- Konu Sahibi Burcudogan
-
Merhaba kizlar! Hepinize gecmis olsun! Allah sifa versin!
Merhaba kizlar! Hepinize gecmis olsun! Allah sifa versin!
çok ama çok geçmiş olsunnnnn
benimde bir tüpümde vardı aynı sorun. ilk tüp bebek denemem negatif oldu ardından hemen ameliyat ile bir tüpüm alındı. sonra dr yaz ayları boyunca kendiliğinden dene dedi. şimdilik o süreçteyiz. inşallah olumlu sonuç alırız yoksa tekrar tüp bebek gözüküyor... bozma moralini canım
seninle durumumuz aynı gibi... bana da her iki tüp için hidrosalpenks tanısı konuldu,ben bu durumu bilmeden 4 kez tüp denedim ne yazıkki... yani hep boşa kürek çektiğimi rahim filmi çektirene kadar bilmiyordum... ne yazıkki tüp doktorlarım benden rahim filmi istemedi... aslında hidrosalpenks bende o kadar ileri düzeye varmışki, normal ultrasonla la bile görülebilir haldeymiş... ama iki doktorumda, bunu gözardı etmiş... sonuç 4 negatif... ben şimdi o doktor diploması almış ama insan olmayı unutmuş kişilere hakkımı helal etmiyorum ve benim bu kadar maddi manevi canımı yakanlara diyorumki, en sevdiğinizden çıksın.
ben durumumu öğrendikten sonra hepsi endoskopik cerrahi alanında uzman doktorlarla görüştüm, tüplerimin alınması konusunda hemfikirler... önümüzdeki hafta adet bitiminde operasyona gireceğim... bu operasyonları olmadan başarı yüzdesi sıfır dendi... artık ondan sonra deneyip göreceğim...
görüştüğüm doktor isimlerini verebilirim istersen, ben birine karar verdim.
benim anlamadığım sana üç yıl önce laporoskopi yapılmış ve durum öyle çıkmış ortaya, peki o yapılan laporoskopi sırasında tüplerine bir işlem yapılmadı mı? almak ya da bağlamak gibi...???
Cnm sonucun ne oldu bendede sorun ayni tupleri alalim diyorlarben de mart ayında medicana da laparoskopi ile tüplerimi bağlattım. selman bey yaptı ameliyatı ve tüplerin çok kötüydü içi sıvı dolu ve geçiş yoktu dedi. 1. tedavimi yine orada yaptırdım nisanda negatif. şimdi 2. tedaviye yine orada başladım 3. gündeyim. aysun hn. çok olumlu konuşuyor inş bu sefer olacak
sen nerede yaptırdın tedavini
Cnm sonucun ne oldu tup bebek denemen insallah olumlu sonuclanmistir. Bizleride aydinkat lutfenarkadaşlar ben laporoskopi ve histeroskopi ameliyatlarımı oldum. tüpler iltehap nedeniyle çok kötü durumdaymış. içerde bağırsaklara ve rahme yapışmışlar. doktorum tüpleri diğer organlara zarar vermeden aldık dedi. yine iltihap nedeniyle karın içinde ciddi yapışıklıklar oluşmuş zarar vermeden onlarıda açmışlar. sonra histeroskopi ile rahmin içindeki miyomu traşlamışlar, rahmin bozulan şeklini düzeltmişler.
ilk gün karında ve rahimde ağrılarım oldu, idrarda kan vardı, bu traşlanan miyomdan kaynaklanıyormuş ama normalmiş. birde omuz ağrısı ve sağ göğüs boşluğumda çok keskin ağrılarım oldu. bu da ameliyatta verilen gazla ilgiliymiş ve normalmiş, şimdi ağrı kesici alıyorum ve antibiyotik... bugün 4. günüm ve evin içinde gezebiliyorum. korktuğum gibi olmadı. öncesinde çok gerilmiştim. ameliyatı cd olarak verdiler ama izlemeye cesaretimiz yok.
doktorum iltehabın çok ileri düzeyde olduğunu söyledi, ayrıca rahme sızıyormuş, bu nedenle tüp denemelerinin başarısız olması çok normal dedi.
