Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

Yabancılar, tüp bebek için Türkiye'ye geliyor

24 Mart 2011 Perşembe 22:55

KAHRAMANMARAŞ -AA- İstanbul Özel Memorial Ataşehir Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Direktörü Doç. Dr. Cem Demirel, Türk hekimlerinin tüp bebek konusunda çok iyi yerde olduğunu belirterek, dünyanın farklı ülkelerinden ailelerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.
Kahramanmaraş Özel Devakent Hastanesi ve Maremar Umut Tıp Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen "Gebelikte hasta takibi, ilaç kullanımı, riskli ve çoğul gebeliklerde tüp bebek" konulu seminerde konuşan Demirel, tüp bebekte 'garanti' sözcüğünü kullanmaya hiçbir hekimin hakkının bulunmadığını bildirdi.
Türk hekimlerinin tüp bebek konusunda rüşdünü ispatladığını ve dünyanın farklı ülkelerinden tüp bebek için hastaların Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Demirel, "Hollanda, ABD, İngiltere, Romanya gibi bir çok ülkeden çocuk sahibi olmak isteyen hastalarım var. Bulundukları ülkede derman bulamadıkları için Türk hekimlerine geliyorlar. Tüp bebek hizmeti Türkiye'de çok iyi veriliyor. Ayrıca tüp bebek konusunda ekiplerin çok donanımlı ve yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Çocuk sahibi olamanın uzun bir süreçten geçtiğini ifade eden Demirel, Türkiye'de gebe kalmama durumunun aslında bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini ve problemin haliyle tüm ailenin yaşamını etkilediğini kaydetti.
İnsanların tüp bebeğe ömürlerini verdiğine değinen Demirel şöyle konuştu:
"Aileler çocuk sahibi olmak için paralarını döküyor, hayatları nı veriyorlar. Buna rağmen bazen gebelikte oluşmayabiliyor. İşte biz burada birçok insanın gebe olmasını sağlarken, bu durumda sonuç alamayan insanları da psikolojik açıdan destek vermeye çalışıyoruz. Kimi zaman hastaların psikologu oluyoruz. Aslında tüp bebek meselesi tıbbın zor bir branşıdır. Nasıl ki bir kanser insanı bitirip tüketiyor. Bu da yıllardır süren bir kanser gibi insanı tüketiyor."
Halk arasında bazı hekimlerin "yüzde 100 çocuk sahibi yapıyoruz" gibi söylemlerinin dolaştığına işaret eden Demirel, bu yaklaşımı çok sakıncalı bulduklarını belirterek, herkes "yüzde 100 gebe kalacak" diye bir kuralın olmadığını savundu.
Hiçbir doktorun çocuk doğmadan kimseye garanti verme hakkına sahip olmadığını vurgulayan Demirel, "Ne olursa olsun insanlara gerçek beklenti bildirilmelidir" dedi.
Hekimlere yönelik düzenlenen seminerde Prof. Dr. Mehmet Ali Ceylan Erden ve Doç. Dr. Arda Lembet de birer sunun yaptı.

Arkadaslar bende hollandada 3 deneme yaptırdım ama malesef olmadı Cunkı burda pek arastırılmamıstım yanı bır kan tahlılı dısında,sımdı almanyaya turk doktoruna gıdıyorum orda kan tahlılı oldum ve gutır ıcın hap verdı bana gercı bende yıllardır var guatır ama burası demedı yanı ılac felan onermedı sızınde dedıyınız gıbı yabancılar trkıyeye gıdıyodur cunkı yanı bu ulkede hıc arastırma yok ,benım sımdı gıttıyım doktor cok arastırıcak ayın 30 da start verıcez rabbım bu defa rast getırır ınsallah su cuma gunler yuzu suyu hurmetıne cumle ısteyenın kucagını doldursun rabbım bızlerı yormasın hayırlı bırer evlat versın analı babalı ınsallahhhhhh

kızlarrrr nasılsınız ben bu gün eşimle has o yüzden gelemedim kızlar şimdide sze slm verip çıkacağımm eşim yemek istedi

sen bilisn cnmm nptın peki yapttrırdnmı abırsz arkadşm bnmm bak sonuç ne olursa olzn üzülme ve bzleri haberdr ett

lütfen biri yardım etsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn 9.günüm ve az önce kahve leke geldi.içindi kırmızı kırmızı ipler var sanki.ne yani adet mi oluyorumm

lütfen biri yardım etsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn 9.günüm ve az önce kahve leke geldi.içindi kırmızı kırmızı ipler var sanki.ne yani adet mi oluyorumm

canım kahve lekelnmeler korkulacak şeyler değildir amaeğer imkanın varsa hemen kan ver ve baktır gebelik varmı diyeeeee ona göretedbir alırsın
eğer gideceğin bir has yoksada ayakarını yüksege kaldır ve yat bol sıvı al

