• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte test günü bekleyenler birlikte bekleyelim 🌼

Bende bağışıklık baskılayıcı kortizon içeren ilaç kullanıyorum transferin ilk günü geceleri başladım içmeye prednol kullanıyorum bende başka hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Ben de Prednol kullanıyorum sizde yan etkisi oldu mu , tadı berbat bir hap 🥹

Ben de Prednol kullanıyorum sizde yan etkisi oldu mu , tadı berbat bir hap 🥹
Ben 4 mg kullanıyorum siz kaç mg kullanıyorsunuz.yan etkisi oldumu bilmiyorum ki okadar cok ilaç kullanıyoruz ki bu süreçte 🥹🙏farkedemiyor insan hangisinin etkisi olduğunu ama şuan çok su icmeme rağmen idrar rengim koyu baş ağrısı oluyor ara ara doktor gece iç hemen uyu baş donmeei yapabilir dediği için ben geceleri içiyorum uyumadan önce. Sizde ne gibi belirtiler var

Kızlar merhaba tekrar benim bugün test günümdü yaptım. Dördümcü Testimdi 7. Günden beri yapıyorum maalesef biraz erken başlamıştım tahlil yaptırmaya.Beta hcg i 13-16-15-10 gördüm . Bugün ilettim hastahaneme. Kimyasal olduğunu söylediler. Günlerce ağlıyordum zaten bugün kabullendim toparlanmaya çalışıyorum. Pazartesi doktor ile görüşecekmişim sanırım bir sonraki transferim planlanacak. Gücüm psikolojim yetmez sanıyodum tekrar yapmaya . Ama zaman kaybetmek istemiyorum sanırım,tekrar en erken tarihte yapacağım.
Velhasıll…..
Kızlar benim 5. Gün 4 embriyom vardı. Hastahanem bunları bana danışmadan 2-2 dondurmuş. Ben bunu transferden önceki muayenede öğrendim. Ben 2 tane transfer olarak hiç hayal etmemiştim. Tüp bebek yolundaki kadınların böyle bir tercih lüksü yokmuş gibi gelebilir ama ben yalnızım eşim iş seyahatlerine gidiyor. Tek başıma yapamayacağım için hep tek embriyo hayal ettik. İlk transferimde 2 embriyoyı çözdüler beraber mecbur. Birini transfer ettirmek istiyorum diye kararlı durdum.Yoğun çift ısrarlarına rağmen. Neyse. Diğer embriyon eğer açılınca sağlıklı olursa dondururuz ama zor dediler. Sonra sağlıklı olmaz dediler imha ettiler. Ziyan oldu gitti. Şimdi yeni transferimde ben yine tek istiyorum cesaretim gerçekten yok yaşım küçük 26. Tek kalıyorum. Her neyse… şimdi yeni transferimde geriye kalan 2 embriyomuz var ama ben yine tek diyorum eşim çift diyor. Yine ziyan olacak diğer embriyom. Hastane yüzünden resmen 2 tane embriyom ziyan oluyor çok kızgınımda üzgünümde.
Sizinle paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Benim 7-8 yumurtam vardı anatomik farklılıktan dolayı 3 yumurta zor toplandı 1 tanesi piezo ile embriyo oldu keşke 4 embriyo olsaydı da tek derdim çift transfer yapacakları olsaydı. Benimde eşim 6 yıllık evlilikte 2 yılı neredeyse tek geçirdim gibi sayalım. Biz ilk tedaviye başlarken tek seferde ikiz olsa bu işi atlatsak dedik. Yaş 26 gayet makul kaldırılabilir. Şunu da düşünmek lazım eşlerimiz ölümsüz değiller anne demek baba olmasa dahi çocuk/çocukları büyütmek demek yani düşünmeniz gereken o kadar çok şey varken embriyonuzu çöpe atmak biraz şımarıklık. Tedaviye baştan başlamak o kadar ilaca maruz kalmak ve sonucundan belki bu embriyolara bile ulaşamamak tamamen eve eli boş dönmekte var. İyi düşünün kendiliğinizden de ikiz gebelik olabilirdi geri mi iade edecektiniz birini evlat benim diyip kabul edecektiniz. Benimde çocuk büyütürken başka şehirde olduğum için kimsem olmayacak ama ben kendi kendime yeterim demek anneliktir. Zor olur ama sonu güzel olmalı. Bazı merkezler çift embriyoyu size siz isteseniz dahi yaşınızdan dolayı yapmazdı. Hemde işlerine gelir çözme ve transfer ücretini hepsine tek tek alırdı. İyi düşünün iyi karar alın belki çift transfere bile eliniz boş çıkacaksınız bırakın bazen olacak olan olsun.

