Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

tam 45 ay...evet 45 aydır seni bekliyorum bebeğim.umutlar hep bi daha ki aya kalıyor.
45,46,47...57....67. Aya belkide.Ya Nasip.
Rabbim sen gör halimi sen acı,kimseden değil senden medet umuyorum.duy sesimi gör gözyaşlarımı.
Sen biliyosun rabbim içimi.kıskanmıyorum kimsenin mutluluğunu,ama ateş düştüğü yeri yakıyor.bugün dostlarımın doğum sevincini içimin yangınını belli etmemeye çalışarak,yarında benim yüzümü güldür.
Bende dağlara,taşlara,dostlara hamileyim diyebileyim.bende bebeğimin o minik elini ayağını.melek yüzünü görebileyim.bende onu içimde hissedebileyim.

Eğer çok şey istiyorsam,lmayacaksa bu duam dayanma gücü ver rabbim.
Özendirme beni kimseye,bükülmesin boynum dostların yanında,dolmasın gözlerim hamile,doğum haberi alınca,acımasın yüreğim.SEN DOğRU OLANI HAYIRLI OLANI VER RABBiM.

Bana göndermeyeceksen cennetinden bir melek,buna dayanacak sabrı iradeyi ver RABBiM...larımın doğum sevincini içimin yangınını belli etmemeye çalışarak,yarında benim yüzümü güldür.
Bende dağlara,taşlara,dostlara hamileyim diyebileyim.bende bebeğimin o minik elini ayağını.melek yüzünü görebileyim.bende onu içimde hissedebileyim.

Eğer çok şey istiyorsam,lmayacaksa bu duam dayanma gücü ver rabbim.
Özendirme beni kimseye,bükülmesin boynum dostların yanında,dolmasın gözlerim hamile,doğum haberi alınca,acımasın yüreğim.SEN DOğRU OLANI HAYIRLI OLANI VER RABBiM.

Bana göndermeyeceksen cennetinden bir melek,buna dayanacak sabrı iradeyi ver RABBiM...

amiinnn Allahım dualarını kabul etsin bir an önce güzünü güldürür bizlerde sevinçine ortak oluruz .

Karanlıktaymışlar.

İki embriyo, bir ana rahminde...

Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...

Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...

Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.

Elleri, ayakları belirginleşmiş.

Gözleri çıktıkça meydana, İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...

Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...

Sıcak, ıslak, sevgi dolu...

'Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki' demişler, '...bize ne mutlu...' Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.

Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.

Onları besleyip büyüten kordonu fark edince O kordonla kendilerini var eden anne'lerine şükretmişler.

Sonra başlamış bir varoluş tartışması:

'Bu raya nereden geldik, biz nasıl olduk' diye sormuş ikizler...

'Annemiz' demiş biri, 'O bizi var etti, bize can verdi.' 'Ne biliyorsun' diye itiraz etmiş öteki, 'Sen hiç Anneni görmedin ki...':

'Belki de o sadece zihnimizdedir. anne inancı bizi rahatlattığı için uydurduğumuz bir şeydir.' Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler büyüyüp gelişmişler.

Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.

Artık parmakları ve kulakları varmış kerataların...

Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...

Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek; Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.

'- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz' diye fısıldamış ikizlerden biri efkarla...

'- Ben gitmek istemiyorum' diye diretmiş öteki; 'doyamadım ki daha hayata...' '- Ama mukadderat alnına yazılandır; dua et, belki doğumdan sonra hayat vardır.' So rmuş karamsar olan:

'- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra başımıza neler gelecek?' Şiirle cevaplamış iyim ser olan:

'Birçok giden/ memnun ki yerinden/ çok seneler geçti/ dönen yok seferinden...'

Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.

Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.

Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.

Ve 'ömrümüz bitti' diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.

Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu, Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.

Bu bir CAN DUNDAR Yazısıdır, hayatı sadece dünyadan ibaret sananlar gibi, yaşamlarının sadece ana rahminde olduğunu ve doğunca öleceklerini sanıyorlar..

Ölünce ölmüş değil, belkide doğmuş olacaz..

