- 6 Aralık 2014
- 336
- 227
- 48
- Konu Sahibi yelda_teacher
-
Beni neyi anlamadin anlayamadim istisnalar vardir falan gibi bir parantez acmistim ilk yorumumda daVallah anlamadim seni gercekden.ben azeriyim esim turk milliyetimde oguz turku yani turkum dibine kadar hemde esimle ailesiyle cok guzel anlasiyoruz 4 sene sevgiliydik 2 senedirde evliyiz masallahhh.bence yalnis dusunuyosun.kurtleri bilmiyorum ama kendimde yabanciyim ama bizim ole bi sorunumuz yok.bi el opmeydi komikdi benim icin kimsenin egosunu tatmin etmek icin onun elini opmek zorunlulugum yok ve saygi el opmeyle olmaz sonunda kayinvalemde anladi onuda asdik cok sukur
Ben esimle universitede tanismisdik etrafimizda bir suru turk azeri evlilikler gordum vallah billah hepsi cok kibar guzel aileler olmuslar.onemli olan iki tarafin hayata bakis acisi hayat tarzi Bunlar onemli irklar degil.bir siyahi ile bi turk veya azeri veya ingiliz farketmez cok mutlu olabilir ama kendi vatandasiyla olmaz bu nasip isi.benim esimle irk din millet farkimiz yok.ama olmus olsaydi bile mutluysam evlenmeyi yine dusunurdum.onemli olan insan olabilmek...Beni neyi anlamadin anlayamadim istisnalar vardir falan gibi bir parantez acmistim ilk yorumumda da
Ha bi de kayin baba lakap takar geline
asla ismi ile çağırmaZ
herkes ye gelini o Lakapla çağırır
Bizim bi akraba ya adam Hürrem lakabı ni takmis mesela :))))) kızın adını unuttuk.....
bu en sevdiğim adet diyebilirim. ...
tövbe tövbe.. kızı vermiş,2 tane çocuk yapmışlar kp le görüşmüyor mu dama ne ayıppppp..benim şahit olduğum adetlerinden biriside evlendikten sonra kızın babası damat için bi kurban keser ve damat ondan sonra kızın evine girip çıkar kayınpederi ile konuşur görüşür. o kurban kesilmeden damat ne kayınpederinin evine gider ne onla görüşür konuşur. bizim komşumuz bu yüzden 5 yıl görüşmemiş karısının ailesi ile. düşünsenize 2 çocukları var ve kayınpeder kızının evine gittiği zaman damat kalkıp çıkıyor evden. sonunda adam kurbanı kesti de rahatladılar
evet öyleymiş,yemişim ben öyle düğünü :))) kız istemeye falan da gelmiyormuş.Damat düğüne gitmiyor diye bir kaç mesaj mı okudum bana mı öyle geldi
sizinkiler iyiymiş,şanslısınız :))Yorumların çoğunu okudum ama sonuc olarak sunu söylemek gerekir ki sana en doğru cevabı erkek arkadaşın verebilir.. yani aile örf adetleri ne kadar uygular,tavirlari nasildir,çatkapi gelen giden olup olmamasi da eşle ilgili mesela benim eşim çevresi çok geniş bi adam ama catkapi kimse gelemez evimize çünki cevresindekierden çok bana değer veriyor.. esimin ailesi ise kendi ailemden farksiz.. babasi adetler yüzünden esime gösteremediği sicakligi bana gosterir,sarilir bana,sever.. sacimi boyasam kestirsem yada biyere gitmek için hazirlansam iltifatlar eder.. kayinvalidem kendi evinde is yaptirmaz kaldi ki baskasinin evinde asla yaptirmaz.. beni sever sayar.. benle yaşıt erkek kardeşi yeri gelir ayağıma terlik verir yeri gelir kalkar bana su getirir.. ailece hicbir durumda mudahaleci olmazlar olmadilar.. ama bu aile gorumcem cerkesle evlenmedi diye kiyametleri kopardi mesela :)) ama asla damadimiza ya da ailesine saygisizlik etmediler.. yani aslinda aile çok önemli.. benim eşimle ilgili en buyuk şansım ailesi bence.. erkek arkadasindan ailesi ile ilgili bilgiler almaya bak sen.
lakap takmak çok garip neden kendi ismiyle hitap etmiyorlar. diyelim ki gelin hanımın hoşlanmadığı bir lakap taktılar ne olacakHa bi de kayin baba lakap takar geline
asla ismi ile çağırmaZ
herkes ye gelini o Lakapla çağırır
Bizim bi akraba ya adam Hürrem lakabı ni takmis mesela :))))) kızın adını unuttuk.....
bu en sevdiğim adet diyebilirim. ...
