Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

benim de 1. 3. ve 4. kimyasal.ama doktoruma hidrosalpenks diye birşey duyduğumu söyledim.sende olma ihtimali yok dedi.tutunma oluyormuş ya kimyasal da olsa.sonradan düşüyormuş

benim de 1. 3. ve 4. kimyasal.ama doktoruma hidrosalpenks diye birşey duyduğumu söyledim.sende olma ihtimali yok dedi.tutunma oluyormuş ya kimyasal da olsa.sonradan düşüyormuş

cemre,antalyadaki dr.um ilk denemeden sonra kimyasal gebeliğin nedenini araştırmak için histeroskopi yaptı.öncesinde tüplerde bir sorun olup olamayacağını sorduğumda senin dr.unun söylediklerini söyledi.yani sıvı falan olsaydı hiç tutunmazdı dedi.fakat sonra internette forumlarda biraz araştırma yaptım ve düşük yapan bazı insanlara dr.larının hidrosalpenksi sebep gösterdiklerini okudum.bilmiyorum ama neden bu kadar çok kimyasal gebelik yaiıyorsun?neden tutunup sonra düşüyorlar?bunlar araştırıldı mı?
canım belki dr.un haklıdır ama sonraki denemeden önce iyi araştır ve birkaç hekimle görüş derim.dr.seçmek,güvenmek de çok zor biliyorum ama çok fazla kimyasal yaşadığın için söylüyorum bunları.

merhaba cemre, daha önce rahim filmi çektirdin mi? bende hidrosalpenks olduğu rahim filmiyle ortaya çıktı.
arkadaşlar artık heryerde bunu tekrarlıyorum rahimde, tüplerde bir sorun varsa (iltihap-hidrosalpenks, miyom, polip, tıkanıklık, şekil bozukluğu vs.) hepsi rahim filminde çıkıyor.
tüp öncesi çok faydalı, çok etkili bir tetkik, ihmal etmeyin, doktorunuzu rahim filmi çektirmeye zorlayın.

hidrosalpenks tüplerde olunca bunu histeroskopi ile göremeyebiliyor. ancak rahmin içine sızıntı varsa görülüyor. hidrosalpenks varsada laporoskopi ile tüpler ya bağlanıyor, ya da alınıyor.

kan pıhtılaşmasınında düşüğe neden olduğunu duymuştum, herhalde araştırma yapılmıştır.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar tahlil sonuçlarımı doktorum bugün değerlendirdi, tüp bebek yaptırdığımız ay sadece 5 adet yumurta olmuştu ve 1' i döllenmişti, acaba yumurtlamadamı bir sorun var diye doktorum tekrar tahlil istemişti ve tahlil sonucunda herşey normal çıktı, bu nedenle tek yolumuz kaldı tüpleri bağlatmak veya tamamen aldırmak, şimdi doktor araştırmasına giriyorum, Badenur' un tavsiyesiyle Yücel Beyle görüşeceğim amaa aranızda devlet hastanesinde bu operasyonu yaptırmış kimse varmı? elimizdeki paramızı tüp bebek için harcadığımızdan ameliyat için paramız kalmadı :-( ya kredi çekicez ya da devlette yaptıracağız.

Badenur Merhaba, henüz özelden mesaj gönderme yetkim yok, ama mesajını aldım.
Canım çok ama çok teşekkür ederim ilgine, senin yaşadıklarını hayretle ve o doktorlara lanet ederek okudum inan.
Devlet hastanesine gittiğinde doktorun özel muaynehanesine gitmek şart olmuş zaten, hastane de de kendileri yapmıyor bir çoğu asistanlara yaptırtıyor operasyonu, medicanayı da bir sorayım bakayım, ben medikal parkı aradım onlarda ssk ile çalışıyorlar güya ama ssk bu operasyonu ödemez dediler.

Arkadaşlar düşündüm taşındım ameliyatı tüp bebek denemesini yaptığım merkezde doktoruma yaptırmaya karar verdim, sonuçta bu ameliyattan sonra yine kendimi onun elllerine emanet edip tüp bebek çalışması yapacağız.
Ayrıca ben geçen denmemde raporsuz tedavi olmuştum, 3 yıllık evlilik şartı aranıyor diye fakat bu şart kalkmış bugün Süleymaniye doğumevine gittim, reglinin 2. günü gel dediler rapor için başvuru yapacağım, böylelikle Allah izin verirse 2. denemem daha ucuza gelecek.
Bakalım hepimizin hakkında hayırlısı...

