Türk erkeğinin düşünce yapısı

Aslında dert değil ama arkadaşlarıma üzüldüğüm için paylaşmak istedim. Ben yurtdışında çalışıyorum, daha önce Türkiye'de çalıştığım dönemde şirkette hem sevimli hem yakışıklı bir abimiz vardı, ve hepimizin maaşları Türkiye ortalamasının oldukça üzerindeydi. Neyse bu abimiz o dönem şirkette olan kızların (ben de dahil) pek çoğuna sarktı, bazıları ile cinsel ilişkileri de oldu. Yakışıklı, zengin, ideal erkek diye düşündü herhalde kızlar.

Bu abi uzun süre evlenmedi, şimdi 37 yaşında. Geçenlerde duydum ki 25 yaşında bir kızla evlenmiş. Şok oldum ve arkadaşlarım adına çok üzüldüm, çünkü bununla uzun süre birlikte olan en az 3 kız biliyorum. Sen bunların emeklerinin hiçbirine yüz verme git kendinden 12 yaş küçük biriyle evlen. Erkekler çok vefasız. O dönem bu adama ben de yüz vermeyi düşündüm, ama uçarı buldum güven vermedi, iyiki yaşamamışım hiçbirşey yoksa şu an kendimi kullanılmış hissederdim. Erkek arkadaş seçerken önemli olan maaş, kariyer, tipten önce kesinlikle ağırbaşlılık ve sizi düşünen iyi bir kalp :KK60:

Bu yanlış bir genelleme
Adam çapkın, uçarı bir hayatı uçarı kadınlarla yaşamış, bu kullanmak falan değil
Adamın hayatı aşikar, niyeti aşikar, kimseyi kandırmamış, bir şeye zorlamamış asıl bunlara prim veren kadınlar hatalı
Evliliğine gelince ; bu işler gönül işleri, sevmişler ve evlenmişler kızın yaşının küçük olması bunun para ve kariyer için yapıldığının ya da adamın taze kan aradığının göstergesi değil. Yazılan ve yaşanılanlardan yola çıkacak olursak Türk kadını zihniyetinin durumu daha vahim bence

Aslında dert değil ama arkadaşlarıma üzüldüğüm için paylaşmak istedim. Ben yurtdışında çalışıyorum, daha önce Türkiye'de çalıştığım dönemde şirkette hem sevimli hem yakışıklı bir abimiz vardı, ve hepimizin maaşları Türkiye ortalamasının oldukça üzerindeydi. Neyse bu abimiz o dönem şirkette olan kızların (ben de dahil) pek çoğuna sarktı, bazıları ile cinsel ilişkileri de oldu. Yakışıklı, zengin, ideal erkek diye düşündü herhalde kızlar.

Bu abi uzun süre evlenmedi, şimdi 37 yaşında. Geçenlerde duydum ki 25 yaşında bir kızla evlenmiş. Şok oldum ve arkadaşlarım adına çok üzüldüm, çünkü bununla uzun süre birlikte olan en az 3 kız biliyorum. Sen bunların emeklerinin hiçbirine yüz verme git kendinden 12 yaş küçük biriyle evlen. Erkekler çok vefasız. O dönem bu adama ben de yüz vermeyi düşündüm, ama uçarı buldum güven vermedi, iyiki yaşamamışım hiçbirşey yoksa şu an kendimi kullanılmış hissederdim. Erkek arkadaş seçerken önemli olan maaş, kariyer, tipten önce kesinlikle ağırbaşlılık ve sizi düşünen iyi bir kalp :KK60:

adamin ne tur bir tip oldugunu gayet guzel anlatmissin o adamla birlikte olan arkadaslarin kor salak miydi da goremediler adamin bu yuzunu ? Adam zorla mi beraber oldu o kizlar la ? Sen adamin ayni is yerinde farkli kizlarla beraber olup tek tek terk ettigini biliyorsunda adamla birlikte olan hanim kizlar bunu bilmeyecek kadar saflarmiydi ?
Bana kalirsa hem o bahsettigin 3 kiz hemde evlendigi 25 lik taze bu adamdan bir halt elde edemezler. Bir kere adamin hayat tarzi zihniyeti belli kor gibi gidip kendini kullandirtirsan oda senin sorunun bence hic uzulme o arkadaslarin icin.

