• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüplerde sıvı birikmesi hidroselpenk--laparoskopi--gebelik

Dogru diyorsunda bilgi vermedi netten baka baka bi hal oldum tupler tikali.olunca ne yazior sonucta

ozaman tıkalı deıl o iyi biseyde yinede sorun var sol tüpte demesı benı korkuttu tıkalı olunca tüpün biri tüp bebeğe engel bir durum yok deılmı yani öncesinde tedavi falan olmakmı gerekiyor

Dogru diyorsunda bilgi vermedi netten baka baka bi hal oldum tupler tikali.olunca ne yazior sonucta

tüpte sıvı birikimi yani hidroselpenks tüpte genişlemeye neden olmuyor mu arkadaşlar?hidroselpenks i google da resimlerde ara bakalım senin filmine benziyor mu?filmde belli olur resmi buraya da yüleyebilirsin hatta

bu sağ tüpte hidroselpenks görüntüsü.alıntıdır...
bnim de solda buna benzer daha az ama bi hidroselpenks var maleseff
buarada benim raporumda sadece sol tüpde sıvı eçişi geç olmuştur yazıyo.hidroselpenks olduğunu hoca farketti

Eklentiler

• HSG HS SON.webp
    HSG HS SON.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 407
filmi yapamadım ya :/ sonucu komple yazayım arkadaşlar
rahim filmi sonucum bu komple yazayım
KAVUM UTERİ NORMAL FORM VE HACMİNDE OLUP DOLUM EFEKTİ YOKTUR KONTRAST MADDE HER İKİ TUBADAN İNTRAPERİTONEAL MESAFEYE GECMİŞ VE BU ALANDA SERBEST OLARAK DAGILMISTIR SAG TUBA NORMAL CAPTA KONTURLARI MUNTAZAMDIR SOL TUBA GENİŞ LÜMENLİDİR SERVİKAL KANAL DOGAL GÖRÜNÜMDEDİR İNCELEME ALANINA GİREN DİGER OLUSUMLARDA PATOLOJİ YOKTUR
SONUÇ:
SOL TUBADA EKTAZİ

benim de 9 aylık bebekken olduğum apandisit ameliyatı 28 yasımda basıma çok işler actı ileri derece yapışıklık infertilite tuplerde hidrosalpenks 2 açık ameliyat vs vs...
suan tup bebek tedavisi goruyorum inşallah sebep oldukları bukadarla sınırlıdır :KK43:
apandisit ameliyatı olmama gibi bi şans yokki patladıktan sonra mecburen olacak
gerçi şimdi laparaskopi ile yapıyorlardır cocuklara bizim zamanımızda o imkan yokmuş maalesef
benim açık ameliyalarımda bile tuplerime ve yumurtalıklara cok zor ulaştılar yapışıklık yuzunden[/QUOTE

merhaba yapışıklıklar sizin hayatınızı nasıl etkiliyordu ben her ay adet döneminde ağrı değil ama acı hissediyorum sanki kas acısı gibi yürürken sağa sola dönerken hissediyorum.sizde ne gibi şikayetler vardı

Bende herhangi bir sikayet olmadi adetlerim cok cok duzenliydi yumurtlamam da duzenliydi onun disinda sa herhangi bi problemim de yoktu
Adet donemlerimde ilk gun sancim
Olurdu ama yapisiklikla alakasi varmi
Bilemiyorum gercekten
Doktorum hayatimda hicbi ameliyatta bukadar zorlanmamistim yumurtaliklarina zarar verebilirdik
Zor ulastik dedi.Sanirim bir nebze temizlediler ama bu tekrar eden bir durum maalesef

arkadaşlar 4 kere tüp bebek denemesi yapıldı yanlız bir tüpte sıvı birikimi vardı.önemsenmedi.şimdi tekrar tüp bebeğe başlayacağız.transferden önce laparoskopi yapıp tüpü bağlayacak ya da alacak artık onu bilemiyorum.
doktorum böyle durumlarda tutma ve gebeliğin devam etme olasılığının azaldığını söyledi.
laparoskopi olmuş ve gebeleik elde etmiş olan var mı ya da ameliyat olan yardımlarınızı bekliyorum..
Bizde de 4 negatif sonuç var... yeni bir merkeze gittik ve orda doktor sana söylenilen aynı şeyleri söyledi... haftaya da laparoskopii olacağımmm aama hala çok endişeliyimmmm
Ben laparoskopi oldum ve Sıvı birikimi olan tüpüm alındı. Daha sonra tüp bebek yaptık ve şu an hamileyim. Mutlaka yaptırın.
ayyy valla umut oldun arkadaşım bana yaaaaa