Burcu, doktorun bu konularda tecrübeli ise ona yaptırmanda fayda var tabii. kararın hayırlı olsun canım, inşallah sorunsuz atlatırsın, ameliyattan sonra bilgi verirsen sevinirim, şimdiden geçmiş olsun.

Burcu, doktorun bu konularda tecrübeli ise ona yaptırmanda fayda var tabii. kararın hayırlı olsun canım, inşallah sorunsuz atlatırsın, ameliyattan sonra bilgi verirsen sevinirim, şimdiden geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim canım, reglimi bekliyeceğiz Eylül başında olurum inşallah operasyonu ve seni mutlaka bilgilendiririm, sende ara sıra yaz lütfen sendeki gelişmeleri.

inşallah vhayırlısı olsun canım ben de ameliyat olduğum yerde tüp bebk tedavisindeyim 12 ağustosta sonucu alacağım hayırlısıyla

eşim ve ben araştırıldık.kromozoma bile bakıldı.bişey çıkmadı.doktora göre tek şey kaldı.genetik tarama.bizde bişey olmayıp yeni oluşan bireyde sorun olma ihtimali varmış.onun da şimdi yapılmasını önermiyor.dondurulmuşum var.belki ondandır.

pıhtılaşma testi yapıldı.genetik tarama kaldı diyor doktor.ben daha önce doğal yolla hamile kaldım,o nedenle de tüplerde sorun olma ihtimali yokmuş.histereskopi de oldum.kromozomlarımıza da bakıldı.laparoskopi yapmanın gereksiz olduğunu söyledi doktor.doğal yolla hamile kaldığım için.o da gelişim bozukluğu olduğu için alınmıştı.genetik tarama için maliyeti artırır dedi doktor.dondurulmuş var şimdi.yeni tedavide sanırım genetik tarama düşünüyor.çünkü çoğu embriyoyu kullandık.sağlıklı mıydı onları bilmiyoruz.yüzyüze gidip görüşeceğiz doktorla ama ben kararsızım ne yapacağım bilmiyorum

cemrecim inşallah bu kez pozitif sonucu alırsın ve sağlıklı bir şekilde kucaklarsın bebişini.moralini bozma arkadaşım.bol şanslar.

Cemrecim,

En azından normal yollardan hamile kalabildiğini biliyorsun, bence genetik tarama çok büyük maliyet getirmiyorsa yaptır, tüp bebek merkezi bulunan devlet hastaneleri de genetik tarama yapıyor ücretsiz, fakat sonucu alman 1,5 ay kadar sürüyor. Bigine canım.

kızlaaarrrr merhaba sizinle sorunumuz aynıydı bende tüplerimi sıvı birikiminden dolayı bağlatmıştım biliyosunuz bugün 2. tüp bebek tedavim sonuçlandı va hamileyyyyiiim çok şükür darısı burada yazıştığım diğer arkadaşlarımın başına inşallah

canım sorun çözülünce, amacına ulaştın, tebrikler, sana 9 ay sağlıklı bir hamilelik diliyorum, allah nazarlardan saklasın, gözün aydın vallahi, bizlerede umut verdinn... opuyorumnanaktan

merhaba bayanlar. 3.5 yıllık evliyiz ve malum bebeğimiz olmuyor. 1.5 sene önce boluda özel bir hastanede gittiğimiz doktorumuz hsg çekti ve sonrasında histeroskopi yapıldı ve bende herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Eşimin sperm sayısı çok az olduğundan tüp bebek önerdi. 2 ay önce memorıalde Güvenç beyle görüştük filmime bakınca bu film normal değil tüplerinde sıvı birikmesi var dedi. ( ve ben 2 doktor arasında farklı 2 doktora daha gitmiştim ama onlar sadece alttan muayene yaptı lakin herşey yolunda dediler) ilk denememizi yapalım eğer olmazsa laparoskopi yapalım gerekirse tüplerini bağlayacağız dedi. 1 ay önce denememizi yaptık ve kimyasal gebelik oluştu. Lakin eşimde de morfoloji , hareket ve sayı sorunu var 15-20 tane spermimiz kalıyor elimizde. Güvenç bey sperm sorunundan dolayı gelişimin ağır olabileceğini hatta olamayabileceğinide söylemişti. Şu an o kadar kararsızım ki ne yapmalıyız bilmiyorum. hangi sorun yüzünden bebeğimiz tutunmasını devam ettiremedi acaba? Ve tüplerin alınması işlemide zor bir kararmış gibi geliyor. Ne yapmalıyım sizlere göre??? Ve niye diğer doktorlar bana hep herşey yolunda dedi???

