• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüplerde sıvı birikmesi hidroselpenk--laparoskopi--gebelik

canım hiç bir tane diye üzülme bak ablamın arkadaşı 4 deneme sonrası israel beye gitmiş.Onun da yumurtaları kalitesiz oluyormuş..israel bey de tek yumurta ile hamile kaldı,
ben geçen yıl ekim ayında israel beye randevu almıştım, ama hemen dr gitmek istediğim için beklemedim başka bir dr ile başladım tedaviye, geçen yıl gitmiş olsaydım belki de tanışacaktık desene..İsrael bey çok yoğun sekreterine ben ağrılarım için dayanamıyorum dedim, irenbe den salih küçük diye bir isim verdi.15 ocak randevu verebilirim dedi, 15 ocağa kadar dişimi sıkacağım artık.:( hayırlısı olsun, umarım iyi haberlerini alırız, sağlıklı beslen, iyi uyu, uyku düzeni de önemli diyorlar, vücüdun bebeişe hazır olsun, Allah yardımcın olsun.

Sağol canim desteğin için benim hemen transfer olmayacak havuz yapalım dedi dr um ben de kabul ettim,ben oralarda olucam yani beklerim :) hakkında hayırlısı olsun senin de, inşallah burdan güzel haberlerini okumak nasip olur :) allah yardımcımız olsun :)

Amin canım,
fatih şendağa randevu aldım, ama israel bey ide görmek istiyorum, dr nun yaklaşımı çok önemli, iyi yaklaşmış sonrasında deneme şansın olur, hangisi sağlıklı olursa...hayırlısı olsun inşallah, 15 Ocak ta oradayım :)

Merhaba kader arkadaşlarım...Bugün 12 de hsg çekildim ve o saatten beri ağlıyorum gözümde yaş kalmadı...İki tüpte tıkalı görünüyor...İlk tüp bebek denememiz negatif oldu.Sorunun %90 bundan kaynaklandığını ve tüplerin laparoskopi ile alınması gerektiğini söyledi.
Ne düşünmem gerek bilmiyorum.Deli olacağım.

Geçmiş olsun canım ama ben anlamadım tupler kapalı mi yoksa sıvı geçişi mi var

Merhaba kader arkadaşlarım...Bugün 12 de hsg çekildim ve o saatten beri ağlıyorum gözümde yaş kalmadı...İki tüpte tıkalı görünüyor...İlk tüp bebek denememiz negatif oldu.Sorunun %90 bundan kaynaklandığını ve tüplerin laparoskopi ile alınması gerektiğini söyledi.
Ne düşünmem gerek bilmiyorum.Deli olacağım.
Canim arkadaşımın 2 tüpü kapalıydı birini açtılar diğerinde hidrosalpinks olduğundan aldılar . Bizlerde aynı durumdayız tup bebek deniycez artık napalım

Geçmiş olsun canım ama ben anlamadım tupler kapalı mi yoksa sıvı geçişi mi var
Canım bir anlasam...Histeroskopi yapıldı.Rahimdem parça alındı patolojiye gitti temiz çıktı.Sonra en son HSG çekildi.Sağ taraftakinde sıvı rahim ağzına kadar gitmiş orada kalmış,solda ise ince bir şekilde gitmiş ortada kalmış...Tıkalı tüplerin dedi.Hidrosalpinks yazıyor soldakinde.
Doktorum ancak laparoskopi ile %100 emin oluruz.Ama bakılınca tüpleri almak en iyi çözüm gibi görünüyor diyor...Ben normal yol ihtimali tamamen yok olacak diye hayal kırıklığı yaşadım.Doktorum tüp bebek ihtimalinin çok artacağı görüşünde alınırsa...
Kızlar ne yapayım bilemiyorum.İnanın kafayı yedim artık.Bu nasıl bir imtihanmış.Herkes bir doktor daha görsün deyip duruyor.
Gözümde yaş kalmadı.
Bu arada iyi ki varsınız ya...Dolmuştum içimi dökmek istedim.Bir baktım ki hemen cevap yazmışsınız.
Sizi tanımıyorum ama çok seviyorum...Ne olur birbirimize destek olalım.

Canim arkadaşımın 2 tüpü kapalıydı birini açtılar diğerinde hidrosalpinks olduğundan aldılar . Bizlerde aynı durumdayız tup bebek deniycez artık napalım

Canım nasıl açtılar,açılabiliyor mu ki?

