Türk -çerkes evlilikte anlaşabilir mi

birazdan kalp krizi geircem
Annem Çerkes
60 yaşında annem Neredeyse ben 27 yim.
27 senedir annemin ne Dedemin yanin da yemek yediğini gördüm ne de konuştuğunu. Dedem soru sormadan asla konusamaz , babam Dedemin yanında bizi sevemezdi.
Çocuktum hatırlıyorum dedem su istemiş annem getirmiş . Ama suyu verip dedem içerken başında bekleMemiş diye kıyamet kopmuşTu.
Ayrıca annem öğretmen yani çalışan bir bayan buna rağmen kv desinin altin günleri için senelik izin alır hizmet etmeye giderdi..
Bu ve buna benzer bi sürü şey. .
Cerkezler kızlarını böyle yetiştirir
Ve öyle olmasını beklerler .....

Ben Türk eşim Kürt
gayette olduk valla

genelleme yapmak gibi olmasında çerkes erkekleri çok yakışıklı ya :) , yakışıklı olmayanları bile eli yüzü düzgün çok güzel bir ırk , niye çok dışardan evlenmedikleri belli asimile olmak istemiyorlar ki bu güzel ırk bozulmasında bence :) sevdiğim insanlar ama evlilik için bende düşünmezdim çok hizmet beklerler , çoğu da devam ettirir geleneklerini, çerkes komşularımız var ailece severek takip ediyoruz ,hem yakışıklı, hem hoş sohbet insanlar.

benimki de öyle yakışıklı hoşsohbet. diksiyonu çok düzgün. Espirileri çok kaliteli. Tuttum yani.

Hiç kusura bakmasınlar ben onu yapamam..onlardan uzak kalmaya çalışsam olmaz mi. mesafe koysam mesela..

bende cerkezim o dedın aileye gore değişiyo canım taraflar anlayışlı oluyo artık birbirlerine karşi. genelde bizim kuzenlerde türklerle evli ama yarı cerkes yarı turk düğünü
oldu cok da güzel oldu kimsenın kalbı kırılmadı. hala adetlerine baglı olanlarda var zaten onlarr da cerkes dışında evlenmıyor. yok zaten evlenecekse kendi adetlerini sana dayatamaz bir orta yol bulur olması gereken de o

benim şahit olduğum adetlerinden biriside evlendikten sonra kızın babası damat için bi kurban keser ve damat ondan sonra kızın evine girip çıkar kayınpederi ile konuşur görüşür. o kurban kesilmeden damat ne kayınpederinin evine gider ne onla görüşür konuşur. bizim komşumuz bu yüzden 5 yıl görüşmemiş karısının ailesi ile. düşünsenize 2 çocukları var ve kayınpeder kızının evine gittiği zaman damat kalkıp çıkıyor evden. sonunda adam kurbanı kesti de rahatladılar

Doğrudur cnm benım de arkadasım onlardan bırıyle evlı cok duskunler aılelerıne her hafta gıderler hatta dogurdugu gun hadı annemlere gıdıyoruz falan demıs adam ..Yanı cok cok cok zorlanma ıhtımalın var

onda bir problem varmiş gelin doğum yapınca kimde olursa olsun göz aydına geline gidilir gelin kaldırılıp götürülmez

Hiç kusura bakmasınlar ben onu yapamam..onlardan uzak kalmaya çalışsam olmaz mi. mesafe koysam mesela..
O zaman eşiniz huzursuz olur çünkü Çerkes aileleri genelde bu şekildedir çok bağlıdır
dusunsene herkes birbirine gidip gelecek ama sen olmayacaksin eşinin başı çok ağrir
dislarlar

canım benim baba tarafım çerkez..o saydıkların geleneklerin hepsi mevcut hatta fazlası da var...ama artık eskısı gıbı değil...kız alan aile karşı tarafın isteklerine göre hareket eder bizde.. düğünler bile farklıdır ama karşı taraftan kız alınca kız tarafının adetlerine de yer verilir orta yol bulunur...gerçekten eskiler çok kuralcıydı..simdilerde azaldı kurallar esnekleşti...korkma düşündüğün gibi değil ama arkadaşınla konuş...

Ha bi de kayin baba lakap takar geline
asla ismi ile çağırmaZ
herkes ye gelini o Lakapla çağırır
Bizim bi akraba ya adam Hürrem lakabı ni takmis mesela :))))) kızın adını unuttuk.....
bu en sevdiğim adet diyebilirim. ...

Ben Kürdüm, ama esim Türk..
Ilk esim Kürttü. Hayvanin tekiydi.
Esimin s.ctigi b.k olamaz..
O sebeple muhim olan insanlik.
Ne mutlu sana ozaman. Beni mahfettiler ama.... Beni kimse yanlış anlamasın yaka silktim perişan oldum.,.
Önceden türk kürt diyenlerin önüne geçer savunurdum hesap et artık canım ....

Ama malesef ırklar ayrı olunca fena zorlanıyorsun bide karşindaki adam/kadın adam değilse vay haline. İstisnalar vardir muhakkak bunu ilkte de söyledim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…