Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

Bende varım yeni üye oldum yumurtalarım toplanicak iki uç güne dualarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

hoş geldin aramıza umarım her şey yolunda gider ve anne olursun aklına takıla her şeyi sorabilirsin bildiğimiz bir şey olursa cevap veririz

Umudun Bittiği Yerde Sabır Başlar
Bir yaklaşıma göre sabretmek, teslim olmak değil, mücadeledir.

Bu aç karnına tok tesellisi gibi bence.

Aslında umudun bittiği yerde sabır başlıyor.

Sabır, normal şartlar, ahlaki değerler ve kanunlar noktasına gelip dayanmanın adı.

Yoksa, sabretmesek, bizi yoldan çıkartacak, haklıyken haksız duruma düşürecek, neticede varmak istediğimiz yere denk düşürmeyecek neticeler alıyoruz. Onun için ahlakın ve kanunun ’dur’ dediği yere sabır diyoruz.

Burada durmak, meşru zeminlerde yapacak bir şeyin kalmaması anlamına geliyor.

Burada umut da bitiyor.

Tek tesellimiz olan sabır, ömür çarkında bir sürü dişlinin kırılması karşısında suskunluk

bir nevi

******.

Sabredelim.

Ama ne için?

Sabredelim...

Ama niye?

Gelecek güzel günler için mi?

Muhatabımız olanın veya olmayanın hatasını anlaması için mi?

Bir gün ‘sıranın bize de gelmesi’ için mi?

Niye sabrediyoruz?

Güçsüz olduğumuz için mi?

Haksız olduğumuz için mi?

Yetersiz olduğumuz için mi?

Yoksa yenildiğimiz için mi?

Güçsüzlüğümüzden sabrediyorsak, bunun adı sabır değil zafiyettir.

Haksız olduğumuz için sabrediyorsak, bunun adı kabullenmedir.

Yetersiz olduğumuz için sabrediyorsak bunun adı çaresizliktir.

Yenildiğimiz için sabrediyorsak, bunun adı sabır değil bahanedir.

İşte bunun için umudun bittiği yerde sabır başlıyor. Sabır, çoğunlukla olgunluğun bir göstergesi olarak algılanır.

Çocuklarımıza gösterdiğimiz, sabır değil sevgidir. Eşimizde gösterdiğimiz sabır değil sadakattir.

İşimize gösterdiğimiz sabır değil metanettir.

Sabır ne zaman sabırdır?

Bilmiyorum.

Ben de umudumun tükendiği yerde kendime bahane arıyorum...

Sabrediyorum...

Sabrediyorsun...

Sabrediyoruz...

Alıntı

Bende varım yeni üye oldum yumurtalarım toplanicak iki uç güne dualarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

öncelikle hayırlı olsun inşallah, inşallah sağlıklı bebekler olarak dönsün, tek seferde. benim için kritik olan ve benimde o zaman merak ettiğim şeylerden kısaca bhsedersem şöyle;
- yumurta toplama, genel anestezi ile olacak. benim ağrım oldu, ama bir arkadaşımın hiç birşeyi olmadı. kanaman olacaktır, toplama sonrası. bu nedenle toplamaya giderken yanında ped götürmende fayda var.
- yerleştirme günü idrara sıkışık gelmeni söylüyorlar. ben iki büklümdüm. sakın öyle yapma, makul bir sıkışık hali kendin ayarla. yerleştirmem çok sancılık oldu bu nedenle.
- sakın kabız olma. ben kayısı suyu içtim. evde kendimiz hazırladık. hergün 1 bardakiçtim.
- bana hastanem (anatolia) 3-4 gün boyunca yatmamı söylediği için sürekli yattım. ama şimdi okuduğum yorumlar; rahme kan gitmemesi meselesi bence de mantıklı.
- bol su içtim; ananas, kabak çekirdeği, incir, badem yedim (tutunmayı artırdığını duymuştum)

gerçi tüm bunlara rağmen, 10 gün sonra kanamam başladı, bugün 2 de kan sonucunu alıcaz. ama olmadığına neredeyse çok eminimç belki bir mcize olur sadece. hayırlısı hepimiz için.