Bizde de 4 negatif sonuç var... yeni bir merkeze gittik ve orda doktor sana söylenilen aynı şeyleri söyledi... haftaya da laparoskopii olacağımmm aama hala çok endişeliyimmmm

ayyy valla umut oldun arkadaşım bana yaaaaa

ben endişeli değilim aslında sadece ameliyat sonrası sıkıntım ağrım olur mu diye sıkıntım.bir an önce o zamanları geçirmek istiyorum.benim önce sağlıklı embriyolarım dondurulacak sonra ameliyat dedi doktor.

Bende herhangi bir sikayet olmadi adetlerim cok cok duzenliydi yumurtlamam da duzenliydi onun disinda sa herhangi bi problemim de yoktu
Adet donemlerimde ilk gun sancim
Olurdu ama yapisiklikla alakasi varmi
Bilemiyorum gercekten
Doktorum hayatimda hicbi ameliyatta bukadar zorlanmamistim yumurtaliklarina zarar verebilirdik
Zor ulastik dedi.Sanirim bir nebze temizlediler ama bu tekrar eden bir durum maalesef
Merhaba canım Laparoskopi oldum ve Antalya daki doktor müdahale yapamadi ciddi yapisiklik varmış istanbul yucel karamana yonlendirdi sanırım ona gideceğim pahalı bir doktor ama inşallah faydası olur

Merhaba canım Laparoskopi oldum ve Antalya daki doktor müdahale yapamadi ciddi yapisiklik varmış istanbul yucel karamana yonlendirdi sanırım ona gideceğim pahalı bir doktor ama inşallah faydası olur
Bende de ayni sey olmustu ilkinde acik ameliyata gectiler esimden izin alip
İkimci ameliyatimda da yapisiklik
Cok daha ileri boyuta gecmis ve tuplere cok zor ulasmislardi.insallah sorunsuz hallolur

Bende de ayni sey olmustu ilkinde acik ameliyata gectiler esimden izin alip
İkimci ameliyatimda da yapisiklik
Cok daha ileri boyuta gecmis ve tuplere cok zor ulasmislardi.insallah sorunsuz hallolur
Canim senin doktorun kimdi sence açık ameliyat mi kapalı ameliyat mi daha iyi sonuç veriyor.benim büyük ihtimalle endometriosizden kaynakli bir yapisiklik frozen Pelvis diye geciyor hatta rahim tersmis ya doğuştan ya da endometriosizden bilemiyorum. Cocugum olmayacak diye korkuyorum tabi allah verirse olur ama ben doğru tercih yapmak doğru sebeplere dokunmak istiyorum

Canim senin doktorun kimdi sence açık ameliyat mi kapalı ameliyat mi daha iyi sonuç veriyor.benim büyük ihtimalle endometriosizden kaynakli bir yapisiklik frozen Pelvis diye geciyor hatta rahim tersmis ya doğuştan ya da endometriosizden bilemiyorum. Cocugum olmayacak diye korkuyorum tabi allah verirse olur ama ben doğru tercih yapmak doğru sebeplere dokunmak istiyorum
Ya kapali ameliyatta da açık olan kadar dogru isabetli islem yapilabiliyor ama bende yapisiklik cok oldugu icin maalesef mumkun olmadı.Erzurum arastirma hastanesinde prof dr bunyamin Borekci yapti ameliyatimi.Benim buralarda gidebilecegim en iyi doktor oydu.
İstanbula gitmen gerekiyosa git onemli bi durum ve laparaskopiyle artik her tur ameliyat yapilabiliyor sadece benim gibi karın ici yapisikligi fazla olanlarda riskli oluyo
İcini ferah tut bir sekilde tedaviyle cocugun olur yeterki yumurtan olsun endometriosiz de tedavi edilebilen bi rahatsizlik hic sıkıntı yapma bir an once tedavini ol