Canım nasıl açtılar,açılabiliyor mu ki?
Canim arkadaşim daha yeni oldu laparoskopi yi hatta hsg de ikiside tıkalı çıkmış acmislar bilmiyorum detayını. Benim hsg de iki tüpümde açık çıktı ama hidrosalpinks var bu yüzden benimde alınır tüpüm . Ben de karar veremedim laparoskopi olsam tup mu denesem diye salı günü sulu usg yapılacak bakalım ondan sonra karar vericem.ağlama ben de ilk öğrendiğimde ağladım. Sonra biriyle tanıştım 6cm çikolata kisti varmış tüpü o kadar sismiski hemen laparoskopi olmuş ve sonra tup bebek şimdi ikizleri var maşallah

Canim arkadaşim daha yeni oldu laparoskopi yi hatta hsg de ikiside tıkalı çıkmış acmislar bilmiyorum detayını. Benim hsg de iki tüpümde açık çıktı ama hidrosalpinks var bu yüzden benimde alınır tüpüm . Ben de karar veremedim laparoskopi olsam tup mu denesem diye salı günü sulu usg yapılacak bakalım ondan sonra karar vericem.ağlama ben de ilk öğrendiğimde ağladım. Sonra biriyle tanıştım 6cm çikolata kisti varmış tüpü o kadar sismiski hemen laparoskopi olmuş ve sonra tup bebek şimdi ikizleri var maşallah
Allah Allah...Tüp açık olsa da hidrosalpinks olabiliyor mu?Nasıl iş bu hayatım ya.Neler oluyor anlamıyorum.Çat diye alacağız deyince şoka girdim.
İşte o hidrosalpinkste eğer rahime sıvı akışı var ise,rahimde embriyonun tutunmasına engel oluyormuş yalnız.Bu sebeple boşa gitmesin tüp bebek aman diyeyim.
Benim kafa karıştı gitti zaten...Bir doktora daha göstereceğim ben.Böyle direk karar veremem ya...Çok önemli bir konu bu.

Allah Allah...Tüp açık olsa da hidrosalpinks olabiliyor mu?Nasıl iş bu hayatım ya.Neler oluyor anlamıyorum.Çat diye alacağız deyince şoka girdim.
İşte o hidrosalpinkste eğer rahime sıvı akışı var ise,rahimde embriyonun tutunmasına engel oluyormuş yalnız.Bu sebeple boşa gitmesin tüp bebek aman diyeyim.
Benim kafa karıştı gitti zaten...Bir doktora daha göstereceğim ben.Böyle direk karar veremem ya...Çok önemli bir konu bu.
Canim tüpüm ün birinde hafif şişme var gibi dedi doktor bende şaşırdım gittiğim doktora da güveniyorum . Ama rahim filmini çeken doktor hicbirsorun yok dedi beni oyaladi . Üzme kendini çok fazla ben 1 hafta kendime gelememistim şimdi daha pozitifim. Stres bizden uzak olsun aman diyim.

Canim tüpüm ün birinde hafif şişme var gibi dedi doktor bende şaşırdım gittiğim doktora da güveniyorum . Ama rahim filmini çeken doktor hicbirsorun yok dedi beni oyaladi . Üzme kendini çok fazla ben 1 hafta kendime gelememistim şimdi daha pozitifim. Stres bizden uzak olsun aman diyim.

Bende aynen öyle garip bir ruh halindeyim.Kendimi suçluyorum,kendime kızıyorum.Gel git yani kafam...Kesin birkaç doktora daha gideceğim.

Kızlar moral bozmayın, ameliyat olup çocuk sahibi olan çok insan var, benim sorunum daha büyük ama ayaktayım, tüplerim tıkalı ve sağ tüpümde şişlik ve çok çok fazla çikolata kistim var, küçük olanları saymıyorum bile, dr um bir ay daha bekleyip görelim dedi.Eğer şişkinlik inerse tekrar görüşelim dedi, tüplerdeki şişkinlik sıvı birikmesi demek oluyor, sıvı rahime geri aktığı için çocuğun tutunmasına engel oluyor, ameliyat olunca tüp bebek şansın artıyor, eğer ağrı sızı dayanılmaz bir durumun yok ise bitkisel çözümler dene, biraz zaman tanı kendine, beslenmeni değiştir, ingiliz karbonatı ve bağışıklık sistemini güçlendir, spor yap, yaşın müsaitse bir kaç ay bu şekilde sakince kendine zaman tanı, bir de herhangi bir dr a gitme lütfen..dr unu iyi araştır, eğer ameliyat olman şart ise, dr unu iyi seç, bir sürü dr var.Bu lapaoroskopi ilk kez yapıldığında başarılı olursa ömrünün sonuna kadar sıkıntın kalmıyormuş, ilk yapılan ameliyat çok önemli.

Kızlar moral bozmayın, ameliyat olup çocuk sahibi olan çok insan var, benim sorunum daha büyük ama ayaktayım, tüplerim tıkalı ve sağ tüpümde şişlik ve çok çok fazla çikolata kistim var, küçük olanları saymıyorum bile, dr um bir ay daha bekleyip görelim dedi.Eğer şişkinlik inerse tekrar görüşelim dedi, tüplerdeki şişkinlik sıvı birikmesi demek oluyor, sıvı rahime geri aktığı için çocuğun tutunmasına engel oluyor, ameliyat olunca tüp bebek şansın artıyor, eğer ağrı sızı dayanılmaz bir durumun yok ise bitkisel çözümler dene, biraz zaman tanı kendine, beslenmeni değiştir, ingiliz karbonatı ve bağışıklık sistemini güçlendir, spor yap, yaşın müsaitse bir kaç ay bu şekilde sakince kendine zaman tanı, bir de herhangi bir dr a gitme lütfen..dr unu iyi araştır, eğer ameliyat olman şart ise, dr unu iyi seç, bir sürü dr var.Bu lapaoroskopi ilk kez yapıldığında başarılı olursa ömrünün sonuna kadar sıkıntın kalmıyormuş, ilk yapılan ameliyat çok önemli.