Merhabalar öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun benimde iki tüpüm tıkalı ve hidrosalpinks var ve Dr alınması gerektiğini söyledi .. 2 aydır düşündüm araştırdım Dr ların ÇOĞU alınması gerektiği söylüyor ve karar verdim bu ay olucam sonrada tüp bebek tedavisi dilerim mutlu sonuclara ulaşırız ...merhaba arkadaşlar bende hikayemi anlatayım 3 kez tüp bebek denedim ancak hepsi negatif sonuçlandı 2 tüp bebekten sonra histeroskopi oldum 3. Denemede negatif hepsi boşuna yapılmış bunun sonucunda hidrosalpenks olduğunu öğrendim iki tüpümünde alınması gerekiyormuş şok olduk allak Bulak olduk şimdi ara verdim daha ameliyat olmadım bursadayım iyi bir doktor arıyorum bana yardımcı olabilecek olan var mı yardımlarınızı bekliyorum Allah herkesin yardımcısı olsun
mrh benimde tüplerimin alınabileceği söylendi. siz bunu yazalı çok olmuş ama ne yaptınız. alındı mı tüpleriniz , alındıysa başarılı bir tedavini oldumu paylaşır mısınız .çok kararsızım korkuyorum. çok yoruldum çok ameliyatlar geçirdim 2 düşüğüm var çok çaresizim .eğer cvp verirseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim şimdiden.merhaba bayanlar. 3.5 yıllık evliyiz ve malum bebeğimiz olmuyor. 1.5 sene önce boluda özel bir hastanede gittiğimiz doktorumuz hsg çekti ve sonrasında histeroskopi yapıldı ve bende herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Eşimin sperm sayısı çok az olduğundan tüp bebek önerdi. 2 ay önce memorıalde Güvenç beyle görüştük filmime bakınca bu film normal değil tüplerinde sıvı birikmesi var dedi. ( ve ben 2 doktor arasında farklı 2 doktora daha gitmiştim ama onlar sadece alttan muayene yaptı lakin herşey yolunda dediler) ilk denememizi yapalım eğer olmazsa laparoskopi yapalım gerekirse tüplerini bağlayacağız dedi. 1 ay önce denememizi yaptık ve kimyasal gebelik oluştu. Lakin eşimde de morfoloji , hareket ve sayı sorunu var 15-20 tane spermimiz kalıyor elimizde. Güvenç bey sperm sorunundan dolayı gelişimin ağır olabileceğini hatta olamayabileceğinide söylemişti. Şu an o kadar kararsızım ki ne yapmalıyız bilmiyorum. hangi sorun yüzünden bebeğimiz tutunmasını devam ettiremedi acaba? Ve tüplerin alınması işlemide zor bir kararmış gibi geliyor. Ne yapmalıyım sizlere göre??? Ve niye diğer doktorlar bana hep herşey yolunda dedi???
Canim bende ilk tup bwbek denemi yaptirdiktan ve negatif sonucu aldiktan sonra doktorum histeroskopi yapmak istedi. Sag kanalim tikaliymis ve rahime bi sivi akiyormus tup bebekle dahi hamile kalamzsin kalsan bile dusuk yaparsin dedi ve bagladi. Ameliyattan 2 ay sonra tup bebek ile kizima hamile kaldim basit bi operasyonMerhaba Arkadaşlar,
Benim tüplerimin ikisinide tıkalı olduğu 3 yıl önce yapılan laporoskopi sonucunda ortaya çıktı, uzun bir süre sonra tüp bebek yaptırmaya karara verdik, fakat ne yazıkki ilk denemem başarısız sonuçlandı, doktorum bugün embriyonun tutunamamasının tüplerde olan şişlik ve burada biriken sıvıdan olabileceğini, bu sıvının embriyoyu zehirleme ihtimalinin olduğunu söyledi ve laporoskopik bir operasyonla tüplerin bağlanması gerektiğini 2. denememizi bu operasyondan sonra yaparsak başarı şansımızın yükseleceğini söyledi. İçimizde bu operasyonu olup başarı sağlayan arkadaşlar varsa lütfen deneyimlerini bizimle paylaşsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?