Üzüldüm başınıza gelene saçmalık resmen neden sormuyorlar dünyanın parasını alıyorlar benim de 4 embriyom vardı birini koydurduk ve maalesef sonuç negatif olacak idrar testlerinde çıkan o bende hiç bilmiyorum diğer 3 ü nasıl dondu acaba doktor bu tutmazsa sonraki çift transfer olacak demişti biz ilkinde çift istedik koymadı bence sizde düşünün bir yazık onları oluşturmakta bizim için ne kadar zor zaten ikisi de tutmayabilir hakkımızda
Bence sizde danışın hastanenize inşallah gönlünüzdeki gibi dondurmuşlardır.Çok zor süreçti 3 aylık bir süreç sonunda emekle zorluklarla elde ettim ben onları. Çok zoruma gidiyor. Gönlüme Rabbim koymuyor iki tane fikrini. Böyle düşündüğüm içinde ayrı üzülüyorum. Zordayım gerçekten Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

Size fikir vermek için yazmıyorum siz mantıklı düşünüyorsunuz zaten. Mantıksız hareket eden klinikler.. benim de 3/3/2 domduracaklardı ikinci tedavimde. Duyduğum gibi carladım 2/2/2/2 şeklinde olsun dedim ısrarla. Neyse öyle yaptılar ama çözerken 4 tanesini çözmüşler. Embriyo kalitemde sorun nyok benim ikisini çözseler ikisi de yaşardı yaşamayan olsa olsa biri giderdi birini transfer ederlerdi. Tekrar da domduramayacaklarından 2 transfer ettiler ikisi uygun değil diyip imha ettiler. İnanın bu kaçıncı denemem dondurma çözdürmeye dayanıyor benim embriyolarım. Resmen çöpe gitti iki tane boşa.. nasip zaten kalanlar da tutmadı. Benim rahim tutucuğum yok sanırm
Ahh ah göz göre göre emeklerimiz onların elinin ucunda çöpe gidiyor. Bizim çektiğimiz tüm süreci bir tanesi için çeken var. Tekrar denemeyecek misiniz siz . Benimde kimyasal gebelik sonucu sevinmek istediğim tek şey demekki tutunuyormuş ama gelişmedi tabi.yada yapıştırdıkları için tuttu gelişmedi. Hala atlatamadım psikolojik olarak

Benim 7-8 yumurtam vardı anatomik farklılıktan dolayı 3 yumurta zor toplandı 1 tanesi piezo ile embriyo oldu keşke 4 embriyo olsaydı da tek derdim çift transfer yapacakları olsaydı. Benimde eşim 6 yıllık evlilikte 2 yılı neredeyse tek geçirdim gibi sayalım. Biz ilk tedaviye başlarken tek seferde ikiz olsa bu işi atlatsak dedik. Yaş 26 gayet makul kaldırılabilir. Şunu da düşünmek lazım eşlerimiz ölümsüz değiller anne demek baba olmasa dahi çocuk/çocukları büyütmek demek yani düşünmeniz gereken o kadar çok şey varken embriyonuzu çöpe atmak biraz şımarıklık. Tedaviye baştan başlamak o kadar ilaca maruz kalmak ve sonucundan belki bu embriyolara bile ulaşamamak tamamen eve eli boş dönmekte var. İyi düşünün kendiliğinizden de ikiz gebelik olabilirdi geri mi iade edecektiniz birini evlat benim diyip kabul edecektiniz. Benimde çocuk büyütürken başka şehirde olduğum için kimsem olmayacak ama ben kendi kendime yeterim demek anneliktir. Zor olur ama sonu güzel olmalı. Bazı merkezler çift embriyoyu size siz isteseniz dahi yaşınızdan dolayı yapmazdı. Hemde işlerine gelir çözme ve transfer ücretini hepsine tek tek alırdı. İyi düşünün iyi karar alın belki çift transfere bile eliniz boş çıkacaksınız bırakın bazen olacak olan olsun.
Merhaba durumunuza üzüldüm dilerim kolaylıkla hamile kalırsınız 🤲🏻 ama başkasının üzüntü duyduğu şeye şımarıklık demek burda kimseye düşmez . Herkesin koşulları şartları bambaşka güzel dille ifade edebilmeliyiz hepimiz bir şekilde zorlanıyoruz burda birbirimize destek olmak için varız yargılamak için değil 🌸 umarım birbirimize güzel haberler vermek nasip olur 🤲🏻

Ahh ah göz göre göre emeklerimiz onların elinin ucunda çöpe gidiyor. Bizim çektiğimiz tüm süreci bir tanesi için çeken var. Tekrar denemeyecek misiniz siz . Benimde kimyasal gebelik sonucu sevinmek istediğim tek şey demekki tutunuyormuş ama gelişmedi tabi.yada yapıştırdıkları için tuttu gelişmedi. Hala atlatamadım psikolojik olarak
Hayır çok yeni negatif olduğunu öğrendim, çok uzun süre deneyebilecek durumda değilim. Nasip

