tuplerdeki sivi birikimi ve Tüp bebek

benim ikinci düşükten sonaki kontrolümdü sanırım.o zaman tüplerde sıvı oldunu söyledi.ultrasonda da gösterdi bana.

merhaba canım;benimde sol tüpümde tıkanıklık vardı, önce o tıkanıklığı açmak için ameliyat oldum daha sonra açamadılar ikinci ameliyatla sol tüpüm alındı, doktorum bunu yapmasındaki amacı içeride sıvı birikintisi yaptığı ve bununda gebeliği engellediği için yaptık dedi,ben daha sonra sol tüpüm alındıktan sonra tüp bebek denedim ve şu anda 6 haftalık hamileyim inşallah hayırlısı ile sonuda gelir, bence biran önce yaptır çünkü bunun tüp bebek şansını arttırdığı söyleniyor hayırlısı ile inşallah sende hamile kalırsın

merhaba peki bu ameliyatta hemen ayaga kalkıyormusun zormu.benimde sol tüptede

lakoroskopi ameliyatı zormu
lütfen yazın .sol tüpte hidrasalpinks var 2 tüp bebek denedim başarısız.
sonra öğrendim olduğunu

ben Memorial de oldum 2. laporoskopi yi ,tüpler çıkartıldı, 4 saat hastanede kaldım, 1 gece istanbulda yakınlarımda kaldım ve ertesi gün otobüs yolculuğu ile döndüm evime, ben 1 hafta dinlendim, nedenide benim sağ kasığımda ki kesik büyüktü oda pantolon giyince acıyordu bende 1 hafta bekledim. Kolay bir operasyon ama tabiki kişiden kişiye değişir.

bence de laparoskopi yaptır...
tüp bebek tutmamamsı bir tarafa dış gebelik de yaşayabilirsin.
teşhis belli tedavi belli.erken farkedildiği için çok şanslısın.riske etme.tüp bebek tedavisi çok zorlu bir süreç.
Kararın ne olursa olsun Allah yarımcın olsun.....

canim ben daha once tup bebek denedim kanamayla dusuk yaptim cunku sol tupumde su birikimi vardi o zaman hic bir mudahale yapilmamisiti simdiki dr umda tuplerimin baglanmasini istedi su anda beklemedeyim dr ameliyattan 6 hafta sonra gel dedi bence sende hic bekleme tupunu baglat gecmis olsun canim

tuplerdeki sivi birikimi hidrosalping olup, tüp bebek yaptırmayı düşünen ya da yaptırıp hamile kalan varsa bu konu ile ilgili bilgi verebilirse çok sevinirim benim sol tüpümde hidrosalping var ve tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum doktorum ameliyat olursam tüp bebek de şansımın %55-60 olmadan yaptırırsam %30 olduğunu söyledi kararı bize bıraktı…

1995 yılında hidrosalfeks sebebiyle sol yumurtalığım alındı.2008 de de sağda hidrosalfeks ve rahimde myom vardı.memorialde tüp bebek merkezinde tedavi oldum.operasyonda hem sağ tubamla rahimin baplantısı kesildi hem de myom alındı.4000 e maloldu.hemde batındaki bazı yapışıklıklar falan düzeltildi.ekimde ilk tüp denememi yaptım.şubatta ikinciyi mayısta üçüncüyü ve bingo şu anda 9 haftalık gebeyim.
hidrosalfeksteki durumu o zaman doktorum "döllenmiş bir embriyoyu rahime yerleştirmeyi tarlaya tohum ekmek gibi açıklamıştı.hidrosalfeks olduğunda tarla zemini çamur oluyor ve buda tohumun akıp gitmesine sebep oluyormuş"
bence mutlaka operasyonu ol.olmadan gebe kalırda kaybedersen hem emekler boşa gider hemde insan acaba diye düşünür.
birde sağlığın için bence daha doğru olur.
işallah herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına almak nasip olur. sevgiler..

Back
X