Bir saat önce doktordaydim 10tane yumurtam olmuş Pazartesi tekrar ultrason çarşamba yumoslarim toplancak Cumartesi nasipse transfer olucak korkuyorumama hersey Allahtan allahım gonullerimizdeki bebekleri hakkımızda hayırlı eyleeeeeee

Arkadaşım öncelikle senin için hayırlı olur İNŞALLAH yumurta toplamaya gelince herkezin bünyesi farklı oluyo kimileri ağrılı geçiyo kimileri ağrısız mesela ben anestesiyle oluyo zaten hiç anlamıyorsun iş bittikten sonra 5 veya 10 dakika içinde çok güzel bir şekilde uyanıyosun benim hiç mi hiç ağrım olmadı çok hafif bir ağrı yok denecek kadar hemen çıkıyosun zaten hastaneden hatta ben eve geldim hemen ev temizliğimi bütün işlerimi yaptım ALLAH yardımcın olsun İNŞALLAH sakın korkma hiç korkulacak bişey değil tabi bende çok korkmuştum ama insanın elinde değil çok basit bir işlem..

Son düzenleme:
bende varım:) adetimin 2.gününü bekliyoruz. 2 haftaya kadar olucam. eşimin micro tese ameliyatına bağlı devam edip etmiyeegimiz. allah hepimize yardımcı olsun.

bende geldim aranıza bende lucrin iğnenenin 6. günündeyim siz benden önde gidiyormuşsunuz.Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar.

Hayırlı günler bende varım.
Bebiş için çabalayan tedavi ile uğraşan arkadaşlarıma muvafakiyet dilerim.
3 yıllık evliyiz.
Bizde problem erkek infertilitesi.
Sayı ve hareket çok çok az
Baştan beri dr lar hep tüp bebek başka alternatif yok dedi.
Ama inatla tedavi olmaya karar verip başladık.
8 aydır eşimin kullanmadığı ilaç vitamin kür kalmadı.
Sonuç sayıyı yükseltemedik....
Artık kabullenip tüp bebek denemeye karar verdik.
Aralık ayı gibi başlamayı düşünüyoruz
Maddi manevi bir aksilik çıkmazsa eğer...
Sizlerden deneyimlerinizde bilgilerinizden yararlanmak isterim........

acayi bende 10 sene önce iki kere tedavi olmuştum hatırladığım kadar benimde pek ağrım filan olmamıştı ,şimdi yine yeniden başladım tedaviye aynı şeyleri yaşamakkkk korkuyorum biraz

hayırlı uğurlu olsun inşşş

mues hoş geldin aramıza inşş rabbim daha fazla bekletmesin bir an önce bebişile buluşturusn seni

ben 15 yıllık evliyim 10 yıl önce 2 sefer tedavi gördüm ama olmadı bizdede sorun sperm hareketsizliği şimdi yeniden başladık tedaviye allah hepimizin yardımcısı olsun ama üzülme drlar 1 sperm bile yeter diyolar hiç olmazsa eşine tese denilen işlemi filan uygularlar.

Amin hepimizin inşallahh...
Bizde sayı 300 %5 hareketli ve canlı
Hangi hastane bu aralar araştırıyorum
Memorial iyi diye bir yanım orayı istiyor ama fiyatlar çok uçuk tahliller tüp bebek ilaçlar 12 lirayı buluyormuş

Teşekkür ederim yeter seni burada görünce hem şaşırdım hem sevindim aşina bir isim gördüm diye

beni gördüğüne hiç şaşrıma ben günlük abonesi olduğum düzenli ğirdiğim 30 topik var tabi yazıp çıktığım topiklerde var
bende seni burada görmekten mutlu oldum inşşşşş en kısa zaanda olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…