Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

Benim de 7 haftada kalp atışı duran devam etmeyen sebebpsiz düşüklerim oldu. Hatta bu ay tüp bebek tedavimde hamilelik gerçekleşti ancak değerler düştü ve şu an kendiliğinden düşüğü bekliyorum. Geçen yıl açık miyom ameliyatım olmuştu. Bu tedavimden önce bir tüpümde çok yoğun olmamakla birlikte sıvı olduğu söylendi ama yine düşükle sonuçlandı. Ameliyattan korkuyorum, açık ameliyat sonrası çok sıkıntı çektim. Laparoskopi ameliyatı zor mu, ne kadar sürede iyileştiniz, ankara'dan önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı? Yazarsanız memnun olurum.

Sadecetüpleri kapatacaklarsazor değil diye biliyorum,brnim laparaskopi de kisttr alındı zorlanmıştım ameliyat sonrası,amaç tüplerde sıkıntı varsa ihmal etmeyin derim ankaralı arkadaşlar belki fikir verirler ben istanbuldayım çok geçmiş olsun

Bir de ESSURE yöntemiyle ameliyatsız tüplerin kapatılması hakkında bilgisi olan var mı? Internette doğum kontrol yöntemi aynı zamanda tüplerde sıvı, yapışıklık olması durumunda uygulandığı yazıyor. Diğer organlara yapışıklı varsa bu yöntem laparoskopiden daha iyi diye belirtmiş. Benim de geçen yılki miyom ameliyatımda doktor çikolata kistlerimden ötürü barsaklarıma kadar yapışıklığım olduğunu söylemişti. Aslında ESSURE yöntemi bana uyuyor gibi.
Bilgisi olan varsa, lütfen paylaşalım. :)

[QUOTfulyadora, post: 38423302, member: 609518"]Benim de 7 haftada kalp atışı duran devam etmeyen sebebpsiz düşüklerim oldu. Hatta bu ay tüp bebek tedavimde hamilelik gerçekleşti ancak değerler düştü ve şu an kendiliğinden düşüğü bekliyorum. Geçen yıl açık miyom ameliyatım olmuştu. Bu tedavimden önce bir tüpümde çok yoğun olmamakla birlikte sıvı olduğu söylendi ama yine düşükle sonuçlandı. Ameliyattan korkuyorum, açık ameliyat sonrası çok sıkıntı çektim. Laparoskopi ameliyatı zor mu, ne kadar sürede iyileştiniz, ankara'dan önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı? Yazarsanız memnun olurum.[/QUOTE]
Evet benimde sol tüp tikaliymis ve onceki tüp bebek deneyimlerimde sol yumurta ligimdan yumurta toplanmiyodu olusmuyo denildi neyse sonuc ise çarşamba günü laparoskopik bi ameliyat la acildi cok şükür zor bi ameliyat degil pek kendimi zorlamamaya calisiyorum hafif agri oluyo dayanılmaz degil eger tüp tikaliysa icindeki sivi rahim e akiyo ve tüp bebek tutsa bile düşük le sonlandiriliyo.ben hakan yararlı da ameliyat oldum gerek o olsun gerek hemşerileri gerçekten cok ilgili ben 4.tupbebegi denicem insaallah Rabbim gonlumuze göre verir insaallah

canim hidroselpinks oldugundan suphelendi benim doktorumda emin degil ama bende laporoskopiden korkuyorum ama tup yada asilama deneyip tekrarlayan dusuklerim d3 yok gecmis olsun sanada

canim hidroselpinks oldugundan suphelendi benim doktorumda emin degil ama bende laporoskopiden korkuyorum ama tup yada asilama deneyip tekrarlayan dusuklerim d3 yok gecmis olsun sanada
Laparoskopik amaliyat hiç zor değil ben 17Aralık ta oldum şu an gayet iyiyim zaten sadece amaliyat sonrası az Ağrı oluyor ama oda ağrı kesici ile geçiyor hiç korkmayın olmanız gerekiyorsa hemen olun.. Çünkü o sıvı gerçekten zarar veriyor

canim oylede iste hidroselpenks oldugunundan emin degil belkilerle amaliyat olmak kafami karistiriyorr tup bebek deneyip sonrami olsam diyorum bilmiyorum

canim oylede iste hidroselpenks oldugunundan emin degil belkilerle amaliyat olmak kafami karistiriyorr tup bebek deneyip sonrami olsam diyorum bilmiyorum
Hsg
nasıl emim değil hsg filmi çektirmedin mi film de belli oluyor...