Benim Dr um Fatih Şendağ, İstanbul da Acıbadem de, İzmir de haftada bir gün bulunuyor.Çok memnun kaldım, güveniyorum.Bu konuyla ilgili video da herşeyi anltıyor da.Aşağıdaki linkten bakın.You tube dan bu konuya bakın mutlaka
Her Yönüyle Endometriozis ve Uzman Görüşü

Merhaba canım,öncelikle çok teşekkür ederim tavsiyelerin için.Ben 36 yaşındayım.Zaten eşimde sperm sayısı az ve hareketsiz olduğu için bizi direk tüp bebeğe yönlendirdiler ve ilk denememizin negatif olmasıyla benim araştırmalarım başladı.Hormon testleri iyi çıktı,histeroskopi yapıldı temiz çıktı,genetik mutasyon testlerinde pıhtılaşma sorunum olduğu ancak hasta değil taşıyıcı olduğum belirlendi,büyük problem yok denildi.Yani sebep yok denildi.En son görüşmemizde 2.tüp bebek tedavisine başlayalım dedi doktorum.Ben ısrarla tüpleri sorup duruyorum.Yoğun bir şişlik olsa ultrasonda da çıkardı,histereskopide de rahime bir akıntı görmedim.Sorun yok gibi ama tabii %100 diyemem dedi.Ben HSG de ısrar ettim.İçin rahatlayacaksa yapalım dedi...Eee ne oldu?Bak çıktı işte.24 saat ağladım gözlerim şişti.Doktoruma gittiğimde,üzülme,bak sebebini bulduk diye sevin dedi.İyi de sebebi ben zorla buldum resmen.Sen 2.tüpe başlıyordun.Şimdide tüpleri almalıyız diyor.İnan o kadar yıprandım ki.Genç kızlığımdan beri doktorum,15 senedir gidiyorum.Ama inan güvenim biraz sarsıldı.Balıklama atlamak istemiyorum ameliyat işine.Kesinlikle araştıracağım.

Bu rahatsızlık için bir bitkisel tedavi bilmiyorum canım,var mı senin önerebileceğin?Bir de İngiliz karbonatını bilmiyorum...

Sen de durum nedir?

Benzer şeyleri yaşamışız resmen, çok geçmiş olsun, ben bitkisel tedavilerin %100 işe aradığına inanmıyorum, bence bu tamamen nasip işi..bitkisel tedaviler hastalığı kesinlikle geriletiyor, o sırada allah nasip ederse hamile kalınıyor.Tedbiri elden bırakmadan yola devam, ben civan perçemi içiyorum, aslan perçemi de işe yaıyor diyorlar, ingiliz karbonatı yerine ph damla aldım, paket ürünler yemiyorum, sağlıklı alkali besleniyorum.Herhangi bir ilaç kullanmadığım için bunları denemeye karar verdim, doktor kontrolüme kadar devam edeceğim.Ben bu hastalıkda Doktor seçimi çok önemli olduğuna inanıyorum, maddi olarak iyi doktorlar çok pahalı, ama bu tedavilerle ya şifa buluyoruz ya kötü oluyoruz, benim hastalığımın ilerleme sebebi tüplerimde sıvı birikmesi önceki doktorumun verdiği ilaçlardır.Ben de ısrarlar ağrılarım çok fazla hayatım mahvoldu dememe rağmen dikkate almadı, ben ağrı bir merkeze gidip mr, tomografi, regli ultrason çektirdim ve kistlerimin büyüdüğünü tüplerde şişlik olduğunu öğrendim.Şimdiki doktor um prof Fatih Şendağ, laporoskopi olman gerekebilir dedi, biraz bekleyelim ilaçların etkisi geçsin dedi, tekrar bakacak ve karar verecek.Ben sağlıklı beslenmeye dikkat etmeni ve çok iyi bir doktor bulmanı tavsiye ediyorum.Bu hastalığı iyi doktorlar ancak baş ediyorlar.Doktorun uzmanlığı ve tecrübesi çok önemli.İstanbul da isen, Mustafa Bahçeci, Fatih Şendağ, Yücel K. gibi isimleri çok kişiden duydum.İyice Araştırıp içine sinen iyi bir doktora devam etmek en iyisi.

Forumlarda bir çok arkdaş değişik yöntemlerden bahsetmiş, bu konuları bir araştır istersen.KONU BAŞLIĞI
Çikolata kisti için karbonat

kızlar,
şu maydonoz ve süt kaynatıp buharında bekleme kürü nasıl bişey bilginiz var mı?Deneyen var mı?

Back
X