Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

QUOTE=kuka;15118803]Merhaba kizlar! Hepinize gecmis olsun! Allah sifa versin!

2008 senesinde sol tupte hidrosalpemks oldugunu ogrendim. Amelyat dediler.Boyutu buyuk oldugunu soylediler. 2002 senesinde kist amelyati oldum ve sag yumurtamin buyuk bir kisimi alindi bundan sonra her ay kistle ugrstim ve her ay kanama oluyor kist (folikular kisti) 3-gunde oyle buyuyor dr bile sasirdi ilactan sonra ya patlar yada geciyor.Sebep hormonal bozuklul stres v.s. seyleri soyledi.

Her ay hastaneye kaldiriliyorum kendimden geciyorum ve cok siddetli agri oluyordu.

Historoskopi yapilmisti rahimde av gibi seylerin oldugunu temizlendigini soylemisti..sonra da tedavilerden sonuc alamamistim...

Hidrosalpenks sadece amelaytla gecer kesin amelyat dediler. Evliligin ilk 2-senesi onem vermeden dr gidiyordum sonraki 8-senelik tedavi sonucunda yipranmistim. Hayir amelyat yaptirmayacagim artik kendi vucudumu benden iyi bilen insan yokmus kendimi tedavi etmeye baslayacagim diye dogal yoldan tedavilere basladim.

CINDEN gelen prof gorustum o akupuntkur alan bayanlarda hidrosalpenks gectigini ve denememi olmasa amelayt dedi.
2008 agustos ayinda- butun vucuda masaj ve ozel olarak rahime disridan masaj aldim/

-suluk aldim(herkez onu dedi bunu dedi ben hamile kalmama faydasi olursa dayanirim diye ozel merkezlerden Dr konrtolu altinda) aldim/

-sogan kurune basladim (3 a ictim)

-14 gun akupunktur ve igne uzerinden dogal bitkiyi yakarak igneyi isista ile yapildi (CINDEN GELEN PROF).Gercekten cok guzeldi rahatlayiciydi ve birkac gun sonra agrilar gecmisti.

Tedavilr bittikten sonra dr gittim herseyin temiz oldugunu hidrosalpenks ve senelerce gecmeyen kistin olmadigini gorunce sasirdi yabanci ulkelere dr tavsiye almak icin kist oldugunu ve hidrosalpenks boyutu ve gectigini yazdim.Cevap olarak mumkun olmadigi bu boyutta gecmeyecegini dr yanilmis olabilecegini soylediler.

Kendi dr birliikte 3-4 aya kadar hidrosalpenksin goruldugu gunlerde ayin 2 ve 7ve 16 gunleri tekrar tekrar ultrasonda bakti birsey cikmadi.

Bu sene tup bebeg girdim hazirliksiz girildi. yaklasik 2 ay buyuk bi stres yasamistim ve hemen sonra girmem yanlisti. olumsuzolunca sebep o bu diye diyorum.....Tup bebekten once dr hidrosalpenksin ultrasonda gozukmedigini soylemisti.

Tekrar tup bebege sansim olursa girmeden once dr israr ederek laparaskopi yaptirmayi dusunuyorum.Ama dr gerek yok bosuna neden yaptiriyorsun diyor.....Bilmiyorum arkadaslar suan hidrosalpenks gozukmuyor ama tup bebege laparaskopi yaptirmadan girmek istemiyorum.Hersey temiz iyi demelerine ragman dusunuyorum.....

Allah yardimcimiz olsun![/QUOTE]

Musetta merhaba,
Ben de gecen ay laparoskopi oldum,hidrosalpenks sebebiyle tek tupum
alindi..senin durumunu okuyunca merak ettim,deneme surecin nasil gecti?
Su an doktor bana da 3-4 ay deneme suresi verdi,dolayisiyla
Seni merak ettim..hala bu topige ugruyorsan ve bilgi verirsen cok sevinirim...