Merhaba hanımlar ben çarşamba günü laparoskopi oldum hidrosalpenks vardı sol tüpümde sol tüp bağlandı çikolata kistim varmış onlar temizlendi ilk iki gün kanamam olmadı damla damla geldi 3.gün adet gibi bi kanamam oldu hals devam ediyo druma sordum operasyon etkisiyle hormonal değişiklikler oluyo olabilir kanamalar çok yoğun ve sancılı olmadığı sürece sorun yok dedi neyse benim kafama takılan iki sorun var yumurta rezervim düşermi yada bi arkadas erken menepoza girmiş lap sonrası operasyondan sonra çok bunalıma girdim alt üst olmuş haldeyim ya narkozdan uyandığım an tüpüme neoldu demişim

Buarada yaşım 24 4 senelik evliyim adetlerim düzenliydi herzaman şuan adet düzensizliğini ve hormon sorunlarını kaldırabilcek durumda değilim en basit sorun bile dev görünüyo zayıf düştüm resmen

aynen canim bende cesaret edip yapamaiuorum lapbak sen basarmissin yaptirmissin peki neden tek tup kapandi oburunude kapatsaydin sansin cok daha yuksek olmazmiydi allah yardimcin olsun korkma bir an once tedavini tamamlarsin umarim

aynen canim bende cesaret edip yapamaiuorum lapbak sen basarmissin yaptirmissin peki neden tek tup kapandi oburunude kapatsaydin sansin cok daha yuksek olmazmiydi allah yardimcin olsun korkma bir an once tedavini tamamlarsin umarim
Teşekkür ederim canım ya tek tüpümde sıvı birikmesi vardı diğeri sağlammış dr operasyon sonrası resimleri gösterdi diğer tüpün durumu iyi ona dokunmadık dedi korkulcak bişey yok bence vakit kaybetmemek lazım birde çikolata kistim vardı laparoskopide oda temizlendi küçük olduğu için sıkıntı olmaz diyodu şimdiye kadar drlar laparoskopide çikolata kistimin çok yoğun olduğunu görmüşler çok şükür temizlendi laparoskopi olmasaydım boşa kürek çekicektim operasyonun her türlüsü insanı ürkütüyor ama başka çarede yok kesin tanı ve tedavi için lap yada histeroskopi olmak lazım malesef

ben korkumu yenwmiyorum malesef

arkadaşlar 4 kere tüp bebek denemesi yapıldı yanlız bir tüpte sıvı birikimi vardı.önemsenmedi.şimdi tekrar tüp bebeğe başlayacağız.transferden önce laparoskopi yapıp tüpü bağlayacak ya da alacak artık onu bilemiyorum.
doktorum böyle durumlarda tutma ve gebeliğin devam etme olasılığının azaldığını söyledi.
bu işlemden sonra gebelik sansı yukseliyor gibi gözüküyor.peki kime ve kaç liraya yaptırdınız yazarsanız çokkk sevinirim
bir de yumurta sayınız azaldı mı??

Canım ben memorial de yaptırdım 4.200 artı patoloji malzme vs ameliyat sonrası alınıyor duruma göre

tüpü aldı mı?bağladı mı?hangisi iyi acaba??almak sanırım yumurta rezervini bitiriyo ordaki.Hoca bağlanacak dedi ama

Canım ben memorial de yaptırdım 4.200 artı patoloji malzme vs ameliyat sonrası alınıyor duruma göre

iyiymiş.normali zaten 5 bin sanırım.tedaviye başladın mı?ne kadar beklemek lazım acaba

Operasyon sırasında dr karar veriyo nasıl bir cerrahi uygulayacağına ben 17 sinde laparoskopi oldum tüpüm bağlandı ve çikolata kistim temizlendi bence biran önce tedavi olmak lazım bekledikçe daha kötüye gidebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…