Canım bende memeorialde tedavi görmüş biri olarak öncelikle oranın ekibine çok güvendiğimi yazıyım..İlk önce nur hanım muayne ettiğinde hidrosalpenks benzeri gibi bişey olabilir ama önemli değil dedi..Hale Hanım bunu gözardı edemeyiz dedi...Kararı bize bıraktı..İlk denemem pozitifti..10 haftalık bebeğin kalbi durdu..Embriolarım 5. gün 1i kalite idi...Hidrosalpenks tutunmayı engelleyen bişeymiş..Gebeliği sonlandıran bizim sperm kalitemizmiş...3. kalite sperm ile dölleme yapılmış..Şimdi dondurulmuşlarım var..Biraz zaman geçsin onlarla denemeyi düşünüyorum..Tüpleri bağlatmak zor bir karar..Bi doktora daha görün istersen...

Merhaba kizlar! Hepinize gecmis olsun! Allah sifa versin!

2008 senesinde sol tupte hidrosalpemks oldugunu ogrendim. Amelyat dediler.Boyutu buyuk oldugunu soylediler. 2002 senesinde kist amelyati oldum bundan sonra her ay kistle ugrstim ve her ay kanama oluyor kist (folikular kisti) 3-gunde oyle buyuyor dr bile sasirdi ilactan sonra ya patlar yada geciyor.Sebep hormonal bozuklul stres v.s. seyleri soyledi.

Her ay hastaneye kaldiriliyorum kendimden geciyorum ve cok siddetli agri oluyordu.

Hidrosalpenks sadece amelaytla gecer kesin amelyat dediler. 2-sene onem vermeden dr gidiyordum sonraki 7-senelik tedavi sonucunda yipranmistim. Hayir amelyat yaptirmaacagim artik kendi vucudumu benden iyi bilen insan yokmus kendimi tedavi etmeye baslayacagim diye dogal yoldan tedavilere basladim.
CINDEN gelen prof gorustum o akupuntkur alan bayanlarda hidrosalpenks gecmisti. Tedavi ol sonra olmasa amelayt dedi.
2008 agustos ayinda- butun vucuda masaj ve ozel olarak rahime disridan masaj aldim/

-suluk aldim(herkez onu dedi bunu dedi ben hamile kalmama yarari olursa dayanirim diye ozel merkezlerden Dr konrtolu altinda) aldim/

-sogan kurune basladim

-14 gun akupunktur ve igne uzerinden dogal bitkiyi isistasi ile yapildi (CINDEN GELEN PROF)

4-5 ay sonra dr gittim herseyin temiz oldugunu hidrosalpenks ve senelerce gecmeyen kistin olmadigini gorunce sasirdi yabanci ulkelere dr tavsiye almak icin kist oldugunu ve hidrosalpenks boyutu ve gectigini yazdim.Cevap olarak mumkun olmadigi bu boyutta gecmeyecegini dr yanilmis olabilecegini soylediler.

Kendi dr birliikte 3-4 aya kadar ayin 2 ve 7ve 16 gunleri tekrar tekrar ultrasonda bakti birsey cikmadi.

Bu sene tup bebeg girdim hazirliksiz girildi. once depressyon yasadim sonra irmem yanlisti. Tutmadi belki hidrosalpenks nedeninden mi dedim. Ultrasonda gozukmedi...

Ben de tup bebeg girmeden once dr israr ederek laparaskopi yaptirmayi dusunuyorum.Ama dr gerek yok bosuna neden yaptiriyorsun diyor.....Bilmiyorum arkadaslar suan hidrosalpenks gozukmuyor ama tup bebege laparaskopi yaptirmadan girmek istemiyorum.Hersey temiz iyi demelerine ragman dusunuyorum.....

Allah yardimcimiz olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…