amann dışladıkları daha iyi bence :)) şimdi eskisi gibi mi herkesin hayat telaşı var.O zaman eşiniz huzursuz olur çünkü Çerkes aileleri genelde bu şekildedir çok bağlıdır
dusunsene herkes birbirine gidip gelecek ama sen olmayacaksin eşinin başı çok ağrir
dislarlar
adamın akli dengesi yerinde miymiş??Doğrudur cnm benım de arkadasım onlardan bırıyle evlı cok duskunler aılelerıne her hafta gıderler hatta dogurdugu gun hadı annemlere gıdıyoruz falan demıs adam ..Yanı cok cok cok zorlanma ıhtımalın var
teşekkür ederim,rahatlattın birazBenim edim cerkez ben türküm gayet iyi anlasiyoruz kvler ile de tamam adetleri doğru biliyorsun ama artik kimse uygulamiyor büyüklerde rahatsiz zaten durumdan biz çektik diyorlar kv anlatır kayinbabasi ile ölenekadar konusmamis simdi çok saçma diyor onlarda kina yok biz yaptik gorumcem yaptieltim yapti onlar cerkez eltim gorumcemin eşi falan bi ben yabanciyim ama hic silinti yasamadim eğer çok gelenekçi olsalardi arkadasin seninle ciddi düşünmez di çünkü eski adetlere gore bir cerkez sadece cerkez olanla evlenir bana cok sahip cikar kaynim kayinvalidem esinle bir birimize kolaykolay isimle hitap etmeyiz canim hahayatin deriz derede olursak olalim hatta ilk basta bizimkiler uyarmisti sen basil hayatin dersin diye türk olduklari halde hic korkma kvgelgelinceyeri gelir beni oturtur kendi girer mmutfağa hep ağlar birakin ca yavrum benseni birakinca kotu oluyorum sen emanetsinder hic korkma birşey olmaz uygulamiyorlar adet falan
tabiki... ben bu "görüş" ün aksini söylemedim zaten... "ama" dedim sadece...Ben esimle universitede tanismisdik etrafimizda bir suru turk azeri evlilikler gordum vallah billah hepsi cok kibar guzel aileler olmuslar.onemli olan iki tarafin hayata bakis acisi hayat tarzi Bunlar onemli irklar degil.bir siyahi ile bi turk veya azeri veya ingiliz farketmez cok mutlu olabilir ama kendi vatandasiyla olmaz bu nasip isi.benim esimle irk din millet farkimiz yok.ama olmus olsaydi bile mutluysam evlenmeyi yine dusunurdum.onemli olan insan olabilmek...
Tabii ki anlatabilirim. Her toplumun her kültürün ananeleri, o kültürü o kültür yapan belli başlı özellikleri vardır. Kafkas kültürü için de saygı en önemli unsurdur. Büyük küçük bilmek de ha keza öyledir. Kültürler içerisindeki hatalar zaten çağın evrilmesiyle yok oluyor. O yanlış bu yanlış denilerek bizim toplumumuz "kaşen,şeşen" (bunlar hakkında bilginiz olduğunu varsayarak diyorum) den öteye gidemiyor maalesef.Bu kendi icinde cok saglam dayanaklari anlatabilir misiniz? Samimi olarak cok merak ettim.
Biz de hemen hemen ayni geleneklere sahibiz. Fakat yeni nesil bunlari kismen de olsa yıkıp geçti. Bunu başardılar. Basardilar diyorum cunku yüzyıllarca bunak moruklarin kendi kafalarinca yanlis ve ayip gordukleri seyleri biz gençler bir kenara attik. Yanlis anlamayin ben kendi irkim icin söylüyorum.
Bu tehlikeli gelenekler bir cok kadinin, genc kizin hayatina mal oldu çünkü.
Bu tehlikeli gelenekler yuzunden bir cok kadin hizmetci muamelesi gördü.
Bu tehlikelu gelenekler ulkenin uzerinde de kara buluttur. Gelismez, gelisemezsiniz.. Yani uzar gider bu derin mevzu.
Canim anladim belliki gonlun kirilmis ayni senin yasadigini bildiyim benle dertlesen bir arkadas var burda inan okadar iyi anliyorumki.benim sanab yazmakda maksadim her millet her insaan ayni degil.ama birtek seyi vurgulamak zorundayim azeri baska bir millet degil azeriler gercek oguz turkleri yani biz baska bir millet degiliz turkuz bunu ben degil binlerce senelik tarihimiz diyor ve kanitliyor gercek bu azeriler turk bunu duzeltmek istedim bunu bilmemek ayip olur duzeltmemek de benim adima ayip olur.tabiki... ben bu "görüş" ün aksini söylemedim zaten... "ama" dedim sadece...
birde bir gerçek var ki maalesef ,, bazı milletler öyle azeri çerkes laz vs. benzemiyor.. yaşamyan bilemez tabii , ben de sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?