- Konu Sahibi Burcudogan
-
canım çok geçmiş olsun ameliyatın allah yüzünü güldürsün bundan sonra...
öncelikle geçmiş olsun.bende de aynı problemden bahsediyorlar.yani görüştüğüm iki dr.sol tüpte hidrosalpenks var,laparoskopi olmalısın dedi,bir tanesi de öyle bir şey yok dedi.ne yapacağımı şaşırdım.önümüzdeki günlerde anatolia hakan yaralıya muayeneye gideceğim.iletinde Hacettepe demişsin.hakan yaralı da hacettepe doktoru fakat laparoskopiyi anatoliada yapıyormuş diye duydum.sen hangi dr.a gittin?
arkadaşlar bir de genele sorum olacak.anatolia ve hakan yaralı hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.hem tüp bebek,hem de hidrosalpenks-laparoskopi hakkında.bu arada benim de biri kimyasal,diğeri negatifle sonuçlanan iki denemem var.her iki denemem de antalyada olmuştu.
benim de 1. 3. ve 4. kimyasal.ama doktoruma hidrosalpenks diye birşey duyduğumu söyledim.sende olma ihtimali yok dedi.tutunma oluyormuş ya kimyasal da olsa.sonradan düşüyormuş
benim de 1. 3. ve 4. kimyasal.ama doktoruma hidrosalpenks diye birşey duyduğumu söyledim.sende olma ihtimali yok dedi.tutunma oluyormuş ya kimyasal da olsa.sonradan düşüyormuş
Arkadaşlar düşündüm taşındım ameliyatı tüp bebek denemesini yaptığım merkezde doktoruma yaptırmaya karar verdim, sonuçta bu ameliyattan sonra yine kendimi onun elllerine emanet edip tüp bebek çalışması yapacağız.
Ayrıca ben geçen denmemde raporsuz tedavi olmuştum, 3 yıllık evlilik şartı aranıyor diye fakat bu şart kalkmış bugün Süleymaniye doğumevine gittim, reglinin 2. günü gel dediler rapor için başvuru yapacağım, böylelikle Allah izin verirse 2. denemem daha ucuza gelecek.
Bakalım hepimizin hakkında hayırlısı...
Burcu, doktorun bu konularda tecrübeli ise ona yaptırmanda fayda var tabii. kararın hayırlı olsun canım, inşallah sorunsuz atlatırsın, ameliyattan sonra bilgi verirsen sevinirim, şimdiden geçmiş olsun.
Arkadaşlar düşündüm taşındım ameliyatı tüp bebek denemesini yaptığım merkezde doktoruma yaptırmaya karar verdim, sonuçta bu ameliyattan sonra yine kendimi onun elllerine emanet edip tüp bebek çalışması yapacağız.
Ayrıca ben geçen denmemde raporsuz tedavi olmuştum, 3 yıllık evlilik şartı aranıyor diye fakat bu şart kalkmış bugün Süleymaniye doğumevine gittim, reglinin 2. günü gel dediler rapor için başvuru yapacağım, böylelikle Allah izin verirse 2. denemem daha ucuza gelecek.
Bakalım hepimizin hakkında hayırlısı...
cemre,antalyadaki dr.um ilk denemeden sonra kimyasal gebeliğin nedenini araştırmak için histeroskopi yaptı.öncesinde tüplerde bir sorun olup olamayacağını sorduğumda senin dr.unun söylediklerini söyledi.yani sıvı falan olsaydı hiç tutunmazdı dedi.fakat sonra internette forumlarda biraz araştırma yaptım ve düşük yapan bazı insanlara dr.larının hidrosalpenksi sebep gösterdiklerini okudum.bilmiyorum ama neden bu kadar çok kimyasal gebelik yaiıyorsun?neden tutunup sonra düşüyorlar?bunlar araştırıldı mı?
canım belki dr.un haklıdır ama sonraki denemeden önce iyi araştır ve birkaç hekimle görüş derim.dr.seçmek,güvenmek de çok zor biliyorum ama çok fazla kimyasal yaşadığın için söylüyorum bunları.
merhaba cemre, daha önce rahim filmi çektirdin mi? bende hidrosalpenks olduğu rahim filmiyle ortaya çıktı.
arkadaşlar artık heryerde bunu tekrarlıyorum rahimde, tüplerde bir sorun varsa (iltihap-hidrosalpenks, miyom, polip, tıkanıklık, şekil bozukluğu vs.) hepsi rahim filminde çıkıyor.
tüp öncesi çok faydalı, çok etkili bir tetkik, ihmal etmeyin, doktorunuzu rahim filmi çektirmeye zorlayın.
hidrosalpenks tüplerde olunca bunu histeroskopi ile göremeyebiliyor. ancak rahmin içine sızıntı varsa görülüyor. hidrosalpenks varsada laporoskopi ile tüpler ya bağlanıyor, ya da alınıyor.
kan pıhtılaşmasınında düşüğe neden olduğunu duymuştum, herhalde araştırma yapılmıştır.
pıhtılaşma testi yapıldı.genetik tarama kaldı diyor doktor.ben daha önce doğal yolla hamile kaldım,o nedenle de tüplerde sorun olma ihtimali yokmuş.histereskopi de oldum.kromozomlarımıza da bakıldı.laparoskopi yapmanın gereksiz olduğunu söyledi doktor.doğal yolla hamile kaldığım için.o da gelişim bozukluğu olduğu için alınmıştı.genetik tarama için maliyeti artırır dedi doktor.dondurulmuş var şimdi.yeni tedavide sanırım genetik tarama düşünüyor.çünkü çoğu embriyoyu kullandık.sağlıklı mıydı onları bilmiyoruz.yüzyüze gidip görüşeceğiz doktorla ama ben kararsızım ne yapacağım bilmiyorum
kızlaaarrrr merhaba sizinle sorunumuz aynıydı bende tüplerimi sıvı birikiminden dolayı bağlatmıştım biliyosunuz bugün 2. tüp bebek tedavim sonuçlandı va hamileyyyyiiim çok şükür darısı burada yazıştığım diğer arkadaşlarımın başına inşallah
merhaba bayanlar. 3.5 yıllık evliyiz ve malum bebeğimiz olmuyor. 1.5 sene önce boluda özel bir hastanede gittiğimiz doktorumuz hsg çekti ve sonrasında histeroskopi yapıldı ve bende herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Eşimin sperm sayısı çok az olduğundan tüp bebek önerdi. 2 ay önce memorıalde Güvenç beyle görüştük filmime bakınca bu film normal değil tüplerinde sıvı birikmesi var dedi. ( ve ben 2 doktor arasında farklı 2 doktora daha gitmiştim ama onlar sadece alttan muayene yaptı lakin herşey yolunda dediler) ilk denememizi yapalım eğer olmazsa laparoskopi yapalım gerekirse tüplerini bağlayacağız dedi. 1 ay önce denememizi yaptık ve kimyasal gebelik oluştu. Lakin eşimde de morfoloji , hareket ve sayı sorunu var 15-20 tane spermimiz kalıyor elimizde. Güvenç bey sperm sorunundan dolayı gelişimin ağır olabileceğini hatta olamayabileceğinide söylemişti. Şu an o kadar kararsızım ki ne yapmalıyız bilmiyorum. hangi sorun yüzünden bebeğimiz tutunmasını devam ettiremedi acaba? Ve tüplerin alınması işlemide zor bir kararmış gibi geliyor. Ne yapmalıyım sizlere göre??? Ve niye diğer doktorlar bana hep herşey yolunda dedi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?