Kızlar şimdi çıkıyorum, yorumlarınıza daha sonra cevap yazacağım :KK36:

Hayır yatmak değil sadece zamanını vermek, yani bir iki sene sürdü her biriyle ilişkisi.

Sıra sıra denemişler.
Bence Türk erkegınin dusuncesizliği vefasızlığı filan yok ortada. Olmamış demek ki onlarla. Ayrica kız zaman kaybettiyse adamda ayni zanani kaybetti. Bence siz kafa yapinizi duzeltin. Kullanmak vs. Kiz isteyerek birlikte olduysa, isteyerek yasadiysa herseyi kullanılmış olmuyor. Ilişki devam ediyorken iyi, bitince kafaya dank ediyors o onun aptalligi.

Haklısın aslında, kızlar açısından da aslında güven vermeyen bir tipe yakışıklı ve zengin diye yanaşmamak gerekiyor. Ben yine de üzüldüm. Niye soda içeyim? Daha öncede yazdığım gibi empati yaptım, herhangi bir hazımsızlığım yok.

Aynı empatiyi bu adam ve eşi için de yapmayı denemelisin, olaylarla alakasız kızın biri gelmiş senin evliliğini diline dolamış, "Arkadaşlarıma üzüldüm çünkü kullanıldılar, oysa sevişerek o kadar emek vermişlerdi, dolgun maaşlı abi onların hakkıydı, ben de düşünmüştüm aslında bu abiyle olmayı ama iyi ki olmamışım baksana şu hale" gibisinden aktarıyor?

İyidir soda, iyidir. Cilde de iyi gelir, gerginliği de alır.

"Erkek kullandı" fikri ile yazılmış cümlelerin altında dolgun maaşı ve tipi için adama yanaşan kızları okudum, böyle bakınca arkadaşların çok mu masum? Cinselliğe mi zorlamış adam ne yapmış pardon?
Deneseydiniz bi şansınızı, belki size basardı nikahı(!) yani kime ne adamın kimle evlendiğinden de eşinin 25 yaşında olduğundan da.

Soda için, hazma iyi gelir.
Bu duruma şey denir... Ava giden avlanır? Kendi kurduğu tuzağa düşmek? Başka... Pirince giderken bulgurdan olmak?

Bu duruma şey denir... Ava giden avlanır? Kendi kurduğu tuzağa düşmek? Başka... Pirince giderken bulgurdan olmak?

Aynen.
Yani hiç samimi de gelmedi konu açıkçası, öyle laf olsun, adama vay novmissiz denilsin, ay yazık kızlara filan yorumu yapılsın, adamın eşi için de dedikodunun dibine vurulsun diye açılmış bir konu bana göre.

Hem abi hem zengin hem yakışıklı. Hepinizin maaşıda iyi.
Bu abiniz şirketteki kızların tamamına sarktı diğer kızlar tav oldu, o abiye sizde istemişsiniz.
Yani o arkadaşlar o ortam bence iğrenç bir ortammış. :kusmuk:
Hepiniz adamı kafeslemeye çalışmışsınız.
"Eski çapkından iyi koca olur" diye düşündünüz herhalde ama elinizde patlamış.:işsiz:
Bu işler karşılıklıdır. Bir kadın sevişince kullanılmış olmaz. Şunu bir anlayın önce.
Sizde bu zengin abiyi istemişsiniz alamamışsınız arkadaşlarınız adına üzüldüğünüzden dem vurarak konu açmışsınız.
Bence sizde fena kıskanmışsınız. "Ohh ben kendimi kullandırtmadım! en azından" diyorsunuz.
Sizin kafanıza göre cevap verirsem ucuz yırtmışsınız.
Kendi kafama göre üstüne bir bardak su buzlu içiniz.

Sizin is yerinden en az 3 kizla cikmis sonucta birinden ayrilip baskasiyla cikmis evlendigide 4. Olabilir hepsiyle evlenecek hali yoktu.
Iliski yasama konusuysa tecavuz etmediyse bu iki tarafin sorumlulugudur.kullabilmakla alaaksi yok

.... Yakışıklı, zengin, ideal erkek diye düşündü herhalde kızlar..... O dönem bu adama ben de yüz vermeyi düşündüm, ama uçarı buldum güven vermedi, iyiki yaşamamışım hiçbirşey yoksa şu an kendimi kullanılmış hissederdim.

