Türbanli kadinlar dikkat

SEN_KOLIK

herkez YALANCI!!
Pro Üye
15 Nisan 2007
4.695
2.355
698
Diğer
Türbanlı kadınlar dikkat!

Türbanlı kadınlar dikkat! Romatoloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Ertemli, türban takan kadınların güneş ışığından faydalanamadıkları, bu nedenle daha fazla D vitamini ve kalsiyum almaları gerektiğini söyledi. Ertemli, D vitamini ve kalsiyum eksikliğinin romatizmal hastalıklara yol açabileceği uyarısını yaptı.

Romatoloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Ertemli, türban takan kadınların güneş ışığından faydalanamadıkları, bu nedenle daha fazla D vitamini ve kalsiyum almaları gerektiğini söyledi. Ertemli, D vitamini ve kalsiyum eksikliğinin romatizmal hastalıklara yol açabileceği uyarısını yaptı.

Fethiye Ölüdeniz’de devam eden 2007 Romatoloji Kongresi'ne katılan Prof. Dr. İhsan Ertemli türban takan kadınlara uyarıda bulundu.

Romatolojik hastalıklara yakalanmada D vitamini ve kalsiyum eksikliklerinin oldukça etkili olduğunu işaret eden Ertenli “Bu doğrultuda güneş ışınlarının alınması çok önemlidir. Özellikle tesettürlü bayanlarımızın, türban kullanların bu ışıktan doğrudan yararlanması mümkün değildir. Bu yüzden bu bayanların vitamin ve kalsiyum takviyesi alması yararlı olacaktır” dedi.

Ölüdeniz’deki 2007 Romatoloji Kongresi alanın uzmanlarının yoğun katılımıyla yapılıyor. Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından her yıl düzenlenen kongrede romatolojideki son gelişmelerin yanında ulusal sorunların da tartışılıyor.

Kaynak : Hürriyet

canım geçen hafta da gazetede bir yazı vardı sadece eller günde 15 dk güneş görse yeterli oluyormuş vücut için.

Ben hiç görmedim türbanı yüzünden vitamin eksikliği çekeni, bunun yerine süt içerek güneşten alınacak kalsiyum ve demiri telafi edebilirsiniz :)

Olayı bir de bilimsel açıdan inceleyelim bari CADIARZU
Çok saçma bence yaa... Arkadaşın dediği gibi 15 dk yeterli oluyor güneş ışığından almamız gereken D vitamini için... Hatta son yıllarda korunmak için faktör faktör güneş kremi kullanmamızı önerenlerde aynı bilim adamları değil miydi yahu. ben mi yanlış hatırlıyorum...CADIARZU

araştırıp yazdıgın için teşekkürler canım...
yinede güneş ışıgının alınacagı kanısındayım....
süt içerek eksiklik giderilir....

annem türbanlı olduğu için doktoruma sorduğumda kıyafetin üstünden bile alınan güneş ışığının yeterli olduğunu, direkt vücuda temas eden güneş ışığının ise zararlı olduğunu söylemişti.

alla alla 10 yıldır başörtülüyüm etrafımda onca örtülü hatta çarşaflı insan var
hiç böyle şikayeti olana rastlamadım ayrıyeten böyle bi şikayettim olmadı
türbanı gündemde tutmak için yapılan haberlerden bir daha!

o zaman kalsiyum ve vitamin almak için günde 10 dk başım açık gezeyimkaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
ohaoldumsmileohaoldumsmile:uhm:daha neler yaz oldumu avaz avaz bagirirlar sakin günese cikmayin cok zararli diye bu ne perhiz bu ne lahana tursusu bizim hic bir sikayetimiz yok cok sükür daha neler duyucaz

çok saçma ya sonunda böyle bi yaklasım mı getirmişler türbana karşıyız diyemiyorlarda milleti oyalıyorlar işte...

ayy hürriyete bak
neleri de düşünür olmuşsempatiksalakcinni

Son düzenleme:
sadece kafamızdanmı alıyoruz güneşi o zaman soyunun daha faydalı olsun çıplakmı gezilecekmiş hayda şimdi tüm türbanlılarda bunu dikkate alır eminimsempatiksalakcinni

ıyi de yazıda açık gezin ya da başınızı örtmeyin denememiş ki. Eğer bu şekilde giyinmeyi tercih ediyorsanız, ekstra kalsiyum ve D vitamini almanızda fayda var denmiş. KAldı ki menapoz öncesi her kadına tavsiye edilen birşey bu ve normalden daha az güneş ışığı alıyorsanız böyle bir takviyenin zararı olmaz.
Arkadaşlar demiş ya "Süt içeriz eksiği kapatırız." diye, işte yazıda da o söyleniyor. "Ekstra kalsiyum alın." deniyor. Söylenen farklı birşey yok ki!

Ne yazacaklarını şaşırdılar acık hanımlara sakın güneşe cıkmayın derler biz kapalı hanımlara aman güneşe cıkın:) cidden çok komik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…