Ya kapali ameliyatta da açık olan kadar dogru isabetli islem yapilabiliyor ama bende yapisiklik cok oldugu icin maalesef mumkun olmadı.Erzurum arastirma hastanesinde prof dr bunyamin Borekci yapti ameliyatimi.Benim buralarda gidebilecegim en iyi doktor oydu.
İstanbula gitmen gerekiyosa git onemli bi durum ve laparaskopiyle artik her tur ameliyat yapilabiliyor sadece benim gibi karın ici yapisikligi fazla olanlarda riskli oluyo
İcini ferah tut bir sekilde tedaviyle cocugun olur yeterki yumurtan olsun endometriosiz de tedavi edilebilen bi rahatsizlik hic sıkıntı yapma bir an once tedavini ol
Canim istanbul Yücel karamana gideceğim ne kadar yapisiklik var bilmiyorum Laparoskopide çok iyiymiş bakalim bana ne diyecek tüp bebekteki dr gidip bir soracağım yapisiklik derece mi

Merhaba hepinize, ben bugün üye oldum kulübe... sizlerden destek almak benim durumumda olanların yanında olmak için...önceleri tüp bebekle hamile kalanlara üzülürdüm Allah kimsenin başına vermesin derdim. ama şimdi tek duam tüp bebekle hamile kalmak ... çünkü başka şansım kalmadı. şubat 2014 te açık apandisit ameliyatı oldum. eylül 2014 te evlendim ve 2 ay kadar önce hastaneye gittim. sol yumurtalıkta çikolata kisti var ameliyat olman lazım dediler. 2-3 doktora daha gittim hepside aynı şeyi söylediler. ameliyat ardından hgs filmi. 19 şubatta kist ameliyatı 1 saat sürer diye girdim. ameliyatım 3 saat sürmüş. her iki tüpümdede hidrosalpenk olmuş çok büyümüş.. (daha sonra ameliyatımı izlediğimde gördüm) eşimi ameliyathaneye çağırmışlar izin almışlar... ameliyattan çıktığımda zor ayıldım ancak narkozun nasıl bir şey olduğunu bildiğimden ayılmak için acele edip çırpınmadım. ancak birşeylerin ters gittiğini anladım çünkü hava kararmıştı ;(( konuşamıyordum ağlamaya başladım eşime bana ne yaptılar dedim dilim döndüğünce;(( çok acı günlerdi. eşim güzel güzel anlatmaya çalıştı garibim beklemiş 3 saatte 1 paket sigara bitmiş o gün sakal kıran çıktı çenesinde.. inanın çok zor günler yaşadım. ama burada yazılanlara bakıyorum doktorumda diyor ki artık daha rahat hamile kalırsın çikolata kistinde tüplerinde alındı. Allah razı olsun daha kötü şeylerde yaşayabilirdim. bugünümede şükür. benim size tavsiyem her halinize şükredin. herşeyi yukarıdaki karar veriyor. ve ben inanıyorum anne olacağım. çok acı çekiyorum hergün ağlıyorum ama elimden gelen birşey yok o tüpler geri gelmeyecek. moral çok önemliymiş tüp bebekte.. Hepinize çoook geçmiş olsun. 2 ay sonra tüp bebek tedavisi başlayacak. Allah hepimizin yüzünü güldürsün.. O, ol deyince oluyor , başka türlü olmuyor...

Merhaba benim de sorunum sizinkilerle aynı benim de yarın yumurtalarım toplanıp dondurulacak tabii erken catlamazsa bi de böyle bi sorunum var daha sonra film çekilip ameliyata karar verilecek sol tüpüm dış gebelikten dolayı alındı sağ tupte sıvı da bu tedavimin ortasında kendini belli etti allah herkesin yardımcısı olsun

Uzun zamandır kimseler yazmamis ben devam ettireyim bari :) benim de hidrosalpenks kesinleşti hsg ile. haftaya sağ tupum de alınacak :( bakalım neler olacak

Back
X