bildigim kadariyla yok, ama bu olay bünyeye de cok bagli. her bünye nin gösterdigi reaksiyon baska. ama tp bebkte klinikle cok iliskili oluyosun, ben 2 günde bir kontrollere gittim, olasi bir durumda hemen müdahale edilir, sürekli kan testi yapiliyor, ilaclarin tepkileri izleniyor. korkmana gerek yok, ama kolay bir sürecte degil. ama dedigim gibi herkeste farklilik gösteriyor... benim tek sorunum karinda siskinlik oldu, onun disinda hicbir sorun yasamadim cok sükür, yumurta toplama isleminde, yada transferde.
canim bu ilaclar bizim elimizde olmadan vucudumuzu sisiriyormu yoksa istah acip yemek yedirip oylemi kilo aliyoruz.
ilaclar vucüdta su toplamasina neden oluyor, o nedenle siskinlik yapiyor, karnin cok acikmiyor ki, yani istah acmiyor...
canim sagol insallah basaririm.tatlim bide senin yumurta toplama islemin nasil gecti almanyadad hollandadaki gibi anestezi vermiyorlarmi.
canim cok soru soruyorum yaaaaa kusura bakma ama bu siskinlikler acaba zamanla geciyomu kendilinden yoksa kilo olarak kaliyormuki acaba?
inanir misin en kolay gecen asamaydi benim icin yumurta toplama kismi, evet full anestesi ile yapiyorlar, sabah gittim, kisa kollu uzun gecelik giymemi istediler, zaten ben yanimda götürmüstüm.ayaklarima da kalin corap, anestesi uzmani geldi anlatti, beraber operasyon odasina gittik, uzandim yataga, koluma kan alir gibi bir igne taktilar, ayaklarimi catala yerlestirdim, hemsire benle sohbet ediyordu, ilk deneme mi falan diye, o ara bir sicaklik hissettim sac diplerimle kendimi 5 bardak tekila icmis gibi hissettim, sonra bayilmisim, uyandigimda islem coktan bitmis yatagima getirmislerdi, biraz uzandiktan sonra tuvalete kalktim, ilk etapta kanliydi, sonra düzeldi ama, bol bol su ictim yattigim yerden, ekmek arasi hazirlamistim kendime, onu atistirdim, meyva suyu ictim, bende asiri uyarilma olmus, vücudum ilaclara cok tepki vermis o nedenle 2 kez serum yedim, onun disinda eve geldim, o gün evde uyumusum, aksama baya rahattim, ama cok su tükettim, ertesi gün kontrole gittim, hersey süperdi, hic agrim sizim olmadiMASALLAH....
canim ne demek sor tabii ki, dr um zamanla gecicek dedi ama gecmesi 1-1,5 ayi buluyormus, vücud suyu zamanla atiyormus, tabii hamile kalirsan da kiiiiiii insallah kalirsin, sislik yerini bebege birakiyorgene karnin sis durumda kaliyor hatta daha da sisicek duruma gelicek ama allah göstermesin hamile kalmazsan, spor ve yürüyüs ile kisa zamanda toplarsin dedi dr.
çok mu zor tüp bebek
çok mu yol katedmek gerek
tüp bebek kararı verilecek sanırım bize de
korkuyorum[/QUOTE
canim korkma diycem ama bende korkuyorum benimde ilk denemem olcak.sagolsun burdaki arkadaslarim cok yardimci oluyor.korkularim azaliyor.allah kolaylik versin tatlim rabbim hayirlisini versin.
bana yardımcı olmuolar sanırım
sordum dr önerin hastane önerin adımları anlatın die amaaa
yeniyim ya :) alışırlar
canim merhaba ben almanya da yasiyorum, sana türkiye den birini öneremem ama tüp bebek asamalarini anlatabilirim :
bende PCO sendorumu var, esimde de sperm azligi ; bize uygulanan tedavi (ki genelde hep ayni tedaviler, sadece ilaclar degisiyor)
ilk olarak randevu alip gidiyorsunuz esinle, bir sürü form dolduruyorsunuz saglik bilgileriniz hakkinda, sonra dr la görüsüyorsunuz ve dr seni ultrasonla muayene ediyor.
sizden kan örnegi aliyorlar, ve esinden sperm örnegi.
sonra sizi tekrar cagiriyorlar, test sonuclari üzerinde konusuyorsunuz ve senin adetin bekleniyor....
adetinin 3. günü senden tekrar kan aliniyor ve dr. seni ultrasonla kontrol ediyor.sonra sana 2 cesit igne veriyorlar, biri yumurtalari büyütmek ve cogaltmak icin, digeri onlarin catlamadan icinde kalmalarini saglamak icin kuvvetlendirici ! birini sabah birini aksam vuruyorsun, evde kendin göbeginden yapiyorsun, cok ince igneler, korkmana panik yapmana hic gerek yok, insülin igneleri gibi.
1 hafta sonra dr seni cagiriyor ve tekrar ultrasonla kontrol ediyor, ve igneleri daha ne kadar kullan gerektigini söylüyor, sonra tekrar kontrol ediyor ve sana catlatma ignesi denilen bir igne veriyorlar, bu igneyi olduktan 32 saat sonra, yaklasik 1,5 ün sonra sabah erken saatte yumurtalarini toplamak icin seni cagiriyorlar, catlatma ignesinin saati ve operasyon saatin cok önemli, tam yada yarim anestezi uygulaniyor, önemli olan ignelere basladigin anda yani tedaviye basladigin anda bol su ve yogurt tüketmen. bu ikisi cok önemli ! bana cok fayda etti. yumurtalarin toplandigi gün esinden sperm aliyorlar, ve o gün lab. ciftlestirip gözlüyorlar, 3. yada 5. gün sana transfer ediyorlar, transfer asamasi agrisiz ve acisiz, ultrasonla muayene ederken ince bir hortum la enjekte ediyor rahime, duymuyosun bile, sonra 11-13 gün bekleme süreci var ( su an ben o asamadayim) bu sürecte kendini yormaman, agir kaldirmaman, ani hareketler yapmaman ve üsütmemen lazim, evde yada disarda temiz havada hafif 30 dk yürüsler yapabilirsin, ve gene önemli olan, su ve protein (yumurta, yogurt, bal, peynir ) gaz yapicak meyve,sebze ve iceceklerden uzak durmaya calis. bu bekleyis sonunda sana bir kon testi yapiliyor, 4-5 saat sonra sana hamilesin yada degilsin deniyor
Günaydın kızlar... gerçekten ne güzel anlatmışsın minasofie :) aynen dediğin aşamalardan geçtim.. ve çok üzülerek size olumsuz sonucu verdim.. şimdi ne yapıcam bilmiyorum, bi kaç ay bekle dedi doktor.. crafty'cim anlatırken zor gibi gelsede inan bütün aşamalar su gibi geçiyor... umarım en yakın zamanda dileklerimiz gerçek olur. sen hangi şehirdesin?
amin derin'cim...
inşallah... emeklerimizin karşılığını alırız.. inşallahh....
sen nasılsın senin aşılama ne zaman dı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?