi aliyorlar, ve esinden sperm örnegi.

sonra sizi tekrar cagiriyorlar, test sonuclari üzerinde konusuyorsunuz ve senin adetin bekleniyor....

adetinin 3. günü senden tekrar kan aliniyor ve dr. seni ultrasonla kontrol ediyor.sonra sana 2 cesit igne veriyorlar, biri yumurtalari büyütmek ve cogaltmak icin, digeri onlarin catlamadan icinde kalmalarini saglamak icin kuvvetlendirici ! birini sabah birini aksam vuruyorsun, evde kendin göbeginden yapiyorsun, cok ince igneler, korkmana panik yapmana hic gerek yok, insülin igneleri gibi.

1 hafta sonra dr seni cagiriyor ve tekrar ultrasonla kontrol ediyor, ve igneleri daha ne kadar kullan gerektigini söylüyor, sonra tekrar kontrol ediyor ve sana catlatma ignesi denilen bir igne veriyorlar, bu igneyi olduktan 32 saat sonra, yaklasik 1,5 ün sonra sabah erken saatte yumurtalarini toplamak icin seni cagiriyorlar, catlatma ignesinin saati ve operasyon saatin cok önemli, tam yada yarim anestezi uygulaniyor, önemli olan ignelere basladigin anda yani tedaviye basladigin anda bol su ve yogurt tüketmen. bu ikisi cok önemli ! bana cok fayda etti. yumurtalarin toplandigi gün esinden sperm aliyorlar, ve o gün lab. ciftlestirip gözlüyorlar, 3. yada 5. gün sana transfer ediyorlar, transfer asamasi agrisiz ve acisiz, ultrasonla muayene ederken ince bir hortum la enjekte ediyor rahime, duymuyosun bile, sonra 11-13 gün bekleme süreci var ( su an ben o asamadayim) bu sürecte kendini yormaman, agir kaldirmaman, ani hareketler yapmaman ve üsütmemen lazim, evde yada disarda temiz havada hafif 30 dk yürüsler yapabilirsin, ve gene önemli olan, su ve protein (yumurta, yogurt, bal, peynir ) gaz yapicak meyve,sebze ve iceceklerden uzak durmaya calis. bu bekleyis sonunda sana bir kon testi yapiliyor, 4-5 saat sonra sana hamilesin yada degilsin deniyor

Canım ÇOK ÇOK saol ne kadar güzel ve detaylı yazmışsın
sana bol bol dua edeceğim ben hamileyim demen için

Günaydın kızlar... gerçekten ne güzel anlatmışsın minasofie :) aynen dediğin aşamalardan geçtim.. ve çok üzülerek size olumsuz sonucu verdim.. şimdi ne yapıcam bilmiyorum, bi kaç ay bekle dedi doktor.. crafty'cim anlatırken zor gibi gelsede inan bütün aşamalar su gibi geçiyor... umarım en yakın zamanda dileklerimiz gerçek olur. sen hangi şehirdesin?

istanbuldayım cnm
tüp bebek kararını haftaya son sperm testine göre verecek doktor.
Bakalım ne çıkacak
ama okuduğum kadarı ile zor zahmetli ve yorucu bi aşama
ben hemen diyete başladım
zaten 15 kg fazlam var
3-4 ayda verip başlamayı düşünüorum dr tüp bebek derse

Canım benim olur mu öyle şey.arada yazıp gidiorsun görmüorus bile.yazdığında öle gitmiştir araya.her gün uğruyor bak hemen hemen tüm arkadaşlar.bölece güncel kalıtyor konuşulanlar kopmuyoruz.seni de bekleriz aynı şekilde.

tüp bebek işlemi 3 aşamalı tatlım.
1. aşama karar verilmesi ve kiminde doğum kontrol hapı kulllanımı ile kimindeyse regli günü verilen hormon iğneleriyle başlıyor.buna da doğpum kontrol hapı ile başalayana uzun diğerine kısa protokol deniyor.burda ki arkadaşlar kadının sorunu yoksa uzun uygulanıyor diyorlar ama ben de hiç sorun yok bu halde kısa yapıldı bu konuyu doktoruna bırak üstünede düşünme tatlımİğneleri her gün aynı saatte vuruluyorsun ve gün aşırı kontrole gidiorsun.Doktorun alttan ultrason muayenesiyle yumurtaların durumunu kontrol ediyor.burda iğnelerin amacı çok sayıda yumurta elde edebilmek.

2.aşama yumurta toplama:bu işlem yumurtalar gelişimi nde istenilen noktaya gelindiğinde yumurta toplama işleminden 36 saat önce yumurta çatlatma iğnesi vurulur ve 36 saat snra anestezi altında 20 dk lık bi işlemle yumurtalar toplanır.rahimden uzun iğne gibi bişi ile toplanıyor.uyandığında bir acı yok ama kimisinde az kimisinde ki bende çoktu:)kasık ağrısı oluyor.

3. aşama transferbu aşama anlatılan aşamaların en basiti olarak lanse edilir.10 dklık bi işlem.ayık vaziyette (ki ben anestezil oldum aşırı heyecandan:)idrara sıkışık olarak yapılır.ince bir boru katater rahim ağzına yerleştirilir.ultrason cihazıyla karından bakılırken rahimde ki kataterden emriyo gönderilir.

4. aşama inşallah bu kadar emek veren herkesin hamilelik olur:)

gökkuşağım ttalım bu arada arkadaşımın ablası ayık olarak toplatmış yumurtalarınııonunla konuştum senin için hiçö acımadı dedi.sonrasında kasıklarımda ağrı oldu o kadar dedi.o an anlamamış yani tatlım

amin derin'cim...
inşallah... emeklerimizin karşılığını alırız.. inşallahh....
sen nasılsın senin aşılama ne zaman dı?

hastane önerisine gelice ben ümraniye erdemde yaptırdım ilk denememi.geçen aydı.bu ay bana ücretsiz aşılama teklif ettiler yarında aşılama olacağım.tamamı bayanlardan oluşan harika bir kadromuhakkak öneririm:)

amin derin'cim...
inşallah... emeklerimizin karşılığını alırız.. inşallahh....
sen nasılsın senin aşılama ne zaman dı?

canım benim bende tam istabbullll nasılsın yazıordum gördümcanım iyi nolsunnn:)yarın aşılama var:18:kızlar bu aşılama kaç dk sürüo bi de acıyo mu yaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…