- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
- Konu Sahibi yelda_teacher
-
yani adam kendisiyle konuşmamı isterse bana bilezik mi alacak? ben o kadar bekleyemem ki. bende bir dil var tutabilene aşkolsun :)))
Sizin,cerkezler icin siraladiklariniz,kurtlerde,alevilerde,karadenizlilerde de var.bunlari gordugum icin yaziyorum.fakat onlar eskidendi..simdi oyle bir sey yok.bunlari uygulayacak kizlarda yokkk.hahahaha....benimcerkez arkadasim var , cok rahat insanlar...ayrica cerkezlerde turkiyede oldugundan bizim gibiler..oyle cerkez turk ayrimi diye bir sey yok.sonucta bizim orf ve adetkerimiz cerkezlerde gelip ogrenmislerdirrr...kk üyeleri, yeni biri var hayatımda ve çerkesmiş,laf olsun diye görüşmüyoruz ikimizde..6 aydır falan tanışıyoruz ve benim nasıl biri olduğum hakkında bir fikri oluşmuştur diye düşümüyorum.ama duyduğum kadarıyla çerkesler çok gelenekçi ve muhafazakar olurlarmış,gelin ayakta beklermiş, k v, k p izin vermeden konuşmazmış.hatta kp le gelin hiç konuşmazmış. yemek yerken aynı masada yemezlermiş. kocana adıyla hitap edemezmişsin, onunla büyüklerin yanında konuşamazmışsın,yan yana oturamazmışsın falan ayıp karşılanırmış. damat kız istemeye ,gelin almaya gelmezmiş. bunlar bizim yaşam tarzımız için çok tuhaf. bu yazdıklarımı başkalarından duydum,gerçekten böyle midir? çok şaşrıdım ve biraz da korktum açıkçası.
ben rahat ve özgüvenli yetiştirilmiş birisiyim. kız evlat olarak ailemiz bizi hiçbir konuda erkeklerden çocuklardan ayırmadılar. istediğimiz gibi davranma özgürlüğümüz vardır, saygı çerçevesinde tabi..
aile büyüklerimizle ilişkilerimiz samimidir. birlikte güleriz ,eğleniriz tartışırız da.mesela sigara içtiğimizi bilirler ama yanlarında içmeyiz..özel günlerde kutlamalarda birlikte kadeh kaldırırız.
ben arkadaşlarımla tatile çıkıyorum derim,izin verirler. kiminle gittiğimizi bildikleri sürece sorun yoktur çünkü arkadaşlarımızın ailelerini tanırlar. akşam arkadaşlarımızla dışarı çıkma özgürlüğümüz de vardır. şıklığa , kişisel bakıma önem veririm ve bunlara epey para harcarım.abartmamak kaydıyla rahat giyinirim. yani mini giyerim ama abartmam,ya da kolsuz giyinirim ama asla tatil dışında ip askı giyinmem. dekolte kullanırım ama ölçüsündedir.
böyle birliktelikleri, evlilikleri yürütenilen var mı
bir de annesi ve babası emekli eczacı,okumuş insanlar yani, hala o kadar gelenekçi olabilirler mi
başka ne adetleri vardır mesela bilenler varsa yardımcı olun lütfen.
aaa tabi ki sorucam,ben fikir almak için açtım konuyu,baştan okumamışsınızBu özelliğinizi neden ona soru sorarak kullanmıyorsunuz ki? Gelenekleri ve aile yapısı hakkında sıradan muhabbet etmek tabu değildir. Ben bol bol sordum, kendim de anlattım. Ama aile tanışınca bu sefer daha detay öğrendi. İlla bilmediğiniz kültür anlaşılamaz ve garip değil ki, öğrenmenin yolu var yani ne kadar farklı, uyum sorunu olur mu olmaz mı diye.
Ki zaten xler böyledir, benim çevremde gördüklerim şunu yapardı diye dışardan alacağınız hiç bir görüş sizin beraber olacağınız kişi hakkında kesin sonuç falan vermez.
Ben Kürdüm, ama esim Türk..
Ilk esim Kürttü. Hayvanin tekiydi.
Esimin s.ctigi b.k olamaz..
O sebeple muhim olan insanlik.
aaa tabi ki sorucam,ben fikir almak için açtım konuyu,baştan okumamışsınız
Aa Cherry nişanlandın mı sen? Yokksa Allah mı söyletti acaba, üç vakte kadar ...?Onemli olan benim nisanlimin nasil bir insan oldugu tabi kiCanim benim pek utangacti yanlis hatirlamiyorsam
Aa Cherry nişanlandın mı sen? Yokksa Allah mı söyletti acaba, üç vakte kadar ...?
neee miss cherry blossom nişanlandı mı ? :))Aa Cherry nişanlandın mı sen? Yokksa Allah mı söyletti acaba, üç vakte kadar ...?
Tıfenk iyidir :))Baştan okudum tabii ki ama köyün birinde ayak öptürmeleri önyargıdan başka bir şey kazandırmaz size, benim de kültürümde var diye elimde tüfekle yorum yapmıyorum.
neee miss cherry blossom nişanlandı mı ? :))
Ohoooooo, Samson sen olaylari kacirmissinBen nisanlanali cok oldu. Loch Ness Canavari kardesiyle nisanlanmamizi munasip gordu Ben de nisanlimin kisiligini sorayim dedim, hazir sozu acilmisken :)
Bir de bakirdi zannimca, ama ben onu bozucam merak etmeyin
Tıfenk iyidir :))
Bizden habersiz neler dönüyor, di mi? Biz de çocuğu göreydik, görüş bildireydik...oo
Ha ha, boz kız yakışır, içimden bir ses bu oğlan esmer güzeli diyor
Nişanı kaçırdık, düğün bizsiz olursa olay çıkar !! Neyse Mune beni bir kere bipledi zaten, daha fazla konuyu bölmeyeyimHakan Sukur'e benziyormus tipii, ablasinin dedigine gore. Bir de utangacmis , bayilirim
Yemek yapiyorum guya :)) Allah seni e mi?Onemli olan benim nisanlimin nasil bir insan oldugu tabi kiCanim benim pek utangacti yanlis hatirlamiyorsam
utangaç erkek iyidir :))Hakan Sukur'e benziyormus tipii, ablasinin dedigine gore. Bir de utangacmis , bayilirim
utangaç erkek iyidir :))
Yemek yapiyorum guya :)) Allah seni e mi?
Kiz sen niye diger kizlar gibi once meslegini sormuyosun? Evi, arabasi var mi demiyosun?Ne yapayim, utangac olmasinda baska bir huyunu bilmiyorum ki. Nasil bir insan merak ettim tabi
Kiz sen niye diger kizlar gibi once meslegini sormuyosun? Evi, arabasi var mi demiyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?