tam merkezde değiliz ve arabamız yok inşallah adt değildir

inşşşşşşşşşşş değildir
ama stres yapma canım sakın dinlen tekrar söylüyorummm ayaklarını yükseğe kadır vc haricinde başka hiç bir şey için kalkma adetse tamadır ama değlse çok dikkatli olmalısın

selamunaleyküm tüpçü kıslarrrr:86:

benim bebeklerim iyiymiş bugun babası aradı sordu nasıllar diye 9 tanenin 9 uda iyiymiş 5. gün yani pazar günü transferim olacak:94:

benim için dua edin ne olur çok ihtiyacım var

embriyolog umut verici konusmuş hepsi çok kaliteli diye inş. böle güzel gider ve tutunur bebeğim

hepinizi çok öpüyorum güzel anne adayları

gözün aydın canımmmmmmmmm inşşşş sana sımsıkı tutunsunlar ve 9 ay bırakmasınlarrrrrrrrrrrrrrr

günaydın kızlar.benim dün akşamdan beri leke gelmedi ama jelin kalıntıları açık kahve geliyor.bi fikri olan varmı?

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn

bugun hastaneden arayıp yarın kaçta gelmem gerektiğini söyleyecekler
inş. yarın kavuşuyorum bebeğime

bu arada bişey sorayım kızlar
transferden sonra 10 gün hep yattınızmı?
normal hayatınıza mı baktınız?
ben napcam bilmiyorm:26:

günaydın kızlar.benim dün akşamdan beri leke gelmedi ama jelin kalıntıları açık kahve geliyor.bi fikri olan varmı?

günaydınnnnn herkese iyi hafta sonlarııı

bıumut canımmmmm jelden kalıntılar geri gelir sakın endişelenme normaldir
ama test yaptırsan iyi olur dnde söyledim eğer gebelik varsa ne yapman gerektiğini dr söyler belki başka ilaçlar önerir

canım hadi bakalım yarın büyük günnnnnnnn
bebişle buluşma günüüüüüüüüüüüüüü
tatlım ilk 3 gün dinlen bol bol yat vc dışında çok kalkma ama sonrasında kendini yormadan yıpratmadan evinde devam et hayatına merdiven çıkma çamaşır asma gibi işleden uzak dur
birde gabız olma sıvı tüket bol bol
inşşşşşşş bebişin sımsıkı tutunsun sana

hayatım.Kahve leke yerleşme kanamasıda olabilir.hiç kötüye yorma.ki sana kendimden yaşadığım bir örneği vereyim.benim 2. denememde 6. gün lekelenmem olu ve ardından hafif pembe akıntı.drum ertesi gün teste çağırdı değerim 2.5 çıktı.sonra 4 gün sonra test tekrarlayacağız dedi.benim tam test vereceğim günn şakır şakır kanamam vardı.kanı verdim zaten negatif mod ile gittim markete azda olsa alış veriş yaptım eve geldim ayaklarımı çektim karnıma ki resmen regli ağrısı vs. herşey aynıydı.dr'um aradı değerin 7.8 pozitif düşük bir değer kanamanda var hemen uzan kalkma yat dedi.ve benim kanamam devam ederken değerlerimde yükselmeye devam eti.benimkisi neticede düşükle sonuçlandı ama bunun ilk kanamayla ilgisi yoktu.yani kanama varkedn gayettee hamile olunabiliyormuşşşşo yüzden ön yargı yapmyın bu konuyu kızlar.hatta bi şey daha anlatayım.benim değerler sağlıklı yükselmeyince gebeliği biz durdurmak zorunda kaldık.kanamalı riskli diye başlayan gebelik küçük değerler olmasına rağmen bir ayda sonlanamadı.düşüremedim bile yaniiio yüzden hiç hiiçç hiççç takılmayın bu konulara ama kanama akıntı varsa uzanın yeter.kasmayın kendiniizzz

merhaba kızlar tedavide olan arkadaşlarım umarım hepiniz pozitif sonuç alırsınız ve rabbim hepimize kucaklarımıza almayı nasip eder. derin canım sen nasılsın tekrar ne zaman deneyeceksin. yetercim umarım en kısa zamanda eşin sağlığına kavuşur ve tekrar tedavi denersiniz.ve bebekler gelir :)
duygunun sonucu ne oldu acaba?

tmm canım kendimi pek yormamaya çalışırım hem annemde gelecek benimle
bugun yine aradılar yarın sabah 10:30 da transferim gerçekleşecek inşallahhh hayırlısıyla.
9 tane bebeğim iyiymiş inş. yarında iyi olurlar :emir_bebek
:

hadi gözün aydın canım yarın bebişin al ve gel inşşşşş
sonrada inşşşşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…