"Zengin, yakışıklı, ideal erkek diye düşündü herhalde kızlar." demişsiniz de, bunu siz düşünmüşsünüz.

O nedenle "bir dönem yüz vermeye" niyetlenmişsiniz.

Kullandığınız tabirler, bakış açınız ve bunu ifade ediş şekliniz adamı ve ilişkilerini kınıyor ama şeffaf bir şekilde ortamdaki tüm kızları götüren birine siz de ışık yakmayı düşünmüşsünüz, adam o zaman hatalı değildi de şimdi mi kötü oldu?

Adam kendini o dönem de gizlemememiş ki ilişkileri yaşarken değil de başkasıyla evlenince "kendimi kullanılmış hissederdim" diyorsunuz.

Beni Türk erkeklerinin bakışından ziyade evliliğe gittiği müddetçe her şeyi mübah gören ama sonu evlilik olmazsa yaşananlara tu kaka diyen kızların bakışı rahatsız ediyor, bir şeyin yanlışlığını kuvvetle vurgulayan insan o hatanın sularına hiç girmeyecek, ille girip yüzmek gerekmiyor o denizde, paçaları sıvamak da yeter.

Ayy bırakın lütfen bu kafaları artık ya.. kullanmak ne demek? Vajinanızı erkeklerin kullanacağı bir şey sanarsanız ayrıldığınızda kendinizi 2. El eşya sanmanız çok normal değil mi?

Eşimdem önce iki erkekle birlikte oldum. Sonra da onlardan ayrılıp eşimle evlendim.
Onlar hala bekar, oh olsun ne güzel kullanmışım. (!) Oturup ağlasınlar şimdi..

Peki...
Bir başkasının ilişkisi hakkında bu kadar yorum yapmak ne kadar doğru?
Azıcık empati bence.
Biri gelip de benim kocama,"zamanında kaç kadınla görüştün,noldu da şimdi evlendin" dese,ciddi sıkıntı çıkar bence...

Bana dendi :D
Hem de forumda :D
Normalde dense "en harika ben sevişiyorum benden sonra başkasıyla sevişemeyeceğini anladı" ondan derdim :D

Ayy bırakın lütfen bu kafaları artık ya.. kullanmak ne demek? Vajinanızı erkeklerin kullanacağı bir şey sanarsanız ayrıldığınızda kendinizi 2. El eşya sanmanız çok normal değil mi?

Eşimdem önce iki erkekle birlikte oldum. Sonra da onlardan ayrılıp eşimle evlendim.
Onlar hala bekar, oh olsun ne güzel kullanmışım. (!) Oturup ağlasınlar şimdi..

Helal be!
Bize böyle kadınlar lazım.
Yaşasın pozitif ayrımcılık.
Burdan kötü sevişiyor diye ayrıldığım eski sevgilime selam iletmek istedim :D

Bana dendi :KK70:
Hem de forumda :KK70:
Normalde dense "en harika ben sevişiyorum benden sonra başkasıyla sevişemeyeceğini anladı" ondan derdim :KK70:
Bana da saymıştı kadınların isimlerini, birisi...
Gerçekten problemli bir arkadaştı,uzatmıyayım daha fazla neyse...:KK14:

vay adama bak neler yapmıs denilcek bir durum goremedim ben pek cok insan kadın erkek evlenmeden once birseyler yasıyor sonrasında evlenecegi kisiyi bulunca evleniyor 12 yas degilde 30 yas kucukmus gibi bahsetmissiniz benimde esimle aramda 9 yas var:))

Bende agirbasli olsun iyi temiz vicdanli olsun dedim yeter dedim ama evlenince bunlardan eser kalmadi az oncede arkadaslar aldatildigini nasil anlamazsin diyr fircaladilar

Zorla birlikte olmadı ama seviyor izlenimi veriyordu, mesela bana sarktığı bir dönem oldu, portakal suları getirmeler, sevimlilikler şakalar. İnsan gerçekten sevildiğine inanıyor. Bende zaten güven problemi vardır, bu nedenle ısınamadım, arkadaşlarım daha çabuk güvendiler demek ki.
üstünüze düşüp az daha uğraşsaydı,siz de 15 yaş küçük eş gibi olabilirdiniz demek ki..yaş farkınız ne bilmiyorum ama "abi "dediğinize göre durum tam da bu..

Back
X