- 18 Temmuz 2014
- 1.650
- 1.570
- 163
- Konu Sahibi yelda_teacher
-
Annem Çerkesbirazdan kalp krizi geircem
Baytar :)) Eve geldiginde hep tezek kokuyo.Cunku kazancim iyi, meslegim de var, maddi sikintim pek yok, o yuzden maddi endiselerim yok. Arabay sordum zaten hatirlarsanCidden hic merak edip sormamisim, bu cocuk ne is yapar ? Vallahi yeni aklima geldi.
Ben Türk eşim Kürtcanım anlıyorum demek istediğim şuydu :
yazımın devamında da dedim ya,
ırk ayrı olunca olmuyor ama genede bişey diyemem diye.
kürt ve türk asla asla olmadığını çok iyi gördüm ben o yüzden yıllar bana aynı kültürden olmayanlarla bir arada yaşanmadığını öğretti (kültür derken cahilliği kast etmiyorum)
Al bence ne varsa onlarda var..kirli adamlar yanındakini de kirletiyorBekaret topiklerinde esip gurlerim erkekler cok mu temiz diye, el degmemis erkek almak varmis kismette iyi mi
benimki de öyle yakışıklı hoşsohbet. diksiyonu çok düzgün. Espirileri çok kaliteli. Tuttum yani.genelleme yapmak gibi olmasında çerkes erkekleri çok yakışıklı ya :) , yakışıklı olmayanları bile eli yüzü düzgün çok güzel bir ırk , niye çok dışardan evlenmedikleri belli asimile olmak istemiyorlar ki bu güzel ırk bozulmasında bence :) sevdiğim insanlar ama evlilik için bende düşünmezdim çok hizmet beklerler , çoğu da devam ettirir geleneklerini, çerkes komşularımız var ailece severek takip ediyoruz ,hem yakışıklı, hem hoş sohbet insanlar.
Hiç kusura bakmasınlar ben onu yapamam..onlardan uzak kalmaya çalışsam olmaz mi. mesafe koysam mesela..Annem Çerkes
60 yaşında annem Neredeyse ben 27 yim.
27 senedir annemin ne Dedemin yanin da yemek yediğini gördüm ne de konuştuğunu. Dedem soru sormadan asla konusamaz , babam Dedemin yanında bizi sevemezdi.
Çocuktum hatırlıyorum dedem su istemiş annem getirmiş . Ama suyu verip dedem içerken başında bekleMemiş diye kıyamet kopmuşTu.
Ayrıca annem öğretmen yani çalışan bir bayan buna rağmen kv desinin altin günleri için senelik izin alır hizmet etmeye giderdi..
Bu ve buna benzer bi sürü şey. .
Cerkezler kızlarını böyle yetiştirir
Ve öyle olmasını beklerler .....
İyi aman kimse yapmasın zaten :)))senden beklenilen adetleri şimdi cerkez kızları bile yapmıyor zaten
yani yapanlar memnun mu sanki benim çevrem dolu cerkes hiç bir sorun yok bu konularda şimdi kim kapıda bekler allah aşkına yemek sofrada dururken... hayır varsa göstersinler yani biz yapmadımızı cerkes olmayan birinden nasıl beklıycezİyi aman kimse yapmasın zaten :)))
onda bir problem varmiş gelin doğum yapınca kimde olursa olsun göz aydına geline gidilir gelin kaldırılıp götürülmezDoğrudur cnm benım de arkadasım onlardan bırıyle evlı cok duskunler aılelerıne her hafta gıderler hatta dogurdugu gun hadı annemlere gıdıyoruz falan demıs adam ..Yanı cok cok cok zorlanma ıhtımalın var
O zaman eşiniz huzursuz olur çünkü Çerkes aileleri genelde bu şekildedir çok bağlıdırHiç kusura bakmasınlar ben onu yapamam..onlardan uzak kalmaya çalışsam olmaz mi. mesafe koysam mesela..
Ne mutlu sana ozaman. Beni mahfettiler ama.... Beni kimse yanlış anlamasın yaka silktim perişan oldum.,.Ben Kürdüm, ama esim Türk..
Ilk esim Kürttü. Hayvanin tekiydi.
Esimin s.ctigi b.k olamaz..
O sebeple muhim olan insanlik.
Ama malesef ırklar ayrı olunca fena zorlanıyorsun bide karşindaki adam/kadın adam değilse vay haline. İstisnalar vardir muhakkak bunu ilkte de söyledim...konunun ırkla değil geleneklerle alakası var..bizim için ırk ayrımı söz konusu olamaz neticede bir sürü ırktan insan var ülkemizde ve bu ülkeyi birlikte kurduk yüzyılı aşkın süredir birlikte yaşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?