Nerden bilebiliriz ki!

amiinnn Allahım dualarını kabul etsin bir an önce güzünü güldürür bizlerde sevinçine ortak oluruz .

inş canım hepimiz anne olmayı hakediyoruz.
Biz devamlı görüşen 6 arkadaşız bitanesinin kızı 1 yaşında,diğerinin oğlu 2 aylık ve bi diıerinin oğluda 1 haftalık...bitanemiz bugün dünyaya getirdi meleğini bitanemizde 3 aylık gebe.bi ben kaldım çok canım acıyo artık

Arkadaşım öncelikle şunu söyleyeyim bu yazdıklarını okuyunca göz yaşlarımı tutamadım çünkü onların hepsine ben ve bizler yaşadık hamile birini gördüğümde duyduğumda içim burkuluyodu kötü oluyodum kıskançlık değil tabi ama insan kendine engel olamıyo işte dostlarımın akrabalarmın yanında hep boynu bükük kalıyodum gizli gizli ağlamalar kendimi gördüm sende sanki hiç kendimi hamile olarak düşünemyodum bunca sene olmadı bundan sonrada olmaz artık diyodum ama ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜR şuan hamileyim canım hiç ümidini kesme ALLAHTAN o çook büyük sende birgün bu duyguları yaşıycaksın İNŞALLAH

Seni çok iyi anlıyorum.Bizler kıskanmıyoruz sadece kendimize üzülüyoruz bizler emekler vererek dualar ederek her yolu deneyerek arıyoruz ne güzel onlar bu süreçlerden geçmiyorlar ben istemezdim yakınlarımdan hiç kimsenin böyle benim gibi bu tedavilerden geçmesini ve allah hepsine versin bebek.
Ama işte ama bu hasret ne anne ne baba ne eş hasreti bambaşka bir şey ve bende senin gibi çok üzülüyorum hamile gördüğümde bazen eşimden saklı gizli ağlıyorum.
Görümcem hamile 2 hafta sonra gelecek ve o etrafımda oldukça gidene kadar ben benden gidiyorum eşim sen gelme diyor artık her gece ağlama krizi yaşayınca Allah çok büyük nasipde varsa evlat kokusunu içimize çekmek elbet verir ama yoksa Rabbimin bir bildiği vardı dicez.

bu duyguları ancakkkk yaşayan anlar arkadaşım allah hepimizin yardımcısı olsun....

sonucunuz ne oldu acaba merak ettim vallaaaaaa?

merhaba anca evime gelebildim 11.gün sonucum 53.46 çıktı gebelik var dedi pazartesi kan tahlili yine yaptırıcam tabi eger artış olursa ki inşş gebeliğim kesinleşir böle işte inşşş

merhaba anca evime gelebildim 11.gün sonucum 53.46 çıktı gebelik var dedi pazartesi kan tahlili yine yaptırıcam tabi eger artış olursa ki inşş gebeliğim kesinleşir böle işte inşşş

çokkkkkkkkk sevindim gözünüzaydınnnnnn darısı bizlere inşallah kesinleşirrr

çokkkkkkkkk sevindim gözünüzaydınnnnnn darısı bizlere inşallah kesinleşirrr

aminnnnn aminnn inşallah allah hepimizin kucaklarını doldursun inşşş. işte bakıyorum değer normal gibi gözüküyor ama artması gerekiyormuş şimdide onu beklicem iyimi üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim

aminnnnn aminnn inşallah allah hepimizin kucaklarını doldursun inşşş. işte bakıyorum değer normal gibi gözüküyor ama artması gerekiyormuş şimdide onu beklicem iyimi üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim

hayır pozitif düşünün inş pzt de kesinleşir

destek olan bütün kader arkadaşlarım sizlere teşekkür ederim.dönem dönem böyle umutsuzluklar yaşıyorum.umarım bu seferkini kısa zamanda atlatırım

allah tamamına erdirsin inş. herşey nomal gider bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

yasmin senin bu şiir kopardı bugün beni uzun süredir ağlayamıyordum bugün şiir sayesinde birkaç kez ağladım teşekkürlerrrrrr

yasmin senin bu şiir kopardı bugün beni uzun süredir ağlayamıyordum bugün şiir sayesinde birkaç kez ağladım teşekkürlerrrrrr

özüdr dilerim ağlattığım için
Dün akşam çok kötüydüm aranırken netten buldum benimde gözlerim doldu sıcaklar ve bu özlem baya zorluyor beni bide tedaviye karar verdik bide bunun stresi duygusallık zirvede...

Yeteeeer de beni bitirdi annemler vardı kendimi ağlamamk için sıkmaktan boğazlarım acıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…