mrb badenur bende cuma günü tüplerimi aldırdım hikayemi anlatsam şaşkınlıktandilinizi yutarsınız bende 4tüp bebek denemesi yaptım son 2sini süleymaniye tüp bebekte yaptım yapmaz olsaydım yumurta toplama işleminde enfeksiyon kapmışım 15gün agrıyla yaşadım süleymaniyedeki doktoruma gittim bana bişi yok kan ver bakalım dedi antibiyotik ver dedim böbreklere zararlı agrı kesici al dedi bende evdeki antibiyotikle kendimi biraz iyileştirdim ama olan olmuştu.. ve ben gene sancılandım prof dr gittim bana tüpümün çıkarılması gerektigini söyledi inanmadım başka doktorlarada gittim onlarda aynısını söyledi ve tekrar gittim süleymaniyedeki tüp bebek doktoruma enfeksiyon nedeniyle tüplerimde genişleme olmuş ve alacaklar amaliyatla dedim bana yat muayne ediyim dedi bakti ben birşey göremiyorum dedi kan ver yarinde gel kan ver dedi bende vermedim amaliyata karar verdik doktorum çok iyi bir insan allah ondan razı olsun para göz deil prof ahmet erk hocama sonsuz saygım var iyiki rabbim onu karşıma çıkarmış amaliyat esnasında sag tüpün çürüdügünü sol tüpümünde bagırsaklara yapıştıgını rahimi alacak derecesine geldigini söyledi rahimi kurtarmışlar ama tüplerimin ikisinide almak zorunda kaldıgını anlattı çok zor amaliyattı ama çok başarılı geçti dedi tertemiz ettim birşey kalmadı diyince içim rahatladı tüp bebek garanti yaptırırsan yüzde yüz tutar dedi ama kendimi hazır hissetmiyorum aynı şeyleri yaşayacagım diye çok korkuyorum

arkadaşlar çok uzun zamandır bu topiğe uğrayan olmamış. ben doğuştan tek tüplüyüm tedavi ile hamile kalmıştım nisan 20110 de mayıs da düşük oldu ve kürtaj oldum. sonrasında 1.5 yıl geçti ve ben 3 aşılamam negatif hala hamile kalamadım. artık tüp bebeğe geçtim ilk denemem ekim de yapılacak ama sıvı birikmesinden şüphelendim kendi kendime 1 kez de doktorum şüphelendi ultrasonda. sıvı birikmesinin belirtileri varmıdır adet gecikmesi adet de azalma ayın belli günlerinde ağrılar vs.. bilgi almak istiyorum sizlerden sizce tüp öncesi yeni bir rahim filmi çektirmem gerkeir mi?

mesalınızı yazalı epey olmuş yazdığınız ameliyatları oldunuzmu ve şuan durumunuz nasıl ?tüp bebek yaptırdınızmı ?sonuç nedir?aynı aşamalardan benimde geçme riskim var

bu yüzden soruyorum.ALLAH HERKEZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN...

Cnm sonucun ne oldu bendede sorun ayni tupleri alalim diyorlar

Cnm sonucun ne oldu tup bebek denemen insallah olumlu sonuclanmistir. Bizleride aydinkat lutfen

Canim ya bisey sorcam. Ben hollandada kaliyorum. Burdaki doktorum tuplerin dar olabilir ameliyatla bakmamiz lazim dedi. Turkiyede ameliyatlami bakiyorlar tuplere yoksa baska yontemleride varmi?

Merhaba,
Tek tüpümde hafif hidrosalpinks le tüp bebek yaptırdım ve gebelik oluştu.Ama ne yazıkki 5 haftadan sonra ultrasonda 2 embriyonun gelişimini görmeye gittiğimizde haftasına göre gelişiminin geri olduğu tespit edildi, sonrasında gebelik testlerini tekrar edildi ve bebekler ölmüş olduğu dolayısıyla progestron vs kesildi 2 hafta sonra kendi kendine düşük oldu, daha sonra tekrar tüp bebek denedik dondurulmuşlarla bu sefer kimyasal gebelik oluştu,, merak ediyorum hidrosalpinks olanlardan tüpünü aldırmadan bebeğini kucağına alan kişi sayısı bu kadar az mı?ilgili sayfalardan taradığım kadarıyla bir yada 2 tane rastladım ama bu kadar az mı yoksa yazmıyor mu başarılı olanlar

merhaba arkadaşlar bende hikayemi anlatayım 3 kez tüp bebek denedim ancak hepsi negatif sonuçlandı 2 tüp bebekten sonra histeroskopi oldum 3. Denemede negatif hepsi boşuna yapılmış bunun sonucunda hidrosalpenks olduğunu öğrendim iki tüpümünde alınması gerekiyormuş şok olduk allak Bulak olduk şimdi ara verdim daha ameliyat olmadım bursadayım iyi bir doktor arıyorum bana yardımcı olabilecek olan var mı yardımlarınızı bekliyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