Arkadaşlar her zaman şükretmeyi olduğumuz konuma şükür demeyi bilmeliyiz bizden daha kötü durumda olanları düşünmeliyiz yani ben arkadaşın dediğini çok iyi anlıyorum tamam kelimeleri yanlış olabilir ama bir tane yumurtaya bir tane embriyo‘ya muhtaç insanlar varken iki tane transfer olacak işte ne yapayım diye düşünmek yerine çok şükür Allah’ım vardır bir bildiğin sen evlatlarımı veriyorsan kolaylığını da verirsin deyip hamd etmek önemli yani Ahlatım sızlanmak hiçbir şeye çözüm değil şu anda hepimiz evlat için mücadele ediyoruz ama ben bu mücadeleyi deyken bile şükrediyorum sağlığım yerinde eşim yanımda diye asıl önemli olan da bu Allah bir sınav verirken kulum şükrediiyor mu diye bakar o yüzden hep şükredin Allah’a sığının olduğunuz duruma şikayet etmeyin daha kötüleri vardır

Kızlar merhaba tekrar benim bugün test günümdü yaptım. Dördümcü Testimdi 7. Günden beri yapıyorum maalesef biraz erken başlamıştım tahlil yaptırmaya.Beta hcg i 13-16-15-10 gördüm . Bugün ilettim hastahaneme. Kimyasal olduğunu söylediler. Günlerce ağlıyordum zaten bugün kabullendim toparlanmaya çalışıyorum. Pazartesi doktor ile görüşecekmişim sanırım bir sonraki transferim planlanacak. Gücüm psikolojim yetmez sanıyodum tekrar yapmaya . Ama zaman kaybetmek istemiyorum sanırım,tekrar en erken tarihte yapacağım.
Velhasıll…..
Kızlar benim 5. Gün 4 embriyom vardı. Hastahanem bunları bana danışmadan 2-2 dondurmuş. Ben bunu transferden önceki muayenede öğrendim. Ben 2 tane transfer olarak hiç hayal etmemiştim. Tüp bebek yolundaki kadınların böyle bir tercih lüksü yokmuş gibi gelebilir ama ben yalnızım eşim iş seyahatlerine gidiyor. Tek başıma yapamayacağım için hep tek embriyo hayal ettik. İlk transferimde 2 embriyoyı çözdüler beraber mecbur. Birini transfer ettirmek istiyorum diye kararlı durdum.Yoğun çift ısrarlarına rağmen. Neyse. Diğer embriyon eğer açılınca sağlıklı olursa dondururuz ama zor dediler. Sonra sağlıklı olmaz dediler imha ettiler. Ziyan oldu gitti. Şimdi yeni transferimde ben yine tek istiyorum cesaretim gerçekten yok yaşım küçük 26. Tek kalıyorum. Her neyse… şimdi yeni transferimde geriye kalan 2 embriyomuz var ama ben yine tek diyorum eşim çift diyor. Yine ziyan olacak diğer embriyom. Hastane yüzünden resmen 2 tane embriyom ziyan oluyor çok kızgınımda üzgünümde.
Sizinle paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkür ederim

Velhasıll…..
Ben hep. 2 transfer istedim çünkü bazen 1 i tutuyor şans yüksek oluyor size de tavsiye ederim kendinizi bu strese koymayın inan 2 tanede olsa tek olduğunuz için Rabbim öyle bir güç verir ki bir sonrakini rahat bir şekilde gidin 1-2 düşünmeden o strese girmeden Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Velhasıll…..
İki tane koyunca ikisi tutmayabiliyor bu arada. Şansınız artıyor aslında bi tane de tutabilir hayırlısını isteyin . İnşallah en kısa zamanda gönlünüzce olur 🥹🙏🏼

IMG_4469.webp
IMG_4466.webp

Ben bu kadar üzüntü içerisinde iken; gönlüm burukken bir başkasını kırmak veya uzaktan şımarık gözükmek asla istemem. Allahtan korkarım bu kadar zorlu yoldaki insanların önünde şımarıkça konuşmam. Rabbim hepimize gönlümüzdeki nasip etsin. Altından kalkabileceğimizi versin.

İşte 22 aralıkta transfer oldum transfer gününü sayarsak 7 saymazsak 6
Daha çok erken benim doktorum transfer günü sayılmıyor diyor 6. Gün beta yeni yeni yükselmeye başlıyor 10. Günü bekle bence hiç yoktan 9 ama 6 erken daha ama tutunmuş bence yani tutunmuş ama sağlıklı gelişecekmiş asıl oda önemli

Back
X