Canim arkadaşımın 2 tüpü kapalıydı birini açtılar diğerinde hidrosalpinks olduğundan aldılar . Bizlerde aynı durumdayız tup bebek deniycez artık napalımMerhaba kader arkadaşlarım...Bugün 12 de hsg çekildim ve o saatten beri ağlıyorum gözümde yaş kalmadı...İki tüpte tıkalı görünüyor...İlk tüp bebek denememiz negatif oldu.Sorunun %90 bundan kaynaklandığını ve tüplerin laparoskopi ile alınması gerektiğini söyledi.
Ne düşünmem gerek bilmiyorum.Deli olacağım.
Canım bir anlasam...Histeroskopi yapıldı.Rahimdem parça alındı patolojiye gitti temiz çıktı.Sonra en son HSG çekildi.Sağ taraftakinde sıvı rahim ağzına kadar gitmiş orada kalmış,solda ise ince bir şekilde gitmiş ortada kalmış...Tıkalı tüplerin dedi.Hidrosalpinks yazıyor soldakinde.Geçmiş olsun canım ama ben anlamadım tupler kapalı mi yoksa sıvı geçişi mi var
Canim arkadaşımın 2 tüpü kapalıydı birini açtılar diğerinde hidrosalpinks olduğundan aldılar . Bizlerde aynı durumdayız tup bebek deniycez artık napalım
Canim arkadaşim daha yeni oldu laparoskopi yi hatta hsg de ikiside tıkalı çıkmış acmislar bilmiyorum detayını. Benim hsg de iki tüpümde açık çıktı ama hidrosalpinks var bu yüzden benimde alınır tüpüm . Ben de karar veremedim laparoskopi olsam tup mu denesem diye salı günü sulu usg yapılacak bakalım ondan sonra karar vericem.ağlama ben de ilk öğrendiğimde ağladım. Sonra biriyle tanıştım 6cm çikolata kisti varmış tüpü o kadar sismiski hemen laparoskopi olmuş ve sonra tup bebek şimdi ikizleri var maşallahCanım nasıl açtılar,açılabiliyor mu ki?
Allah Allah...Tüp açık olsa da hidrosalpinks olabiliyor mu?Nasıl iş bu hayatım ya.Neler oluyor anlamıyorum.Çat diye alacağız deyince şoka girdim.Canim arkadaşim daha yeni oldu laparoskopi yi hatta hsg de ikiside tıkalı çıkmış acmislar bilmiyorum detayını. Benim hsg de iki tüpümde açık çıktı ama hidrosalpinks var bu yüzden benimde alınır tüpüm . Ben de karar veremedim laparoskopi olsam tup mu denesem diye salı günü sulu usg yapılacak bakalım ondan sonra karar vericem.ağlama ben de ilk öğrendiğimde ağladım. Sonra biriyle tanıştım 6cm çikolata kisti varmış tüpü o kadar sismiski hemen laparoskopi olmuş ve sonra tup bebek şimdi ikizleri var maşallah
Canim tüpüm ün birinde hafif şişme var gibi dedi doktor bende şaşırdım gittiğim doktora da güveniyorum . Ama rahim filmini çeken doktor hicbirsorun yok dedi beni oyaladi . Üzme kendini çok fazla ben 1 hafta kendime gelememistim şimdi daha pozitifim. Stres bizden uzak olsun aman diyim.Allah Allah...Tüp açık olsa da hidrosalpinks olabiliyor mu?Nasıl iş bu hayatım ya.Neler oluyor anlamıyorum.Çat diye alacağız deyince şoka girdim.
İşte o hidrosalpinkste eğer rahime sıvı akışı var ise,rahimde embriyonun tutunmasına engel oluyormuş yalnız.Bu sebeple boşa gitmesin tüp bebek aman diyeyim.
Benim kafa karıştı gitti zaten...Bir doktora daha göstereceğim ben.Böyle direk karar veremem ya...Çok önemli bir konu bu.
Canim tüpüm ün birinde hafif şişme var gibi dedi doktor bende şaşırdım gittiğim doktora da güveniyorum . Ama rahim filmini çeken doktor hicbirsorun yok dedi beni oyaladi . Üzme kendini çok fazla ben 1 hafta kendime gelememistim şimdi daha pozitifim. Stres bizden uzak olsun aman diyim.
Kızlar moral bozmayın, ameliyat olup çocuk sahibi olan çok insan var, benim sorunum daha büyük ama ayaktayım, tüplerim tıkalı ve sağ tüpümde şişlik ve çok çok fazla çikolata kistim var, küçük olanları saymıyorum bile, dr um bir ay daha bekleyip görelim dedi.Eğer şişkinlik inerse tekrar görüşelim dedi, tüplerdeki şişkinlik sıvı birikmesi demek oluyor, sıvı rahime geri aktığı için çocuğun tutunmasına engel oluyor, ameliyat olunca tüp bebek şansın artıyor, eğer ağrı sızı dayanılmaz bir durumun yok ise bitkisel çözümler dene, biraz zaman tanı kendine, beslenmeni değiştir, ingiliz karbonatı ve bağışıklık sistemini güçlendir, spor yap, yaşın müsaitse bir kaç ay bu şekilde sakince kendine zaman tanı, bir de herhangi bir dr a gitme lütfen..dr unu iyi araştır, eğer ameliyat olman şart ise, dr unu iyi seç, bir sürü dr var.Bu lapaoroskopi ilk kez yapıldığında başarılı olursa ömrünün sonuna kadar sıkıntın kalmıyormuş, ilk yapılan ameliyat çok önemli.
Kızlar moral bozmayın, ameliyat olup çocuk sahibi olan çok insan var, benim sorunum daha büyük ama ayaktayım, tüplerim tıkalı ve sağ tüpümde şişlik ve çok çok fazla çikolata kistim var, küçük olanları saymıyorum bile, dr um bir ay daha bekleyip görelim dedi.Eğer şişkinlik inerse tekrar görüşelim dedi, tüplerdeki şişkinlik sıvı birikmesi demek oluyor, sıvı rahime geri aktığı için çocuğun tutunmasına engel oluyor, ameliyat olunca tüp bebek şansın artıyor, eğer ağrı sızı dayanılmaz bir durumun yok ise bitkisel çözümler dene, biraz zaman tanı kendine, beslenmeni değiştir, ingiliz karbonatı ve bağışıklık sistemini güçlendir, spor yap, yaşın müsaitse bir kaç ay bu şekilde sakince kendine zaman tanı, bir de herhangi bir dr a gitme lütfen..dr unu iyi araştır, eğer ameliyat olman şart ise, dr unu iyi seç, bir sürü dr var.Bu lapaoroskopi ilk kez yapıldığında başarılı olursa ömrünün sonuna kadar sıkıntın kalmıyormuş, ilk yapılan ameliyat çok önemli.
Ne olsun canım hala doktorlardayim, mini tüp bebek yapiyoz ikinci aydayiz bi tane dondurduk bu ay da tekrar başladık hatta şimdi doktordayimKanatsizkus nasılsın, nasıl gidiyor tedavin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?