Merhabalar öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun benimde iki tüpüm tıkalı ve hidrosalpinks var ve Dr alınması gerektiğini söyledi .. 2 aydır düşündüm araştırdım Dr ların ÇOĞU alınması gerektiği söylüyor ve karar verdim bu ay olucam sonrada tüp bebek tedavisi dilerim mutlu sonuclara ulaşırız ...

mrh benimde tüplerimin alınabileceği söylendi. siz bunu yazalı çok olmuş ama ne yaptınız. alındı mı tüpleriniz , alındıysa başarılı bir tedavini oldumu paylaşır mısınız .çok kararsızım korkuyorum. çok yoruldum çok ameliyatlar geçirdim 2 düşüğüm var çok çaresizim .eğer cvp verirseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim şimdiden.

Ben de hikayemi anlatayım. Eylül ayında tüp bebeğe karar verdik. Yaşım 37, dolayısıyla yapılması gereken herşeyi yapılıp öyle girişmek istedik bu işe. Önce rahim filmi çekildi ve sol tüpte hidrosalpenks tespit edildi. Tüp bebek doktorumuz o alınmadan başarı şansı düşük dedi. Olsa bile sonrasında embriyoyu zehirleyebilirmiş. Dolayısıyla ne gerekiyorsa yapılsın diyerek laparoskopiyle sol tüpüm alındı. Aynı anda histerekopi yapılarak rahim duvarına çizik atıldı. Operasyondan 1 ay sonra tedaviye başladım. Tedavinin en BAŞINDA dondurulmuş transfer olacağına karar verilmişti.
29 Ekim de opu oldu. Gelişen embriyolar donduruldu. Transfer bir sonraki ay 21 Kasım da gerçekleşti. Geçen hafta pozitif sonucu aldık.
Darısı isteyen herkesin başına.

Benimde trk tupumde sivi birikimi vardi doktorum kapatalim oyle
Tup bebek yapalim dedi, soylendigi gibi embiriyoyu zehirleme ihtimali var ama bu henuz yuzde yuz kanitlanmis bir olay olmadigindan bazi doktorlar gerek gormuyor ben boyle olduguna inaniyorum dedi,tup kapanmasi ve operasyon fikri olumlu gelmedi ce kabul etmedim siz bilirsiniz dedi ve tup bebek yaptik kimyasal gebelik oldu yani degerlerim yukseldi ve dustu, ikinci denemeden once tupu kapadik ve ikinci denemede oldu cok sukur, gerci benim cikolata kistim vardi ayni.operasyonda alinmisti..Allah bilir tabide ben tuplerde sorun varsa kapatilma ya da alinma taraftariyim, basta korkuyucu geliyor bana da oylr gelmisti ama son zamanlardaki arastirmalar ve tecrubeler bunun dogru oldugunu gosteriyor, doktorunuza guveniyorsaniz cizdigi yoldan gidin derim, hepimiz bebeklerimize kavusuruz insallah

Canim bende ilk tup bwbek denemi yaptirdiktan ve negatif sonucu aldiktan sonra doktorum histeroskopi yapmak istedi. Sag kanalim tikaliymis ve rahime bi sivi akiyormus tup bebekle dahi hamile kalamzsin kalsan bile dusuk yaparsin dedi ve bagladi. Ameliyattan 2 ay sonra tup bebek ile kizima hamile kaldim basit bi operasyon

Arkadaşlar ben laparoskopimi oldum çok şükür iki tüpümde alındı ikSininde uçları sosis gidi şişmiş. Hayırlısı bundan sonrası iyi olur inşallah olacak arkadaşlar hiç korkmasın .. Hemen kalkıyorsunuz ayağa rahat bi amaliyat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…